EU verlengt haar overeenkomst met AstraZeneca niet

De leveringen van het levensgevaarlijke vaccin worden stopgezet. De Europese Commissie heeft juridische stappen ondernomen tegen de farmaceutische reus.

1
1401
Fotocollage, achtergrondfoto © Whispyhistory / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

De EU zal haar overeenkomst met AstraZeneca over het omstreden Covid-19 vaccin van de farmaceutische reus niet verlengen, meldt Reuters.

Het besluit betekent dat het contract met AstraZeneca voor de levering van vaccindoses niet zal worden verlengd wanneer het in juni afloopt.

De Europese Commissie heeft vorige week juridische stappen ondernomen tegen de farmaceutische reus wegens schending van het contract voor de levering van vaccindoses aan de Unie.

Er is bezorgdheid gerezen over mogelijke bijwerkingen van het Brits-Zweedse Covid-19 vaccin.

Europa’s toezichthouder op geneesmiddelen zei vrijdag dat het rapporten bekijkt van een zeldzame zenuw-degenererende aandoening bij mensen die de injecties hebben gekregen, een stap die komt nadat het ontdekte dat het vaccin zeldzame gevallen van bloedstolsels kan hebben veroorzaakt.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Niet alleen bloedstolsels – Europees Geneesmiddelenbureau “beoordeelt meldingen” AstraZeneca prik in verband met zeldzame immuunaandoening

“Onze soort wordt genetisch gemodificeerd”: Wat is er gebeurd in 2020-21 - De "Pandemie"

1 REACTIE

  1. Brits zweeds. Ah britten uit de eu en zweden een eigen medische kijk. De andere zijn overigens van gelijke aard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here