© Catherine Thackstone (CC BY-NC-ND 2.0)

Uit de laatste cijfers van het Britse Office of National Statistics (ONS) blijkt dat de gevolgen van de lockdown meer mensen schaden dan “Covid” ooit gedaan heeft, althans dat zegt de pers.

De wekelijkse gegevens van het ONS laten blijkbaar meer dan 10.000 meer gemelde sterfgevallen zien dan verwacht, schrijft Kit Knightly.

Aangezien geen van deze overmatige sterfgevallen “in verband is gebracht met Covid”, noemt de pers ze de werkelijke kosten van de lockdown, waarbij sommige kranten suggereren dat de lockdown meer mensen doodt dan Covid.

Waarop de enige juiste reactie is: “No shit.”

Zelfs voor degenen die nog steeds vasthouden aan de orthodoxie dat “Covid” echt bestaat, was het duidelijk dat lockdown meer schade zou aanrichten dan voorkomen, vanaf het moment dat uit de eerste mortaliteitsstudies bleek dat “Covid” een overlevingspercentage van 99,5% had, in het voorjaar van 2020.

Veel deskundigen op het gebied van economie, statistiek, epidemiologie en virologie uitten deze mening, en werden verguisd en beschimpt voor hun moeite.

En werkelijk, iedereen met het kleinste greintje gezond verstand kon het zelf wel uitrekenen. De gezondheidszorg sluiten en de economie laten crashen zal nooit goed aflopen (tenzij u mensen wilt doden, dan is het een geweldig plan).

Zelfs Dr. David Nabarro, speciaal gezant van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Covid-19, beschreef in oktober 2020 lockdowns als een “wereldwijde catastrofe”:

“Wij van de Wereldgezondheidsorganisatie pleiten niet voor lockdowns als het voornaamste middel om het virus onder controle te krijgen[…] het lijkt erop dat we tegen volgend jaar een verdubbeling van de armoede in de wereld kunnen hebben. Wij krijgen misschien minstens een verdubbeling van de ondervoeding bij kinderen […] Dit is een verschrikkelijke, afschuwelijke wereldcatastrofe.”

De vraag is dus niet: “Is lockdown erger dan Covid?” Het antwoord daarop is “ja”, en dat weten wij al meer dan twee jaar.

  DNA als data opslag: nieuwe Microsoft-technologie maakt deel uit van COVID-19 vaccins

De echte vraag is: waarom geven ze het nu eindelijk toe?

Het zijn ook niet alleen de overtollige sterfgevallen van deze week. Elders maken de media zich zorgen over de gevolgen van de lockdowns voor de geestelijke gezondheid, de vertragingen bij kankerbehandelingen, het “lockdown drinken“, de gevolgen voor kinderen die school missen, tieners die aan zelfbeschadiging doen en ga zo maar door.

Professor Karol Sikora – een van die verguisde deskundigen waar ik het eerder over had – heeft zelfs ruimte gekregen in de Telegraph om een “ik zei het toch” van 2000 woorden te schrijven.

Waarom?

Misschien ligt het antwoord daarop niet in waar ze het over hebben, maar in waar ze het heel nadrukkelijk niet over hebben.

De oversterfte wordt zeer zeker aan de lockdowns toegeschreven, niet aan de experimentele “vaccins”.

Waren de sterfgevallen nu werkelijk veroorzaakt door de lockdown? Of door de “vaccins”? Of een mengeling van beide? Wij weten het niet, en zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Op dit ogenblik zou ons collectief vertrouwen in de instellingen en de officiële cijfers laag genoeg moeten zijn om ons af te vragen of er een teveel aan sterfgevallen was. Misschien hebben ze die gewoon verzonnen. Dat doen ze.

Wat er ook van waar is, het narratief is zeker aan het verschuiven om “de ware kosten van de lockdowns” te benadrukken.

Het zou kunnen gaan om het verbloemen van de schade die wordt aangericht door niet geteste vaccins, om toe te geven aan mogelijk schadelijke effecten van lockdowns om de schaamte van Pfizer te besparen.

  Gevaccineerde Piers Morgan loopt Covid op - geeft Anti-Vaxxers de schuld!

Er is veel meer geïnvesteerd in de vaccins dan in de lockdown – in elke zin van het woord – en als er iets de schuld moet krijgen, is het logisch dat zij veel liever hebben dat het de lockdowns zijn dan de vaccins.

Dat is een behoorlijke verklaring, maar het zou mij niet verbazen als er meer achter zat.

Dit narratief zou kunnen gaan over het klaarstomen van het publiek voor de volgende “covid” golf of een of andere nieuwe “pandemie”.

Bedenk hoe snel het “ware kosten van de lockdown” verhaal kan worden omgesmeed tot een nieuwe algemene consensus, namelijk “Lockdown was zo schadelijk, dat we alles moeten doen wat nodig is om een volgende te voorkomen”.

Bedenk dan hoe “alles wat nodig is” de vorm zou kunnen aannemen van quarantainekampen voor de ongevaccineerden, vaccinatiemandaten, verplichte tests en bewaking… of wat ze maar willen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Sterftecijfer onder jongeren in EU sterk gestegen – en niemand durft te vragen waaromVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitse inwoners gevraagd om woonruimte beschikbaar te stellen voor asielzoekers
Volgend artikelWinter van Hel: Europa staat op het punt in chaos te vervallen en miljoenen mensen zouden kunnen sterven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Laffe huichelaars!
  Jullie kunnen je indekken, oprechtheid veinzen, leugen op leugen bouwen tot jullie er in stikken.
  Maar dat gaat jullie niet helpen, want wij komen voor JULLIE!
  En onze wraak zal zoet zijn.

  • Je weet dat dromen een bedrog zijn hé?

   Want deze mensen zullen nooit gepakt woorden door ons, maar wel iemand anders
   zal met ze afrekenen, en zal ze in een plek stoppen waar ze vreselijk zullen lijden voor altijd.

 2. Dat Covid niet zo erg is als een lock down is niet verwonderlijk. Covid is een omgedoopte griep die, weliswaar voor de zwakkeren, heftig zou kunnen zijn, méér is het niet. Het ware gevaar zit in de “gif spuiten” ten onrechte vaccin genoemd.

  Vertel het niet de overheid, de big pharma want dan ben je op zijn minst een “wappie”. Je mag overal aankomen maar niet hun verdien model of ontvolking.

  • Griep? In eerste instantie nogmaals 5G STRALING.
   Die griep verergerden en griep verschijnselen aanwakkerden
   En nogmaals de inhoud van die moord spuit word extra geactiveerd
   door 5G straling Zo dat ze met iedereen kunnen doen wat ze willen en
   volgen.Gedraagt u zich niet hup 5G wat hoger en doei meneer/mevr.
   Zij zijn dan de eigenaar van ieder geprikte.
   Zij bepalen u lot.
   Jammer dat er zo weinig mensen zijn die dit willen inzien ja
   ook op de alternatieve media niet.
   Tja de telefoon zombie he! het mobieltje smartfoon is heilig.
   Fijn zo de hele dag in magnetron straling te toeven.
   Nog liever dat dan het foontje te missen he mensen.
   En die zooi die in hun aderen groeit word gevoed met u eigen
   lichaam spanning en deze straling.
   Turbo kanker tada propjes die groeien.
   Morgellons gedragen zich volgens het zelfde principe.
   Dit zit in mondkapjes de spuit en de test wattenstaafjes.
   Niet zeker maar!?
   Grote kan dat deze grote enge dingen in de aderen een
   snel groeiende versie van morgelons kunnen zijn.
   Ban die kl 5G uit! Dit is een wapen.

 3. Ik denk dat ze dit doen omdat de opvolger klaar staat, social credit systems. Allereerst zullen de voorlopers komen. Want dan hebben ze geen lockdown meer nodig. Althans, dit schoot me te binnen.

 4. waarom geven ze het nu eindelijk toe? simpel : ’t SMEERGELD IS OP !! we zitten in de nesara/gesara bank systeem , en hun smeergeld potje waar ze iedereen mee omkopen is bijna leeg…de centrale banken ( waar de cabal eigenaar van is ) zijn zo goed als failliet…nog voor het einde van de maand gaan we alweer een beurscrash meemaken..wil zeggen : dat de cabal ook failiet is

  • Ken het verhaal. Het quantum-financiële systeem zou inmiddels ook operatief zijn.
   Maar ik moet dat eerst allemaal nog maar zien, want zoals ik aanhaalde, lijkt het op een manier om te geloven dat de afbraak, iets goed is, want uw redding staat eraan te komen.
   En dan ga je dus als idioten, tenonder.

 5. Ze geven toe dat het geen effect meer heeft op ons vermogen om angstig te zijn.
  Daarom komt er een dure verwarmingswinter,
  Extra geoengineering maakt het koud!
  Voedsel schaars duur en voor velen op.
  Hongerwinter, 5G. Klonters. En de dood.
  Maar de mens is toch echt niet uit te roeien.
  Schwabiland zal echt nooit bestaan.

  • Als het zó met ons af moet lopen, dan kunnen we net zo goed met z’n allen de verantwoordelijken een k**** door de k** gaan j***n. Gezellig met z’n allen, hand in hand zullen we samen opgaan en zullen we dat geteisem eerst met de bek over het asfalt trekken voor we ze een n**sch*t geven. Heb wel zin in een gebroeders de W*tt** nu ons hele land met opzet naar de kl*ten wordt geholpen onder leiding van poppenspeler KlauSS. Ik zie niet tegen de dood op, ben alles al verloren.

   • Denk er precies zo over als u , ben ook alles kwijt inclusief mijn gezondheid , ben niet geprikt toch klachten kga liever naar mijn hemelse vader , zowiezo de rust die k hier niet vind , maar daar wel Amen !

 6. Alle kankerpatiënten krijgen voorrang vanwege achterstallig onderhoud (kuch) en omdat er dankzij de genocidespuit zoveel tumoren meer in omloop zijn. Opzij, opzij, opzij, maak baan, maak baan, maak baan… de stuivers voor kankerverwekkende chemotherapie komen eraan!

 7. De economie stagneert sinds geruime tijd maar daarnaast is er een enorm personeelstekort. Laatstgenoemde wordt veroorzaakt door de vele geprikten die of om de haverklap ziek zijn, chronisch ziek, of zijn overleden. Een andere reden kan ik niet bedenken in een sterk stagnerende economie. Ik ken een vrouw die bij personeelszaken werkt binnen een middelgroot IT-bedrijf.
  Zij neemt nu b.v.k ongeprikte sollicitanten aan om het risico van nog meer uitval zoveel mogelijk beheersbaar te kunnen houden, i.v.m forse ziekte-uitval onder de geprikten binnen dat bedrijf.
  Zij heeft daarbij werknemers moeten ontslaan die 2 jaar lang chronisch ziek cq arbeidsongeschikt zijn, maar voor de start van de vaccinaties gezonde jonge mannen waren.
  Intussen loopt het personeelstekort alsmaar op omdat vele bedrijven eveneens met bovenstaand probleem in hun maag zitten.
  Arbeidskrachten zijn uiteraard onmisbaar voor een goed draaiende economie.
  Naast de fors (oplopende ) ziekte-uitval van werknemers zijn daarbij lockdowns nu de extra zet om versneld de economie in de soep te laten draaien.
  M.i is daarom een lockdown nu de boosdoener bij de MSM om mensen nog zoveel mogelijk aan het werk te kunnen houden, voordat de economie volledig vast dreigt te raken…met alle dramatische gevolgen hiervan.

  • Hmmmm…
   In Duitsland zegt men tegen mekaar dat een volgende lockdown economisch de ondergang betekent (voor de MSM bevolking) en in Nederland had ik inderdaad gehoord dat personeel voor de meest eenvoudige baantjes ontbreekt.
   In Duitsland is er alleen “brandhout” over …die worden bij ons aangenomen omdat ze elders eruit werden gegooid en daarom een week later bij ons ook eruit gegooid worden…logisch.

 8. “De echte vraag is: waarom geven ze het nu eindelijk toe?’

  Dar is moeilijk uit te leggen, maar ik zal het proberen.

  Men geeft wel vaker dingen toe, achteraf.

  Maar moe gebeukt dat de mensen zijn, en normaal in het verweer zouden moeten schieten, denken ze dit keer: “Ach wat…”

  Het lijkt op het spelen van mentale spelletjes, waarbij de grenzen van de mensen, systematisch opgeschoven worden.

  Dit is nodig, omdat men nog veel meer wil implementeren.
  En men doet dat, door tijd als wapen te gebruiken in het verzwakken van het toelaatbare voor de burgers.
  En dat doet men blijkbaar met alles zo.

  Voor elk euvel dat glad gestreken moet worden, vindt men wel ‘een oplossing.’

  Ik denk dat men daarom achteraf zulke dingen toegeeft, om de grenzen van de mensen, te verzwakken.

 9. de simpelste verklaring is:
  bij een volgende zogenaamde pandemie deze winter kunnen ze de qr of digitale id er doordrukken om een lockdown te voorkomen.

 10. Ik ben ook alles kwijt, een ‘samenspel’ om mij trachten te vernietigen.
  Zou niet weten hoe ik dat anders moet interpreteren, want het is een zeer slecht moment, om alles te verliezen. (het is een heel verhaal)

  Maar zoals eerder aangehaald, is er het besef dat je eigenlijk helemaal niet veel nodig hebt, wanneer je gelukkig bent met jezelf, of wie je bent. (want dat kan niemand je af nemen)
  In het moment leven, (gelukkig in het moment) doet beseffen dat je helemaal niet veel nodig hebt, en zeker geen materialisme. Want dat kan je altijd ontnomen worden. (zoals nu)
  Daar je geluk van laten afhangen, is dus nooit ‘stabiel,’ en je onderbewuste weet dat, wat geluk dus blokkeert.

  Ik begin gewoon opnieuw.
  Ik begin altijd, al mijn hele leven, gewoon opnieuw, en heb daar nooit tegenop gezien. (want opnieuw beginnen, kan ook zeer snel gaan, ik weet dat, want heb het ondervonden)
  Vraag is echter of ik daar nu nog de kans toe krijg.
  Ik ben dus jammer genoeg, door omstandigheden, niet voorbereid.
  Maar ik trek m’n plan wel, ik vind altijd oplossingen, en een koude winter, daar zal ik ook wel een oplossing voor vinden.
  Als er geen eten meer is, dan ben ik daadwerkelijk vrij, en dan zal ik ook oplossingen vinden.
  Het kan zijn dat ze u trachten tegen te houden aan de grens, (covid-protocol) maar ook daar, zijn oplossingen voor te vinden.
  Ik had in het verleden een regelmatig wederkerende droom, iets met een treinstation, waar zeer veel mensen dicht op elkaar leefden.
  Weet niet of dat iets is, maar heb de droom altijd onthouden, want het waren bizarre beelden, en vreemd genoeg, voelde ik me bij het zien van die beelden, in m’n element.
  Ik trek dus m’n plan wel, zoals ik altijd al gedaan heb.
  Zou wel in het bezit willen zijn van een portie vloeibare cyanide, want omkomen van de honger, zie ik eerlijk gezegd niet zo zitten…
  Maar er zijn andere manieren om je honger te onderdrukken en dus ‘gelukkig’ heen te gaan.

  Of het nu bangmakerij is of niet, we moeten met alle mogelijkheden rekening houden, ook dat het misschien zo’n vaart niet zal lopen, en er oplossingen bedacht worden…

  In ieder geval…

  Wanneer ik naar Schotland trek, (who knows) en heb de boel daar weten regelen, dan mag je met me meekomen. 🙂

  • Chip,
   Indrukwekkend verhaal.
   Waarom … 🤔
   Schotland .. is UK, Europa en een eiland. Drie nadelen. Bovendien is de temperatuur mi in dit geval een bijkomstig nadeel.

   Ben benieuwd naar je droom, de enige kenner ben jezelf. Mogelijk zit er iets in wat mij / anderen inzicht geeft.

 11. reactie op “De media geven (eindelijk) toe dat lockdown erger is dan “Covid”… maar waarom?:
  Hoe durven ze weer zo’n krantenkop te maken?
  Titel had moeten zijn: “De media geven (eindelijk) toe dat …vaccin… erger is dan “Covid”… maar waarom?”
  Vanwege de grote aantallen gerelateerde sterfgevallen en beschadigde mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in