Voortaan lopen gebruikers en groepen op Facebook het risico te worden afgesloten als ze informatie verspreiden dat het Coronavaccin – of vaccins in het algemeen – gevaarlijk zou kunnen zijn of niet zou werken.

In een blogpost op maandag kondigt Facebook zijn bijgewerkte regels met betrekking tot het Coronavaccin aan.

De social mediagigant heeft eerder al “valse beweringen” over vaccins verboden, maar de regels worden nu sterk aangescherpt. De nieuwe regels gelden niet alleen voor het Coronavaccin maar “vaccins in het algemeen”, benadrukt het bedrijf.

Er mag onder meer absoluut niet meer worden beweerd dat vaccins “gevaarlijk” zouden zijn, aldus Facebook. Ook mag geen informatie worden verspreid dat “vaccins niet effectief zijn in het voorkomen van de ziekte waartegen ze bedoeld zijn te beschermen”.

De nieuwe regels van Facebook worden aangekondigd op dezelfde dag dat het nieuws binnenkomt dat het Coronavaccin van Astra Zeneca zeer slecht blijkt te werken tegen de Zuid-Afrikaanse Covid-variant. Het was al onduidelijk of hetzelfde vaccin, dat momenteel in veel verschillende landen wordt gekocht, überhaupt werkt om ouderen te beschermen tegen de Covid-19 pandemie. Of dergelijk nieuws met de nieuwe regels op Facebook zal worden geconfronteerd, is onduidelijk.

Ook is het niet langer toegestaan om op Facebook te stellen dat het vaccin autisme kan veroorzaken, of dat het veiliger zou zijn om met een ziekte besmet te zijn dan om gevaccineerd te worden.

Tegelijkertijd zijn uitspraken dat Covid-19 een door mensen veroorzaakte ziekte zou zijn ook verboden.

De regels zullen zowel gelden op Facebook als op Instagram, dat eigendom is van Facebook.

Facebook verwijdert zorgen of vermoedens over verkiezingsfraude

Macron laat zijn oproerpolitie op cafébezoekers inslaan, omdat ze de sociale afstand niet naleven

6 REACTIES

  1. Facebook is in handen van joden en linksen! Daar moet je je mond voor houden, dan gaan we maar over tot iets anders! Ik laat mijn bek niet snoeren, door links tuig!

  2. Zuckerberg zit met veel centen in dat coronavaccin gebied en wil winst op zijn investering. De machtwellust van die man, gaat zich tegen hem keren, die gaat straks ook tegen de muur.

  3. Het is dan een kwestie van wachten voordat je whats-app account wordt geblokt omdat je kritisch praat over vaccins of over de fraude in de Amerikaanse verkiezingen

  4. “Blijdakkerniopzit” dat hele Faceboek. Was ik maar de enige niet. Haalden maar meer mensen die gevoelige plaat voor hun kop vandaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here