De mainstream media hypes Moderna’s Covid-19 vaccine en bagatelliseren risico’s 

1
© Marco Verch Professional / Flickr (CC BY 2.0

De mainstream media zwijgen in de regel over veiligheidskwesties en gebrek aan transparantie rond Moderna’s experimentele Covid-19 vaccin, terwijl de belanghebbenden rijker worden.

Voor de tweede keer in een week stuurde het nieuws over een “veelbelovend” Covid-19 vaccin de globale aandelenmarkten op een joyride en veroorzaakte een lawine van positieve nieuwsberichten die, voor het grootste deel, elke pret bedervende-vraag over de veiligheid of transparantie van het vaccin vermeed, schrijft Childrens Health Defense.

Op 9 november kondigde Pfizer aan dat de analyse van de voorlopige Fase 3-proefgegevens aangaf dat zijn BNT162b2 Covid-vaccin, ontwikkeld in samenwerking met het Duitse BioNTech, “meer dan 90% effectief” was.

Op 16 november kondigde Moderna aan dat zijn mRNA-1273 Covid-19 vaccine kandidaat 94,5% effectief was, gebaseerd op tussentijdse Fase 3-proefgegevens.

Beide aankondigingen kwamen in de vorm van persberichten – waarbij geen van beide bedrijven de eigenlijke gegevens achter hun claims verschafte. Hoewel de effectiviteit van het vaccin in het negentigste percentiel voldoende was om Wall Street en de meeste mediakanalen te doen zwijmelen, wees ten minste één publicatie, STAT, op wat de bedrijven zelf niet deden: beide onderzoeken zijn aan de gang en naarmate ze doorgaan, kan de effectiviteit afnemen, omdat “het vaak zo is dat een vaccin in de echte wereld minder goed presteert dan in de setting van een klinische proef”.

STAT merkte ook op dat geen van beide bedrijven nog kan zeggen hoe lang het vaccin, dat in beide gevallen in twee doses wordt toegediend, bescherming zal bieden, omdat dat “alleen in de loop van de tijd kan worden vastgesteld als grote aantallen mensen worden gevaccineerd”.

Beide medicijnproducenten zeiden dat ze zodra ze aan de criteria voldoen voor hun experimentele vaccins toestemming voor Emergency Use Authorization aan de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zullen vragen. Deze autorisatie, waarmee vaccinproducenten de standaard verplichte veiligheids- en nalevingsinspectie van hun vaccinproductiefaciliteiten kunnen overslaan, is een winner-takes-all-prijs.

De aankondigingen hebben geleid tot sterke stijgingen van de aandelenkoersen van de bedrijven. De koers van Moderna was op maandag 16 november met bijna 15% gestegen. Volgens STAT: “Elke Dinsdag, wordt de chef-arts van Moderna ongeveer 1 miljoen dollar rijker” door zijn bestaande voorraad als klokwerk door vooraf geplande transacties te verkopen, “waardoor hij meer dan 50 miljoen dollar heeft verdiend sinds het begin van de pandemie”.

Moderna’s nieuws stimuleerde ook de aandelenkoersen van bedrijven die kunnen profiteren van de heropening van de economie, waaronder luchtvaartmaatschappijen, cruiseschepen en banken.

Paar weken geleden liet Pfizer CEO Albert Bourla het publiek de wenkbrauwen optrekken toen hij 5,6 miljoen dollar aan Pfizer-aandelen verkocht op dezelfde dag dat de vaccinfabrikant zijn “90% effectieve” aankondiging deed. NPR rapporteerde over de verkoop en zei dat het onderdeel was van een steeds controversiëler plan voor aandelenhandel dat “tot doel heeft bedrijfsleiders te beschermen tegen beschuldigingen van illegale plannen voor handel met voorkennis”. Het plan – dat legaal is maar niet zonder vragen over misbruik – stelt grootaandeelhouders in staat een vooraf bepaald aantal aandelen op een vooraf bepaald tijdstip te verkopen en wordt vaak gebruikt door bedrijfsleiders om beschuldigingen van handel met voorkennis te voorkomen.

  Een transhumanistische droom: door DARPA gefinancierde implanteerbare biochip om Covid-19 op te sporen

Zoveel lof, zo weinig vragen

Ondanks alle mediahype rond hoe snel de Pfizer- en Moderna-vaccins klaar zullen zijn, hoeveel miljarden doses er beschikbaar zullen zijn, wie de eersten zullen zijn die ze krijgen en hoe de vaccins ons allemaal weer ‘normaal‘ zullen maken, is er weinig onderzoek gedaan naar het nieuws vanuit het oogpunt van veiligheid en bewezen effectiviteit.

Dat is een vergissing, volgens Mary Holland, algemeen adviseur van Children’s Health Defense (CHD).

“Om te veronderstellen dat Moderna’s Covid-19 vaccin dat minder dan een jaar is getest, veilig zal zijn, is wensdenken. Er is een reden waarom de vaccinproducenten hebben aangedrongen op een algemene schadeloosstelling voor gekwetsten en sterfgevallen”, zegt Holland.

Holland verwijst naar het feit dat vaccinproducenten, die al gevrijwaard zijn van aansprakelijkheid voor letsels door vaccins op grond van de National Childhood Vaccine Injury Act van 1986, in maart uitgebreide bescherming hebben gekregen via de Declaration Under the Public Readiness and Emergency Preparedness (PREP) Act for Medical Countermeasures Against COVID-19.

In feite, zoals Holland aangeeft, verwachten ambtenaren in de EU een groot aantal ongewenste neveneffecten van vaccins, zoals blijkt uit deze recente kennisgeving van de Medical and Healthcare Products Regulatory Agency, die ‘dringend’ op zoek is naar een ‘kunstmatige intelligentie (AI) softwaretool voor het verwerken van de verwachte vloed van Covid-19 vaccinatie slachtoffers.

Waarom zoveel geheimen?

Vaccinveiligheid en transparantie gaan hand in hand, en Moderna krijgt lage cijfers op beide. Het bedrijf, dat in 2010 werd opgericht en in 2016 een nieuwe naam kreeg, heeft nooit eerder een commercieel vaccin geproduceerd. Toch heeft Moderna zich kunnen inschrijven voor Operation Warp Speed, een zeer geheimzinnig publiek-privaat samenwerkingsverband, dat wordt gedomineerd door militairen, waarvan de meesten geen ervaring hebben in de gezondheidszorg of de productie van vaccins. Deelname aan het programma betekent dat de belastingbetalers een groot deel van de rekening betalen voor het ontwikkelen van Moderna’s vaccin. Zoals de New York Times meldt:

“De regering van de Verenigde Staten heeft 1 miljard dollar verstrekt ter ondersteuning van het ontwerp en het testen van het Moderna-vaccin. Onderzoekers van de National Institutes of Health hielden toezicht op een groot deel van het onderzoek, inclusief de klinische proeven. Moderna krijgt ook nog eens 1,5 miljard dollar in ruil voor 100 miljoen doses als het vaccin veilig en effectief blijk te zijn”.

Volgens Public Citizen bezit het National Institutes of Health (NIH) een aandelenbelang van 50% in het mRNA-1273-vaccin van Moderna, dat het heeft helpen ontwikkelen onder het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), dat wordt geleid door Dr. Anthony Fauci. In feite, zoals Public Citizen in juni berichtte:

  Duitse burgers: "Steken jullie je Corona-gedenkkaarsen maar zelf aan!"

“Moderna heeft aanzienlijk geprofiteerd van federale steun. Zoals we in The People’s Vaccine hebben beschreven, heeft de Amerikaanse overheid al in 2013 miljoenen dollars aan Moderna verstrekt om de mRNA-technologie te helpen ontwikkelen. De NIH was ondertussen ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe methoden om Coronavirus spike proteïnen aan te pakken. Toen het nieuwe Coronavirus in Wuhan opkwam, werkte het NIH samen met Moderna om een vaccin te ontwerpen en te testen. De U.S. Biomedical Advanced Research Development Authority (BARDA) heeft Moderna een extra 483 miljoen dollar gegeven om het vaccin en de schaalvergroting van de productie verder te ontwikkelen”.

Ondanks al het belastinggeld achter de ontwikkeling van vaccins door Moderna en andere deelnemers aan Operatie Warp Speed, domineert het gebrek aan transparantie het programma en de contracten tussen medicijnfabrikanten en de Amerikaanse overheid.

Zo rapporteerde de CHD in oktober over een contract tussen het NIAID en de toonaangevende vaccinkandidaat Moderna. Het contract, dat door journalist Emily Kopp van Congreskwartaal, door een verzoek van de Wet op de Vrijheid van Informatie aan de NIH werd verkregen, was zwaar gecensureerd, wat vragen over Fauci, transparantie en belangenverstrengeling opwerpt. In het kader van een ander NIAID-contract moet het Pentagon voor 9 miljard dollar 500 miljoen doses van het COVID-vaccin van Moderna kopen.

Snelheid wint van veiligheid?

Net als het Pfizer-vaccin maakt Moderna’s mRNA-1273 bij de productie van vaccins gebruik van synthetische RNA-boodschappers (mRNA)-technologie – een soort genetische manipulatie die nog nooit eerder is gebruikt, laat staan ​​bewezen veilig. Maar onder Operation Warp Speed haasten vaccinfabrikanten zich om deze ongeteste en onbewezen technologie in recordtijd op de markt te brengen.

Zo werkt de technologie volgens Horizon, het EU Research and Innovation tijdschrift:

“Om een mRNA-vaccin te produceren, produceren wetenschappers een synthetische versie van het mRNA dat een virus gebruikt om zijn besmettelijke eiwitten op te bouwen. Dit mRNA wordt in het menselijk lichaam afgeleverd, waarvan de cellen het lezen als instructies om dat virale eiwit op te bouwen, en dus zelf een aantal van de moleculen van het virus aan te maken. Deze eiwitten zijn solitair, dus ze worden niet samengevoegd tot een virus. Het immuunsysteem detecteert dan deze virale proteïnen en begint er een defensieve reactie op te geven”.

Omdat er nooit eerder mRNA-vaccins in gebruik zijn geweest, is het onmogelijk om te voorspellen wat voor soort onbedoelde gevolgen of letsels op lange termijn kunnen ontstaan door het gebruik ervan.

Tal Brosh, hoofd van de Infectieziekte-eenheid in het Samson Assuta Ashdod Ziekenhuis, vertelde aan de Jeruzalem Post dat de mRNA-vaccins met “unieke en onbekende risico’s” komen, waaronder lokale en systemische ontstekingsreacties die kunnen leiden tot auto-immuunziekten.

De Jeruzalem Post vermeldt ook een artikel dat door het National Center for Biotechnology Information, een afdeling van NIH werd gepubliceerd, dat andere risico’s die verband houden met mRNA-vaccins de bio-distributie en persistentie van de geïnduceerde immunogene expressie omvatten; mogelijke ontwikkeling van auto-reactieve antilichamen; en giftige gevolgen van om het even welke niet-inheemse nucleotiden en leveringssysteemcomponenten.

  Kijk: overheidspropaganda-video voor mondkapjes loopt spaak - burgers zijn het zat

Afwezig in de nieuwsberichten in november over het Moderna-vaccin was een ander potentieel risico verbonden aan het mRNA-1273-vaccin van Moderna: Het vaccin is gebaseerd op een op nanodeeltjes gebaseerd “draagsysteem” dat een synthetische chemische stof bevat die polyethyleenglycol (PEG) wordt genoemd. Ongeveer zeven op de tien Amerikanen kunnen al gesensibiliseerd zijn voor PEG, wat kan leiden tot een verminderde werkzaamheid van het vaccin en een toename van nadelige bijwerkingen.

Dat is geen nieuws voor Moderna. In een verklaring die in 2018 werd ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, vertelde de medicijnfabrikant aan investeerders dat het gebruik van PEG in zijn vaccins “zou kunnen leiden tot aanzienlijke bijwerkingen in een of meer van onze klinische onderzoeken”.

In juni 2020 rapporteerde CHD over het verhaal van Ian Haydon, die een van de 15 vrijwilligers was in de groep met hoge doses voor Moderna’s COVID-vaccinonderzoek. Binnen 45 dagen ervoeren drie deelnemers – 20% van de vrijwilligers, waaronder Haydon – “ernstige” ongewenste voorvallen volgens het persbericht van Moderna, wat betekent dat ze een ziekenhuisopname of medische interventie nodig hadden. Minder dan 12 uur na de inenting had Haydon last van spierpijn, braken, hoge koorts en bewustzijnsverlies. Zijn Moderna-proefbegeleider instrueerde Haydon om 911 te bellen en Haydon beschreef zichzelf als het “ziekst in zijn leven”. Moderna liet Haydon, die geselecteerd was voor de proef op basis van zijn robuuste “goede gezondheid”, geloven dat de ziekte gewoon een droevig toeval was dat niets met de injectie te maken had. Moderna heeft Haydon nooit verteld dat hij een neveneffect had.

In augustus stuurde het CHD brieven naar Dr. Jerry Menikoff, directeur van het Office for Human Research Protections, Department of Health and Human Services en Fauci, in zijn rol als directeur van NIAID, waarin hij zijn bezorgdheid over het gebruik van PEG in Moderna’s mRNA-1273 vaccine uiteenzette. In de brief aan Menikoff schreef het CHD dat het gebruik van PEG in geneesmiddelen en vaccins steeds controversiëler wordt vanwege de goed gedocumenteerde incidentie van negatieve PEG-gerelateerde immuunreacties, waaronder levensbedreigende anafylaxie [systemische allergische reactie, die tot een anafylactische shock kan leiden, red.]. In de brief aan Fauci drong het CHD er bij Fauci op aan om van Moderna te eisen dat zij de deelnemers aan het klinische onderzoek informeert over de unieke risico’s die verbonden zijn aan PEG in het “door het NIAID gefinancierde Moderna mRNA1273-vaccin”.

Naarmate de weken verstrijken met meer nieuws over de Covid-vaccins, zullen misschien meer mainstream media de risico’s en het gebrek aan transparantie rond de vaccins blootleggen, naast de focus op de potentiële voordelen.

Coronavirus-schandaal in Merkel’s Duitsland – Valse Positieven en de Drosten PCR-test

Vorig artikelVS-verkiezingsmachines “bewust ontworpen” voor “systematisch bedrog” beweert nieuw rapport
Volgend artikelGelekte EU-documenten tonen aan dat het controversiële migratiepact van de VN bindend is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Overal word je haast woedend aangesproken door deugmensen als je geen mondkap op hebt. Alsof je daar dan soms niet van op de hoogte bent. Mijn reactie is dat ik geen TV kijk, want dat is het leugenachtige narratief. Ben blij dat al deze nsb’ers dat vaccin gaan nemen want zij weten dat je dat vooral moet doen. De waarheid is namelijk op TV. Het is vooral de arrogante babyboom generatie die het meest gezagstrouw is en met het laatste msm nieuws de waarheid in pacht heeft. Met hun overweldigende levenservaring weten zij wel wat er allemaal gaande is. Van agenda 2030 hebben ze nog nooit gehoord, maar wel van hele veilige vaccins (spreken ze uit met Franse intonatie)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in