Amerikaanse sportschool biedt gratis lidmaatschappen aan voor niet-ingeënte mensen

0
2840

Een eigenaar van een sportschool in New Jersey biedt gratis sportschoollidmaatschappen aan voor mensen die de Covid-19 vaccins weigeren. Atilis Fitness Club mede-eigenaar Ian Smith postte de promotie op zijn Twitter-account. In mei 2020 kreeg Smith’s sportschool reeds nationale aandacht nadat hij weigerde te voldoen aan de lockdown-mandaten van de staat.

“We geven gratis sportschoollidmaatschappen weg aan iedereen die zich niet laat vaccineren. Wij geloven in gezondheid … door lichaamsbeweging, goede voeding, veel vitamine D, zink en een omgeving om te ontstressen”, zei Smith in een tweet op 24 maart.

De fitness enthousiasteling kondigde de promotie aan in het licht van een soortgelijke gimmick door donutketen Krispy Kreme, die zei dat het gratis donuts zou geven aan mensen die zich laten vaccineren tegen Covid-19. In een aankondiging op de website van Krispy Kreme stond dat de donutketen gevaccineerde personen een gratis donut zou geven als zij vanaf 22 maart hun Covid-19 vaccinatiekaart zouden tonen, bericht VaccineInjuryNews.

Een verslag van Big League Politics schreef vorig jaar dat Atilis Gym veel aanhangers had bij zijn besluit om open te blijven – in weerwil van bevelen die door de Democratische gouverneur Phil Murphy waren uitgevaardigd. Het fitnesscentrum ging op 18 mei vorig jaar om 8 uur ’s ochtends open, met supporters en ordehandhavers buiten de zaal. Philadelphia Inquirer-verslaggever Ellie Rushing twitterde dat de sportschool vrijwillige veiligheidsmaatregelen had genomen, zoals toegang voor alleen leden, temperatuurcontroles en een beperking tot 20 procent van de capaciteit – gelijk aan 44 mensen per keer. Daarnaast zeiden Smith en zijn zakenpartner Frank Trumbetti dat ze de apparatuur in de sportschool anders hadden gerangschikt om sociale afstand te bewaren. Het personeel zou ook hun schoonmaakinspanningen opvoeren, vervolgden ze.

Bill Gates erkent dat zijn investering van 10 miljard dollar in vaccins hem 200 miljard dollar heeft opgebracht

Terwijl Atilis Gym en andere fitnesscentra hun toevlucht namen tot directe tegenstand, gebruikten sommige andere een subtielere aanpak. Een van die sportscholen is Atlantic Sports Fitness in Polen. In oktober 2020 heeft de sportschool in Krakau zichzelf omgedoopt tot de “Kerk van het Gezonde Lichaam” om de bestaande Covid-19 regelgeving in het land te omzeilen.

De manager van de sportschool, Marta Jamróz, postte op Facebook dat “een religieuze gemeente van leden vandaag van start gaat in … de ‘Kerk van het Gezonde Lichaam'”, geleid door de ‘ouderenraad’ – die eigenlijk de trainers van de sportschool waren. Ze nodigde ook mensen uit om deel te nemen aan de “speciale religieuze diensten”.

De hernoeming van Atlantic Sports Fitness als een “kerk” kwam als een reactie op de beperkingen die door de Poolse minister-president Mateusz Morawiecki werden ingevoerd. Hij kondigde aan dat sportscholen en zwembaden in “rode zone” gebieden zoals Krakau moeten sluiten. Kerkelijke bijeenkomsten waren echter vrijgesteld van de beperkingen, zolang er slechts één persoon per 20 vierkante meter aanwezig was.

Canadese sportschool introduceert omgekeerde vaccinpas – gevaccineerden worden geweigerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here