Ook al heeft Moskou tussen de 300.000 en 500.000 reservisten gemobiliseerd, particuliere militaire aannemers voeren nog steeds het grootste deel van de gevechten in Oekraïne uit. Paul Craig Roberts stelt dat de onwil van Poetin om Russische troepen vastberaden in te zetten de reden is waarom het conflict voortduurt.

Een groot door de VS/NAVO getraind en uitgerust Oekraïens leger wordt langzaam verslagen door een particulier Russisch militair bedrijf en Donbass-milities. Vanaf het begin is het proces er een geweest van een langzaam dorpsgevecht. De vraag die ik voortdurend stel is waarom het Kremlin op deze manier te werk gaat, terwijl het belangrijkste resultaat is dat de VS/NAVO de tijd krijgen om zich ermee te bemoeien en steeds effectievere wapens met een groter bereik aan Oekraïne te leveren, waardoor de oorlog groter wordt en er meer Russische slachtoffers vallen. Vanuit militair oogpunt is het beleid van het Kremlin onzinnig.

Een van de gevolgen is dat sommigen nu theoretiseren over een samenzwering tussen de VS en Rusland om een oorlog te creëren om een of andere globalistische of World Economic Forum reden. Met andere woorden, sommigen beginnen de oorlog te zien als een nieuwe hoax op de mensheid met een andere agenda dan de verklaarde tegengestelde agenda’s van Rusland en de VS. Dit komt de reputatie van Poetin en Biden niet ten goede.

Aangezien er geen duidelijke verklaring is voor het uitstel van de overwinning door het Kremlin, krijgt deze verklaring van de complottheorie steeds meer aandacht. Het bericht van John Helmer vanuit Moskou dat president Poetin een vrijgeleide heeft getekend voor de missie van president Biden naar Kiev wordt geïnterpreteerd als bewijs van een samenzwering tussen Washington en Moskou. Helmer meldt: “Voor het eerst in de eeuw van Amerikaanse oorlogsvoering tegen Rusland heeft een zittende Amerikaanse president een formeel staakt-het-vuren en een belofte van veilig verkeer (propusk) gevraagd en gekregen van het Kremlin om een derde land te kunnen bezoeken.”

  Boontje komt om zijn loontje, of, spuug niet in de put

Het feit dat de twee leiders die elkaar volstrekt onbetrouwbaar hebben verklaard, elkaar op hun woord vertrouwen is voor velen onverklaarbaar.

Ik ben niet bereid de complottheorie te onderschrijven, maar ik blijf me afvragen waarom het Kremlin de oorlog laat uitzaaien in plaats van de middelen in te zetten om er snel een einde aan te maken. Voorlopig blijf ik erbij dat de passiviteit van Poetin de belangrijkste reden is dat de oorlog zich uitbreidt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ursula von der Leyen: “Bereid zijn om voor het Europese perspectief te sterven”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelA.I. bewijst zichzelf als “demonische gevallen engel intelligentie” die gebruikt wordt om de massa’s te indoctrineren in een alternatieve “woke” realiteit
Volgend artikelBakhmut strop wordt strak getrokken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Eindelijk eens een fatsoenlijk artikel! Al de wereldleiders zijn niet meer of minder dan puppets met duidelijke instructies van hogerhand.

  • Mee eens. Dit “All hands on 1 belly” Agenda 21 DEPOPULATIE akkoord werd ondertekend door zo’n 200 landen in Rio de Janeiro in het jaar 1992. Het werd mij nog een keer duidelijk toen Rusland en China met hun eigen Covid-19 ‘vaccine’ op de proppen kwamen die zogenaamd GEEN NANO PARTICLES bevat omdat het op de oude traditionale wijze was gemaakt. IVERMECTIN en Hydroxy Chloroquin was in deze 2 landen …net als in vele andere landen….GEEN OPTIE. Sterker nog….China die er zo prat op gaat dat het de productie hub van de wereld is, liet heel ’toevallig’ op dit artikel een steekje vallen. Wordt NIET geproduceerd daar. Als medicijn WEL voor dieren maar NIET voor menselijk gebruik. 100 Pilletjes voor 11RmB. 7.5 RmB voor 1 Euro….. Waar het verschil in zit tussen die 2….weet ik niet.

 2. Weet ook niet wat de logica hier van is , als je 500k soldaten hebt en ze aan de kant laat staan wat de oorlog alleen maar langer maakt .
  En ja waarom heeft Poetin die mongool uit US hem niet even een paar knappertjes bij zijn voeren laten knallen.
  En ja natuurlijk nu beginnen mensen te denken of dit allemaal gemaakt is , zal me ook niet meer verbazen.
  En Rutte bij de verkiezingen , die kuttekop zijn kop moet gewoon over het plein rollen .
  Mensen wordt wakker , bereid je er voor dat je voor je eigen op moet komen tenzij er heel veel zijn die net zo denken voor echte vrijheid.
  De BB beweging van die dikke truus hoef je niet op stemmen die is voor de oorlog in Ukra .
  De enige die nog objectief is is P.v.d ,stem daar maar op

 3. De totale nitwit Paul Craig Roberts heeft geen flauw benul van de complexiteit van een militair en economisch conflict en vindt het beleid van het Kremlin “onzinnig”, omdat hij er niks van begrijpt. Het zij hem vergeven dat hij geen kaas gegeten heeft van geopolitiek. Kwalijker is dat politici en Europese leiders dat ook niet hebben.

   • D, een groot deel van het probleem tegenwoordig is dat niet begrepen wordt dat je de waarheid niet hoeft te kennen om de leugen te doorzien.

   • Ik weet niet of jozef het weet. Maar weet weet wel dat de schrijver het NIET weet. Men kan namelijk niet zijn eigen volk gaan bevrijden door het plat te gooien met tapijt bombardementen en als dan zoveel is opgebruikt aan manschappen de Russen niet meer in staat zijn een hete konventionele oorlog met NATO aan te gaan. En die hete oorlog komt zowiezo. We gaan worden schoorvoetend er naartoe geleid. Uiteindelijk gaat een van de 2 partijen als verliezer naar kernwapens grijpen. Rusland bijvoorbeeld mag en kan niet verliezen want dan houd het op te bestaan. En NATO gaat eveneens zo zwaar gezichtsverlies lijden dat het zal dreigen op te houden te bestaan. En dus zal uncle sam nuken om te bewijzen dat het zijn nato partners tegen de Russen kan en zal beschermen. En zo gaan de idioten dan de wereld naar de knoppen helpen.

    De schrijver weet het dus inderdaad niet en heeft schijnbaar haast in een kernoorlog te zitten.

    • Dat bedoel ik dus met complexiteit. Feit is ook dat de Russen uitermate behoedzaam te werk (moeten) gaan, aangezien ze in oorlog zijn met een vijand die onvoorspelbaar en escalerend te keer gaat om zijn afnemende hegemonie te redden. En inderdaad, Uncle Sam zou wel eens de rode knop kunnen indrukken, ze hadden het al eerder over een “limited nuclear exchange” ( alsof dat mogelijk zou zijn). Zo ver staan ze al van de werkelijkheid.

   • D,
    Ik denk vooral, wat moet Rusland doen dan, de President Biden uit de lucht schieten? Daar maak je zeker vrienden mee, ik ga niet mee in de theorie dat de VS met de Russen gezamenlijk {ondertussen} een plan uitvoeren, misschien zit ik er naast, ik blijf geloven dat wat de Russen zeggen het dichtste bij de waarheid zit, de Minskakkoorden, het bombarderen van de Russische sprekenden, het ontnemen van hun burgerrechten en hun taal verbieden, de Nazi’s, niets of iemand kan mij tot nu daar vanaf brengen zonder goede argumenten dan alleen maar complotten.

  • Ik denk dat Rusland dat doet omdat ze zo kunnen laten zien aan de hele wereld dat het het westen is die de oorlog blijft escaleren. Kijk bijvoorbeeld eens naar landen die zich opeens willen aansluiten bij de BRICS+ zelfs Saudi Arabië wil aansluiten. Het Westen is al in de minderheid omdat landen nu duidelijk zien wie de Bad Guys zijn. En nu Rusland laat zien niet bang te zijn voor het Westen net als China, sluiten landen zich aan bij het Oost Blok en BRICS+

 4. ff een opsomming doen : oekieleger : vernietigd
  westerse economieën : inflaties die door het dak gaan…
  nato : gezichtsverlies
  huurlingenlegers langs oekiekant (polen, engelsen, amerikanen) : krijgen zware kloppen en hebben hoge verliezen
  militaire bevoorrading langs natokant : bijna volledig leeg..ingeval dat rusland zou besluiten door te stoten kunnen de meeste landen zich maximum twee dagen verzetten
  aan russische kant : nauwelijks verliezen (in vergelijking met ons)
  economie aan het boomen..
  militaire economie : nog nooit zo goed geweest
  de meeste landen blijven neutraal of kiezen hun kant.
  heel wat winstgevende projecten met andere landen worden uitgewerkt.
  china, noord korea, iran, syria worden actiever en sterken nu ze zien hoe zwak en onmachtig nato werkelijk is….
  waarom zou rusland zich haasten??? alles gaat goed…we vernietigen onszelf
  russen hebben goed begrepen wat een uitputtingsslag betekent en zijn dit aan het voeren en ze zijn er verdomd goed in….
  putin heeft nog niet in de kaarten laten kijken en ik vermoed dat we het moment nog zullen meemaken dat we russische tanks niet alleen zullen zien HERverschijnen in berlijn, maar ook in geneve en brussel

 5. “”VS/NAVO de tijd krijgen om zich ermee te bemoeien””

  Wat denk je van het hele zooitje leeg laten bloeden, en de tijd nemen om BRICS+ goed in te voeren. Want als de Dollar instort is het gewoon gedaan, en is de VS een uit elkaar gevallen samenraapsel. De eerste staten willen al uit de Federatie dus het gaat de goede kant op.

  Maar dat soort nieuws komt niet door en moet je opzoeken.

 6. De beste voor Russia is een langzamer oorlog, de westen kan niet tegen die willen een sneller oplossing. Meer immigranten naar de EU. Ondertussen moet de westen meer gaan betalen naar de zombie toestand van dit land en de economie zal instorten in het westen. Wie heeft geduld win deze oorlog en zal Russia zijn.

 7. Dit is op strategisch niveau zeer slim gezien van Putin .Hij laat de vijand naar hem toekomen en vernietigd de helft ervan tijdens de verplaatsing en de rest gaat de vaste vleesmolen in.Intussen blijven zijn aanvoerlijnen intact in offensieve mode.Dus als het er straks nodig is om bliksemsnel te reageren staat ie klaar en ruimt alles op met een volledig intact leger.

 8. Rusland heeft deze oorlog 20 jaar voorbereid. De NATO is nu begonnen met voorbereiden.
  Neemt niet weg dat zowel Putin als Zelensky verschrikkelijke dictators zijn en dat Biden het graag wil zijn.
  Er is geen goede partij en de bevolking en de jongelui in de legers zijn de SLACHT offers.

 9. Een half miljoen soldaten op een vaste frontlinie is een groot relatief makkelijk te raken doelwit.
  Wie zegt dat er geen amerikaanse onderzeer in de zwarte zee ligt te wachten om op de knop te drukken.

 10. Hoewel ik niet geloof dat Paul Craig Roberts gelijk vind ik het geen onzin wat hij hier schrijft. Achteraf zou kunnen blijken dat deze hele oorlog een wreed spel was van een club mensen die allemaal (in)direct verbonden waren met het WEF. Putin is niet de leider van Rusland geworden omdat hij oude vrouwtjes hielp bij het oversteken van de weg maar omdat hij als een rat kan denken en als het moet er een kan zijn. En dat gaat ook op voor Lavrov, Medvedev en de rest van the gang in Moskou. Of Roberts gelijk heeft hangt af van de vraag hoeveel eigenbelang de Russische leiders hebben om hoogverraad te plegen aan het eigen volk. Ik denk persoonlijk dat ze er niets mee opschieten om Rusland en de mensheid te verraden. Daarbij komt ook nog dat de leiders in Moskou overkomen alsof ze alles nog steeds heel goed op een rijtje hebben in de bovenkamer dus het zal allemaal wel meevallen.

 11. Hoe langer de “echte” oorlog duurt hoe groter de schade door de economische oorlog.
  Hoorde dat Rusland de 3 pijpjes gaat dichten om schade te voorkomen.
  En als de dag er is dat Europe niet meer het viervoudige kan betalen aan de bondgenoten voor gas, en dat er niks meer in de arsenalen is om te geven of in de schatkist om te kopen aan Kiev.
  Dat is de dag dat Rusland gewonnen heeft en dan is het hun voorwaarden.
  Op de G20 heeft Lavrov gezegt dat er geen interesse is aan onbetrouwbare partners, maar dat wil niet zeggen dat er geen geld aan verdiend kan worden.
  Het goedkope gas gaat nooit meer terug komen.

 12. my pointless opinion is.
  Russia, england and america are on the same side.
  The enemy is the EU (germany) this is ww2 2.0.
  ww2 germany with force got all the way to ukraine. same happening today but have done it politically through the EU (germany).
  Putin has said denazify!
  why did england leave the EU? why did america blow up the pipeline? why will there be a new pipeline to turkey? why is the US only giving small amounts of ammunition?
  Russia pays with bodies while the US and England pay for the war. The US are moles in NATO. This has been 50 years in the planning.
  slowly slowly other EU countries will be forced to send there nazis to the frontline.
  zelensky is a usefull idiot, tho in ww2 the germans (nazis) sent jews to there deaths on trains. 2023 a jew is sending nazis on trains to their deaths. irony.
  The germans run the nwo its time for them to lose and a new system come in to play..
  next is china, with the japanese the losers.
  its quiet simple to see what is going on, when you look at the war thru this perspective.
  just my humble useless opinion

  • You cannot send soldiers to the frontline, if you do not have them. The average football club hooligans will put up a beter fight then most national European armies.

  • “zelensky is a usefull idiot, in ww2 the germans (nazis) sent jews to there deaths on trains. 2023 a jew is sending nazis on trains to their deaths. irony.”

   Zo zie je maar dat de bankiers (joodse gekende familie) het weer maar eens voor elkaar kregen om tegen woekerprijzen de naties tegen elkaar uit te spelen.

   Wellicht zitten daar de echte verantwoordelijken.

 13. Ik weet niet meer wat waarheid is, wat ik wel weet is dat ik mij erg kut voel door deze wandaden van onze regeringen en de verwijten die wij naar elkaar gooien. We mogen het onderling oneens zijn maar liever later, nu lijkt het mij van levensbelang dat we elkaar steunen en als een front tegen onze misdadige regering opstaan. Als je het mij vraagt is deze hele situatie gemaakt om ons gewone mensen eronder te krijgen. Het maakt mij niet uit of het BBB is, of VVD, of D66 die mij onderdrukt, ik wil het niet en ik ben erg bereid hiertegen te vechten. Maar alleen bereik ik niets, Ja een leven achter tralies.

 14. Waarom zou Rusland haast maken? Volgens mij past het allemaal prima in de strategie. Immers, de oorlog speelt zich niet af in Oekraïne maar in de gehele wereld. Rusland kan alleen niet tegen een NAVO op zonder dat dit een grootschalige en/of nucleaire oorlog wordt. Rusland speelt het grootste gedeelte van de oorlog in economische en financiële wereld uit. Waarom haasten als je de vijand van binnenuit kunt bestrijden? Langzaam maar zeker wordt de westerse financiële wereld onderuit gehaald. Welk land van de rest van de wereld heeft inmiddels geen hekel aan de westerse wereld? Kijk naar BRICS, naar het onderuit gaan van de dollar, naar de giga schulden van de VS en de andere zogenaamde rijke westerse landen. Voor de Russen is er maar één oplossing; de VS bestrijden met het wapen wat de VS altijd zelf gebruikt heeft: financieel. De VS (en haar vriendjes) gaat failliet en als dat punt bereikt is, hoeft Rusland niet zoveel meer te doen. Putin is een geduldig man…

 15. De reden waarom Putin niet alles inzet is heel simpel. Hij houd het leger achter de hand voor showdown met NATO. Bovendien waarom aan Russische zijde alachtoffers veroorzaken als op deze manier ook gedemilitariseerd kan worden. Putin weet dat hij vroeg of laat toch in een hete oorlog met NATO komt. Dat is onvermijdelijk. Zelfs met Trump zou dit gebeuren. Kijk maar eens wie voor de regering Biden oekro nazies van wapens voorzag gesponsord door Igor Kolomoiski.

 16. De komplot theirie is absolute prietpraat. Die personen hebben nooit gehoord over “the unthinkable” of plan totality en operation dropshot. Het Rusland van Putin is een doorn in het oog van de USA. De oorlog in oekraine past in het kader van de anglosaksen en zal dan ook wel door WEF bedacht zijn om te ontvolken en Rusland op te kunnen nemen in hun distopische wereld. China is volgende rijzende macht. Dus gaan men die rot tergen om een konflikt uit te lokken om daarna te verklaren dat het “niet geprovoceerde” oorlog van China is net als met de Russen.
  Mensen die achter deze komplot theorie zitten moeten eigenlijk eens onder de loepe genomen worden. Wie zijn het en hebben links met wie ….

 17. Voor Putin is het nog steeds geen oorlog maar een SPECIALE MILITIARE OPERATIE‼️
  Nu kan hij zijn troepen nog uit de wind houden.
  Als “ de nood aan de man “ komt kan hij harder en sneller toeslaan.
  Putin vind het wel goed als de hele westerse wapenkast leeg loopt……..
  Geen munitie meer en de tanks worden niet ingezet omdat Rusland ze zou kunnen bemachtigen.
  Hoe armetierig……
  Amerika heeft zich schromelijk misrekend, met dit ingrijpen……. AMERIKA VECHT NU TEGEN EEN LAND WAT WEL TERUG SLAAT DAT IS NOG NOOIT EERDER GEBEURT.

  En nu krijgen ze wel flinke klappen financieel, en wapen technisch en nu moeten ze inzien dat Rusland ze met een betrekkelijk klein legertje huurlingen HEN de nek omdraait. EEN AFGANG IS VOOR HEN DE TROOSTPRIJS…..

  EEN BIJKOMSTIG VOORDEEL VOOR RUSLAND ;
  De hele NAVO kan nu inzien dat Amerika NIETS VOORSTELT OP HET GEBEID VAN OORLOG VOERING.
  De NAVO kun je beter opdoeken……
  Als een NAVO land echt hulp nodig heeft is dit ook gedoemd te mislukken…….

 18. Oekiestan zal wel een raket Rusland inschieten; en de 50 F16 staan er niet om stof te vangen.
  Er zal een zware tegenactie komen; maar hoe wat en waar?
  Ik denk in ieder geval binnen 2 week.

  Een grote hoeveelheid infantrie is nodig om het land schoon te vegen.
  Natuurlijk komt er overgave; maar alweer: hoe wat waar waneer?

 19. Wat een debiel artikel.
  Kijk gewoon even naar wat er gebeurt; het conflict duurt wel even, want het hele westen stuurt hun hele arsenaal erheen om te worden vernietigd.
  En het tempo? Door het rustig aan te doen hebben ze een ratio van 10:1 in slachtoffers, een ongehoorde prestatie.
  Plus dat de tijd wordt gebruikt om de rest van de wereld te laten zien dat het wel mogelijk is om op te staan tegen het westen. Om de hypocratie bloot te leggen en economische banden te smeden, wat gemakkelijker is zolang de strijd gaande is.
  Waarom zou Putin in godsvredesnaam een haastklus doen om een stel toetsenbordridders die nog nooit oorlog van dichtbij hebben gezien te plezieren? Wat zou de logica daarvan in vredesnaam zijn?

 20. Het is in diplomatie gebruikelijk vrij geleides voor reizen te geven. Dat is vrijwel nooit anders geweest en men moet daar niks achter zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in