Foto: Hongaarse regering

Hongarije zal een oliepijpleiding naar Servië aanleggen om de EU-sancties te omzeilen. Dit heeft de Hongaarse regering maandag bekendgemaakt.

Servië, dat geen lid is van de EU, is sterk afhankelijk van olie uit Rusland via de zogeheten Janaf-pijpleiding door Oekraïne, Hongarije en Kroatië. Maar vorige week besloot de EU tot nog strengere sancties tegen de Russische olie-export, die ook gericht zijn tegen derde landen.

Blokkade-achtige maatregelen dwingen landen die geen lid zijn van de EU of deelnemen aan de sancties om geen olie meer te kopen van Rusland door het vervoer van Russisch gas en olie door de EU onmogelijk te maken. Servië is een van de getroffen landen.

Een oliepijpleiding aanleggen

Om de EU-sancties te omzeilen en Servië te helpen, is Hongarije van plan een oliepijpleiding rechtstreeks naar zijn zuiderbuur aan te leggen. Zoltan Kovacs, woordvoerder van de Hongaarse regering, doet de aankondiging op Twitter. Zelfs als buurland Kroatië in het zuiden de oliestroom afsluit, hebben de Serviërs daar geen last van.

Kovacs schrijft dat de Servische president Aleksandar Vucic en de Hongaarse premier Viktor Orban overeenstemming hebben bereikt over de bouw. Orban is een van de sterkste stemmen in de EU tegen de sancties tegen Rusland, die volgens hem de Europese economie ernstig schaden.

“Het is niet in het belang van Europa om de Russische energieafhankelijkheid in te ruilen voor de Amerikaanse”, zei hij dinsdag.

Tegelijkertijd riep hij op om Europa “onafhankelijker” te maken van zowel de VS als Rusland, en dat de EU moet ophouden “de Europese belangen te verwaarlozen”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zullen de NAVO en VS een oorlog tegen Rusland winnen? “Nope”Volg Frontnieuws op Telegram

  Top VS Legerkolonel: "Dit is het begin van het einde van het Oekraïense verzet"

Lees meer over:

Vorig artikelDe energiecrisis in Europa is zo erg dat sommige mensen overwegen paardenvijgen te gebruiken om hun huizen deze winter te verwarmen
Volgend artikelOekraïne: Het eindspel in zicht?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Ik geef Hongarije groot gelijk. Hopelijk redden ze het financieel want heks Ursula en consorten hebben financiële sancties opgelegd aan Hongarije

 2. Laat die Hongaren maar een beetje “stug” zijn, Orban misschien een verschrikkelijk man, een beetje extremer “Nationaal bewustzijn”.
  Maar, de kans is groot dat, ze deze winter de kachel aan hebben, nog iets van functionerende industrie over hebben, oftewel een toekomst.
  De volgetankte privejet, salares met inflatie meegroeiende bende in Brussel heeft nergens last van terwijl het er bij de bevolking bar en boos aan toe zal gaan deze winter.
  Op zondag toen ik op Schiphol lande moest ik nog even aan die besparingsmaatregels denken, het licht bij de Eifeltoren uit, de thermostaat een graadje lager …… terwijl je om 1.30h s’nachts een zonnebril moet opzetten om niet door de verlichte Randstad verblind te worden op 5000 voet hoogte.
  De Fabeltjeskrant is er niks bij.

 3. Servië? Dat was toch met Bulgarije een van de landen waarnaar de VS-biolabs uit Oekieland worden/zijn overgebracht? Als dat bericht tenminste op waarheid berust. Zo ja, ligt hier dan, weliswaar met een omweg, ook niet een afsluiting op de loer???
  Ach wat, geld speelt toch geen rol, nou ja, het moet natuurlijk wel één kant op rollen en we weten waarheen dat gaat ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in