Wagner-soldaat neemt foto van de ruïne in Soledar

Een paar dingen te melden vandaag – allereerst een paar interessante berichten die de nieuwsdesk hebben bereikt. Voor wie het nog niet heeft gezien: er is een hele trein met Russische T-14 Armata’s in beweging gezien ergens bij Rostov (niet ver van de Oekraïense grens). Sommigen stelden dat ze op weg waren naar Moskou voor de voorbereidingen van de parade op 9 mei, maar andere berichten wezen er sterk op dat dit niet het geval was, schrijft Simplicius The Thinker.

Volgens REVERSE SIDE OF THE MEDAL werden T-14 Armata tanks gezien aan de grens van de regio Rostov.
Blijkbaar gaan de tanks niet naar de parade voor de Dag van de Overwinning, die op 9 mei plaatsvindt.

Samen met hen werden ook de nieuwste Russische Bumerang IFV’s gezien. Dit volgt op recente foto’s van een productielijn van Uralvagonzavod, waarop Armata’s te zien zijn die naast de T-90M’s worden gebouwd.

T-14 Armata links, T-90M midden.

Zou Rusland massaal Armata’s inzetten om ze uit te proberen tegen de komende Leopards/Abrams/Challengers?

Fluisterhoek:

Vreemde gebeurtenissen in Polen, waar blijkbaar een enorme partij misvormde lijken is ontdekt in een mijnschacht.

Meer dan 500 militaire lijken gevonden in Poolse mijn, waaronder militair personeel

De begraafplaats werd gevonden in de kolenmijn van Bogdanka (40 km van de grens met Oekraïne). Nu zijn de Poolse militairen naar de plaats gekomen om gesprekken te voeren met de harde werkers. Verschillende mijnwerkers zijn na ondervraging naar Lublin gebracht.

Er gaan geruchten onder de Polen dat de lichamen van buitenlandse huurlingen die in de SMO-zone zijn gestorven, daarheen zijn gebracht. Volgens een andere versie zou het gaan om de lichamen van gewonde UAF-soldaten, die in organen werden uiteengereten en naar Europa zouden zijn gebracht voor “behandeling”.

De mijnwerkers zeggen dat er mogelijk meerdere begraafplaatsen zijn, aangezien de tunnels periodiek worden gevuld.

Het is duidelijk dat de Polen deze noodtoestand “slikken”, evenals het incident met een Oekraïense raket die een Poolse tractor raakte.

En nog een:

POOLSE MIJNWERKERS ONTDEKKEN OEKRAÏENSE MILITAIRE LIJKEN – WERDEN ONTLEED VOOR ORGAANOOGST

👉 Poolse ambtenaren proberen te voorkomen dat er een schandaal uitbreekt: in de Bogdanka mijn ontdekten mijnwerkers een begrafenis van ongeveer vijfhonderd lichamen van mannen in de overblijfselen van militaire uniformen, sommige kledingstukken hebben chevrons van de Oekraïense strijdkrachten.

🔹Op dit moment voeren speciale diensten onderzoek uit bij medewerkers die een angstaanjagende vondst deden in een verlaten schacht. Na ondervraging zijn sommige mijnwerkers naar Lublin vervoerd. In de installatie werken veel Oekraïners (de mijn ligt op 40 km van de Oekraïense grens), waardoor geheime informatie naar Oekraïne is gelekt.

👉 Men zegt dat de gevonden lichamen van hun ingewanden zijn ontdaan, en men weet zeker dat het om gewonde Oekraïense soldaten gaat die, onder het mom van behandeling, door transplantologen van de zwarte markt naar Polen zijn gebracht.

Het is iets om voorlopig op te slaan, voor toekomstig gebruik. Vooral in het licht van een ander gerucht dat de Polen van plan zijn een basis te bouwen in de regio Volyn in Oekraïne, en die te bemannen met lokale Oekraïense territoriale verdediging (voorlopig).

Volgens een onofficiële versie zegt de bouw van de basis dat de Polen, die in de oorlog worden betrokken, zich voorbereiden om de omvang van de Poolse groep te vergroten en de passende infrastructuur in te zetten. Warschau blijft een back-up plan voorbereiden om zijn militairen naar West-Oekraïne te sturen als de oorlog aanhoudt. Zoals gemeld, is onlangs in Oekraïne een ondergeschikte van de Strijdkrachten van Oekraïne “Pools legioen” opgericht, waarvan de basis is gevestigd in de regio Kiev.

Ik heb eerder het gerucht gemeld dat de Poolse president heeft aangeboden de westelijke regio’s “warm te houden” voor Oekraïne – d.w.z. ze “tijdelijk” te annexeren om te voorkomen dat Rusland ze aanvalt, met als logica dat Rusland geen gebied zou aanvallen dat wordt “gekraakt” door een volwaardig NAVO-lid.

En voor degenen die misschien twijfelen, en het conflict misschien niet vanaf het begin hebben gevolgd, of een kort geheugen hebben, wil ik u eraan herinneren dat Polen bijna precies een jaar geleden al openlijk heeft opgeroepen tot een NAVO-interventie in Oekraïne – niet alleen in de vorm van een “vredesmissie”, maar zelfs een “no fly zone”.

Deze geruchten zijn dus niet onwaarschijnlijk. Vergelijkbaar met hoe Erdogan onder verschillende voorwendsels langzaam de provincie Idlib binnendrong, waarbij hij verschillende humanitaire interventies veinsde maar in werkelijkheid het noorden van Syrië omvormde tot een schijnbaar verlengstuk van Turkije. Niet alleen werden de scholen langzaam overgenomen door Turkse leraren, die het Turkse curriculum onderwezen, maar ook werden de nutsvoorzieningen en de infrastructuur langzaam aangesloten op en verweven met die van Turkije.

Op dezelfde manier zullen Polen waarschijnlijk (als ze dat al niet onder onze neus doen) proberen West-Oekraïne binnen te sluipen.

Operaties:

Wat Bakhmut-nieuws betreft, ziet het er steeds grimmiger uit voor de AFU. Alle wegen staan nu geheel of gedeeltelijk onder vuur, en dat is te zien. Veel video’s tonen vernietigde konvooien van door de AFU gebruikte civiele voertuigen. En trouwens, “vuurleiding” verwijst niet alleen naar onnauwkeurige artillerie, waardoor voertuigen nog voorbij kunnen sluipen, maar afhankelijk van het terrein is de meest effectieve vorm van vuurleiding eigenlijk via ATGM’s (anti-tank guided missile), die een weg volledig kunnen afsluiten met nauwkeurige vernietiging van elk bewegend voertuig.

  Admiraal Rob Bauer: NAVO-landen moeten meer wapens naar Kiev sturen, zelfs als dit betekent dat ze hun eigen behoeften moeten verwaarlozen

Sommige berichten beweren echter dat versterkingen uit de Oekraïense reserve, die moest worden voorbereid op het “Lente-offensief”, al worden aangeboord en gestuurd om de afbrokkelende verdediging van Bakhmut te versterken:

Een colonne Emirati pantservoertuigen Panthera T6 van het Oekraïense leger op weg naar Bakhmut (Artyomovsk).

Volgens bekende informatie waren deze gepantserde voertuigen in dienst van de nieuw gevormde 47e en 88e afzonderlijke gemechaniseerde brigades van de strijdkrachten van Oekraïne, wat erop kan wijzen dat de vijand zelfs zijn strategische reserves in de buurt van Bakhmut heeft overgebracht.

Hoe valt te verklaren dat nieuwe versterkingen zouden binnenstromen terwijl er ook duidelijk bewijs is van massale terugtochten? Eenvoudig: de meeste terugtrekkingsvideo’s komen uit de oostelijke delen van Bakhmut, die volledig zijn opgegeven, en andere gebieden in het noordwesten (Berkhovka en Yahidne). Er worden echter versterkingen gestuurd naar het belangrijkste westelijke deel van de stad zelf.

Naar verluidt is nu bijna alles ten oosten van de Bakhmutovka rivier (die Bakhmut bijna in tweeën deelt) ingenomen, zoals te zien is op de kaart hierboven. En er zijn nog meer geo-lokaliseerde bewijzen, zoals onderstaande video van Wagner-troepen die de vlag hijsen boven een bekend oriëntatiepunt in de buurt van het stadscentrum.


Er is echter een geo-lokaliseerde video waarop een aantal van de “teruggetrokken” AFU-troepen Konstantinovka (48.516248, 37.753836) binnenwandelen, ruim 15 km van West-Bakhmut. Er zijn dus zeker enkele eenheden die de stad volledig verlaten, maar er komen andere nieuwe bij. Dit kan ofwel rotatie zijn, ofwel samengaan met berichten dat de meer “elite”-eenheden worden verwijderd en vervangen door kanonnenvoer in een poging de Wagner-troepen uit te schakelen.

De Oekraïense strijdkrachten trekken troepen terug uit de centrale en westelijke districten van Bakhmut. Op dit moment trekken de meest gevechtsklare formaties zich terug uit de gevechtszone. Tegelijkertijd terwijl sommige eenheden zich verzetten, creëren zij een corridor voor de terugtrekking van troepen onder de klappen van de artillerie en de luchtmacht van de Russische troepen.
Deze inspanningen zijn alleen bedoeld om tijd te winnen en de Russische eenheden zoveel mogelijk te vertragen. (Rybar)

Een andere opvatting is dat de eenheden met de meeste verliezen zich mochten terugtrekken om reconstructie mogelijk te maken:

Volgens binnenkomende informatie kregen de eenheden van de Oekraïense strijdkrachten met de grootste verliezen het groene licht om zich terug te trekken uit Artemivsk (Bakhmut).

Volgens de Military Chronicle kregen eenheden van de 24e en 63e Gemechaniseerde Brigades, het 21e Gemotoriseerde Infanteriebataljon en de 3e Operationele Brigade van de NSU opdracht om tegen maandag (6 maart) de resterende wapens en munitie die uit de stad kunnen worden geëvacueerd op lichte voertuigen te verzamelen en te vertrekken in kleine groepen van maximaal een peloton met tussenpozen van 25 minuten. Vermoedelijk zal zware en ernstig beschadigde uitrusting van deze eenheden worden achtergelaten uit vrees voor luchtaanvallen door de Russische luchtmacht en artillerie, en zal het vertrek in grote groepen (compagnieën en bataljons) worden verboden.

Volgens de binnenkomende gegevens zullen eenheden van de 93e Gemechaniseerde Brigade, evenals eenheden van de 241e Territoriale Verdedigingsbrigade, die geen contact hadden, in de stad achterblijven, en de resterende eenheden van de 4e en 17e Tankbrigades kunnen ter versterking worden gestuurd.

Maar dit is nog geen reden om Bakhmut voortijdig af te schrijven. Zelfs Prigozjin blijft volhouden dat er nog steeds gevaar is, en dat deze nieuwe versterkingen zich verzamelen in een poging de Wagner-troepen van meerdere kanten te flankeren.

Vandaag gaf Prigozhin opnieuw een alarmkreet af, waarin hij beweerde dat hij opnieuw versterkingen en meer munitie nodig heeft, en verklaarde hij zelfs dat een directe ondergeschikte van hem de toegang was ontzegd tot een Russisch hoofdkwartier waar hij zijn oproep wilde doen – waarmee hij de lopende saga tussen het Russische ministerie van Defensie en Prigozhin nieuw leven inblies.

Elders zijn er berichten (van DPR-troepen in de buurt van Avdeevka) dat de problemen met munitie en granaten onlangs zijn opgelost en dat ze weer allemaal de munitie krijgen die ze nodig hebben.

De Duitse topkrant Bild meldt dat Zelensky een groot meningsverschil heeft met zijn topgeneraal Zaluzhny over de terugtrekking, of het gebrek daaraan, van Bakhmut. Wellicht om de schade te beperken heeft Zelensky echter snel een videoverklaring uitgegeven waarin hij beweert dat het in feite de generale staf (Zaluzhny en Syrsky) was die hem adviseerde Bakhmut te verdedigen en te versterken.

Een belangrijke opmerking die moet worden gemaakt ten aanzien van Bakhmut. Veel gepalaver op de Twittersfeer draait om de vraag of Bakhmut “strategisch belangrijk” is of niet. Beide partijen proberen de ander te ‘pakken’ door te benadrukken hoeveel moeite en bloed er wordt gestoken in het winnen van deze stad. Zeker, Oekraïense functionarissen zijn betrapt op onoprechte spinsels, toen Zelensky twee maanden geleden nog verklaarde dat Bakhmut de überhaupt belangrijke rode lijn was, en sommigen nu het narratief verkondigen dat het onbelangrijk is.

  EU-voorzitter Von der Leyen "is gek, gevaarlijk gek"

Maar de mensen die kibbelen over de strategische waarde ervan missen het fijne punt, namelijk dat het principieel irrelevant is of Bakhmut al dan niet ‘strategische’ waarde heeft. Zoals ik al eerder schetste, ondertekende Vladimir Poetin in september 2022 een decreet dat de Donetsk Oblast officieel verwelkomde als officieel, constitutioneel grondgebied van de Russische Federatie.

Kortom, dit betekent dat “strategie” er niets mee te maken heeft – de Russische strijdkrachten zijn wettelijk verplicht dit nu “bezette Russische grondgebied” te bevrijden van de indringer. Zo simpel is het. Zelfs als het het strategisch minst belangrijke stuk land op de Heilige Aarde was, moeten ze het toch bevrijden, omdat het nu 100% legaal Russisch grondgebied is in de ogen van de Russische grondwet. Laten we ons niet laten misleiden door de gedachte dat Rusland is “misleid” om te sterven om “strategisch irrelevant land” – dat is een rookgordijn om de waarheid te verbergen.

Bij wijze van kleine uitweiding, twee kleine stukjes. Ten eerste een interessante verklaring van Prigozjin over de voorkeur van AFU-strijders voor stimulerende middelen (onder andere):

Jevgeni Prigozjin: “Gebaseerd op de ervaring van bijna een jaar deelname aan de vijandelijkheden van de Wagner PMC, heeft bijna 50% van de gedode strijders van de Oekraïense strijdkrachten verschillende pillen, poeders, amfetaminen, enzovoort bij zich. Psychotrope stoffen die de strijders van de Oekraïense strijdkrachten in staat stellen de pijngrens te verlagen, de activiteit te verhogen en de angst te verminderen, zijn dus wijdverbreid in het Oekraïense leger.”

En de tweede, een nogal humoristische anekdote van Bakhmut kwam vandaag in de pers via de gerenommeerde oorlogscorrespondent Alexander Kots.

Wagner in Artemovsk vertelde een vurig verhaal:

Laatst kwam een strijder naar onze stellingen om een sigaret te roken. Hij was niet anders dan de Wagnerieten, hij trakteerde zichzelf, stak een sigaret op … En toen rolde de vijand om. Iedereen haastte zich om de aanval af te slaan, en de gast greep ook het machinegeweer en richtte het op de “vijanden”. Het lukte om zeven aanvallers te vernietigen.

Na de koorts van de strijd gingen ze zitten om de magazijnen te vullen met patronen, en toen realiseerde onze held zich plotseling dat hij de verkeerde loopgraaf was ingegaan. En hij sloeg de aanval niet af van de “orks-Muscovieten”, maar van zijn broeders. De strijder van de Oekraïense strijdkrachten werd geprezen en zelfs beloofd dat hij voor een dergelijke prestatie een onderscheiding zou krijgen. En naar de rest van de krijgsgevangenen gestuurd.

Voor het geval de automatische vertaling voor sommigen mislukt – in het kort: de Oekraïense soldaat kwam per ongeluk in de loopgraaf van Wagner en toen ze werden aangevallen door de AFU, hielp hij Wagner de aanvallers af te slaan, waarbij hij zeven van de zijnen doodde, om zich later te realiseren wat hij had gedaan.

Hoe vreemd het ook klinkt, dit is minstens de helft van de tien keer dat ik tot nu toe een soortgelijk verhaal heb gehoord in deze oorlog. Een van de verhalen is hier zelfs op video vastgelegd.

Het lijkt erop dat in gevechten op zeer korte afstand, tegen een ‘broederlijke tegenstander’ die er net zo uitziet en spreekt als jij – en vooral in de schemerige avonduren, of zelfs midden in de nacht – het heel gewoon is dat soldaten per ongeluk de ‘verkeerde loopgraaf’ betreden en volledig onopgemerkt blijven.

Een paar andere ongelijksoortige nieuwtjes:

The Wall Street Journal schrijft dat hoge verliezen van de Oekraïense strijdkrachten bij Bakhmut het geplande lente-offensief van de Oekraïense troepen kunnen verstoren. “Oekraïense brigades hebben grote verschillen in het niveau van training en moreel, en ze hebben niet altijd goede communicatie met elkaar.

De commandant van een van de compagnieën van de Oekraïense strijdkrachten zei dat zijn posities ten zuiden van Bakhmut werden bezet door “Wagner”, omdat het naburige bataljon, gerekruteerd uit vrijwilligers met een slechte opleiding, het hun toegewezen gebied zonder voorafgaande waarschuwing verliet. Volgens Oekraïense commandanten is de tactiek van Wagner gericht op deze zwakke eenheden,” merkt de WSJ-journalist op.

Dit lijkt te bevestigen dat veel van de vervangende eenheden in Bakhmut van een onmiskenbaar inferieur kaliber lijken te zijn. En de westerse controleurs zijn nu bang dat dit het grote geplande Lente-offensief kan verstoren.

De populaire Russische zender Starshe Edda poneerde hierover zelfs een heel goed punt. Dat Zaluzhny bij het volgende offensief een zeer grote golf moet maken, vergelijkbaar met die van de Fall Kharkov van vorig jaar, anders zal de rekrutering voor nieuw kanonnenvoer daarna opdrogen. Veel van de rekrutering van de afgelopen zes maanden was te danken aan de enorme ‘psychologische overwinning’ van het tegenoffensief in Kharkov, waardoor de AFU, samen met de massale mediaversterking, het psychologische voordeel kon herwinnen dat nodig is om de uitgedunde bevolking ervan te overtuigen dat de oorlog de moeite van het vechten waard is en gewonnen kan worden.

  Militair overzicht: Wagner-strijders naderen stadsbestuursgebouw in het centrum van Bakhmut (Video's)

Maar als het grote, ‘laatste hoera’ Lente-offensief niet slaagt, blijft er niets over, en niemand zal geloven dat de AFU daarna nog een kans heeft. Daarom hebben Zelensky en verschillende andere hoge westerse leiders dit komende offensief het belangrijkste keerpunt genoemd. Helaas worden de kansen daarop nu uitgehold omdat Zelensky de verse reserves die voor dat komende gevecht bestemd zijn al “afroomt”.

Dit gezegd zijnde, moeten we benadrukken dat terugtrekkende Oekraïense troepen in Bakhmut absoluut zijn gegeseld, geteisterd en gedecimeerd door Wagner artillerie. U kunt hier voorbeelden zien, en nog veel schrijnender en gruwelijker hier.

Ander nieuws:

Volgens steeds meer berichten gebruikt Rusland voor het eerst een nieuwe generatie geleide glijbommen. Een opmerking van onderscheid: Russisch militair taalgebruik lijkt een iets andere classificatie van ‘glijbom’ te hebben dan de meesten in het Westen gewend zijn. Het zijn geen echte, traditionele glijbommen, uiterlijk althans, in hetzelfde licht als Jdams en SDB’s, omdat ze niet hetzelfde type uitklapbare vleugels hebben, en een kleiner bereik dan de meeste traditionele, westerse glijbommen.

Rusland heeft glijbommen van anderhalve ton getest. Rusland heeft Oekraïne voor het eerst getroffen met nieuwe planning 1500-kg bommen, (UPAB-1500B) – Defense Express.
In de richting van Avdiivka. Stelbereik 40 km. Buiten de operatiezone van de AFU-luchtverdedigingstroepen, waardoor gerichte bombardementen mogelijk zijn zonder veel risico voor de drager. Hierdoor kunnen we vooral versterkte vijandelijke posities veel gemakkelijker en sneller “uitschakelen”.

Deze nieuwe Russische zijn voornamelijk de UPAB-1500 en PBK-500U Drel.

Zoals te zien is op de meest rechtse foto onderaan, steken de vinnen/vleugels naar buiten en creëren zo heel wat stuurvlak/oppervlak – als u immers het totale oppervlak van een Amerikaanse glijbom bekijkt, is dat niet zo veel:

In feite laat een andere hoek van de PBK-500U Drel zien hoeveel oppervlakte zich “ontvouwt” wanneer hij valt:

Dit gezegd zijnde, is het vrij moeilijk voor te stellen hoe het toestel precies zal glijden of in het algemeen zal werken, aangezien het gloednieuw is en er nog geen beelden van bestaan. Het enige dat we hebben is het vermeende specificatieblad, waarin staat dat ze tot 40-50 km kunnen zweven, met toekomstige versies die een Jdam/SDB-gelijkwaardige 70 km+ beloven. Natuurlijk, zoals ik in dit artikel heb uitgelegd, is dat alleen met de bepaling dat ze van een maximale hoogte van meer dan 12-15 km (~30-35k feet) worden gedropt.

Uiteindelijk zijn dit en het in het begin genoemde Armata/Bumerang-productiemateriaal een goede indicatie dat het Russische MIC doordendert. En wat dat betreft:

MI6 heeft nieuwe inlichtingen doorgegeven aan het presidentiële bureau en de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten over de verhoging van het productietempo van het Russische militair-industriële complex in 2022. Volgens de Britse inlichtingendienst heeft Rusland het afgelopen jaar de productie van tanks voor het leger verhoogd tot 740 eenheden en ongeveer 8000 duizend verschillende zware uitrustingen.

Dit bericht bevestigt de cijfers uit een eerder verslag, waarin ik uiteenzette hoe de totale Russische tankproductie, zowel nieuwe als opgeknapte eenheden meegerekend, nu ergens in de 800-1000+-regio ligt, aangezien ze voorheen ~200 gloednieuwe tanks per jaar produceerden en nog eens 600+ opknapten, maar Shoigu de industrieën vorig jaar opdracht gaf de productie van nieuwe tanks te verdubbelen.

Dit bevestigt dus nogmaals dat Rusland zijn MBT-verliezen, die na een jaar van de SMO waarschijnlijk slechts 400-600 zouden bedragen, al volledig zou hebben ingehaald. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet nog steeds een grote druk is op de bevoorrading, omdat ook de LDNR-voorraden moeten worden aangevuld, maar dat hangt überhaupt af van de capaciteit die de LDNR heeft om zelf op te knappen/terug te bouwen uit geleverde Russische mottenballen; we weten dat die er zijn, maar niet in welke mate.

En tot slot in oorlogstechnisch nieuws: in Donetsk is meer bewijs gevonden van het gebruik van geavanceerde Duitse SMART-clusterbommen met sensoren.

Dit is geavanceerde munitie die wordt afgevuurd door artillerie-eenheden die over pantsers dalen en deze intelligent ‘aanvoelen’ via millimetergolfradar, om ze vervolgens in het zachte dak te raken.

Nog een reden om de AFU niet te onderschatten: ze gebruiken een behoorlijk aantal zeer geavanceerde systemen, en waar ze numeriek tekortschieten, maken ze dat goed met situational awareness via C4ISR van de NAVO.

Nou, dat was het voor nu allemaal, mensen. Tot de volgende keer.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland krijgt de grootste schrootplaats van EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Kremlin heeft het Russische leger nog steeds niet ingezet in het Oekraïense conflict
Volgend artikelEU komt graanexportovereenkomst niet na – kan Rusland ertoe aanzetten de Oekraïense havenstad Odessa over te nemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  • Zo hypocriet zijn ze.
   Ik hoop van harte dat Poetin het westen gaat vermorzelen en hoop dat wij daarmee onze vrijheid terugkrijgen…. wij hebben niets te verliezen, onze vrijheid is nu al weg.

 1. Bakhmut zal wel vallen; maar is niet zo van belang.

  Putin is geprovoceerdals de pest.
  –Lange afstand raketten zijn al in oekiestan
  –58 jagers–F16 en 8 Typhones staan al in Polen;
  –granaten met uranium
  –paar honderd tanks en andere voertuigen.

  Binnen een paardagen gaat de gekke snuiver wel een actie ondernemen, of komen tanks/vliegtuigen degrens over; ofwordt een lange afstand raket naarRusland gschoten.

  Wat Rusland DAN doet zal die oorlog Nato–Rusland tekenen.
  maar het wordt hoog tijd dat Putin zich anders opstelt.

  B.v. overgave of we gooien Odessa plat. (Odessa is bruikbaar voor de Russen; de haven faciliteiten, niet de stad
  Of: Kiev centrum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in