Foto: achtergrond via freepik / rawpixel.com, Screenshot via Twitter

In Duitsland moeten levensmiddelen nu blijkbaar naar multicultureel Engels model voorzien zijn van antidiefstal-apparatuur, nu de eerste Duitse burgers tot wanhoopsdaden gedreven lijken te worden met het oog op de prijsexplosies. Het gaat hier niet om duurdere artikelen zoals champagne, maar om basisvoedingsmiddelen. Worden die nu luxeartikelen? schrijft Report24.news.

Door de inflatie stijgen de voedselprijzen tot astronomische hoogten en voor de komende drie maanden zijn verdere prijsverhogingen aangekondigd. Dat blijkt uit een enquête van het ifo-instituut, zoals de ARD heeft gemeld. Steeds meer mensen kunnen zich deze afschuwelijke prijzen niet meer veroorloven en worden tot wanhoopsdaden gedreven, waarbij het aantal diefstallen toeneemt.

Supermarkten hebben tegenmaatregelen genomen – met antidiefstal-apparatuur

Een supermarkt in Berlijn-Weißensee heeft nu veiligheidsaanduidingen aangebracht op sommige vleessoorten – gele stickers met de woorden “Beveiligd artikel”. Terwijl hier goedkoop vlees met het veehouderijniveau één, zoals rumpsteak, lamskebabs, hoge rib biefstuk of zelfs Argentijnse biefstuk, wordt beveiligd, zitten de gele waarschuwingsetiketten op het duurdere vlees (runderfilet, biefstuk en soepvlees) in een Lidl-filiaal in Tegel.

De antidiefstal-apparaten schijnen ook in andere supermarktfilialen gebruikt te worden. Op Twitter deelde een gebruiker een foto waarop de gele stickers op boter te zien zijn. Zij schreef: “Ik denk dat het Lidl hackt! Zijn we op het punt gekomen dat gewone boter tegen diefstal moet worden beschermd met een beveiligingsplaatje?”

Desgevraagd door Bild sluit ook Aldi dergelijke diefstalpreventiemaatregelen niet uit, maar wilde, evenals Lidl, Rewe, Netto en Norma, niet in het openbaar commentaar geven op de veiligheidsmaatregelen.

  Slachtoffers watersnoodramp Duitsland krijgen bezoek van COVID-19 vaccinatiebussen in plaats van hulp

De burgers worden tot wanhoop gedreven

De ontwikkeling is verontrustend. Adolf Bauer, voorzitter van de Sociale Vereniging Duitsland, merkte dienovereenkomstig op: “Het feit dat supermarkten of discounters nu zover zijn dat zij antidiefstal-apparatuur voor levensmiddelen niet categorisch uitsluiten, laat ons verbijsterd achter. Het is meer dan duidelijk dat basisvoedingsmiddelen niet nog duurder mogen worden. Het is absoluut noodzakelijk dat wij voorkomen dat een groot deel van de mensen zich dit niet meer kan veroorloven en als laatste wanhoopsdaad met diefstal blijft zitten.” En hij waarschuwt politici: “Wij mogen de mensen niet alleen laten met hun existentiële angsten. Want anders zal de sociale verdeeldheid verder toenemen en kan sociale onrust niet meer worden uitgesloten.”

Volgens het Centrum voor Consumentenbescherming is voedsel in alle voedselgroepen duurder geworden: “In de afgelopen 20 jaar zijn de voedselprijzen aanzienlijk minder gestegen dan de andere kosten van levensonderhoud. Terwijl de inflatie tussen 2000 en 2019 gemiddeld nog iets minder dan 1,5 procent bedroeg, bedroeg de prijsstijging van juli 2021 tot juli 2022 14,8 procent.”

Ook in het Verenigd Koninkrijk worden reeds extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Supermarkten van de ketens Sainsbury’s, Coop, Tesco en Aldi beveiligen babymelk, vitaminesupplementen, biefstuk, kaas of zelfs boter.

Hoe heeft het zover kunnen komen in het zogenaamd zo rijke Duitsland, dat mensen gedwongen worden om noodzakelijk voedsel te stelen omdat ze het niet meer kunnen betalen? De Ampel-regering (Duits voor verkeerslicht, naar de partijkleuren rood, geel en groen; nvdr), een van de hoofdveroorzakers van deze catastrofale toestanden, schijnt geen noodzaak tot actie te zien.

  Senator Rand Paul stopt massaal hulppakket van $40 miljard aan Oekraïne met ÉÉN SIMPELE VRAAG

Integendeel, in plaats van eindelijk van zijn suïcidale koers af te wijken en de burgers voldoende verlichting te bieden, worden zij opgezadeld met steeds meer lasten, zoals de aangekondigde gasheffing voor gasverbruikers. Ondanks de inflatie, de energiecrisis en de woningnood, wordt ook de migratie, een zeer zware last voor het Duitse sociale stelsel, vooruitgeschoven. Zo moeten de Duitse belastingbetalers vaak voor de rest van hun leven zogenaamde asielzoekers uit de hele wereld onderhouden, terwijl zijzelf zich binnenkort misschien zelfs geen basisvoedingsmiddelen meer kunnen veroorloven, ondanks het feit dat zij een voltijdse baan hebben. Het heden ontaardt steeds meer in een dystopie – zullen er binnenkort Hongerspelen zijn voor de Duitse burgers?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Iets waarop wij gewacht hebben is zojuist gebeurd, en het is een heel slecht teken…Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland loopt risico op massale onlusten – Binnenlandse Veiligheidsdienst
Volgend artikelHenry Kissinger: “Wij staan aan de rand van een oorlog met Rusland en China”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

  • Marco…. dat koekepannen achter een slotje gangen of zelfs een slotje hebben, is al JAAAREN zo.
   Toch zeker sinds 2022…… Ik heb bij de Blokker gewerkt; studentenbaan, was geweldig trouwens… maargoed; dat zijn Tefal pannen en behoorlijke kostbare, anti-aanbak pannen.

   Niet álle pannen “hangen” en niet alle pannen hangen achter een slotje.
   De pannen die niet hangen…. hangen niet achter een slotje ;-).

  • Binnenkort ook hier.
   Wat ga jij doen als je sterft van de honger en geen geld meer hebt?? Dan maakt het toch niet meer uit wat je te pakken krijgt?
   Ik snap heel goed dat er gestolen wordt. Je zal maar hongerige kindermondjes aan je tafel hebben.

  • Ik denk dat het een ander reden heeft zoals het eten instralen met 5G , zo kunnen ze gericht gaan werken.
   Of gps dat ze kunnen zijn wie de contant betalende preppers zijn…

   • Als we straks alleen nog maar eten uit het buitenland krijgen moet je eens kijken wat we voor rotzooi binnenkrijgen. Door de chloor gehaalde kip, gewassen eieren die dus niet lang houdbaar zijn, met hormonen en antibiotica ingespoten vlees, insecten met allerlei onbekende tropische ziektes, bestraalde groenten en fruit. In het buitenland is het al veel erger dan hier vertelde me er eentje pas geleden. Daar wist ik niets van.

   • Idd. Dan steel je toch ook geen.pan? Maar idd…in Duitsland is alles nu al schrikbarend duur geworden. Wij shoppen daar niet meer als zijnde een uitje. De sfeer is er ook niet meer leuk. Weinig klanten. Koffie een euro duurder en in kleinere kopjes..

 1. In Frankrijk is een wet die diefstal van basis levensmiddelen niet strafbaar stelt. Het gaat dan over brood, groente en fruit, melk en eventueel baby voeding. Zwangere vrouwen die voedsel stelen worden ook niet gestraft, dat heet “nesteldrang” en is een instinctief iets….

  Dat gezegd hebbende, mocht voedsel onbetaalbaar worden voor de gewone mens dan is winkels plunderen het meest stomme wat men kan doen. Mogelijk is het een beter plan de rijken in uw leefomgeving het voedsel af te nemen, die kunnen nieuw eten kopen….een geplunderde winkel gaat dicht om gesloten te blijven….

  Bezorgdiensten van voedsel zijn wel een goed alternatief voor te duur eten, die kun je tol heffen om door je straat te rijden…

 2. Jarenlang heb ik mij de vraag gesteld waarom mijn favoriete sprookje “de Meesterdief” van de gebroeders Grimm was. Nu weet ik waarom. Met stip op nummer twee staat “ezeltje strek je” niet voor het ezeltje of tovertafeltje maar voor “knuppeltje uit de zak” We zijn allen opgegroeid met sprookjes, spreuken en gezegden. Hieruit kunnen we moraal en wijsheden leren. We hebben argumenten gegeven, vreedzaam ons ongenoegen geuit en zijn uitgelachen, weggezet als complotdenker en wappie. Dat protesten zich gaan verharden en mensen overgaan tot stelen is een logisch gevolg. Misschien zelfs wel een gewild scenario van de regering om nog harder in te kunnen grijpen. Daarom samen een front vormen en niet elkaar gaan bestelen. Slimme acties bedenken.

  • De regering gaat in een krampachtige poging macht te behouden…. ze, de regering die mede verantwoordelijk is voor de opzettelijk gecreëerde chaos in onze wereld, ze noemen het zelf orde en veiligheid, om die macht te behouden gaan ze maatregelen nemen zoals de doodstraf voor iedere burger die wapens bezit, een maatregel die al vaker in de geschiedenis is toegepast om macht te doen gelden. Voor de uitvoering zijn genoeg gehersenspoelde of gewoon simpele lieden te vinden.

   ze noemen het dan krijgswet of zoiets, maar het is niets anders dan totale macht s overname en rechteloos maken van de eigen burgers. Als de regering dit soort maatregelen bekend maakt blijft vluchten of de straat opgaan om de macht van de regering lo0kaal te breken over, niets doen is einde rit op alle vlakken. Met Nederland en Duitsland als proeftuin voor een nieuwe wereldregering verwacht ik dat bij onlusten het krijgsrecht met standrechtelijke executie zal worden ingevoerd, ik schat in eind dit jaar begin volgend, maar het is een schatting….de pers zal het als een reddend middel verkopen. Een beetje zoals de dealer die zijn heroïne junks laat afkicken door ze krokodil te verkopen….voor wie nog niet weet wat dat is, google even “drugs en krokodil” en leer hoeveel waarde een leven heeft, Oekraine heeft er een cultuur van gemaakt….

   Ik denk dat ofwel een boeren demonstratie met zoveel geweld uit elkaar slaan of schieten met doden waardoor de burgers naast de boeren komen te staan, ofwel een nieuwe lockdown met hoge straffen de vonk zal zijn die dit land in brand zal zetten. Die voedsel schaarste zie ik nog niet, teveel lui met vette pens vreten zich nog tegen absurde prijzen vol bij restaurants….er is bij ons geen armoede of honger…enkel verlies van luxe. Niet genoeg voor een revolutie of opstand.

   Blijft de hamvraag: als er een Turkse demonstratie was geweest met tractors of een islamitische, en de politie had geschoten zoals op de boerenjongen, hoeveel agenten zouden er dan nu nog in uniform zitten/rondlopen en hoeveel politie auto’s en bureaus zouden nog niet zijn afgebrand? Weerbaarheid is de sleutel tot vrijheid hebben en respect krijgen. het respect vanuit de overheid voor de Nederlandse burger is stront.

   Onze vrijheid is een zaak van eigen weerbaarheid, de overheid heeft gefaald op alle vlakken en de politiek dient een vreemde meester….

 3. In Engeland werden arme donders die veroordeeld waren voor het stelen van een brood met kroost en al gevangen gezet. Wegens plaatsgebrek werden ze gedeporteerd om Amerika en Australië te bevolken.
  De eerste pioniers.

 4. Gepland, gepland en niets anders dan gepland. Maar dat wisten de lezers en volgers van deze site al wel.
  Overigens de Aldi heeft ook al “nieuwe” winkels waar de klant overal in de winkel wordt gevolgd door camera’s in het plafond en op die wijze hun boodschappen doen en, ik dacht, ook zo afrekenen. Kassaloze winkels dus.
  Zouden deze grootgrutters ook behoren tot de eliteketens?
  Inmiddels ben ik zo argwanend geworden dat ik bij alles wat ik lees, zie zo mijn vragen heb.
  Dus wat zit er in die stickers die ze overal opplakken? Je pakt het wel met je handen aan, nanostofjes? En nu al gele stickers, vroegtijdig goed voorbereid om te kunnen ingrijpen.
  Denk ook dat er bewust chaos wordt gekweekt om zo te kunnen ingrijpen. En niet alleen in DE of andere landen, maar ook in NL.
  Gisteren flink wat chemtrails hier in de lucht, dus zien wat het weer weer gaat doen.
  Maar toch een mooi zondag.

  • De eigenaars van Aldi zijn afgrijselijk rijk, met van die fout geverfde en met goud behangen vrouwen weet je wel. Dus het zou me niet verbazen als die vrouwtjes rare dingen doen. De Albrechten zelf waren nogal van het teruggetrokken leven en de zuinigheid. Maar het nageslacht kan er altijd een potje van maken.

  • De chemtrails zouden bij ons dan toch ook te zien moeten zijn? Hier in het noorden zie je ze bijna nooit. Of vergiftigen ze alleen dicht bevolkte gebieden?

   • Ga eens een weekje logeren ergens in de randstad, bijv in of rond Amsterdam.
    Er zijn dagen dat ze de hele lucht dichtsmeren met hun troep.

 5. Dit is het net van de WEF dat zich langzaam om je heen sluit.Eerst de ouden en armen.Dan de middenklasse.
  Daarna de rest.Hogere piefen gaan ondergronds.
  Ze geven je Cojona,apenpokken,oorlog(en) energietekorten,watertekorten,zonnevlammen,aliens en ga maar door.
  Leef je leven,ben niet bang,neem geen shots,en die with your boots on als het zover is.
  Steun de boer.

  • Zo is dat. Niet schijterig zijn. Gewoon doorleven. Gereedschap in huis hebben. Om te kunnen handhaven. Niet bang zijn is het beste gereedschap dat je kunt bezitten.

 6. Katte en hondevoer uit DE hier ook al 50% duurder bij Lidl en Penny.
  Is geen enkele rationele reden voor; spulwordt van afval gemaakt….

  Brood ook 50% duurder bij Lidl; maar het graan van VORIG jaar wordt gebruikt ener is geen tekort aan.

 7. Mogelijkheid voor NL, als de EU in elkaar klapt
  Guldens in omloop brengen

  Excuses aan RU aanbieden
  Gas en granen en kunstmest kopen en in Roebels betalen.Oekies en andere nep vluchtelingen plank gas naar “wir schaffen das”land.

   • De euro is sindsdien al 40% in waarde gezakt. En nu heeft EU nog eens 2 trillioen aan eurootjes bijgedrukt; dat isrararararara…40% van alle eurootjes in omloop.
    Betekent een verdere ontwaarding van….40%

    Bovendien het munt geld van de gulden was veel socialer. Iedereen kon voelen wat het was; dubbeltje stuiver kwartje gulden rijksdaalder.

    Maar de winkeliers waren happy; die vervingen F…..met ….euro

   • Misschien de ellende wel zichtbaarder. Maar nee, de euro was slechts een stap voorwaarts in het uit te voeren programma, zoals covid, vaccins, klimaat, oekie ook stappen in het programma zijn om ons als domme schapen te houden.
    Zo benieuwd naar de toekomst, nou deels dan, misschien ooit eens vanaf een wolk naar beneden kijkend…..:-)

 8. Als ik nog in NL was in die periode, zou ik de groot winkels pesten bij het leven.
  Statiegeld: staat in guldes, dus ik wil guldens terug…als ik werk heb ik een contract in guldens; dus ik wil betaald worden in guldens…en zo door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in