Het Griekse migrantenkamp in vlammen was een wraakactie: “Ik haat Europa”

1
Screenshot YT

Reeds eerder heeft Frontnieuws verslag gedaan van de rellen in het migrantenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos, hier, hier en hier, waar de complete faciliteit werd platgebrand. In een interview zegt een van de asielzoekers dat ze met de aanslag hun afkeer van Europa willen tonen omdat het verblijf in het kamp niet voldeed aan de verwachtingen over Europa.

Het beruchte vluchtelingenkamp heeft al lange tijd te kampen met terugkerende problemen met rellen. Het laatste geweld zou verband houden met het feit dat Covid-19 geïnfecteerde migranten de quarantaine zat waren.

Maar op het eiland zijn de lokale bewoners het geweld dat het migrantenkamp met zich meebrengt inmiddels ook beu en blokkeren nu wegen om te protesteren tegen de heropbouw van het kamp.

Onder degenen die protesteren is Mytilini’s burgemeester Stratis Kytelis, die de lokale media vertelt dat hij niet zal toestaan dat Moria wordt herbouwd, noch dat er nieuwe kampen worden opgezet op het eiland – de migranten zullen worden verwijderd, zegt hij.

Haat Europa

Iets wat – uiteraard – niet naar voren komt in de berichtgeving van de Nederlandse mainstream media is de reden voor de rellen en dat het kamp in brand is gestoken. Het Noorse dagblad Document heeft het kamp bezocht en gesproken met Mila die Europa haat.

“Ik had echt hoge verwachtingen van Europa. Nu haat ik Europa gewoon. Het is een hel voor mij geworden”, zegt hij.

Mila woonde buiten het kamp zelf in het gebied dat bekend staat als de “jungle”. Het moet daar onder andere aan water hebben ontbroken.

Hij zegt verder dat de EU niet om hen geeft en dat sommigen al drie jaar op het eiland zijn en dat niemand vraagt of ze tevreden zijn met de omstandigheden.

Woedende Grieken steken hotel in brand dat migranten zou huisvesten

Vorig artikelNa de brandstichting: Grieken houden voet bij stuk – asielzoekers blijven op Lesbos
Volgend artikelTrump tegen journalist: doe je mondkapje af
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in