De Griekse brandweerlieden die zich haastten om de branden in de Moria-asielaccomodatie op Lesbos op woensdagavond te blussen, werden gestenigd, meldt de Griekse linkse krant Ethnos.

Toen de eerste brandweerwagens in het asielkamp aankwamen, werden ze opgewacht door “georganiseerde groepen” die stenen en stokken naar hen gooiden. Het doel moet zijn geweest om te voorkomen dat de brandweerlieden de branden zouden blussen. De politie werd ingeschakeld om de brandweerlieden te beschermen zodat ze hun werk konden doen, schrijft Fria Tider.

Een groep van ongeveer 70 asielzoekers zou het meest actief zijn geweest in de rellen. Naast de branden in het Moria asielzoekerscentrum zijn er ook op andere plaatsen op Lesbos branden ontstaan en er zijn vermoedens dat ze zijn aangestoken om de brandweer te dwingen haar resources over meer plaatsen te verdelen.

Op woensdag werden er vanaf het vasteland politieversterkingen naar Lesbos gevlogen om het geweld op het eiland te beteugelen. Een C-130 Hercules militair vliegtuig steeg om zeven uur ’s morgens op uit de hoofdstad Athene, schrijft Ethnos, en kwam ongeveer twee uur later aan.

De Griekse politie heeft onder andere barricades opgeworpen om te voorkomen dat de gewelddadige immigranten naar de stad Mytilene, de hoofdstad van Lesbos, zouden oprukken.

Illegale immigranten gebruiken nu de kerk op Lesbos als toilet

'Trigger-Happy' Turkse grenswachters schieten weer op de Griekse grens

3 REACTIES

 1. Die georganiseerde groepen: was te verwachten; natuurlijk hebben ze zelf het kamp aangestoken. Maar die groepen: daar had NIET de politie heen gemoeten, maar leger, of de militaire politie, of oproer politie

  Even een halve dag bij elkaar houden, dan op boot, weg naar noord Afrika.
  Als je een lokale official paar honderd dollar geeft, kan je je ze overal afzetten.

  Eruit met die rotzooi.

  Alternatief: groot vrachtschip, complete kamp erop, naar Duitland, cadeautje voor merkel; die wou ze toch? Ze mag ze houden.
  Dan de troep oprumen, kust echt bewaken, en boten zonodig lek schieten, wonden likken, EU compensatie EISEN voor eiland, en nooit meer dat vuilnis erin.

  • Ik ben het helemaal met u eens, maar u én ik weten ook wel dat hetgeen u voorstelt, nóóit zal gaan gebeuren zolang de EUSSR wordt “geleid” door een stelletje volkomen idiote mensen als Fransje Timmermans, Adolfje Verhofstadt, van Baalen, v.d.Leyen, en zolang er mensen bestaan als Rutte, Merkel, Macron.
   De EUSSR zou pas geholpen zijn als er meer échte leiders zouden zijn als Orbán, Zeman enz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here