Chatham House / Flickr / (CC BY 2.0 DEED)

Veel politici lijken een “godcomplex” te hebben, maar twee wereldleiders die momenteel in oorlogen verwikkeld zijn, hebben openlijk beweerd dat God hen en hun volk heeft uitverkoren om als overwinnaars uit de strijd te komen, schrijft Cassie B.

De eerste is de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die heeft gezegd dat God een “bondgenoot” is van Oekraïne in het huidige conflict met Rusland. In een videotoespraak die hij op Pasen vrijgaf vanuit de Sint-Sofiakathedraal in Kiev, beschuldigde hij Rusland van het “overtreden van alle geboden.”

“De wereld ziet het, God weet het, en wij geloven dat God een chevron met de Oekraïense vlag op zijn schouder heeft. Dus met zo’n bondgenoot zal het leven het zeker winnen van de dood,” beweerde hij.

Het is een interessant standpunt voor iemand die de laatste jaren de orthodoxe kerk hard aanpakt. Het Oekraïense parlement onderzoekt momenteel wetgeving die de Oekraïens-Orthodoxe Kerk, de grootste christelijke kerk in het land, zal opheffen. Deze wet is momenteel in behandeling bij het parlement, maar de regering Zelensky heeft de activiteiten van de Orthodoxe Kerk aan banden gelegd sinds het conflict uitbrak.

De Oekraïens-Orthodoxe Kerk is van oudsher verbonden met de Russisch-Orthodoxe Kerk, hoewel deze na de Russische invasie afstand deed van de kerk en zich autonoom verklaarde. Desondanks heeft Zelensky de Oekraïens-Orthodoxe Kerk er herhaaldelijk van beschuldigd een “agent van Moskou” te zijn. De Oekraïense geheime dienst heeft een reeks strafzaken tegen priesters van de Oekraïens-Orthodoxe Kerk aangespannen, geestelijken bestraft, kerkelijke eigendommen in beslag genomen en bisschoppen het Oekraïense staatsburgerschap ontnomen. Hij heeft het echter graag over God als dat zijn doelen dient.

  In video: Buitenlandse huurling gedood aan Oekraïens front

Netanyahu brengt God ter sprake in de hoop religieuze Israëli’s en Amerikanen aan te spreken

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu blijft niet achter en heeft de naam van God aangeroepen om zijn oorlog aan het Joodse volk en religieuze Amerikanen te verkopen. Netanyahu staat bekend als seculier in zijn privéleven, maar heeft er geen probleem mee om alles te zeggen wat nodig is om zijn doelen te promoten.

De frequente verwijzingen van Netanyahu en andere Israëlische leiders naar bijbelse figuren zijn ook een poging om de burgerslachtoffers die ze in Gaza maken te legitimeren. Netanyahu zei over de aanvallen in Gaza: “Met gedeelde krachten, met een diep geloof in de rechtvaardigheid van onze zaak en in de eeuwigheid van Israël, zullen we de profetie van Jesaja (tegen Hamas) verwezenlijken.”

Hij gebruikte het Bijbelse verhaal van Amalek toen hij IDF-soldaten opriep om operaties uit te voeren in Gaza. Toen hij de tweede fase van de oorlog in Gaza aankondigde, zei hij: “Jullie moeten onthouden wat Amalek jullie heeft aangedaan,” een verwijzing naar een natie in de Hebreeuwse Bijbel waarvan de soldaten de Israëlieten in een hinderlaag lokten op weg naar het Beloofde Land. Nadat ze de aanval hadden overwonnen, vertelde God hen om nooit te vergeten wat er was gebeurd en een eeuwige oorlog te voeren totdat er geen spoor meer over was van het bestaan van Amalek – en dit wordt alom geïnterpreteerd als een oproep om Gaza uit te wissen.

Zijn opmerkingen werden zelfs als bewijs aangevoerd door het Zuid-Afrikaanse juridische team dat een genocidezaak tegen de Joodse staat voert voor het Internationaal Gerechtshof.

  VS overklast door Rusland, China

Het creëren van het beeld van een religieuze oorlog werkt tot nu toe goed voor Netanyahu, omdat Israël een overweldigende hoeveelheid steun krijgt van veel Amerikanen die zich als religieus identificeren, maar geen probleem lijken te hebben met de tienduizenden burgers die zijn omgekomen als gevolg van de oorlog van Israël en de verwoestende tol die het heeft geëist van de mensen in Gaza. De mensen ter plaatse zijn afgesneden van voedsel en essentiële voorraden en melden onvoorstelbaar lijden. Het is moeilijk voor te stellen dat iemands idee van God goedkeurt wat de acties van Israël de mensen daar op dit moment aandoen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Netanyahu wilde Hamas “laten instorten”. Deze oorlog kan Israël doen instortenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMysterieus gloednieuw hartsyndroom treft naar verluidt 90% van de Amerikaanse bevolking
Volgend artikelDe Rusland-Iran-China zoektocht naar een nieuwe mondiale veiligheidsorde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Hitler was zeker dank zij “de Voorzienigheid” en de Duitse Landsher hadden “Gott mit uns” op hun koppelriem. Maar interessanter is dat het Netanyanu toch moet charmeren dat hij nu op de tweede plaats staat na Hitler op de ranking van Grootste Moordenaars aller Tijden.

 2. Wat een schoften. Je moet toch iemand de schuld geven van je moorddadig gedrag om proberen onder de hakmes vandaan te blijven. Beide figuren zijn moordenaars, de ene van zijn eigen volk en de ander van de Palestijnen in Gaza.
  En wat doet het hypocriete Westen? Dat levert nog meer wapentuig en manschappen aan de ene en bij de ander kijkt men WEG.
  Wat een wereld, in en in VERROT!!
  En dat allemaal om de echte karretrekkers tevreden te stellen.

 3. Jezelf “het uitverkoren volk” noemen, heeft konsekwenties.

  Nethanyahu lijdt aan grootheids–waan.
  Zei tegen XiJingPin : “Jullie hebben het collectief; wij hebben het individu. We zullen zien, wie er WINT.”
  Dan ben je een gevaarlijke gestoorde.

 4. Wij “ geloven “ dat God een Chevron om zijn nek heeft met de Oekraïnse vlag.
  Programmering voor Blue beam wie weet.
  Met “ geloof “ kun je veel kanten uit .

  • DE BIJBEL BEHOORT NIET OF IS NIET VAN DE JODEN .
   HET BEHOORDE TOT EEN RAS DAT NIET MEER BESTAAT EN DE JODEN HEBBEN HET MEEGENOMEN UIT DAT LAND.
   EN ZOALS ALLE BOEKEN HEEFT IDEREEN ER ZIJN EIGEN VERTALING VAN GEMAAKT.
   EN DIE ZOT IN ISRAEL HEEFT ER ZIJN VERTALING VAN GEMAAKT,
   DE DUIVEL AAN BIDDER

 5. God is geen baardman hoog in de hemel die met een opgeheven vinger ons terecht zou wijzen.
  God is een energie die in ieder mens aanwezig is.
  Het kan zich manifesteren als een ‘ stemmetje, voorgevoel, onderbuik gevoel, intuïtie, enz.’
  Het is aan ieder mens zelf wat hij/zij met die energie gaat doen.

  Al vanuit de oudheid is god gepersonifieerd omwille van de macht vanuit het Vaticaan.

  In een gesprek in het Thomas evangelie tussen Thomas en Jezus vraag Thomas aan Jezus;
  ” wie of wat is god”?
  Jezus gaf als antwoord;
  ” Kijk onder een steen en je zult god vinden, splijt een stuk hout en je zult daar god vinden, kijk in jezelf en je zult ook daar god vinden”

  Is het dan vreemd dat het Vaticaan het Thomas evangelie nooit heeft geaccepteerd nadat het in 1947 is gevonden.
  Het zou immers ten kostte gaan van wat het Vaticaan altijd heeft beweerd, vanwege de verworven macht.

  Ook Satan is iets soortgelijks.
  Het is echter de keerzijde van het bovenstaande.
  Het is aan ieder individu waar men naar wil luisteren en handelen.

  Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen handelen waarbij men gemakshalve de eigen verantwoordelijkheid afschuift op gepersonifieerde god, alsof die de regie in handen heeft en de mens slechts opvolgt.

  Er bestaat altijd goed of slecht in keuzes.
  het is ieders eigen verantwoordelijkheid welke keuzes men maakt.
  Het is echter zo verdomde makkelijk buiten jezelf te wijzen naar negatieve gevolgen van de eigen gemaakte keuzes.

  Bij negatieve uitkomsten hoor je vaak; ” ja maar…….” als een soort van excuus.
  Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

  • En reageer je eigen onmacht niet af op een ander. Maar het klopt wat je zegt Tigron. Zoek niet in jezelf want je bent maar een kakkerlak. Dat hebben alle religies gemeen zover ik het kan overzien.

  • Het vaticaan vreest sinds 1947 voor z’n hachje door de ontdekking van de gnostische Nag Hammadi-geschriften bij Qumran aan de Dode zee. (Koningin) Juliana van de Grift (1909 – 2004) was een van de sponsoren die met name in de jaren 50 mensen als godsdienstwetenschapper prof. dr. Gilles Quispel (1916 – 2006) in staat heeft gesteld de nagelaten geschriften te ordenen en te vertalen.
   De eerste proeve zijner hand was de vertaling van het Evangelie van Thomas in 1959.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in