Oorlog en milieubescherming zijn onverenigbaar. Zelfs in vredestijd behoren legers tot de grootste vervuilers. Maar als er een gewapende oorlog uitbreekt, wordt het getroffen gebied een enorme dumpplaats voor schroot, giftig afval en dodelijke nalatenschappen, schrijft Peter Haisenko.

Zelfs 77 jaar na het einde van de oorlog worden in Duitsland nog steeds bommen in de grond gevonden die nog steeds scherp zijn. Fosfor spoelt nog steeds aan op de kusten van de Oostzee en verwondt onvoorzichtige wandelaars ernstig. Het komt van de fosforbommen die Engeland naar verluidt nooit heeft afgeworpen. 50 jaar na het einde van de Vietnamoorlog liggen de dodelijke erfenissen van het Amerikaanse leger nog steeds op de loer in de bodem van Vietnam, Laos en Cambodja. In Vietnam zijn er nog steeds misvormde kinderen, veroorzaakt door het ontbladeringsmiddel “Agent Orange”. Delen van Joegoslavië zijn besmet met uranium, evenals gebieden in Irak. Ook daar komen misvormingen van kinderen voor. Hoe zal de situatie in het gebied van het voormalige Oekraïne zijn als de gevechten daar voorbij zijn?

Rusland beweert ongeveer 7.000 tanks en pantservoertuigen van het Oekraïense leger te hebben vernietigd. Maar vernietigd betekent niet dat ze van de aardbodem verdwenen zijn. Als we uitgaan van een gemiddeld gewicht van 20 ton per voertuig voor deze 7.000 voertuigen, hebben we het nu over 140.000 ton schroot. Daarnaast is er een niet nader genoemde hoeveelheid Russisch militair materieel dat ook schroot is. Ook houwitsers, raketwerpers en zelfs eenvoudige “pick-ups” liggen vernield rond. En niet te vergeten, vele miljoenen stuks munitie, die ook uit metaal en schadelijke stoffen bestaan. Het is dus zeker niet verkeerd om te spreken van meer dan 200.000 ton oud ijzer en non-ferro metalen die daar al gewoon liggen. Het wordt elke dag meer en meer. Alleen al de beloofde ongeveer 100 Leopard-tanks zullen nog eens 6.000 ton schroot opleveren. Maar dat is niet alles.

  Bent u bereid om voor Oekraïne te sterven?

De politiek van de verschroeide aarde

De grootste staalfabriek van Europa, de Azov staalfabriek in Mariupol, is nu niets anders dan een enorme berg schroot. Dit lot is ook talloze andere industriële installaties overkomen. De reden is dat Oekraïense troepen zich in deze fabrieken hebben verschanst. Zo te zien met het duidelijke doel om alles wat een bron van levensonderhoud zou kunnen zijn voor mensen te vernietigen wanneer Kiev er geen controle meer over heeft. Het heet het beleid van de verschroeide aarde en het is onmenselijk omdat het geen militair nut heeft. Ik kan niet eens schatten hoeveel schroot er bij het vernietigde militaire materieel komt. Maar ik denk niet dat 100.000 ton te hoog is. We zijn dus al aangekomen bij ongeveer 300.000 ton schroot en non-ferrometalen. Om de orde van grootte te illustreren: Dat zijn 10.000 vrachtwagenladingen van elk 30 ton, en dat is nog niet alles.

Als we aannemen dat slechts één procent van alle militaire explosieven niet-ontplofte munitie is, dan liggen er al tienduizenden dodelijke nalatenschappen in de grond te wachten op hun slachtoffers. Om nog maar te zwijgen van de door het Oekraïense leger aangelegde mijnenvelden, waaronder verboden clustermunitie en antipersoonsmijnen, die ook door de Kiev-troepen rechtstreeks op de stad Donetsk en andere steden zijn afgevuurd. Men kan alleen maar hopen dat ze sneller worden opgeruimd dan in Laos en Cambodja. Daarnaast zijn er neergehaalde gevechtsvliegtuigen, waarvan de meeste nog scherpe munitie en anders aluminium en andere edele metalen bevatten. Dit alles is de hypotheek die Rusland zal dragen, omdat al het schroot zich bevindt in de gebieden die voor de Russische Federatie hebben gekozen.

West-Oekraïne komt er licht vanaf

Verder naar het westen is er ook schroot. Vernietigde transformatoren bevatten tonnen ijzer en koper. Om nog maar te zwijgen van de soms zeer giftige koelvloeistoffen die tijdens de vernietiging in de grond sijpelden. Dus als u op zoek bent naar een bedrijfsidee dat jarenlang winstgevend zal zijn, raad ik u een schroothandel aan. Het is echter niet zonder gevaar, want zelfs in uitgebrande tanks wordt nog explosieve munitie gevonden. O ja, er zal veel te doen zijn totdat het leven in deze regio’s weer “normaal” wordt. Behalve voor de transformatoren geldt dit echter bijna uitsluitend voor de gebieden die Kiev heeft verloren. In de gebieden in het westen die bij Kiev blijven, de steden, is er nauwelijks schade aan de gebouwen. Het zal dus Rusland zijn dat de grootste schroothoop van Europa bezit, met verwoeste fabrieken, kleuterscholen, scholen en ziekenhuizen, die de militairen van Kiev, tegen het oorlogsrecht in, ofwel hebben gebruikt als locaties voor militair materieel, ofwel hebben achtergelaten om met directe beschietingen te vernietigen.

  De-dollarisatie gaat in de hoogste versnelling

Vooral onze besluitvormers in Duitsland zouden moeten weten welke verwoesting een oorlog aanricht en hoe langdurig die is. Blindgangers worden nog steeds opgegraven. En het was Merkel die vooraan staat bij de daders van deze oorlogsdaden in Oekraïne. Zij heeft, net als haar vriend Porosjenko en de Fransman Hollande, publiekelijk toegegeven dat zij met de Minsk-akkoorden niet van plan waren vrede te stichten in Oekraïne. Ze hebben trots aangekondigd dat ze met deze overeenkomsten alleen tijd wilden kopen om Oekraïne gereed te maken voor een oorlog tegen Rusland. Merkel was ook degene die altijd aandrong op uitbreiding van de sancties tegen Rusland.

De grootste fraude van de 21e eeuw moet worden aangepakt

Het is dus zeker niet verkeerd om in deze context te spreken van de grootste politieke fraude van de 21e eeuw. Een bedrog dat heeft geleid tot de huidige vernietiging en dat het Rusland onmogelijk maakt om onderhandelingen of verdragen met het Westen aan te gaan. Hoe kan iemand in Moskou nog geloven dat het Westen zich aan verdragen zou houden? Na de uitbreiding van de NAVO naar het oosten, die in 1990 werd uitgesloten, en na de fraude met de Minsk-akkoorden? Bijgevolg heeft Moskou geen andere keuze dan het Oekraïense leger tot overgave te dwingen en vervolgens de volledige demilitarisering van Oekraïne uit te voeren als voorwaarde voor duurzame vrede.

Dit zal dan de rest van Oekraïne helpen om het land vooruit te helpen, zonder uitgaven voor militairen. De rest van Oekraïne, dat wil zeggen wat overblijft nadat Polen een stuk heeft geannexeerd en ook Roemenië en Hongarije. Laten we niet vergeten dat het “economische wonder” in de rest van Duitsland ook alleen mogelijk was omdat daar tot 1955 geen militaire uitgaven werden gedaan, en hetzelfde geldt voor Japan. Hoe goed zouden Duitsland, de VS en de hele wereld het doen zonder de waanzinnige uitgaven voor het leger! De tijd zou gunstig zijn nu een groot deel van de NAVO-wapens in Oekraïne is afgedankt. Tanks zijn sowieso niet goed voor veel meer in de moderne oorlogswereld. Maar het militair-industrieel complex kan opgelucht ademhalen. We hebben immers mevrouw Baerbock, de heer Stoltenberg en de andere oorlogsstokers. Als we ze door laten gaan, zal heel Europa binnenkort veranderen in één grote schroothoop en wie dan de eigenaar zal zijn, staat in de sterren geschreven – als er überhaupt nog iemand is die iets kan bezitten.

  Strategische misrekening? Kunnen de financiële sancties tegen Rusland het Westen "ten val brengen"?

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin over het Westen: “Zij hebben al verloren”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVaccinatiegoeroe Bill Gates geeft toe: Covid-prikken zijn “farmaceutische troep”
Volgend artikelIn video: Oekraïense officieren onthullen de werkelijke verliezen van diverse Oekraïense eenheden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. “Russische militairen die een Duitse Leopard 2 gevechtstank of een Amerikaanse Abrams vernietigen of veroveren, krijgen een geldelijke beloning“, kondigde het bedrijf Fores een Russische chemiefabrikant vrijdag in een verklaring op zijn website aan, aldus RT.

  ‘De 31 Abrams-tanks die de VS aan Kiev hebben toegezegd, moeten echter eerst worden geassembleerd voordat er kan worden geleverd. Politico meldde vorige week dat het “vele maanden, of mogelijk jaren” kan duren voordat ze op het slagveld komen.’

  • Interessante info, Nehemia. Dat leidt dan weer terug naar de wapenhandel die er goed van boert. En zo wordt EU steeds verder leeggezogen. Wat een waanzin.

   • Inderdaad Immortal. Het is krankzinnig waar de EU mee bezig is en uncle Sam lacht zich de ballen uit de broek. Degene die die tanks inklimmen moeten goed beseffen dat het rijdende doodskisten zijn.

    • Rijdende doodskisten.. hahahah! Gifprikken en rijdende doodskisten. En een leger aan trollen die de coronadiscussie beinvloeden. Wat een wereld is het geworden. Niks aan de hand hoor….

     blckbx today #132: Prof. dr. Schetters over oversterfte | D66 en ‘Twitter-trollen’? | Nieuwe wereldvaluta
     Onlangs berichtte het CBS ‘2022 het derde jaar op rij met oversterfte’. Hierbij werd expliciet opgemerkt dat de sterfte in elk geval níét het gevolg van de coronaprikken zijn.
     Rusland, Iran en China werken aan een eigen valuta, gedekt door goud. In hoeverre hebben deze ontwikkelingen gevolgen voor het vertrouwen in het huidige financiële systeem?
     De coronadiscussie op Twitter is systematisch beïnvloed door een ‘leger aan trollen, dat criticasters van het coronabeleid structureel in diskrediet heeft gebracht’, aldus De Andere Krant.
     Desk: Econome Jelena Postuma, immunoloog prof. dr. Theo Schetters en uitgever van De Andere Krant Sander Compagner
     Presentatie: Sanae Orchi
     LET OP: Om deze uitzending censuurvrij te verzorgen, zal de YouTube-livestream eerder beëindigd worden. Kijk dus via de website!
     Kijk vanavond om 19:00 LIVE naar blckbx today

     • blckbx today heeft vaak goede items die het aangluren meer dan waard zijn. Wat ook een prettig en interesant medium is – is de Andere Krant. Goed diepgravend journalistiek werk:

      ‘De Nederlandse overheid voert al jaren een “informatie-oorlog tegen de bevolking”. Hiervoor is al ver voor de coronacrisis een groot ambtelijk apparaat opgetuigd, geleid door de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV), die heimelijk samenwerkt met dagbladen, televisiezenders en sociale-mediabedrijven.’

      ‘Dit blijkt uit een analyse van overheidsdocumenten door onafhankelijk onderzoeker Cees van den Bos. De documenten tonen aan dat de overheid minstens sinds 2019, ruim een jaar voor de coronapandemie, een grote organisatie heeft opgetuigd voor het ‘bestrijden van desinformatie’. Het initiatief hiervoor kwam vanuit de Navo en de EU, laat Van den Bos zien. “Het ging om een militaire operatie gericht tegen de eigen bevolking. Niet om mensen uit te schakelen, maar om hun gedrag te beïnvloeden.”

      Het ‘ministerie van Informatie’, zoals Van den Bos de organisatie omschrijft, wordt geleid door de NCTV en bestaat uit twee poten: één die valt onder het ministerie van VWS, vooral gericht tegen vaccinatie-critici, en één onder Binnenlandse Zaken, waar ook Economische Zaken, Buitenlandse Zaken, Defensie en Onderwijs bij betrokken zijn. De organisatie zorgt via een ‘newsroom’ voor de verspreiding van propaganda via samenwerkende media. Daarnaast vindt censuur plaats van ongewelvallige uitingen op sociale media en worden ‘trollen’ ingezet tegen ‘overheidskritische’ geluiden.’

      ‘Politie, OM en het leger worden ingezet om burgers te surveilleren en intimideren, bijvoorbeeld door werkgevers onder druk te zetten. Van den Bos concludeert: “De desinformatie-organisatie had een totalitaire structuur door de integratie van overheidsnarratieven, surveillance van burgers en controle van informatie via media- en technologiebedrijven.”

   • Er moet een bepaalde bepantsering afgesloopt worden, die mag de export niet in.
    Voor derest worden ze eind maart verwacht in oekiestan.

 2. Vreselijke Merkel../Navo/Nazi-Ukraine.. mogen ze Vervloekt zijn voor eeuwig en branden in hun voorbehouden plaats in de Hell..

   • Wat bezielde die Merkel? Kan het zijn dat ook Rusland ‘de kans kreeg om zichzelf goed te bewapenen’? (want Rusland heeft toch ook niet stilgezetten al die tijd die Merkel gekocht had voor Oekriestan? En was het allemaal doorgestoken kaart voor de wapenindustrie? Trouwens, Merkel maakt zich nergens zorgen over, je hoort geen piep meer van het mens.

    • Haar mantra was: ‘Wir schaffen das’ wat ongelooflijk faalde. Rusland gaat het welzeker schaffen maar dan op een andere manier. Rusland is de weg om dat fascistische EU op haar knieën te krijgen.

    • Merkel is in ieder geval allesbehalve okselfris. IK heb een serie foto’s gezien waarin zij met andere lieden van een delegatie vol bewondering de binnenkant van een chemtrailsvliegtuig bekijken dat afgeladen vol met vaten gif zat.

 3. Mooi dat Haisenko er wat over schrijft. Het wordt inderdaad een grote gore bende op aarde als die parasieten door kunnen blijven gaan. Straks valt het schroot ook uit de lucht, als ze elkaars satellieten beginnen aan te vallen. Vergeet niet dat de landerijen ook al grotendeels vervuild zijn met gif (Monsanto voornamelijk). En er is geen vuiltje aan de lucht. De mobieltjes werken allemaal nog, iedereen loopt met zijn kop omlaag op straat op zijn mobiel te prikken, en de meesten zitten in de auto hetzelfde te doen. Dus wat is er voor ergs aan dat het een vieze bende wordt? Straks lekker gifprikkie halen en je bent weer helemaal bij!

  • @Immortal >> (En er is geen vuiltje aan de lucht.)

   Afgelopen nacht, en vanmorgen toen de lucht nog bewolking vrij was boven NH. Waren de strepentrekkers weer flink bezig om om de lucht boven ons te vergiftigen. Gestoorde gekken, en momenteel licht er weer een grijze deken. DAMN wat een gekken, en bijna niemand die het wil zien ??

 4. In de Javazee heeft China al die in de grond geboorde Nederlandse oorlogsschepen opgedregd voor het onbesmette staal dat nog niet gecontamineerd is met radioactieve isotopen uit de atoombommen die atmosferisch ontploft zijn na 1944. Het schroot in de Oekraïne zal verzameld moeten worden om in de herstelde hoogovens van Avostal te worden omgesmolten. Ook de Moskwa moet daar worden verwerkt.
  Een heel goed artikel van Peter Hasienko, Chapeau Frontnieuws! Een oorlog is tegenwoordig een kolossale milieuramp voor al het levenloos aarde. Hopelijk komt het nog niet tot een atoomoorlog via Israhell.

 5. ‘De New York Times heeft de alarmbel geluid dat westerse defensiefabrikanten niet in staat zijn voldoende wapens en munitie te produceren. De voorraden zijn reeds uitgeput en de westerse legers worden gedwongen het materiaal dat nodig is voor hun eigen verdediging af te staan. Dit werd bevestigd door de Amerikaanse minister van Marine, Carlos Del Toro, die waarschuwde voor de huidige uitholling van het Amerikaanse leger. Hij zei dat als het Amerikaanse militair-industriële complex niet binnen zes maanden meer wapens zou kunnen produceren dan Rusland, het Amerikaanse leger zijn missie niet zou kunnen volbrengen.’

 6. ‘De huidige strategie van de Verenigde Staten, die niet Rusland verzwakt, maar de Europese Unie onder het voorwendsel Rusland te bestrijden, is de tweede concrete toepassing van de Wolfowitz-doctrine. De eerste toepassing, in 2003, bestond uit het straffen van het Frankrijk van Jacques Chirac en het Duitsland van Gerhard Schröder die zich hadden verzet tegen de vernietiging van Irak door de NAVO’

 7. @Nehemia >> (de westerse legers worden gedwongen het materiaal dat nodig is voor hun eigen verdediging af te staan.)

  2012 / 2013 Vertelde Putin in een TV programma voor de grap, als hij zou willen dan zou Rusland binnen 5 dagen Europa kunnen bezetten. Maar zij gelijk met een grote glimlach, ik maak maar een grapje. Nu 10 jaar later, denkt ik nog steeds aan die uitspraak ! Alleen zou het nu nog geen 2 dagen duren denk ik ? Volgens mij is Putin niet zo’n grappenmaker. Maar goed, iedereen krijgt wat Hij/Zij toekomt. Alleen hebben wij hier niet om gevraagd.. Of worden wij straks gebruikt als kanonnenvoer ?

 8. “Of worden wij straks gebruikt als kanonnenvoer ?”

  Ik denk het niet Discobol. Oekraïne heeft al verloren. Van de manschappen is nog amper iets over. Polen kan de zaak nog wat vertragen door extra kanonnenvlees te sturen maar het is uitstel van executie. Hier speelt de macht van het getal een grote rol. Rusland heeft meer en veel betere wapens en poppetjes dan wat het westen er tegenover kan zetten.

 9. We moeten massaal ontwaken en onze criminele regeringen stoppen. Met Rusland en hun bevolking is het prima zakendoen. Oorlogen lijden tot niets als ellende behalve voor het selecte groepje dat eraan verdient.
  Willen wij daarvoor onszelf en komende generaties opofferen? Tijd om de wapens op te nemen tegen het echte tuig…..de politici, de superrijken en allen die oorlog wensen.

 10. Op deze manier gaat het helemaal escaleren

  ‘Litouwse president wil dat Oekraïne gevechtsvliegtuigen krijgt’
  Nu de bondgenoten van Oekraïne hebben toegezegd tanks te leveren, zouden ze ook de volgende “rode lijn” over moeten gaan, vindt de president van Litouwen. Gitanas Nauseda wil dat Kiev zo snel mogelijk ook de beschikking krijgt over gevechtsvliegtuigen, een taboe voor veel andere regeringsleiders.”
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/litouwse-president-wil-dat-oekra%C3%AFne-gevechtsvliegtuigen-krijgt/ar-AA16Wv3b?ocid=msedgntp&cvid=b03e6f8a2bd249ade0f0e6dbecd2528c

  • Dat onbetekenende landje is niet in staat om wat dan ook te escaleren.

   Vliegtuigen ‘sturen’ werkt niet. De luchtvaart is een complex systeem van mensen, materieel, brandstof, transport en logistiek, onderhoud en reparaties en, training, veel training en opleidingen voor alle genoemde.

   En als dat dan militaire luchtvaart wordt nemen de op te lossen problemen enorm toe. Bovendien, de RF is daar klaar voor; Pantsir, Thor, Buk, S-300-350-400-500, etc., etc. Boom!

   De meeste staten en vooral de Baltische roeptoeteren maar wat.

 11. Zag een video van Tucker Carlson. Heel vreemd “toeval”branden in de voedselindustrie. Plotseling gaven kippen geen eieren meer. Een kleinkippe-boerinckocht ander voer, en haar kippen legden weer eieren.
  (eieren zijn stinkend duur geworden in USA)

  Als dat spul gebeurde nadat Biden weer eens een preek hield.
  De kans dat dat normaal is en gebeurt is 1: 4.000.000.000.000.

  Die NWO gaat heel ver; zelfs nu nadat WEF zo goed als “failliet”is verklaard.
  Maar door armoede te genereren, wordt er een mogelijkheid geschapen om de Russen de schuld te geven
  Arme groepen zijn makkelijk te manipuleren.
  De grootste saboteurs van USA zijn de libs.

  En zij zijn de grootste war seekers
  Oekraine; risico WO 3; de Moffen gebruiken granatenmet uranium
  China-Taiwan; USA zit te stoken en bevorderde de uitbreiding van Japan leger
  Afghanistan: begint al lekker in Pakistan
  Israel; lekker tekeer laten gaan tegen Iran.

  En zo meer. het is werkelijk een imperialistisch staatje.

  Maar ze zijn iets vergeten: Putin heeft eenolifanten geheugen, en hij zal wraak nemen.
  Overal–ook in EU zitten plenty Amerikanen.
  ———————
  en als hij nu eens het USA spelletje speelt en b.v. burgers de spoorlijnen uit Polen/Roemenie laat saboteren? Alles wat nodig is, is de rails losdraaien van de liggers…..

 12. Als de Vs valt, valt alles.
  Dan komen dd nwe achtergehouden technologieen vrij.
  Daar zit ook reiniging bij. Zeeen . bodem etc
  Wordt inzeer hoog tempo wereldwijd gereinig
  Staal wordt geevaporeert net als het staal vd twintowers dat volledog verdampt verstoft is. .
  Ik heb hoop. Heel veel. Blijf positief over de afloop. De levering van german tanks is een nepgebeuren. Andere bedoelingen dan nog meer onzekerheid zaaien ermee is er niet.

  • Dat verdampen van WTC staal werd veroorzaakt door nukes die overal in NYC radioactieve fall-out hebben gedeponeerd. Ik begrijp niet waarom jij dat een goede manier van ‘reinigen’ vind.

 13. De Oekraïne als oud ijzer boer.

  Wie moet je dat nou weer laten uitvoeren?

  Rutte hield van de Oekraïne, maar die zou zijn oude moeder nog als hoer wegzetten als hem dat nog wat zou opleveren .

  De Jonge….?……die zou het gif in de grond nog aanbieden als energiedrankje.

  Jetten…….daer koopt geen hond wat van. Dan blijft het liggen onder een hoop gelul.

  Kaag…….?…….dat is een mooi dorpje an de Kagerplassen in Zuid Holland.

  Tjeerdje de Groot?……WhahahHahaha……
  Die zou zich drukker maken om die arme wormen vanwege de roest op hun hoofd, dan het oude ijzer.

  Paternotte dan?
  Oh mijn God. Die komt niet verder dan wegkwijnen in een schemerig vertrek, terwijl de uren aan hem voorbij glijden als de kralen van zijn vermolmde rozenkrans.

  Die eikel van Denk loopt rondjes tot er een cirkel van onvermogen in zijn planken vloer gesleten is…..met de handen in het haar omdat hij niet bij zijn hersens kan. Dat word hem ook niet .

  Ik zie het toch niet te somber in. Rusland smelt die bende wel weer om. Het ligt daar voor het oprapen. Bouwen ze mee verder. Als die oorlog afgerond is……mwah…..

  Dat krijgen we te zien als het tijd is.

 14. Als ze eengoed werkplaats opzetten, zoiets als de tankwerkplaats bij Amersfoort- en zehebben een goed team om de wrakken op te halen, is er heel veel bruikbaars bij.

  Dat zou dus worden: ophalen, opslaan-soort bij soort
  Slopen, delenopslaan, rest schroot
  Als ik het goedinschad, zal niet meer dan 20% overbljven als schroot.

  Dit systeem zou zeker rendabel zijn.

 15. 200.000 ton schroot.
  Goudmijntje voor oudijzer marchants 😁

  Oud ijzer 0,15€ /kg
  Oud ijzer gruis 0,10€ /kg
  Sloop metalen 0,20€ /kg

  En dan die waardevolle IT componenten.

  Die giflekkages zijn ideaal om het gebied efkes braak te laten en onbevolkt, is goed te controleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in