Image by freepik

Dit is door Pepe Escobar en werd voor het eerst gepubliceerd op Sputnik Globe. Voordat we in Pepe’s verslag duiken, moeten al onze economen en alle anderen dit werk begrijpen. Dit is de set-up van dat magische getal waar we allemaal op hebben gewacht – het getal dat hoogstwaarschijnlijk bijna in plaats van de dode Amerikaanse dollar zal worden gebruikt, om iedereen in staat te stellen eerlijk te handelen. We hebben zitten watertanden tijdens het wachten en nu ik Pepe’s werk heb gelezen – rolde de opwinding me om de oren, bericht Globalsouth.

The Unit inderdaad! Over naar Pepe …

Bereid je voor op wat wel eens de geo-economische bom van 2024 zou kunnen zijn: de komst van een gedecentraliseerd monetair ecosysteem.

Welkom bij The Unit – een concept dat al is besproken door de werkgroep financiële diensten en investeringen die is opgezet door de BRICS+ Business Council en dat een serieuze kans maakt om al in 2025 officieel BRICS+ beleid te worden.

Volgens Alexey Subbotin, oprichter van Arkhangelsk Capital Management en een van de bedenkers van de Unit, is dit een nieuw probleemoplossend systeem dat het belangrijkste geo-economische probleem van deze moeilijke tijden aanpakt: een wereldwijde vertrouwenscrisis.

Hij weet er alles van uit eerste hand: als doorgewinterde financiële professional met ervaring in investment banking, vermogensbeheer en bedrijfskwesties leidt Subbotin het Unit-project onder auspiciën van IRIAS, een internationale intergouvernementele organisatie die in 1976 werd opgericht in overeenstemming met het VN-statuut.

De Mondiale Meerderheid heeft genoeg van het centraal gecontroleerde monetaire kader dat 80 jaar geleden in Bretton Woods werd opgezet en de endemische gebreken ervan: chronische tekorten die onverantwoorde militaire uitgaven voeden; speculatieve zeepbellen; politiek gemotiveerde sancties en secundaire sancties; misbruik van vereffenings- en betalingsinfrastructuur; protectionisme; en het gebrek aan eerlijke arbitrage.

De Unit biedt daarentegen een betrouwbare, snelle en economisch efficiënte oplossing voor grensoverschrijdende betalingen. De – transactionele – Unit is een game-changer als een nieuwe vorm van internationale valuta die gedecentraliseerd kan worden uitgegeven en vervolgens op nationaal niveau kan worden erkend en gereguleerd.

De Unit biedt een unieke oplossing voor knelpunten in de wereldwijde financiële infrastructuur: het komt zowel in aanmerking voor traditionele banktransacties als voor de nieuwste vormen van digitaal bankieren.

De Unit kan ook helpen een einde te maken aan oneerlijke prijsvorming in de grondstoffenhandel, door middel van het opzetten van een nieuwe – eerlijke en efficiënte – Euraziatische Mercantile Exchange waar handel en afwikkeling kunnen plaatsvinden in een nieuwe valuta die een brug slaat tussen handelsstromen en kapitaal, en zo de weg vrijmaakt voor de ontwikkeling van nieuwe financiële producten voor directe buitenlandse investeringen (FDI).

  Waarheen Slava Oekraïners?

De kracht van de Unit is, conceptueel gezien, om de directe afhankelijkheid van de valuta van andere landen weg te nemen en vooral de Mondiale Meerderheid een nieuwe vorm van apolitiek geld aan te bieden – met een enorm potentieel voor het verankeren van eerlijke handel en investeringen.

Het is inderdaad een nieuw concept in termen van een internationale valuta – verankerd in goud (40%) en BRICS+ valuta’s (60%). Het is geen crypto of stablecoin – zoals hier wordt getoond.

De schoonheid van Fractal gaan

De Mondiale Meerderheid zal onmiddellijk het primaire doel van de Unit begrijpen: handel en financiële stromen harmoniseren door ze buiten politieke druk of “regels” te houden die naar believen kunnen worden verdraaid. Het onvermijdelijke gevolg vertaalt zich als financiële soevereiniteit. Wat belangrijk is in het hele proces is onafhankelijk monetair beleid dat gericht is op economische groei.

Dat is de belangrijkste aantrekkingskracht voor de Mondiale Meerderheid: een volledig ecosysteem dat onafhankelijke, complementaire monetaire infrastructuur biedt. En dat kan zeker worden uitgebreid naar bereidwillige Unit-partners in het collectieve Westen.

Nu naar het praktische niveau: zoals Subbotin uitlegt, kan het Unit ecosysteem gemakkelijk schaalbaar zijn omdat het voortkomt uit een fractale architectuur ondersteund door eenvoudige regels. Nieuwe Unit knooppunten kunnen worden opgezet door soevereine of particuliere agenten, volgens een gedetailleerd reglement dat wordt beheerd door het door de VN erkende IRIAS.

De organisatoren van de Unit maken gebruik van een gedistribueerd grootboek: een technologie die transparantie garandeert en kapitaalcontroles of manipulatie van wisselkoersen uitsluit.

Dit betekent dat de verbinding beschikbaar is voor alle open DEX en digitale platforms die worden beheerd door zowel commerciële als Centrale Banken over de hele wereld.

Het eindspel is dat iedereen, in wezen, de Unit kan gebruiken voor boekhouden, administreren, prijzen, vereffenen, betalen, sparen en beleggen.

Geen wonder dat de institutionele mogelijkheden heel verleidelijk zijn – de Unit kan namelijk worden gebruikt voor boekhouding en vereffening voor BRICS+; betaling en prijsbepaling voor de Euraziatische Economische Unie (EAEU); of als reservemunt voor Sub-Saharisch Afrika.

Amerikaanse confiscatie van Russische tegoeden zal de de-dollarisering versterken

En nu komt de klap op de vuurpijl: de Unit heeft al steun gekregen van de BRICS Business Council en staat op de agenda van de cruciale ministeriële bijeenkomst in Rusland volgende maand, die de routekaart zal uitwerken voor de top in oktober volgend jaar in Kazan.

Dat betekent dat de Unit alles in zich heeft om op tafel te komen als een serieus onderwerp dat door BRICS+ wordt besproken en uiteindelijk al in 2025 wordt aangenomen.

  De kans is groot dat je je overlevingsvoorraden de komende jaren nodig hebt

Zullen Musk en de NDB meedoen?

Zoals het er nu voor staat, is de prioriteit van de conceptontwikkelaars van de Unit – die ik meer dan een jaar heb gevolgd tijdens verschillende, gedetailleerde bijeenkomsten in Moskou – om het grote publiek te informeren over het nieuwe systeem.

Het Unit team is er helemaal niet in geïnteresseerd om in politiek heet water terecht te komen of om in het nauw gedreven te worden door ideologisch beladen argumenten. Directe verwijzingen naar inspirerende maar soms controversiële concepten of auteurs zoals Zoltan Pozsar kunnen het Unit concept in hokjes stoppen en zo de potentiële impact beperken.

Wat in het verschiet ligt, kan buitengewoon opwindend zijn, aangezien de aantrekkingskracht van de Unit zich zou kunnen uitstrekken van Elon Musk tot de Nieuwe Ontwikkelingsbank (NDB) van de BRICS-landen, en hopelijk een reeks cruciale actoren zou kunnen aantrekken. Na een positieve evaluatie door minister van Financiën Anton Siluanov – die zijn post in de nieuwe Russische regering behoudt – is het niet vergezocht om je voor te stellen dat Poetin en Xi het deze week in Beijing persoonlijk bespreken.

Zoals het er nu voor staat, is de belangrijkste conclusie dat de Unit moet worden gezien als een haalbare, technische oplossing voor het theoretisch onoplosbare: een wereldwijd erkend betalings-/handelssysteem, immuun voor politieke druk. Het is het enige spel in de stad – er zijn geen andere.

Ondertussen staan de conceptontwikkelaars van de Unit open voor constructieve kritiek en allerlei vormen van samenwerking. Toch zullen vroeg of laat de strijdgelederen worden opgesteld – en dan zal het een kwestie zijn van het spel serieus opvoeren.

“Academisch verantwoord, technologisch innovatief”

Vasily Zhabykin, co-auteur van de White Paper van de Unit en oprichter van CFA.Center, de technologische partner van de Unit in de Skolkovo Innovation Hub in Moskou, benadrukt met klem dat de Unit “apolitiek geld vertegenwoordigt en de verbinder kan zijn tussen het Zuiden en het Westen.”

Hij wijst er graag op dat “de Unit alle wielen draaiende kan houden, in tegenstelling tot de meeste andere concepten met ‘dollar killers’, enz. We willen niemand schade berokkenen. Ons doel is het verbeteren van de efficiëntie van kapitaal- en geldstromen die op dit moment niet werken. De Unit is eerder het ‘geneesmiddel voor gecentraliseerde kanker’.”

Subbotin en het Unit team “willen graag nieuwe partners ontmoeten die onze aanpak delen en bereid zijn om extra waarde aan ons project toe te voegen.” Als dat het geval is, moeten ze ons “3 bullet points sturen over hoe ze de Unit kunnen helpen en verbeteren.”

  Het voorstel van Kissinger aan Oekraïne: Het Westen is buiten adem - en zet een nieuwe val voor Rusland

Een gedurfde vervolgstap zou bijvoorbeeld een virtuele conferentie over de Unit moeten zijn, met onder andere de toonaangevende Russische econoom Sergey Glazyev, Yannis Varoufakis, Jeffrey Sachs en Michael Hudson.

Per e-mail vatte Glazyev, lid van de Russische Academie van Wetenschappen en minister van Integratie en Macro-economie van de Euraziatische Economische Unie (EAEU), het potentieel van de Eenheid samen:

“Ik heb de ontwikkeling van Unit meer dan een jaar gevolgd en kan bevestigen dat Unit een zeer tijdige, haalbare oplossing biedt. Het is academisch verantwoord, technologisch innovatief en tegelijkertijd een aanvulling op de bestaande bankinfrastructuur.

De lancering onder auspiciën van een VN-instelling geeft Unit legitimiteit, die het huidige Bretton Woods-kader duidelijk ontbeert. Recente acties van de Amerikaanse regering en een luid zwijgen van het IMF geven duidelijk aan dat er verandering nodig is.

Een gedecentraliseerde benadering van de emissie van potentiële wereldwijde handelsvaluta, waarvan de intrinsieke waarde is verankerd in fysiek goud en BRICS+ valuta’s, maakt Unit de meest veelbelovende van de verschillende benaderingen die worden overwogen. Het brengt de politieke prioriteiten van alle deelnemers in evenwicht en helpt tegelijkertijd elke soevereine economie zich optimaal te ontwikkelen.

De Nieuwe Ontwikkelingsbank (NDB) en BRICS+ zullen het concept van Unit omarmen en helpen om het hoogtepunt te worden van de nieuwe opkomende mondiale financiële infrastructuur, vrij van kwaadaardige politieke inmenging en in plaats daarvan gericht op eerlijke handel en duurzame economische groei.”

Een duidelijk, praktisch voorbeeld van het oplossen van mogelijke Unit-problemen betreft de handelsbetrekkingen tussen Rusland en Iran. Dit zijn twee belangrijke BRICS-leden. Russische handel met Iran is onrendabel vanwege sancties – en beide kunnen geen betalingen in Amerikaanse dollars of euro’s doen.

Russische bedrijven lijden aanzienlijke verliezen nadat ze zijn overgeschakeld op betalingen in nationale valuta. Bij elke overboeking verliezen Russische bedrijven gemiddeld wel 25% door de discrepantie tussen de marktkoers in Iran en de staatskoers.

En dit is de belangrijkste conclusie: BRICS+ en de Mondiale Meerderheid kunnen alleen worden versterkt door nauwere geo-economische banden te ontwikkelen. De verwijdering van Westers speculatief kapitaal zal de lokale grondstoffenhandel vrijmaken en de bundeling van investeerbaar kapitaal voor duurzame ontwikkeling mogelijk maken. Om zo’n enorm potentieel te ontsluiten, zou de Unit wel eens de sleutel kunnen zijn.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Brandpunten voor oorlog!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBlinken belooft Zelensky dat nieuwe Amerikaanse wapens game changer zullen zijn
Volgend artikelWie probeerde Netanyahu in de val te lokken en waarom?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. zoals op de foto de dollars verbranden is zonde .
  we kunnen die nog gebruiken om ons gat af te kuisen dat is goedkoper dan wc papier.

 2. Mensen,laat je geen rad voor de ogen draaien.
  Okay de westerse hegemonie is tanende.
  Dat wisten de slimmeikken al.(jaren)
  Maar ik ben een beetje huiverig:die BRICS landen zijn totalitaire staten,die OOK NWO nastreven,maar dan naar hun hand.
  En China is het grote voorbeeld.
  Ik denk niet dat Putin ons zal redden integendeel.Het westen heeft te veel,te lang en te hard zichzelf op de borst geklopt.
  Nu zijn er genoeg andere landen,die samen graag het stokje over willen nemen en dat ook doen.
  Dom dom dom.
  Altijd de bek vol van rechten,normen en waarden (het westen) en terecht dat ze op de kloten krijgen.
  https://youtu.be/90WD_ats6eE

  • Correct 100%.
   The Globalists want to replace the USD with a digital currency that can be controlled. The $ must therefore die. So must the US and European economy. How easy will it be to streamline the eRupee (in use!), the eRuble (in use!), the digital Yuan (in use!), the DREX (Brazil, to be launched anytime now) and the South African ZAR (in the make and a bit hesitant?) into one global digital currency?
   What got me with Putin, is when I saw an old video where he said that they – the Ruskies – warned the US about a big terrorist event that they had intelligence on (9/11). By now we all now that that was an insider job and NO terror attack at all. What kind of intelligence did Russia have, then?! So far, Putin addressed Klaus Schwab as “dear Klaus.” I just wonder if the Putin/WEF break-up is also smoke and curtains?

 3. 40% goud en 60% nationale valuta. Gesteld dat de waarde van 200 roebel en 300RMB op enig moment gelijk is, moet je dan denken aan dat je met 10gram goud en 200 roebel een unit kunt kopen als Rus em 10gram goud en 300RMB Als chinees?, en worden de roebels en RMB’s na de aankoop van units dan vernietigd? Anders creëren ze units uit het niets. En houd je koersverschillen tussen de landen valuta’s? Ik probeer het systeem te begrijpen. Het kan dan geen geldcreatie uit het niets zijn.

 4. “en worden de roebels en RMB’s na de aankoop van units dan vernietigd?”

  Klasse !

  ( meet the new boss ; the SAME as the old one” heheh )

  Maar goed, fijn te vernemen dat het Koshere Kliekje creatief begint te worden met HUN ‘Nieuwe Alternatief’)

 5. als het om eerlijkere handel zou gaan, zoals wordt voorgesteld
  Dan Is het politieke westen niet geïnteresseerd
  We zien allemaal hoe dat gespuis , hun zakken vult.

   • Landen van de BRICS , stemmen ws straks VOOR een pandemie verdrag
    Behalve Rusland, Iran , Syrië en nog een aantal .
    Laat zien hoe verdorven en hypocriet de mens is. OER SLECHT TOT IN HUN DNA , BLOED , BOT
    Vertellen dat ze ‘ uitverkoren ‘ zijn.
    Zo gek als een deur

  • Fair trade? So China and Russia are building infrastructure and hospitals and so on in African and South American countries WITHOUT WANTING ANYTHING IN RETURN? They are no angels…

 6. Bij een nieuw monetair stelsel met 40% gouddekking is de Euro en de Dollar per direct waardeloos, of Fort Knox moet wel vol goud liggen!!! De huidige schulden zullen dan tegen 40% gedekt moeten worden met fysiek goud, de goudprijs kan dan makkelijk naar 8.000 tot 20.000 euro per 31 gram… Spaar in goud en of zilver

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in