Hieronder een stuk tekst wat ik heb geschreven voor iemand uit mijn naaste omgeving die nog niet doorheeft dat het Oekraïne verhaal van A tot Z gelogen is. Diegene gelooft ook niet dat er een grotere agenda is en dat geheime gezelschappen bestaan. Om, misschien tegen beter weten in, toch een beginnetje te maken met wat inzichten, heb ik dit geschreven. Wellicht is het ook handig voor anderen, omdat iedereen toch ergens mag beginnen met ‘wakker worden’, schrijft gastauteur Niccos.

Veel mensen geloven in een narratief van hun overheid, omdat het verhaal telkens wordt herhaald en breed wordt uitgemeten in de main stream media. Mensen die kritisch zijn op zo’n narratief worden bestempeld als complotdenkers en liefst monddood gemaakt. Een oud verhaal is bijvoorbeeld de zogenaamde massavernietigingswapens in Irak die er na een oorlog en 655.000 doden niet bleken te zijn. Het verhaal was verzonnen door de overheid om dat land binnen te kunnen vallen. Een ander oud verhaal is 9/11. Twee wolkenkrabbers met een stalen constructie die netjes rechtstandig ineenstorten. Een derde gebouw vlakbij dat niet geraakt wordt stort eveneens op dezelfde wijze in elkaar. Bij het Pentagon werden nooit brokstukken van een neergestort vliegtuig gevonden, maar er is wel beeldmateriaal van een raket die naar binnen vliegt die overeenkomt met het relatief kleine gat in de muur. MH17 is iets minder oud. Hier mocht één van de hoofdverdachten zitting nemen in het onderzoeksteam en had vetorecht op wat naar buiten werd gebracht. Het betreffende land had toevallig alle radarsystemen uit die bewuste dag. Ooggetuigen die straaljagers hadden gezien bij het vliegtuig werden niet gehoord. Zoveel vraagtekens, maar geen echt onderzoek omdat de uitkomst al vaststond.

De main stream media zijn nauw verbonden met de overheid. Deze media zijn niet meer onafhankelijk omdat ze letterlijk in het bezit zijn van wereldwijde organisaties die bepalen wat wel en niet wordt getoond. Dat het georkestreerd is blijkt bijvoorbeeld uit dezelfde verhalen met dezelfde oneliners, dezelfde thematiek en hetzelfde ondersteunende beeldmateriaal dat op dezelfde dag van Nederland tot Australië en van België tot Japan wordt gelanceerd. Alles rond Corona laat dit bijvoorbeeld goed zien. Angst werd erin gepompt door de beelden van Bergamo, Italië. Overal werden de mondkapjes ingevoerd en was lockdown de oplossing. Hoewel dit verhaal nog loopt, is het feitelijk al doorgeprikt. Het narratief van de overheid blijkt door verschillende WOB-verzoeken één grote leugen. Is het dan allemaal zo gepland vanuit één grote agenda? Ik denk het niet, maar dat neemt niet weg dat er wel grote agenda’s zijn en dat situaties gebruikt worden om die agenda’s te dienen. Corona kwam handig uit. Mensen die niet geloven in de grote agenda’s zijn ziende blind want deze zijn nota bene vaak gewoon openbaar. De Georgia Guidestones gaven aan dat de mensheid moest worden teruggebracht naar 500 miljoen mensen. Op de website van het WEF staan hun SDG’s.

De Bilderberg Group is mede opgericht door wijlen Prins Bernhard. Nieuwe deelnemers aan hun conferenties krijgen meestal binnen een paar jaar belangrijke functies. Je kunt dit afdoen als een relatief onschuldig old boys network, maar in feite bepalen deze organisaties wie waar de leiding over krijgt. Overal zit hun invloed en alles is op de één of andere manier met alles verweven. Daarbij is niets transparant en zeker niets democratisch. De gewone mensen krijgen dit steeds meer door, maar doorzien nog niet de ernst ervan. Een groot probleem waar deze organisaties voor staan is de ineenstorting van het huidige financiële systeem, wat in feite gebaseerd is op een piramidestructuur. Het is een schuldensysteem dat alleen kan bestaan zolang er groei is. Maar de rek is eruit en in het hier en nu zien we de scheuren ontstaan. De inflatie wordt handig toegewezen aan situaties, maar was onontkoombaar. Een paar keer kon het worden uitgesteld, bijvoorbeeld in de 2008/2009 crisis, maar eens houdt het op, en dat is nu. Wanneer we naar de geschiedenis kijken zien we dat overheden (koningen, keizers enzovoort) veelal een oorlog gebruiken om orde op financiële zaken te stellen. Alle schulden kunnen dan worden weggestreept en een nieuw, nu digitaal, financieel systeem kan het licht zien.

  Niccos: Processen van Den Haag

Het vreemde is dat veel mensen verschillende verhalen heel goed doorhebben en het narratief doorzien. Ze geloven er niet meer in en doen er niet meer aan mee. Het kan even duren, maar dan zijn ze om. Dit zien we goed bij Corona. In eerste instantie was bijna iedereen bang en ging erin mee door het dragen van mondkapjes en anderhalve meter afstand houden. Niet huggen, niet zoenen, zelfs geen handen meer geven. Terwijl het nooit werd overgedragen door contact, omdat het een luchtvirus is. De mondkapjes helpen eerder averechts en hebben een negatieve uitwerking op ons welzijn. Reguliere al tientallen jaren bestaande medicatie werd verboden omdat die in de weg stonden van lucratieve vaccinaties. Veel mensen namen deze vaccinaties en boosters, maar nu steeds meer duidelijk wordt dat ook deze averechts werken blijven er steeds meer mensen van weg. Het vreemde is dat ondanks de vele leugens van de overheid er nog steeds verhalen wel geloofd worden. De oorlog in Oekraïne is zo’n nieuw verhaal. Oekraïne is goed en Rusland is slecht. Rusland is de agressor die een soeverein land is binnengevallen. Rusland verricht allerlei oorlogsmisdaden. Putin is een gevaarlijke gek. Dat is het narratief van de overheid en veel mensen geloven dat.

Na de val van de Sovjet Unie in 1991 werden haastig de verschillende landen gevormd waaronder Oekraïne. Hierbij werd niet gekeken naar culturele verschillen zoals taal en gewoonten. Dat zoiets wel grote problemen kan geven zien we bijvoorbeeld in België waar de Vlamingen en Walen lijnrecht tegenover elkaar staan. In 2013 wilde de VS meer invloed in Oekraïne, maar de democratisch gekozen pro-Russische leider Janoekovytsj werd middels een door de CIA geleide staatsgreep vervangen door een pro-westerse leider. De Russischtalige provincies konden zich daar niet in vinden, je ziet ook enorme verschillen in verkiezingsuitslagen tussen de taalprovincies. Een referendum op de Krim resulteerde in een directe annexatie door Rusland, waarschijnlijk ook door de militaire basis op de Krim en het strategische geografische belang ervan. Vervolgens werden de opstandige provincies Luhansk en Donetsk stelselmatig gebombardeerd door het Kiev-regime. Hierbij werden onder andere vlindermijnen en thermietgranaten gebruikt, afgeschoten op het stadscentrum en burgerwijken. Nergens in de main stream media was hier aandacht voor.

In 2015 werden de Minsk akkoorden ondertekend die moesten leiden tot vrede en een oplossing voor alle partijen. Dit was ook een belofte van de huidige president Zelensky, maar die akkoorden bleken later alleen een tijdwinst te zijn voor de belangen van Kiev en het Westen. Zelfs Merkel gaf nota bene dit laatst letterlijk toe. Het waren akkoorden niet om na te komen, maar om tijd te winnen. De bombardementen gingen door en de Oekraïense troepen verzamelden zich rond de afvallige provincies. Oekraïne kreeg toenadering tot de NAVO, wat altijd al een rode lijn was voor Rusland. De belofte van het Westen om de NAVO niet uit te breiden naar het Oosten werd ook al zovele malen geschonden. Vlak voor de inval van Rusland gaf Zelensky aan dat Oekraïne weer kernwapens wilde hebben, zelf of die van het Westen op hun grondgebied. Óók een rode lijn voor Rusland. Rusland had in de maanden vóór de inval meerdere malen gevraagd om garanties dat Oekraïne niet bij de NAVO zou komen en geen Westerse kernwapens op hun grondgebied zou krijgen. Daar had Rusland zich niet mee te bemoeien. Dat er beloften waren gedaan deed niet meer ter zake. Dat de Russischtalige burgers in Oekraïne werden gebombardeerd deed niet ter zake.

Rusland wilde geen oorlog beginnen, het wilde onderhandelen en zorgen dat beloften werden nagekomen. Het Westen is echter gebleken niet te vertrouwen te zijn. Het doet nog steeds wat een koloniaal overheerser doet, namelijk verdeel en heers spelletjes spelen, tegenstanders uitschakelen, eigen belangen veilig stellen en promoten, grondstoffen roven enzovoort. In Syrië worden illegaal belangrijke olievelden door de VS leeggepompt. Libië moest een regime verandering krijgen omdat Kadhafi de olie wilde gaan verhandelen buiten de petro-dollar om. Afghanistan, Joegoslavië, zoveel soevereine landen waar de VS, de EU en de NAVO zijn binnengevallen met hun tapijtbombardementen en vernietiging van de civiele infrastructuur waar de main stream media geen stelling tegenin namen. Veel politici hebben boter op hun hoofd en zijn gewoon hypocriet. Rusland wilde onderhandelen. Toen ze binnenvielen hebben ze eerst wekenlang stilgestaan voor Kiev in de hoop dat Oekraïne en het Westen tot inkeer zouden komen. Ze hebben de tientallen bio-laboratoria opgerold en alle bewijzen van ontoelaatbaar onderzoek overgedragen aan de VN. Het Westen heeft Zelensky opgedragen niet te onderhandelen ook al waren er vergaande onderhandelingen gedaan in Turkije. Het Westen heeft de oorlog nodig.

  Niccos: School en vervolgopleiding – Wat te kiezen?

Vanaf het begin is duidelijk dat Oekraïne geen match is voor Rusland. Al die zogenaamde experts uit het Westen krijgen keer op keer ongelijk. Punt is dat de VS en de NAVO nog nooit een echte tegenstander hebben gehad, het waren altijd kleine onvermogende landen die ze met een blitzkrieg eronder kregen. Rusland heeft zich gedwongen gevoeld mee te bewegen met de ontwikkelingen en de oorlogszuchtige houding van het Westen. Niemand uit het Westen spoort Zelensky aan tot vredesonderhandelingen, ze sturen geld en wapens. De tactiek van Rusland is er nu op gericht het hele leger van Oekraïne te verslaan en daarmee tegelijk alle Westerse huurlingen en allen NAVO materieel te elimineren. Langzaam maar gestaag, wat niet begrepen wordt door het Westen. Het planmatig en strategisch terugtrekken uit op dat moment moeilijk te verdedigen regio’s wordt door Oekraïne en het Westen gevierd als het terugwinnen van grondgebied, ondanks enorme verliezen van manschappen en materiaal als gevolg van dit schaakspel. Het Westen offert zo tienduizenden Oekraïense mensen op in een strijd die niet gewonnen kan worden. Het is te triest voor woorden. Begrijpen ze dit dan niet, of maakt het hen niet uit?

De vraag is wanneer mag je terugslaan als je zelf wordt geslagen. Wanneer is een oorlog gerechtvaardigd? Nooit, of is er eens een grens bereikt? Wie in het Westen houdt rekening met de belangen van Rusland? Wanneer je emotioneel aangeeft dat Rusland jou niets kan schelen, dan heb je een antwoord waarom het zo verkeerd loopt. Je kunt niet verwachten dat iedereen naar de pijpen van het Westen danst, dat er niet eens een tijd aanbreekt dat de weerstand erg groot wordt tot en met oorlog aan toe. De hele geschiedenis zit hier vol mee. Niemand kan de baas zijn over iedereen, maar er zijn mensen in het Westen die daar wel al heel lang mee bezig zijn. Ze dromen van een wereld onder één heerschappij, namelijk dat van hen. Rusland gaat daar niet in mee en daarom moet Rusland worden uitgeschakeld. Nu via een proxy-oorlog in Oekraïne. Wat er echter gebeurd hadden ze niet voorzien. Rusland weerstaat de sancties en werkt steeds nauwer samen met China, India en het niet-Westen. Het collectieve Westen heeft lange tijd de hegemoon uit kunnen hangen, maar de ruim 80% van de rest van deze wereld gaat er niet meer in mee. Het unipolaire wereldbeeld verschrompeld. Het enige wat het Westen nog kan doen is proberen WO3 te veroorzaken. Alles of niets.

Ja, maar Rusland is toch slecht. Ze vallen een soeverein land binnen en plegen oorlogsmisdaden. Een oorlog is altijd smerig en gemeen. Je kunt niet op een lieve manier een ander mens het leven nemen. Wat we wel zien is dat het Westen, wat zichzelf zo democratisch en de juiste waarden heeft, stelselmatig censureert wat niet in het narratief past en geen enkele moeite doet om beide kanten van het verhaal te onderzoeken en delen met het gewone volk. Russische websites zijn geblokkeerd en in geen enkele talkshow komt een pro-Russische expert aan het woord. Wanneer je echter zelf op zoek gaat naar de andere kant van het verhaal dan zie je bijvoorbeeld een video die is gemaakt door Oekraïense strijders waarin deze Oekraïense strijders Russische krijgsgevangenen doodschieten terwijl ze plat met hun buik op de grond liggen. Dan zie je ooggetuige verslagen van de bevolking die een boekje open doen. Dan zie je analyses en bewijsmateriaal waaruit blijkt dat diverse verschrikkelijke gebeurtenissen in scene zijn gezet en als op een filmset gestaged en gefilmd. In Oekraïne vereren ze nog steeds Bandera, de Oekraïense leider die ten tijde van nazi-Duitsland actief meehielp de Russen en de Joden uit te moorden.

  Niccos: Zoek de verschillen als je durft

Zelensky die gewone burgers aanmoedigde om Molotov cocktails te maken en gebruiken richting het Russische leger. Wat is dit voor een leider die gewone burgers wil offeren, want hoe moet een leger reageren op burgers die geen match zijn maar wel gevaarlijk kunnen zijn. Een acteur die president wordt spreekt tot de verbeelding, hij krijgt zelfs prijzen voor zijn moed en heldhaftigheid. Hij is nog steeds een acteur, want een echte leider denkt aan zijn volk en niet zichzelf. Hij heeft in elk geval alvast een paspoort van het VK op zak en miljoenen gezet op buitenlandse banken. Door de val van het cryptobedrijf FTX werd de cirkel duidelijk dat de Biden administration miljarden naar Oekraïne had gestuurd die vervolgens in crypto hadden geïnvesteerd in FTX die vervolgens de verkiezingscampagnes van de Democraten hadden gesponsord. Allemaal bewijs hoezeer de hele boel corrupt is tot op het bot en dat het gaat om belangen hoog over en dat Oekraïne gewoon gebruikt wordt, geofferd. Zelensky is een pion in dienst van de Neocons in de VS, hij doet wat zij opdragen. Niet onderhandelen voor vrede, maar doorvechten tot de laatste Oekraïner. En onze politici en main stream media zijn geen haar beter. Iedere dode staat op hun conto, niet dat van Putin.

De tijd zal leren wat de waarheid is. Dat zagen we bij Pearl Harbor en Irak, dat beginnen we te zien bij Corona en 9/11 en dat gaan we ook zien bij Oekraïne/Rusland. Het is denk ik heel erg moeilijk voor Westerse mensen te zien voor wat het is, dat we leven in een wereld van leugens. Het Westen is een weerzinwekkende cultuur geworden, een klein kind dat zijn zin wil hebben en als het dat niet krijgt, dan gebruikt het of geweld of zorgt het ervoor dat niemand zijn zin krijgt. Het Westen heeft zijn koloniale roots nooit afgeworpen, maar ondergebracht onder de noemer van democratie. Democratie die allang niet meer zo is als bedoeld, want er valt niets wezenlijks meer te kiezen en het vrije woord moet in het narratief van de overheid passen. Globalistische organisaties bepalen de agenda. Voor het milieu werd nooit iets gedaan, maar aan klimaatverandering kan veel verdiend worden. De Westerse samenleving wordt middels brood en spelen dom en klein gehouden. Het schoolsysteem haalt alle creativiteit uit het kind. Alles wordt geseksualiseerd. Genderidentiteit. Abortus is geen uitzondering meer, maar blijkbaar een normaal recht. Enzovoort. Welkom in het Westen, een gebied in moreel verval.

Dan waar dit lange stuk eigenlijk over gaat. Wat te doen? Wanneer je bovenstaande allemaal al weet en ‘wakker bent’, moet je dan van de daken schreeuwen en anderen tot inzicht laten komen? Of moet je niets doen en het iedereen zelf laten ontdekken? Ik vind dat je moet doen wat jouw hart je ingeeft. Voor de één zijn de barricaden weggelegd en een ander gaat liever naar een klooster. Beide zijn prima zolang het een ‘eigen pad’ is. Maar mijn overdenking is meer spiritueel van aard. Hoe belangrijk is het dat zoveel mogelijk mensen iets meer waarheid kennen?! Ik weet namelijk dat ‘wij allen één zijn’ en dat veranderingen in soorten plaatsvinden wanneer genoeg soortgenoten daar klaar voor zijn en een begin maken. Uitvindingen worden ook gedaan door het collectief, een individu zorgt louter voor de materialisatie van dat collectieve idee. Hoe krijgen nu meer mensen de waarheid door, welke actie is daartoe nodig en kan dat überhaupt? Dit is waar de evolutie om draait, wil de mens als soort echt een stap maken richting hoger bewustzijn. Zijn we daar klaar voor en maken we een begin? Mijn eigen cirkel tot nu toe is dat ik niet verder kom dan het eigen pad volgen. De barricaden, bidden, niets doen, meedoen, ik denk dat we het niet in de hand hebben.


Copyright © 2023 Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NICCOS DOSSIER

Provinciale Statenverkiezing 2023 – Forum voor Democratie is de grote winnaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlogen maken naties
Volgend artikel5G is een wapensysteem ontworpen om mensen te VERMOORDEN, zegt wapenexpert Mark Steele
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

36 REACTIES

 1. ‘Corona kwam handig uit’?! Ja dûh, daarom was dat sprookje van een superbesmettelijk en superdodelijk virus nou juist de wereld ingeholpen.

  Oow nee, deze auteur gelooft niet dat het gepland was! Zucht.

  • Inderdaad een verhaal met halve waarheden dat mij gaat vertellen wat te geloven? Ik denk het niet! Ik zou zeggen ga eerst opzoek naar de échte waarheid en kom dan terug.

  • Er staat nergens dat de auteur van het artikel gelooft in een natuurlijke oorsprong van iets wat men virus is gaan noemen.

   Er staat alleen: “corona kwam handig uit”. Je kunt dat ook lezen als: “een plandemie die op de plank lag, was nu heel handig inzetbaar”. Want dat is zoals ik het lees.

 2. Prachtig en duidelijk beschreven in welk een duistere tijd wij al zolang leven.
  Sinds lange tijd wordt de regerende overheden bevolkt door het “Paard van Troje” die middels de agenda’s van de heersende Angelsaksische Wereldorde, de landen volledig ruïneren.

  Ohhh, als het volk het gaat begrijpen en op zal staan dan ziet het er niet best uit voor de uitvoerders van dit zeer kwaadaardige beleid.
  En de opdrachtgevers die het “Paard van Troje” bescherming heeft beloofd, zal deze belofte nooit meer waar kunnen maken. Die opdrachtgevers komen ook aan de beurt…Allemaal…

  Heel Wallstreet, en hun grootaandeelhouders (die 1 procent) zullen ontmanteld worden…
  En het volk zal zelf de economieën weer volledig, van onderaf, op moeten bouwen.
  En zonder de overheersing van multinationale bedrijven, want dan begint de ellende opnieuw…

  Vrijhandel noemt de Angelsaksische macht dit nog steeds, maar dat “vrije” betekent dat alle concurrentie bijna volledig is uitgeroeid…

 3. Precies verwoord ! Ik heb het van de daken geroepen, doch ik was een roepende in de woestijn, ben er zelfs “vrienden” door kwijt geraakt! Allemaal zo zinloos.

  • Herkenbaar. Mensen WILLEN de waarheid niet horen. Dan kom je in hun comfort zône. Horende doof en ziende blind. Compleet gehersenspoeld.

   • Dat klopt de meeste willen niet de waarheid horen, want anders moeten zij daar ook nog eens rekening mee houden hoor je ze af en toe. Of je krijgt direct afwijzingen van zoals complotdenker of wie heeft jouw die onzin aangepraat. Want de overheid heeft het beste met ons voor.

    Toen ik mijn collega’s waarschuwde om het zogenaamde vaccins niet te nemen, hadden diverse geklaagd bij de baas over mij. Gevolg ik werd ontslagen. Ik heb al mijn vrienden/kennissen en de buurt waar ik woon eveneens gewaarschuwd over het zogenaamde vaccins. Resultaat iedereen heeft zich toch laten prikken, ieder met zijn eigen argument en vermijden nu mij. Want ik ben zogenaamd een gevaar voor hun, want ik ben besmettelijk volgens de overheid die ze alle heilig geloven.

    In het verhaal wordt vertelt dat we naar een hogere spirituele frequentie gaan. Dit kun je op meerdere manieren bekijken.
    1) We zijn van het Vissen tijdperk naar de Waterman tijdperk gegaan. Nu zitten we nog in de naweeën van de Vissen tijdperk. Vissen staat voor twee strijd, dit fenomeen verlaagd ons bewustzijn omdat we constant in competentie zijn met elkaar waar (faal)angst een hoofdrol in speelt. Met Waterman is gebaseerd op samenwerking en overvloed van alles, wat zorgt dat we elkaar kunnen versterken in onze frequenties.

    2) De andere mogelijkheid is als je weet wat er ongeveer speelt in de wereld en wie de echte vijand is van de mensheid. Die met list en bedrog zijn visie iedereen wil opleggen. Als je dat door ziet, ben jij je angst voorbij. Want dan kun je nog helder denken in die situaties. Want met angst verlaag jij je tot het niveau van enkel overleven modus en gebruik jij enkel het reptielen brein van je nog van vechten of vluchten. De geprikte hebben “vluchten” gekozen, omdat dat de makkelijkste keus was. Maar je zelf overgeven, betekend dat jij altijd alles verliest wat je lief hebt. Het zoogdieren brein wat hogere frequenties eist. Dan kun je nog helder zelf nadenken.

    3) De veronderstelde 5de dimensie wordt hiermee bedoelt, waar je een hogere frequentie nodig voor hebt. Dat kunnen helaas maar enkelingen halen. Als jij al astraal kunt reizen of jij zelf visionair buiten je eigen avatar kunt plaatsen, zodat jij alsware je zelf ziet als 3de persoon of als jij materie kunt zien/voelen/ruiken/proeven/horen en af en toe een déjà vu hebt die andere niet kunnen ervaren wat jij daar mee bedoelt. Dan heb jij al die hogere frequentie. Deze materie is erg moeilijk uit te leggen aan leken, dat er meer tussen de hemel en de aarde zit.

  • Heel herkenbaar @Lucifer ( bad name aan onze kant) maar dat is aan u.

   Ben een hele goed vriend verloren hierdoor , Hij ligt nu met kanker thuis en had toch achteraf wel willen luisteren maar helaas voor hem is het einde oefening…

 4. Goed stuk in hoofdlijnen, dank Niccos!

  Deze politieke gordiaanse knoop is m.i. niet door één enkele mens te ontwarren. Konden we het maar weer opbrengen om ‘gewoon’ naar elkaar te luisteren, zonder direct te oordelen of te vallen over elke punt en komma om het vervolgens in zijn geheel te verwerpen. 🙏

  Mijn ervaring is dat mensen het niet zozeer niet doorzien, maar simpelweg niet geïnteresseerd zijn.

  Wat me nu vooral bezighoudt, is of het Rusland-China consortium geen controlled opposition blijkt. Twee zijden van dezelfde munt. Tenslotte was Stalin hier meester in.

  • “Mijn ervaring is dat mensen het niet zozeer niet doorzien, maar simpelweg niet geïnteresseerd zijn.”

   Eenzelfde reactie dus als in het artikel staat: “alleen maar om tijd te winnen”. Vrije tijd. Tijd die ze nu nog zelf in kunnen delen. Tijd die nooit meer terug komt. In het kort: “We zien het wel.”

 5. Een prima analyse van Niccos
  Daar is weinig aan toe te voegen.
  We zullen moeten accepteren dat ieder mens zijn eigen snelheid heeft van ontwaken.
  De frustratie die dat bij sommige mensen oproept komt voort uit eigen onmacht.

 6. Een goed en goed verwoord stuk.

  Ook ik ben gestopt met mensen ‘wakker maken’. Ze willen het niet horen, ze willen het niet geloven. Poetin is nou eenmaal de schurk en je lijkt maar niet door te kunnen dringen tot die schapenbreinen. Dan laat ik het erbij. Wat zullen ze ooit wreed uit hun coma ontwaken.

  • Hier hetzelfde verhaal. Probeerde al sinds het begin van de Coronacrisis mensen aan het verstand te brengen dat dit helemaal niets met vleermuizen te maken had en dat het allemaal gepland was. Ik was gelijk een complotdenker en ze liepen allemaal als gekken naar een vaccinatielokatie om de gifprik te halen. Anders zouden ze kunnen sterven aan een verschrikkelijke longziekte.
   Inmiddels twee jaar later zie ik bij heel veel mensen uit mijn kennissenkring de uitgezaaide agressieve kankers tevoorschijn komen en zijn allemaal ten dode opgeschreven. En wat betreft de oorlog weten mensen niet eens de voorgeschiedenis. Wanneer je ze vraagt of ze weten wat de Minsk akkoorden inhielden kijken ze je onwetend aan en vragen ze je: “Wat was dat?”
   Velen van hun slaan geen talkshow over. OP1 en RTL zijn favoriet en laten zich net als met de Coronahype zichzelf nog steeds hypnotiseren met leugens en nepverhalen. Ik heb het opgegeven. Dit zou iedereen moeten doen. Er is een oud gezegde voor dit. “Wie niet horen wil, moet voelen”. Amen!

 7. Poutine heeft precies hetzelfde proces ondergaan als de man met de foute snor (wat in die tijd niet fout was, maar heel modern).

 8. Heeeel erg bedankt voor dit stuk. Ik heb het doorgestuurd aan iemand waar ik veel van hou en die nu ook wakker is geworden. Heel fijn!

 9. Mooi helder stuk. Dit zouden alle onwetenden moeten lezen. Maar aangezien ik al heel lang geen Facebookpagina meer heb en nooit een twitteraccount helaas niet kan delen.

 10. De naam Prins Bernhard en prins met een hoofdletter schrijven is een affront en veel te veel eer voor deze inhalige überschurk die bijna overal mee wegkwam.

 11. Sinds de logica 3 jaar geleden verboden lijkt geloof ik helemaal niets meer, ik neem alleen nog sommige dingen aan onder voorbehoud.

 12. Bedankt voor de reacties tot nu toe. Goed om te lezen dat zoveel herkenbaar is en we niet alleen staan. Belangrijk is om te beseffen dat ieder verhaal en dus ook dit stuk gaat om de grote lijn, dat woorden geschikt zijn voor allerlei interpretatie, dat niemand alles weet en kent, dat regelmatig beide kanten van een medaille waar zijn en dat iedereen een eigen filter heeft waar ‘het’ doorheen moet. Voor ontwikkeling is het belangrijk dat we in beweging zijn, dat is nog belangrijker dan de richting. Wanneer je een ander die ‘vastzit’ in beweging kunt krijgen dan is dat al heel wat. Een simpele vraag zonder antwoord te geven/vragen kan dat bewerkstelligen. “Ken je de Minsk akkoorden?” is inderdaad een goed voorbeeld. Herhaling werkt, de hoofdwoorden en thema’s zullen beklijven. “Hoor je de laatste tijd ook zoveel meer sirenes van ambulances?” “Jeetje, alweer een atleet die een hartaanval krijgt tijdens het sporten.” Het is een kwestie van tijd.

  • Het zelfde als je iemand vraagt over de Maidanrevolutie. Steevast hoor je dan: ‘Nooit van gehoord’. Maar ze hebben wel een mening over Poetin. Dat is een schurk, een moordenaar, duivel en nog meer afschilderingen in deze categorie.

 13. Jullie gaan wakker worden als de dood voor de deur staat en dan maar roepen ik heb dat niet geweten, het volk is doodsziek en er bestaat geen medicijn voor en zulke mensen kan je als kiespijn missen laat ze lekker dood gaan.
  Het wordt duidelijk dat een heel groot deel van de bevolking samen met Rutte deze oorlog willen voeren maar wie er uiteindelijk voordeel aan heeft is het WEF zonder hun handen vuil te maken, het schaapjes volk snappen nog steeds niet dat het niet gaat over vrijheid maar alleen maar over macht en geld en het gewone volk wordt gewoon daarvoor op geruimd en graven hun eigen graf hoe dom kan je zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in