© Tim Reckmann (CC BY-NC 2.0)

Sinds de Coronavaccins beschikbaar zijn, zijn de meldingen van bijwerkingen toegenomen. Hoewel men gul is met het aantal “Coronadoden”, wordt benadrukt dat de calamiteiten met vaccins te wijten zijn aan reeds bestaande aandoeningen.

Het vaccin van Astra-Zeneca is momenteel het gesprek van de dag; van alle Coronavaccins wordt aangenomen dat het de meeste bijwerkingen heeft – en dit ondanks het feit dat meldingen van complicaties met de Coronavaccins over het algemeen zeer terughoudend zijn.

Ondoeltreffend bij mutatie

Zuid-Afrika heeft de toediening van het Astra-Zeneca-preparaat reeds stopgezet omdat het volgens officiële mededelingen van het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Volksgezondheid onvoldoende bescherming biedt tegen de virusmutatie. Sindsdien probeert het land van een miljoen doses van het vaccin af te komen – maar de vraag laat veel te wensen over.

Korte tijd later stopte de verschillende Zweedse provincies met de toediening van het vaccin. Ongeveer 25 procent van de 400 gevaccineerde ziekenhuismedewerkers in Sörmland ondervond bijwerkingen, wat leidde tot personeelstekorten in de ziekenhuizen. Soortgelijke problemen deden zich ook voor in Hamburg, Braunschweig en Emden, waar de toediening eveneens gedeeltelijk werd stopgezet.

Veel bijwerkingen

Ook in het Oostenrijkse Linz ontbraken na het begin van de Coronavaccinaties paramedici van het Rode Kruis, zodat slechts 13 in plaats van 20 ambulances konden worden bemand. Artsen verzetten zich nu ook tegen vaccinatie met Astra-Zeneca. Uit het registratieonderzoek van Astra-Zeneca bleek dat een derde van de gevaccineerden zich “koortsig” voelde en klaagde over pijn op de plaats van injectie, vermoeidheid, rillingen, hoofdpijn en spierpijn.

Onlangs verscheen ook een overheidsrapport in het VK, waarin ongeveer één op de 333 gevaccineerden bijwerkingen meldde. Ongeveer twee derde van de meldingen heeft betrekking op het Pfizer/BioNTech-vaccin, de rest op Astra-Zeneca, waarbij laatstgenoemd vaccin goed is voor ongeveer 4 individuele bijwerkingen en het Pfizer-vaccin voor 2,5 bijwerkingen. Niettemin is de regering in een tussentijdse evaluatie nog steeds van mening dat de vaccins veilig zijn. In Oxford zal nu zelfs het vaccin van Astra-Zeneca op 300 kinderen worden getest. Kennen de ouders echt de risico’s?

  KKK-kap nieuw gezichtsmasker onder Corona

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Artsen vaccinatie in Saarland: 54 procent kwam niet opdagen – minister van Volksgezondheid boos

Vorig artikelDuitse Coronapolitie op genadeloze kinderjacht
Volgend artikelKritisch nagekeken: Coronavirus, zijn isolaat en mutanten daarvan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Het is voor mij onbegrijpelijk dat mensen het grote risico van nare bijwerkingen (en de onbekendheid van lange termijn risico’s) van deze Frankenstein gentherapieën prefereren boven het doormaken van covid19. De laatste vormt voor normaal gezonde mensen geen enkel gevaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in