Screenshot video

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft naar verluidt de Oekraïense president Vladimir Zelensky geïnformeerd dat de militaire hulp van Washington, die lang op zich heeft laten wachten, nu “onderweg” is en naar verwachting een “echt verschil zal maken,” aldus verschillende media, bericht RT.

Blinken arriveerde dinsdagochtend in Kiev voor een geheime ontmoeting met de leiders van het land. Zijn bezoek is de vierde keer dat hij naar Oekraïne reist en komt nadat het Congres vorige maand het militaire hulppakket van $61 miljard van president Joe Biden voor het land goedkeurde.

Hoewel er nog geen officiële verklaringen zijn vrijgegeven over Blinkens ontmoeting met Zelensky, hebben de Associated Press en Reuters gemeld dat hij de Oekraïense leider heeft verteld dat “op korte termijn de hulp nu onderweg is, dat een deel ervan al is aangekomen en dat er nog meer zal komen,” eraan toevoegend dat het “echt een verschil zal maken tegen de voortdurende Russische agressie op het slagveld”.

Volgens BBC-correspondent Tom Bateman, die Blinken vergezelt, benadrukte Zelensky tijdens de bijeenkomst dat de Oekraïense troepen een “moeilijke periode” achter de rug hebben, vooral in het oosten, en bedankte hij de minister voor het “cruciale pakket” aan militaire hulp.

De Oekraïense leider benadrukte naar verluidt het belang om de Amerikaanse wapens zo snel mogelijk te ontvangen en herhaalde zijn vraag naar extra luchtverdedigingssystemen. Hij legde uit dat Oekraïne een voortdurend tekort heeft aan dergelijke munitie, met name rond Charkov – de op een na grootste stad van Oekraïne – waar Russische troepen snel terrein winnen.

  De nieuwe invasie van Rusland is gericht op de op één na grootste stad van Oekraïne, en dat zou ons op de rand van een “Nucleaire Armageddon” kunnen brengen

Een Amerikaanse functionaris die met Blinken meereisde, vertelde verslaggevers dat het doel van het bezoek van de staatssecretaris aan Oekraïne is om “een sterk signaal van geruststelling af te geven aan de Oekraïners die zich duidelijk in een zeer moeilijke situatie bevinden” en in detail aan te geven hoe de Amerikaanse hulp de strijdkrachten van Kiev zal helpen om “het initiatief op het slagveld terug te nemen.”

De Oekraïense generale staf gaf maandag toe dat Russische troepen de overhand hebben gekregen in de regio Charkov nadat ze in het weekend meerdere steden en dorpen in het gebied hadden veroverd.

Het Russische succes op het slagveld heeft Oekraïne er naar verluidt al toe aangezet om een deel van zijn troepen van het Donbass-front naar Charkov te verplaatsen. Ondertussen hebben westerse analisten hun bezorgdheid geuit dat het Russische offensief zou kunnen uitdraaien op een “nachtmerrie voor Kiev” en het land in de richting van vredesonderhandelingen met Moskou zou kunnen duwen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Martin Armstrong vertelt Mike Adams: Het Westen koestert zich in zijn waan dat het mega-machtig isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAI heeft geleerd hoe mensen te misleiden
Volgend artikelDe-dollariseringsbom: de komst van BRICS+ gedecentraliseerd monetair ecosysteem
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Blinken en Zelensky, twee kabbalisten die eeuwige wraak hebben gezworen aan de Russen gaat niets goeds uit voortkomen.

 2. Militair expert Vasily Dandykin noemde tijdens een gesprek met waarnemers van de NEWS.ru-publicatie Russische wapens die met slechts één klap een relatief kleine staat van de aardbodem kunnen wegvagen. De analist noemde Groot-Brittannië als voorbeeld.

  Volgens de gesprekspartner van de publicatie kan een op zee gestationeerde intercontinentale ballistische raket “Bulava” een land van deze omvang vernietigen. De deskundige merkte afzonderlijk op dat Rusland het gebruik van dit soort wapens alleen beschouwt als een reactie op nucleaire agressie van andere staten.

  Volgens Dandykin worden Bulava-raketten ingezet op Russische onderzeebootkruisers Borei A. Op dit moment zijn er, zoals de specialist verduidelijkte, ongeveer zeven van dergelijke schepen in Rusland. Concluderend wees de deskundige erop dat deze intercontinentale raket al lange tijd is verfijnd en dat het unieke karakter ervan ligt in het feit dat hij onkwetsbaar is voor vijandelijke luchtverdedigingssystemen

 3. Hahahaha die Blinken is me toch een echte grapjas, de nieuwe Amerikaanse wapens zullen een game changer zijn, hahahahaha.

 4. Als de wapen die Oekraïne krijgt van de US velen doden maakt heeft Rusland alle recht om velen doden terug te maken in de US en Oekraïne, oog om oog tand om tand. Lijkt mij ook niet meer dan normaal.

 5. Uitgebrande gamechangers?
  Bradley, Leopard, Abrams, Himars.. het slagveld in Oekraïne staat er vol van.
  Maar Oekraïne is groot, er kan nog wel wat bij.
  De F16 zal ook opgestapeld worden tussen het overige oud ijzer.
  En deze ( geheimzinnige) gamechanger zal ook een gepast antwoord krijgen van Rusland.
  Al die miljarden financiële steun die er van Europese landen naar toe gestuurd worden zonder instemming van ook maar één logisch denkende Europeaan. Heeft men u al om uw mening gevraagd hierover?
  Ursula van de Lijken doet haar naam eer aan.

 6. Als schurkenstaat Amerika denkt dat ze veilig zijn achter de Grote Plas voor al hun oorlogsmisdaden hebben ze het niet helemaal begrepen.

 7. Ze blijven deze hell financieren het is duidelijk dat ze dit niet gaan winnen steeds meer onnodige doden ik hoop echt dat ze allemaal in hell branden de elite de linkse clowns

  • How about something for the REAL enemy? The one who finances these wars? The decision makers?
   I think of the elites indivudually and their corporations, head quarters, where they store their gold and financial data?
   Mushrooms are not needed. Just a few precise hypersonic conventional ones will do, well-placed…

 8. ’t Is Volodymyr Zelensky en niet Vladimir. De wat onzeker Biden mag zich wat dat betreft wel eens vergissen, maar RT zeker niet. Tenzij ze Volodymyr een beetje willen pesten? 🙂

 9. “VS gaan de productie van bommen verhogen die bedoeld zijn om ondergrondse kerncentrales te raken.
  Een munitiefabriek van het leger in het zuidoosten van Oklahoma wordt uitgebreid tot een minstens drievoudige maandelijkse productie van de grootste niet-nucleaire bom van de VS, een wapen dat vaak wordt aangevoerd in debatten over een mogelijke aanval op diep verborgen nucleaire faciliteiten in Iran of Noord-Korea .
  De Massive Ordnance Penetrator van 30.000 pond, bekend als een bunker-buster, kan alleen worden gedropt vanaf een B-2 stealth-bommenwerper. Het is veel groter dan de ongeleide explosieven van 900 kilo die de regering-Biden heeft uitgesteld om naar Israël te sturen uit bezorgdheid over de burgerslachtoffers in de oorlog om Hamas in Gaza te verslaan”.
  Hopelijk sturen ze er ook een paar back to sender om dit smerig gruwelijk bloederig oorlogscrapuul uit te roken. Dit moet echt stoppen anno 2024 !

 10. Rusland heeft een volledig intact Amerikaanse Patriot systeem aan China geschonken, dure Amerikaanse technologie waardeloos geworden, een behoorlijke klap voor de vagina Yanken.

 11. Game changer dat wordt het woord van het jaar 2024. Het woord dat Blinken van Rutte heeft geleerd. Je wordt ermee om de oren gegooid. Hadden we daar geen mooi Nederlands woord voor? Kantelpunt of doorbraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in