De asielzoekers die in het asielzoekerscentrum Moria op Lesbos verbleven, zullen na de branden van de afgelopen dagen op het eiland blijven. De Griekse regering heeft dat besloten, meldt het Griekse dagblad To Vima.

De brandterreur ging donderdag voor de derde dag op rij verder op het eiland Lesbos met meer branden. Asielzoekers worden beschuldigd van “alles in brand te steken wat ze zien”, onder andere zijn er verschillende terreinbranden gesticht die nu woongebouwen op het platteland bedreigen. Er zijn helikopters ingeschakeld om de branden vanuit de lucht te bestrijden.

Ook de resten van het opvang- en identificatiecentrum in Moria zijn weer in brand gestoken nadat de brandweer de branden op woensdag had geblust. Asielzoekers hebben zichzelf gebarricadeerd om te voorkomen dat de autoriteiten een nieuwe asielvoorziening bouwen. Op Lesbos is vanwege de chaos de noodtoestand afgekondigd.

De de nacht van donderdag op vrijdag brachten veel van de nu dakloze asielzoekers door op straat, in het bos en zelfs op een begraafplaats. De politie werd donderdag bij de ingang van de begraafplaats gestationeerd om te voorkomen dat de asielzoekers weer naar binnen zouden gaan.

De Griekse autoriteiten hebben ermee ingestemd om meer dan 400 zogenaamde niet-begeleide vluchtelingenkinderen te verplaatsen naar asielvoorzieningen op het vasteland. De overige 12.000 immigranten zullen, ondanks de hoop van velen op het tegendeel, op Lesbos blijven, kondigt de regering aan.

Het passagiersschip Blue Star Chios is voor Lesbos voor anker gegaan en heeft de capaciteit om onderdak te regelen voor zo’n duizend asielzoekers. Nog eens duizend onderkomens worden geregeld met behulp van binnenvaartschepen waarmee de marine assisteert. De overige asielzoekers lijken te moeten wachten om een dak boven hun hoofd te krijgen.

Griekse ziekenhuisdirecteur wordt strafrechtelijk vervolgd wegens melding van verlamming van verpleegster na tweede mRNA-injectie

De branden in het opvang- en identificatiecentrum in Moria, zoals het officieel heet, zijn dinsdag uitgebroken uit protest tegen de poging van de autoriteiten om een uitbraak van het Coronavirus te isoleren. Sindsdien gaat de onrust door met meer brandstichtingen en is de politie gedwongen om versterkingen vanaf het vasteland te vliegen om te voorkomen dat de agressieve immigranten oprukken.

Griekenland verbiedt 22 “hulporganisaties”

1 REACTIE

  1. Trap het hele zooitje terug naar waar ze vandaan zijn gekomen !!
    Beloon ze niet met asiel te verlenen, zoals die dwazen in Den Haag doen !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here