Voor de tweede keer in een paar maanden bekritiseert Donald Trump journalisten die mondkapjes dragen als ze hem interviewen. Trump is van mening dat ze om politiek correcte redenen mondkapjes dragen en dat het niet mogelijk is om te horen wat de verslaggevers zeggen.

Tijdens een recente persconferentie vroeg president Donald Trump een verslaggever zijn mondkapje af te doen omdat hij moeite had om te begrijpen wat de verslaggever onder het mondmasker zei.

“U kunt dat afdoen, alstublieft. U kunt het afdoen, hoe ver bent u van mij vandaan? Als u deze niet verwijdert, wordt het geluid gedempt”.

“Ik kan harder praten, is dit beter?”, vraagt de journalist.

“Ja, het is beter”, verzucht de president.

Een Britse verslaggever nam nota van de eerdere opmerking van de president en toen hij aan de beurt was om vragen te stellen, koos hij er ook voor om zijn mondkapje af te doen, iets wat Trump scheen te waarderen.

“U wordt in tegenstelling tot alle anderen hier zo helder en duidelijk gehoord”, zegt de president blij als hij ziet en kan horen dat de journalist zijn mondkapje heeft afgenomen.

Trump is de eerste Amerikaanse president in 40 jaar die niet een nieuwe oorlog is begonnen – Democraten verontwaardigd

  Elite overproductie voorspelt burgeroorlogen
Vorig artikelHet Griekse migrantenkamp in vlammen was een wraakactie: “Ik haat Europa”
Volgend artikelGewelddadige migranten uit Moria steken nu huizen van de eilandbewoners in brand
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Terecht, je kunt op z’n minst het fatsoen hebben als je iemand wat vraagt of te woord staat, dat ding even te laten zakken. Je ziet het ook op TV, staan ze met zo’n snuit-lap een verhaal af te steken… Persoonlijk vind ik het ronduit onbeschoft!

 2. Artikel omtrent mondkapjes
  april 2020 (NEJM.org.)

  Universal Masking in Hospitals in the Covid-19 Era
  List of authors: Michael Klompas, M.D., M.P.H., Charles A. Morris, M.D., M.P.H., Julia Sinclair, M.B.A., Madelyn Pearson, D.N.P., R.N., and Erica S. Shenoy, M.D., Ph.D.

  Samenvatting in vertaling:

  Het is bekend dat een mondkapje dragen – buiten gezondheidsinstellingen om – weinig tot geen bescherming biedt tegen infecties. De kans om besmet te worden in het passeren van iemand buitenshuis is minimaal.

  Dat mondkapjes massaal worden gebruikt door ongetrainde mensen is slechts een gevolg van paniekreacties. Uitsluitend focussen op een mondkapje, zonder daarbij andere maatregelen in acht te nemen, vergroot alleen maar de kans op allerlei infecties.

  Mondkapjes voor het grote publiek hebben vooral een symbolische waarde en hun belangrijkste functie is angstreductie. Het personeel in de zorgsector beseft maar al te goed dat hun outfit (inclusief mondkapje) door het publiek wordt ervaren als een vorm van geruststelling, veiligheid en welzijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in