Moria-tactiek: bijna dagelijks brandstichtingen in de asielvoorzieningen op het eiland Samos 

1
489

Slechts enkele dagen nadat het asielkamp op Lesbos na brandstichting was afgebrand, breken er nu bijna dagelijks branden uit in de asielvoorzieningen op het eiland Samos. In alle gevallen hebben de Griekse autoriteiten asielzoekers als verdachten gearresteerd.

De afgelopen dagen zijn er verschillende branden uitgebroken in het Opvang- en Identificatiecentrum voor Asielzoekers (KYT) op Samos.

Brandstichters

De Griekse regionale krant meldde rond 20 september: “Vanavond brak er een brand uit in de KYT van Samos, waar zo’n 6000 vluchtelingen en immigranten verblijven. Vooral in de jeugdzone brak de brand uit nadat daar drie wooncontainers in brand waren gestoken”.

De brandweermannen zijn met 12 brandweermannen en 6 voertuigen naar de plaats van brand uitgerukt. Ze hebben het vuur kunnen blussen. Tijdens het bluswerk hebben enkele asielzoekers de KYT verlaten.

Mannen uit Syrië en Gambia

Drie buitenlandse mannen werden beschuldigd van brandstichting na de brand. De brand veroorzaakte “aanzienlijke schade aan het terrein”, aldus de politie. De uitbraak van migranten is ook bijzonder zorgwekkend omdat het kamp onder quarantaine staat, aangezien 21 van de 22 Corona-gevallen op het eiland zich in het KYT-kamp bevonden.

Een paar dagen eerder werden twee mannen uit Syrië en Gambia gearresteerd, die ervan werden verdacht in dezelfde faciliteit brand te hebben gesticht.

Inmiddels is het vrijwel zeker dat de grote brand in het asielcentrum op Lesbos (Moria) ook te wijten is aan opzettelijke brandstichting van asielzoekers. Vluchtelingenverwelkomers hebben de brandstichting sindsdien gevierd als een heldendaad, meldt Philosophiaperennis.

Moria-tactiek

Met het oog op de branden op het eiland Samos heeft Griekenland het over de “Moria-tactiek”: “Griekse politici waarschuwen sinds de brand op het eiland Lesbos dat de “Moria-tactiek” ook gebruikt zou kunnen worden om andere vluchtelingenkampen op de eilanden Samos, Chios, Leros en Kos in brand te steken – vooral als de asielzoekers op Lesbos nu naar het vasteland of naar Midden- en Noord-Europa zou worden gebracht. De asielzoekers op Lesbos eisen dat ze het eiland onmiddellijk mogen verlaten met het oog op het afgebrande kamp. De meeste van hen hebben echter hun asielaanvraag nog niet afgerond. De Griekse regering staat erop dat de migranten de normale asielprocedure moeten doorlopen”.

Griekenland verbiedt 22 “hulporganisaties”

Griekse regering trekt portemonnee om zich te ontdoen van migranten
Vorig artikelToeristen explosie in Italië: complete Tunesische ‘families’ landen in Lampedusa
Volgend artikelPoolse rechtbank beschermt Nederlands gezin dat met hun autistisch zoontje Nederland ontvlucht is
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

1 REACTIE

  1. Het was zo een mooi eiland en heb daar best wel vrienden zitten. Maar ik ga er niet meer naar toe zolang die zwarte tjoekers daar zitten. Hoogstens om ze mee te helpen die gasten de zee in te drijven. Worden we in Europa nu echt niet wakker. Laten we Brussel hun gang gaan of gaan we ze stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in