Foto ter illustratie: Vladimir Zelensky in een doodskist - maar levend, als acteur in de romantische komedie " De Acht Beste Dates" (2016, Rusland/Oekraïne).

Stephen Byren schrijft, terecht, dat het doel van het Russische offensief in de richting van Kharkiv is om het Oekraïense leger te desintegreren:

Volgens mij is het doel van Rusland om het Oekraïense leger te dwingen achter binnenvallende Russische eenheden aan te rennen. Het idee is om zware verliezen te veroorzaken aan Oekraïense zijde en, als alles volgens plan verloopt, het Oekraïense leger in tweeën te splitsen of helemaal te desintegreren.

Op die manier is het niet alleen de bedoeling om grondgebied in te nemen, maar ook om het vermogen van Oekraïne om weerstand te bieden te vernietigen. Er zijn veel aanwijzingen dat Rusland succes heeft in de lopende operatie.

Generaal Kyrylo Budanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst (waar buitenlandse strijders en nazi-eenheden deel van uitmaken) beaamt dat. Hij schetst een somber beeld (gearchiveerd):

Net als de meeste Oekraïense functionarissen en militaire experts zegt generaal Budanov dat hij gelooft dat de Russische aanvallen in het noordoosten bedoeld zijn om de toch al dunne Oekraïense soldatenreserves op te rekken en af te leiden van gevechten elders.

Dat is precies wat er nu gebeurt, erkende hij. Hij zei dat het Oekraïense leger probeert troepen uit andere frontliniegebieden te halen om de verdediging in het noordoosten te versterken, maar dat het moeilijk is om het personeel te vinden.

“Al onze troepen zijn ofwel hier of in Chasiv Yar,” zei hij, verwijzend naar een Oekraïens vestingswerk ongeveer 190 km verder naar het zuiden dat Russische troepen de afgelopen weken hebben aangevallen. “Ik heb alles gebruikt wat we hebben. Helaas hebben we niemand anders in de reserves.”

Het Oekraïense leger heeft delen van verschillende brigades die in het oosten zijn ingezet, teruggetrokken en verplaatst ze naar het noorden, naar de regio Kharkiv. Dit wordt een samenraapsel van deels gevulde bataljons zonder verenigd bevel en met niets over om elders gaten te vullen.

  VS militaire trainers gespot in Krivoy Rog, Oekraïne (video) 

Boedanov vreest terecht dat de Russen dit spel op andere plaatsen kunnen en zullen herhalen:

Generaal Budanov zei dat hij verwacht dat de aanvallen in de regio Kharkiv nog drie of vier dagen zullen duren, waarna de Russische troepen naar verwachting hard zullen doorstoten in de richting van Sumy, een stad ongeveer 140 km ten noordwesten van Kharkiv. Oekraïense functionarissen hebben eerder gezegd dat Rusland troepen had samengebracht aan de andere kant van de grens met Sumy.

Pavlo Velycho, een Oekraïense officier die opereert in de buurt van de Russische grens in de regio Sumy, zei dat de Russische beschietingen van de buitenwijken van Sumy onlangs waren toegenomen.

De Russische troepen kunnen gemakkelijk vooruitgang boeken omdat het geld dat is toegewezen voor versterkingen in de regio’s Kharkiv en Sumy aan fictieve bedrijven is betaald zonder dat er ooit loopgraven zijn gebouwd:

Miljoenencontracten voor de bouw van vestingswerken, waarvoor ze daar in totaal 7 miljard hryvnias uitgaven, werden door de Kharkiv OVA overgedragen aan dekmantelbedrijven van avatars.

Het is zo gebeurd dat de afdeling van de Kharkiv OVA voor defensieaankopen koos voor nieuw geregistreerde naamloze bedrijven en FOP’s. Bovendien lijken de eigenaars van deze bedrijven niet op succesvolle zakenmannen en -vrouwen – ze hebben tientallen rechtszaken, van whiskydiefstal tot huiselijk geweld tegen hun man en moeder, sommigen van hen zijn beroofd van ouderlijke rechten en hebben executieprocedures voor leningen bij banken gehad.

Een ander interessant detail – het lijkt erop dat deze begunstigden niet eens weten dat ze miljonair zijn. Ze blijven immers in ploegendienst werken” op het land ” en in fabrieken.

De VS vreest duidelijk dat het Oekraïense leger niet in staat zal zijn om zijn linies te behouden. Vandaag kwam minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken voor een onaangekondigd bezoek in Kiev om het moraal op te vijzelen, of waarschijnlijk om een verandering in het leiderschap van Oekraïne te regelen:

  CNN: Enorme Explosie boven Kiev was Russen die Oekraïense Luchtmacht Su-27 neerschoten (Video)

Blinken, die dinsdagochtend vroeg per trein in Kiev aankwam, hoopt “een sterk signaal van geruststelling af te geven aan de Oekraïners die zich duidelijk in een zeer moeilijke situatie bevinden,” aldus een Amerikaanse functionaris die op voorwaarde van anonimiteit verslaggevers informeerde die met Blinken meereisden.

“De missie van de minister hier is echt om te praten over hoe onze aanvullende hulp zal worden uitgevoerd op een manier die hen zal helpen hun verdediging te versterken (en) hen in staat zal stellen om het initiatief op het slagveld in toenemende mate terug te nemen,” zei de ambtenaar.

Blinken zal Oekraïense functionarissen, waaronder president Volodymyr Zelenskiy, verzekeren van blijvende Amerikaanse steun en een toespraak houden over de toekomst van Oekraïne, zei de functionaris.

Blinken en Biden hebben het Oekraïense leger nodig om stand te houden tot de verkiezingen in november voorbij zijn. Het is onwaarschijnlijk dat ze dat doel kunnen bereiken. Een pauze op het slagveld zou nu goed uitkomen, maar daarvoor moet Zelensky op een zijspoor worden gezet.

Amerikaanse media leggen de nadruk op het pakket van 60 miljard dollar dat door het Congres is goedgekeurd voor Oekraïne. Ze verzuimen uit te leggen dat slechts 14,5 miljard dollar daarvan daadwerkelijk naar Oekraïne gaat, de helft om de staat solvabel te houden en de andere helft in de vorm van wapens die Oekraïne kan kopen zodra ze gebouwd zijn. Het andere geld is bedoeld om de Amerikaanse militaire voorraad aan te vullen.

De echte militaire hulp voor Oekraïne in de komende maanden, in de vorm van artillerie en luchtafweermunitie, zal minuscuul zijn.

  Russische Minister van Defensie geeft bevel tot intensiveren offensief in Oekraïne 

Er zit niets bij dat bestand is tegen de FAB-glijbommen die het Russische leger in steeds grotere aantallen gebruikt om Oekraïense stellingen weg te vagen. De afgelopen drie dagen hebben de Oekraïense verliezen elk ongeveer 1.500 per dag bedragen – het dubbele van het gebruikelijke aantal – waarvan de meeste aan het oostfront, niet in de richting van Kharkiv.

Op dit moment is het vervangingspercentage door de Oekraïense mobilisatie naar verluidt slechts 25% van de verliezen die daadwerkelijk worden geleden.

Iedereen weet dat de oorlog ten einde loopt. Dat er een overwinnaar zal zijn, Rusland, en een heleboel verliezers. Zowel de VS als de EU proberen nu een gezichtsreddende manier te vinden om dat te erkennen zonder het toe te geven.

De makkelijkste manier zal zijn om Oekraïne, en vooral zijn president Zelensky, te verwijten dat ze niet naar westerse adviezen hebben geluisterd tijdens enkele van de hetere fasen van de oorlog (Bakhmut enz.). “We hebben ze een kans gegeven en ze hebben het verknald,” zal al snel de teneur van officiële verklaringen worden.

Maar in werkelijkheid heeft Oekraïne nooit de kans gehad om Rusland te verslaan of zelfs maar te verzwakken. Alle cijfers, capaciteiten en mensen wezen daartegen. Ondanks dat feit werd het de dood ingeduwd door westerse waanideeën.

Hopelijk hebben de Oekraïners en anderen hiervan geleerd.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin vraagt waarom wereldleiders “niet geschokt” zijn door de massale dood van kinderen in de GazastrookVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat als Rusland de oorlog in Oekraïne niet snel wint?
Volgend artikelKlimaatwetenschapper stelt voor de menselijke bevolking te “ruimen” met een dodelijke pandemie om de “klimaatcrisis” op te lossen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Tsja er is een dingetje op de wereld waar je niet omheen kunt.
  Statistiek!De kracht van de aantallen.
  In het begin van WOII hadden de Russen ondeveer 1 a 2 geweren per gevechtseenheid.
  Sneuvelde er1,wapen oppakken en DOOR.
  Hetzelfde is van toepassing op cojona.
  Waarom is er in Bulgarije Roemenie en Zweden geen oversterfte?Daar werd niet massaal geprikt.
  Maar het komt niet door de vax hoor,echt niet.
  Alleen al het grote aantal manschappen wat Rusland kan oproepen is al indrukwekkend.
  Bovenop het zeer imposante wapenarsenaal?
  Ratio is pleite in het westen.
  Maar dat is al een aardige tijd zo.
  Kijk maar naar de Uni’s.

  • Maandag 12 mei vertelde journalist Jan Balliauw in het middag nieuws van 13.00 uur op de Belgische staatszender net het omgekeerde : dat Rusland grote verliezen leed in hun laatste actie in het noorden van Oekraïne en dat ze een enorm gebrek aan mankrachten hadden; In het primetime nieuws van 19.00 u was daar niets meer van te horen

 2. Het gaat nu niet meer over tanks, raketten, munitie, vliegtuigen.
  Het gaat de laatste tijd opvallend vaak over mankracht, en wel te weinig mankracht voor de Oekrainers, invoering dienstplicht voor het westen, uitgebreidere mobilisatievoorwaarden voor Oekrainers, te weinig Oekrainers om het hele front te verdedigen, toenemende aantallen Oekraiense slachtoffers etc. etc.
  Worden nu de westerse schapen warm gemaakt voor westerse soldatenhulp in Oekraine ?
  Want stel je voor dat de oorlog verloren wordt van een land dat de halfgeleiders uit koelkasten en vaatwassers moet halen om het leger op de been te houden.
  Poehpoeh, dat is echt een afgang.

  https://www.ad.nl/buitenland/rusland-houdt-leger-met-koelkasten-en-vaatwassers-op-de-been~a5aa17f9/

 3. Ondertussen gaat men door met honderden (!) miljarden te pompen in het Oekraïne-project: inlijven bij de Navo en onderwerpen aan het E.U.-gezag. Die honderden miljarden worden weggezogen uit onze sociale zekerheid, pensioenen, onderwijs, infrastructuurwerken, consumentenkoopkracht voor de militaire “paraatheid”, rotzooi van granaten en andere moorddingens. Onze toekomst en van onze kinderen voor een winstgevend en succesvol samenwerken met Het Oosten wordt voor minstens honderd jaar kapot gemaakt voor de neo-liberale droom van wereldhegemonie door misdadigers in maatpak en geveinsde praat over vrijheid en democratie.

  • Het is te hopen dat ze allemaal weggestemd worden bij de volgende verkiezingen, al heb ik weinig hoop , want alle traditionele partijen tappen uit het zelfde vaatje en dan nog word er iemand aan de top gezet die niet verkozen is geweest zoals Von der Leyen in de Europese unie en Sunnak in de UK

 4. als we nu eens massaal een revolutie ontketenen en al onze lijers opruimen die met ons leven spelen dan zouden we daarna op goeie voet kunnen komen met Rusland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in