Op de dag van de bekendmaking van vermeende positieve vaccinatieresultaten verkoopt het management zijn aandelen tegen recordprijzen. Een meer flagrante motie van wantrouwen jegens het eigen product is niet denkbaar.

Dit zou het grootste insider-schandaal in de farmaceutische industrie kunnen worden: Het management van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer maakte schaamteloos gebruik van de persberichten over een naar verluidt veelbelovend vaccin in de Corona-pandemie om hun aandelen te verkopen. Tegen recordprijzen!

Maar waarom verkopen bazen hun aandelen in een bedrijf waar men zelf in het topmanagement zit? Waarschijnlijk omdat ze de resultaten zelf niet vertrouwen, schrijft auteur Michael Mross op Mmnews.

Pfizer CEO Albert Bourla verkocht maandag, de dag dat de voorlopige resultaten van het onderzoek naar de effectiviteit van het vaccin bekend werden gemaakt, aandelen van het bedrijf ter waarde van iets minder dan 5,6 miljoen dollar (ongeveer 4,7 miljoen euro), volgens documenten die werden ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

Volgens deze documenten heeft Bourla meer dan 132.000 Pfizer-aandelen verkocht tegen een eenheidsprijs van 41,94 dollar.

Het schandaal

Vicedirecteur Sally Susman verkocht ook bijna 44.000 aandelen voor ongeveer 1,8 miljoen dollar.

Beide profiteerden van een aanzienlijke stijging van de aandelenkoers van Pfizer nadat het bedrijf en het in Mainz gevestigde farmaceutische bedrijf Biontech aankondigden dat het potentiële vaccin dat door Biontech was ontwikkeld, meer dan 90% effectief was. Biontech werkt sinds 2018 samen met de Amerikaanse groep.

Het excuus

Het is bekend dat Biontech en Pfizer samenwerken aan dit vaccin. De CEO van Pfizer maakt excuses voor zichzelf door te zeggen dat hij een vast verkoopschema heeft tegen bepaalde prijzen.

  Vrouw van dominee zegt dat sinds de uitrol van Covid injecties er begrafenis na begrafenis is geweest, het is tragisch

In feite heeft een CEO natuurlijk inzicht in hoe onderzoeken zich ontwikkelen. Hij wist ook dat er op een gegeven moment een positieve aankondiging zou komen, die de koers van het aandeel zou opdrijven.

Het is niet alleen waardeloos maar ook dom om zich proberen eruit te praten met het excuus dat men gebruik maakt van een verkoopschema, dat echter door de Duitse media gewillig werd overgenomen.

Doeltreffendheid van de vaccinatie

De verkoopcampagne werpt ook een scherp licht op de werkelijke uitwerking van deze vaccinatie. Als alles daar echt zo positief aan zou zijn, zou het management hun aandelen natuurlijk niet tussendoor verkopen. Ook dat werd niet goed belicht door de media.

Als er een duidelijke motie van wantrouwen is ten aanzien van de effectiviteit van het vaccin, dan is het wel de verkoop van de directeur. Hij verkocht immers 60% van zijn aandelen tegen de hoogste prijs, waarna het aandeel weer daalde.

Als het vaccin en de stof echt zo veelbelovend waren, zouden een directeur en de vicedirecteur nooit aandelen verkopen. Noch via een verkoopschema, noch een andere kunstgreep.

In het kielzog van succesvolle vaccinatie zouden de aandelen namelijk nog veel hoger stijgen. Daarom laat dit insider-schandaal maar één conclusie toe: er bestaat grote twijfel dat deze vaccinatie überhaupt zal werken.

De rol van de EU

Ondertussen vullen de betrokken employees, maar ook de bedrijven, hun zakken. Niet in de laatste plaats is de EU-overeenkomst meer dan dubieus. Brussel wil tot 300 miljoen vaccindoses kopen voor 6 miljard dollar. Met zo’n onbekend bedrijf als Biontech is dit zeer twijfelachtig.

  Dokter vaccindood pandemie

Als Brussel serieus zou zijn, zouden ze op zijn minst vaccinatiedoses van verschillende fabrikanten kopen en zich niet concentreren op één enkele, die bovendien de afgelopen jaren weinig expertise op dit gebied heeft getoond. Ook hier doemt een enorm schandaal op, vooral als duidelijk wordt dat de inenting fout gaat en dat de stof moet worden weggegooid.

Een soortgelijke situatie bestond reeds in Duitsland ten tijde van de Mexicaanse griep, die ook op zichzelf uitstierf. Voordien werden er echter voor miljarden aan vaccins gekocht, die uiteindelijk niemand nodig had.

Dit is wat beurshandelaren zeggen

Een ervaren beursdeskundige geeft commentaar op het schandaal rond de aandelenverkoop door de bazen van Biontech/Pfizer:

“Alles mag dan wel legaal zijn in deze verkoop, maar het geeft natuurlijk een uiterst bittere nasmaak als de CEO en de vicedirecteur van de vaccinfabrikant niets beters te doen hebben dan op de dag van het verlossende nieuws op de verkoopknop te drukken. Dit is zeker niet bevorderlijk voor het vertrouwen in de effectiviteit van het vaccin. Het feit dat beide nu worden afgeschilderd als hebzuchtige oplichters lijkt hen moreel gezien niet te beïnvloeden”.

De C19-vaccins bieden geen bescherming tegen infecties en zijn vergelijkbaar met pijnstillende hoestmiddelen

Vorig artikelBLM breekt met “witte, geprivilegieerde” Antifa
Volgend artikelAdvocaat legt het Coronabedrog schandaal bloot: PCR-test positieven zijn niet geïnfecteerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Misschien voortschrijdend inzicht?
    Staat het ballonnetje op knappen?
    En ach, wat zou het. Het geld stroomt toch altijd daar waar het heen moet: Naar hen. En dat gaat zowel linksom als rechtsom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in