Een video uit Hamburg waarop de politie met een politieauto en daarnaast met “voettroepen” op levensgevaarlijke wijze door het park op de jongeren jaagt, toont ons het “nieuwe normaal”. Er lijken duidelijk meer politieagenten dan jongeren in het park.

Foto ter illustratie: Screenshot YouTube

Na verontwaardiging op de sociale netwerken probeert de politie zich nu te rechtvaardigen. Terwijl de eerste zinnen zelfs zouden kunnen doorgaan voor subtiele kritiek op de door de politiek opgelegde beperkingen – “Wij stellen vast dat met toenemende duur … controlesituaties moeilijker worden voor de ingezette krachten” – slaat de politie vervolgens een toon aan die overtredingen lijkt op te blazen tot ernstige misdrijven: “De politie is daar regelmatig actief met gerichte operaties, omdat met name adolescenten en jonge volwassenen op deze uitgaansgelegenheid samenkomen voor feestelijke bijeenkomsten, voor een deel massaal alcohol nuttigen, naar luide muziek luisteren en geldige Corona-regels overtreden en materiële schade aanrichten”.

Het verlies van respect van veel burgers voor de politie als “vrienden en helpers” na incidenten als deze, dat helaas niet op zichzelf staat, is waarschijnlijk collaterale schade van de Coronapolitiek.

Boze moslims bestormen “Allahu Akbar” schreeuwend een naturistenzwembad in Duitsland en dreigen de vrouwen “uit te roeien”

WHO waarschuwt voor open grenzen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here