Op zaterdag 4 maart kondigde de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, tijdens de G20-bijeenkomst in Delhi aan dat Rusland, omdat de EU heeft geweigerd zich te houden aan haar deel van de “graan- [en kunstmest]overeenkomst” die de VN op 27 juli 2022 in Istanboel heeft gesloten, zich er vanaf 18 maart evenmin aan zal houden, schrijft Eric Zuesse.

Op 8 februari kopte Reuters: “Rusland: EU komt beloften over graanovereenkomst niet na,” en meldde dat de overeenkomst in gevaar was omdat de EU de overeenkomst bleef schenden door superdure levensmiddelen aan de EU te leveren en tegelijkertijd de aanvoer van levensmiddelen naar Afrika te blijven blokkeren – voor welk laatste doel de overeenkomst hoofdzakelijk was bedoeld.

Op zaterdag 4 maart kopte de Russische nieuwssite Tsargrad: “De verwerping van de graanovereenkomst zal Rusland dwingen het probleem van ODESSA op te lossen. EN DIT IS EEN BELANGRIJKE GEBEURTENIS.” Impliciet werd de verklaring van Lavrov zo geïnterpreteerd dat de belangrijkste Zwarte Zeehaven van Oekraïne, Odessa (die historisch gezien overweldigend pro-Russisch is), de haven waarlangs de landbouwexport van Oekraïne wordt verscheept, mogelijk binnenkort door Rusland zal worden overgenomen, omdat het gebruik ervan door de EU om de EU en Oekraïne economische voordelen te bieden terwijl de honger en/of de stijgende voedselkosteninflatie in Afrika toeneemt, niet langer door Rusland zal worden getolereerd. Met andere woorden: Afrika – en Rusland werden bedrogen door de EU en Oekraïne, en zullen daarmee ophouden, vanaf 18 maart.

Op 3 maart had Tsargrad “AMMONIA IN plaats van TARWE. WAT WIL RUSLAND BEREIKEN DOOR DE “GRAANDEAL” TE BREKEN”, en dat werd uitgelegd:

  Terroristische aanvallen van Kiev op Russische patriotten hebben het tegenovergestelde effect dan bedoeld

De graanovereenkomst, over de noodzaak waarvan “onze westerse partners” zo vaak spraken, kan worden opgezegd zonder enige mogelijkheid tot verlenging in de nabije toekomst. Als dit gebeurt, verliest Oekraïne de kans om geld te verdienen aan de uitvoer van gedumpt graan, verliest Turkije een behoorlijke hoeveelheid winst door deelname aan de doorvoer van dit graan en een behoorlijke hoeveelheid politieke invloed als tussenpersoon tussen Rusland en zijn tegenstanders. De Europese Unie zal een aanzienlijk deel van het graan op haar markt verliezen – precies dat graan waarvan zij de armste Afrikaanse landen had beloofd dat zij er het meest van zouden profiteren, maar dat veel meer nodig bleek te zijn voor de bakkers en banketbakkers in de EU dan voor de Afrikanen die brood en meststoffen nodig hebben.

In het algemeen zal het slecht zijn voor iedereen. Behalve voor Rusland. Rusland zal niets verliezen, omdat het niets heeft gewonnen bij de deal.

Als Rusland Odessa overneemt, kan Oekraïne heel goed een land worden dat volledig door land is ingesloten, zonder zijn enige toegang tot de zee, die nu via Odessa loopt. De EU en Oekraïne zouden – door hun weigering zich aan de graanovereenkomst te houden – die kans aanzienlijk hebben vergroot (wat de langetermijnbelangen van zowel Oekraïne als de EU zou schaden).

In ieder geval zal de status van Odessa nu een veel belangrijker punt worden in deze oorlog dan tot nu toe het geval was. Het zal niet langer een kwestie voor Afrika zijn, omdat de overeenkomst van 27 juli überhaupt niet ten goede kwam aan Afrika (wat wel was beloofd). Odessa zal in plaats daarvan louter een kwestie zijn tussen Oekraïne en Rusland.

  Mysterieuze verzetsbeweging wil Zelensky en alle overheidsfunctionarissen vermoorden

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Iets over de Europese toekomstVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBakhmut strop wordt strak getrokken
Volgend artikelWaarom Bakhmut valt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

  • ik ga daar niet mee akkoord…om een corrupte, fascistische EU uit te schakelen en een nieuw Europa op te bouwen, eentje zoals VOOR de EU zoals die tot stand gekomen is zo’n 25 jaar geleden, gebouwd op wederzijds respect, aanvaarding van verschillende volkeren, culturen, gewoontes, zedes…waar normaal menselijk gedrag ok is…., staan we op dit moment aan de ‘goeie’ kant….
   die kant die op het punt staat te imploderen, te verpulveren, te verassen….
   de enige vraag is : hoe gaan we eruit komen? gaan we bijgeleerd hebben of gaan we dezelfde fouten WEDEROM maken

 1. Waarom zou Europa Africa wat vele malen groter is dan… voeden?

  Africa is rijk aan goede landbouwgrond als ze willen, of als je ze het zou kunnen leren als ze geleerd zouden willen worden that is…

  F them, learn or die, ze hebben de grond (meer dan) ze hadden het al honderd jaar geleden kunnen doen, maar nee en ow, komen er boren die hard willen werken, worden ze vermoord door diezelfde Afrikanen, ja er zijn ook vele goede onder, maar laat ze dat zelf uitvechten, zoals gezegd, duizenden miljarden zijn er al in Africa gestoken en dingen opgebouwd en wat komt er van terecht? fraude/corruptie/macht shit onder hun zelf, so F them (sorry voor de goeden onder hen) Geef ze een hengel ipv vis, geef ze landbouwkunde, stuur die foute linksen er bv heen om ze het te leren, leer ze het zelf doen, or die… klinkt hard, maar ze leren het nooit! (uitzonderingen daargelaten)

  • Zimbabwe was de graanschuur voorAfrika; ze produceerden voor heel afrika plus nog wat export.

   Maar de boeren waren blanken; dat kon natuurlijk niet; dus die werden verjaagd/vermoord.
   En toen hadden de negers de productie middelen; en waanden zich rijk.
   De boerderijen werden geplunderd; en toen?

   Niets.
   Werken, en kennis is niets voor negers.
   Dus een jaar later, moesten ze graan importeren, en honger kwam…..

   Tjs wat Albert Schweizer al zei: als je afrikanen als gelijken beschouwd, kan je er zeker van zijn, dat ze je vernietigen.

 2. Eerst plunderen we ze arm en nu ze tegensputteren omdat ze niet slaafs de dictaten van hun meesters de E.U. en de V.S. volgen laten we ze nog meer verhongeren,door hun graan te stelen. Terwijl de deal inderdaad vorig jaar heel hypocriet gepresenteerd werd als het redden van de arme Afrikanen en Arabieren. Vinden jullie het gek dat ze ons nu ze de kans krijgen ons de 🖕🏻🖕🏻🖕🏻tonen. Ik geef ze groot gelijk!!!👍🏻👍🏻👍🏻 Dit is het voorportaal van onze ondergang. Het einde van ons makkelijke leventje. Einde van onze onuitputtelijke rijkdom! Dat wisten “onze” politici maar net als de 🙉🙈🙊 hoopten ze op…! Ja op wat? Een wonder? Komende van wie? God? Die heeft de V.S. en de E.U. allang links laten liggen. Ik geef Hem gelijk! Zo humaan zijn we nou niet echt geweest de afgelopen 2.000 jaar. Moge God zijn aan de zijde die het wel goed bedoelen !🙏🏻🙏🏻🙏🏻

 3. Het probleem is het hebzuchtige westen weer, de Afrikanen worden gewoon misbruikt door de multinationals met hongerloontjes. Want hongerige slaven werken het hardst. Multinationals kopen de Afrikaanse regeringen om voor lucratieve delfstoffen te mogen mijnen of vruchtbare landbouw gronden. De plaatselijke bewoners worden door het regeringslegers van hun geboortegronden verdreven naar elders en veelal worden verzameld in NGO opvangkampen, waar ze elke hoop op een toekomst verliezen. Het is echt overleven in die kampen. Daar fokken ze als konijnen voor de afleiding, want ze kunnen nergens heen. Door de grote aanwas van die kampen, worden de uitpuilende kampen door de NGO’s regelmatig leeg gehaald om die mensen naar de EU te deporteren.

  Zo houden de multinationals de vluchtelingen stroom op peil en sneed het voor hen het mes aan meerdere kanten. de 1ste keer om goedkoop aan de gronden te komen, 2de keer om goedkope slaven te werk te stellen om het product te delven of de gewassen te produceren, ten 3de een grotere afzetmarkt in de EU te creëren en dat allemaal om zo veel mogelijk winst te behalen voor de aandeelhouders. Zoals Blackrock. De NGO’s die de kampen runnen verhuren de bevolkingen in de kampen veelal aan de farmaceuten als proefkonijnen onder het mom van medische zorg. Hersenspoelen zijn hen via het zogenaamde scholingen, zodat zij gehoorzame slaven worden, die voor de multinationals kunnen werken. De rest waar ze niets mee kunnen worden op transport gezet richting de EU, onder de noemer vluchteling. Waar wij mee opgescheept worden. De autochtonen bevolkingen deze vluchtelingenkosten moeten ophoesten via belastingen en zo worden de lidstaten volgepropt met uitheemse die eigenlijk niets kunnen, niets willen. Want zodra deze gedeporteerde Afrikanen de luxe en weelde leventje eenmaal gewend zijn, doen ze niets meer voor de gemeenschap. Zodat langzamerhand de EU onleefbaar wordt voor de blanke bevolkingen. Een deel vermengd zich, een deel verhuist naar andere blanke samenlevingen. De rest teert langzaam steeds meer weg. Want alle sociale woningen gaan naar de gedeporteerde uitheemse. Dan kan de blanke bevolkingen nooit meer zich zelf staande houden als het niet meer voor eigen nageslacht kan zorgen, waar hun eigen regeringen er hard aan meewerken het blanken ras uit te faseren. Want alle EU regeringen staan in dienst van deze multinationals. Vandaar G. Sorros net als B. Gates geliefde personen zijn bij de EU en vele lidstaten.

  Uiteindelijk zal de EU net als Afrika worden, waar de multinationals de dienst uitmaken en hun werknemers voor een hongerloontje te werk worden gesteld. Alles zal geautomatiseerd zijn, dus enkel een onderdeel in de machine leggen of andere simpele handelingen uitvoeren. Waar geen technische handen voor nodig zijn. Je hebt een paar technici nodig van het onderhoud en dat is het.

 4. Deafrikanen misbruiken de goedgeefsheid van het westen.
  Laat ze maar eens gaan werken.
  Somalia is islamitisch; compleet met piraten.
  Maar worden ze geholpen door islamitische landen? Natuurlijk niet. Die zijn niet zo gek.

  Nigeria: helft is Christelijk andere helft moslim.
  De laatste zijn bezig de christen uit te roeien.
  Leuk ontwikkeld volk; compleet met kanibalisme.
  Ontwikkelings hulp?
  Niet doen.

  Beschrijf de situatie van 70 jaarterug.
  Kijk hoeveel geld er heen is gegaan, van alle westerse landen.
  Beschrijfdan de situatie van nu.
  Verschil? nee.
  Dus stop met geld weggooien.

 5. Komaan jongens en meisjes, hou eens op met zeiken over Afrika. Eerst en vooral heeft Afrika alle potentiel om zelfvoorzienend te zijn.
  Al eeuwenlang buit de Afrikaan de Afrikaan echter uit. De Afrikaanse slavenhandel was in oorsprong een louter inheemse aangelegenheid.
  Sinds mensenheugnis heersen inheemse kleptokraten over het continent, sinds een paar honderd jaar gesteund door globalistische roverheden die er hun voordeel mee doen.
  Er is geen Afrikaanse kat die deze zooi uit de ellende kan helpen. Iedereen doet zijn best om die ellende te vergroten. Het zal zeker niet deugdenkend Europa zijn die de oplossing aandraagt. Die gaan weldra zelf Afrikaanse toestanden beleven. Stop met hulp en laat ze het zelf oplossen. Zal vanzelf gaan, want zij kunnen niet terugvallen op een zorgstaat zoals in het gevaccineerde westen. En vergeet jullie niet te ontdoen van 2000 jaar opbouw van schuldgevoelens. Jullie deugmensen zijn deel van de Afrikaanse miserie!

 6. ´Burgemeester Jan van Zanen houdt de mogelijkheid open om op 11 maart legermaterieel in te zetten om blokkades of tractoren te verwijderen, tijdens de gelijktijdige demonstraties van klimaatactivisten en boeren in Den Haag. De stad dreigt volledig vast te lopen.

  “Ik sluit niet uit dat er materieel van Defensie wordt ingezet. Dat is beschikbaar mocht dat nodig zijn,” zei Van Zanen in een interview met de Telegraaf. Ook heeft hij politiekorpsen in andere delen van het land om agenten gevraagd. “Dit kunnen we niet alleen aan,” aldus de Haagse burgemeester. “Ook om de demonstraties veilig te laten verlopen.”

  Zaterdag zal Den Haag het toneel zijn van twee grote demonstraties. Een blokkade van een van de belangrijkste verkeersaders van Den Haag door Extinction Rebellion en de oproep om met honderdduizend demonstranten en duizenden tractoren naar de Hofstad te komen van Farmers Defence Force (FDF). Tegelijkertijd begint op het Malieveld de opbouw van tenten voor de City-Pier-City Loop, die een dag later wordt gehouden. Verwacht wordt dat de stad volledig vast zal lopen. …´

  https://www.blckbx.tv/binnenland/haagse-burgemeester-houdt-zaterdag-leger-achter-de-hand-bij-demonstraties

  Organiseren, niet het sterkste punt zo blijkt en wanneer wel dan vanuit een gewapend zwaktebod of alles juist met de intentie om olie op het vuur te gooien. Degenen die gaan: Pas op jezelf (en je dierbaren).

 7. Ik denk dat de meesten het niet begrijpen. Het gaat niet om Africa, maar om Odessa. Dat is altijd al de bedoeling geweest. Er mag geen enkele Oekraïnse haven in bezit blijven van Oekraïne om te voorkomen dat de VS de zoveelste basis met kernwapens daar gaan installeren.

 8. Natuurlijk is Odessa belangrijk voor Rusland. Van oudsher een Russische stad met heel veel Russisch sprekenden en zich Russisch voelende mensen. Het ene argument sluit het andere niet uit! Beiden zijn belangrijk. De voorwaarden die golden voor de export van graan werden bijna onmiddellijk geschonden door het westen. Maar ach what’s nee hè? Odessa staat op de lijst voor de te veroveren plaatsen en zal veroverd worden! Het zal mij totaal niet verbazen dat de Oekraïne na deze oorlog als land niet meer bestaat. Heel misschien als regio maar niet als Staat! De Oekraïne zal nooit als lid van de E.U. of als NAVO-lid geaccepteerd worden door Rusland anders zou deze oorlog weer opnieuw gevoerd moeten worden over zes of zeven jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in