Er wordt ‘in spirituele kringen’ vaak gesproken over het ego en de ziel. Nou ja, dat was zo. Tegenwoordig heeft bijna iedereen hier wel één of andere mening over. Die mening wordt regelmatig ook gebracht alsof diegene het heeft uitgevonden. Zo is het en niet anders. Alsof we allemaal zo goed het verschil horen tussen 440 en 432 Hertz. En dan is dat eigenlijk nog gemakkelijk vergeleken met die twee begrippen ego en ziel.

Ik weet het ook niet en daarom doe ik slechts een poging erover te mijmeren. Die mijmering is louter mijn eigen tijdelijke waarheid. Misschien nodigt het uit om daar zelf ook eens over te mijmeren en misschien een vastgezette mening wat losser in het zadel te zetten. Lachen als je van je à propos wordt geslingerd. Mij gaat het om ‘ongeveer’, omdat ik weet dat dergelijke zaken haast niet door de huidige mens begrepen kunnen worden, schrijft gastauteur Niccos.

Laat ik eens beginnen met ons denkvermogen dat wordt toegeschreven aan de hersenen. We hebben als zoogdier meer hersenen dan een reptiel. Die zoogdierhersenen komen wel voort uit de reptielenhersenen. Waar komen die reptielenhersenen dan uit voort? Uit de ‘hersenen’ in onze ruggengraat. En waar komen die dan weer vandaan? Uit de ‘hersenen’ in ons spijsverteringssysteem. Van autonoom werkende hersenen naar denkende hersenen.

Of het zo is, weet ik niet, maar het klinkt mij logisch in de oren en mijn gevoel zegt dat het zo maar zou kunnen. De wormen die denken met hun spijsvertering. Van daaruit wordt het leven in soorten complexer en daarmee ook de intelligentie van het lichaam. En van de geest. De ziel? Heeft de worm een ego? Het is nog niet zo gemakkelijk te duiden allemaal, want er zijn altijd meer vragen dan antwoorden. Maar zeg dat tegen iemand die het zeker weet.

Wat ik belangrijk vind, is ‘wat kan ik met die kennis?’ Heb ik er iets aan om het te weten. Ik weet niet precies hoe een televisie werkt, maar kan er wel van genieten. Nou ja, niet het NOS journaal natuurlijk, maar wel die toffe Stargate afleveringen. Waarom wil ik weten wat het ego en de ziel zijn? Ik ben zoekende, nieuwsgierig naar de zin van het leven, mijn leven. Wie ben ik? Wat kom ik hier doen? Maar hangt mijn leven daarvan af? Moet het?

  De Spirituele Weg

Het woord ‘ego’ is een containerbegrip. Je kunt er van alles onder verstaan en daarmee zullen mensen er verschillende definities aan toekennen. Als ze al een (sluitende) definitie hebben, want het is meestal ‘ongeveer’. Vraag je het een dag later, krijg je een ander verhaal. En als we met elkaar over het ego gaan praten, dan moeten we eerst elkaars boek lezen om te begrijpen wat die ander dan precies bedoelt met ‘zijn ego’.

Het woord ego wordt veelal vertaald naar ‘ik’. De overgang van het mentale veld naar het spirituele veld kun je hardop chanten met ‘Ik Ben.’ Dit is een krachtige manifestatie van je Zelf. Je ziet, ik kan er van alles bijhalen en het maakt het er niet gemakkelijker op. En toch ook wel, mits je genoegen neemt met ‘ongeveer’. Relativeren is een kunst die de mens onder de knie mag krijgen. Meniscus. Grapje. Het mag een beetje luchtig blijven.

Ik ben in dit Universum. Ik besta. Ik ben gematerialiseerd. Ben ik geïncarneerd? Geen idee. Ook geen idee hoe dat dan precies zou werken. Maar er zijn wel boeken vol over geschreven. Er zijn zoveel leuke en interessante onderwerpen. Ik Ben. Ego Ben klinkt niet zo toch? Ik heb een ego. Of ik ben een ego? Ik ben meer dan mijn ego. Ik ben meer dan mijn denken. Ik ben meer dan mijn lichaam. Ik ben verbonden met het hele universum.

Ik heb een ziel. Tenminste, dat neem ik aan. Hoe dat precies zit weet ik niet. Ook weer die boeken vol daarmee. Tien wetenschappers, tien meningen. Tien theologen, tien meningen. Tenzij ze plagiaat plegen. Ik heb dus een ego en een ziel. Heb ik nog meer van die dingen? Werken die dingen samen of werken ze elkaar tegen? Heb ik een keuze daarin of niet? Wanneer ik een ego heb gekregen, iedereen een ego heeft gekregen, is dat dan ‘normaal’ of ‘verkeerd’?

  Het is tijdens onze donkerste momenten dat we ons moeten concentreren om het licht te zien

Wat de natuur mij heeft gegeven, dat is toch niet voor niets. Ik moet het dus maar gewoon doen met mijn ego. Zijn mensen die zeggen dat ik mijn ego moet vergeten of achterlaten onnatuurlijk met hun mening? Weten zij het beter dan de natuur? Of hebben zij wellicht een probleem met hun ego? Ik hou van simpel en praktisch, daarom ben ik zo gek op de natuur. De natuur zit gewoon logisch in elkaar. Wanneer ik naar de natuur kijk dan zie ik een metafoor.

Een loofboom groeit bladeren in de lente en werpt die af in de herfst. Mensen kunnen bladeren zijn die elkaar opvolgen als incarnaties. De nerf die het blaadje draagt kan het ego zijn. Waar de steel van het blaadje de tak raakt daar kan de individuele ziel van het blaadje huizen. Elk nieuw blaadje krijgt mee wat voorgaande blaadjes hebben ervaren. De tak kan de groepsziel vertegenwoordigen. De boom een soort en het bos het universum.

Er valt zoveel te fantaseren. Mijn ego is de manifestatie van mij Zelf in dit leven op Aarde. Ik Ben. Ik heb mijn ego nodig om te overleven. Hoe dat precies zit weet ik niet, maar de natuur heeft het mij gegeven en daarmee moet ik het doen. Dat mijn ego mij in de weg kan zitten, weet ik ook. Ik heb daar in voorgaande artikelen al over geschreven. Mijn denken kan aardig in de weg van het leven in overgave zitten. Ik en de mens zijn nog grotendeels onbewust. We zijn onderweg.

Mijn ego is mijns inziens geen probleem maar juist een zegen. Het probleem is dat mijn dierlijke instincten en emoties mijn denken nog teveel beïnvloeden. Ik laat mijn denken nog teveel aan het stuurwiel van mijn levensboot staan. Waarschijnlijk heb ik juist mijn ego nodig om te leren mijn denken op z’n plek te zetten. In balans met het voelen. Mijn lichaam is in wezen zoveel intelligenter dan mijn denken. Mijn lichaam ‘is er al’, terwijl mijn denken nog zo onbewust is.

  Niccos: Dit zijn ze dan, de Nederlandse Young Global Leaders van het WEF

Mijn ziel zie ik als de verbinding tussen mijn Zijn en de eenheid van dit Universum. Misschien een deel van mij en een deel van het geheel. Ik weet het niet. Ik voel wel die verbinding. Ik weet dat ik het in mijn gematerialiseerde leven op Aarde niet zal weten. Het is ‘ongeveer weten’. Voor mij is dat genoeg. Ik kan ook mijn gevoel niet onder woorden brengen. Voor één milliseconde gevoel zou je al een boek kunnen volschrijven zonder het echt duidelijk te kunnen maken aan een ander.

Die ander moet het ook zelf voelen. Die ander moet een Eigen Ervaring hebben. Wanneer dat gebeurt en we daar ‘goed’ in worden, dan pas kan volgens mij er een meer wezenlijke verbinding tussen mensen op Aarde ontstaan. Dat is ‘de weg naar binnen’. Vanuit mijn ego contact maken met mijn ziel. Dan naar de bron. Daarmee de collectieve kracht aanspreken en werkelijk mens worden. Om dan mogelijk te kunnen begrijpen wat het ego en de ziel zijn.

Ik denk dat we nog wat boomringen nodig hebben. Eenieder legt ook de eigen weg af. Sommigen willen van hun ego af. Andere denken er helemaal niet over na. De medezoekers die dit lezen schudden misschien meewarig hun hoofd of mijmeren er eens een middagje over met een kopje verse muntthee. Ik vond het gewoon leuk om er over te schrijven en kijk uit naar de reacties. Door te delen ontmoeten we elkaar. Door te ontmoeten worden we Zelf Wijzer.


Copyright © 2023 Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NICCOS DOSSIER

Laten we het eens over God hebben (voor deze ene keer)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe 21-jarige lekker – Er klopt iets niet
Volgend artikelKrankzinnige wetenschappers experimenteren nu met mRNA-injecties in rundvlees, gevogelte, varkensvlees en producten… voedselvoorziening biowapens?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

88 REACTIES

 1. Mooie mijmering, dank.
  “Vroeger” leefde men met de dagelijkse natuur en tegenwoordig moeten er allemaal verplichte woorden worden gebruikt.
  Komen allemaal uit de hoge hoed, waar waarschijnlijk veel geld mee te verdienen valt.
  Mijn nekharen rijzen zich bij de “je moet zo denken” afdeling.
  Het mooiste is… je moet helemaal niks!
  Dat is nou net de kloe.

 2. Dat mijmeren over daar hou ik wel van. Dank je wel.

  Mijn overtuiging dat er meer is is gebaseerd op een ervaring ruim 20 jaar geleden, toen ik mijn kort daarvoor overleden vriendin ‘ontmoette’ in een levensechte droom die sindsdien mijn leven veranderd heeft.

  In de jaren daarna heb ik veel van die boeken zoals Niccos aanhaalt in handen gehad, maar vaak snel weer weggelegd. Wat me is opgevallen is dat er een leemte in de westerse talen is ontstaan, een kennisgebrek. Ik vermoed nu, o.a. door de vrijgekomen informatie vd afgelopen jaren, dat deze taalverarming en kennisverarming moedwillig is.

  In de Vedische geschriften (waar ik maar heel weinig van weet, maar genoeg om er iets over te schrijven) ontdekte ik dat daarin nog altijd een schat aan kennis op dit gebied is. B.v. wat is een ziel? Welke etherische lichamen/energielagen hebben wij? Hoe zijn we met het universele Veld verbonden? Etc etc.
  En voor al die subtiele onderscheidingen zijn er aparte woorden voor, woorden die in onze taal allang niet meer bestaan, als ze er ooit al waren. Dus hebben we heel veel woorden nodig om elkaar iets op dit vlak te vertellen. En dan worden we vaak nog steeds niet begrepen.

  Wat me, toen ik één bepaalde Vedische tekst voor m’n werk nodig had, ontdekte is dat die kennis weliswaar beschikbaar is, maar dat er een enorme vertaalslag gemaakt moet worden… Een duizenden jaren oude kennislaag in een oeroude taal, vanuit een totaal andere cultuur, die sinds mogelijk ook nog eens is bewerkt door latere generaties, is heel lastig goed te begrijpen. En die kennis wordt, uiteraard maar helaas, graag misbruikt om mensen in een bepaalde richting te duwen onder het mom van .zo is het… ik weet het… volg mij. Dit misleidingen kennen we maar al te goed. Elke religie maakt zich hier schuldig aan. Veel wetenschappers… en zeker de gesponsorde wetenschappers, doen het al niet beter.

  Wat mij overkwam tijdens die bijzondere ‘droom’ is dat ik in die andere ‘toestand’ waarin ik even verkeerde, heb ervaren wat taal voor een beperking is. Ik kon op dat moment met mijn vriendin communiceren zonder nog te kunnen onderscheiden wie de vraag stelde en wie het antwoord gaf… een soort van eenheidsbewustzijn denk ik. En ik voelde zonder één spoortje twijfel, dat ik exact begreep wat zij met vertelde, en dat dat wat ik haar vertelde, feilloos begrepen werd. Want… we communiceerden vanuit eenheid. Toch was zij ‘daar’ en ik ‘hier’… mijn lichaam tenminste. Misschien waren we op zielsniveau één.

  Zou dat niet mooi zijn… als ‘we’, wij allemaal bedoel ik, weer in staat zijn met elkaar te communiceren zonder de beperking van onze huidge taal? Dan wordt het voor machthebbers erg lastig om anderen te controleren en manipuleren, want ‘ze’ worden gelijk doorzien. Leugens hebben geen schijn van kans dan.

  Nou ja… dat zijn zo een paar van mijn mijmeringen, daartoe aangezet door Niccos :-).

  • Wim Roskam april 16, 2023 at 09:05
   Grappig dat je dit zegt over de taal en de leugens… Jaren geleden had ik ooit eens een dergelijke mijmering met iemand, en we kwamen tot de conclusie dat taal moest zijn bedacht om elkaar leugens te verkopen. Want als mensen zonder deze barriere alles konden verstaan van elkaar, dan kon je geen macht meer uitoefenen dmv leugens. Het kan kennelijk wel op dit ‘andere’ niveau waar je over schrijft. Een ‘gesprek’ dat ik op die manier heb gehad vertelde me onder meer dat “here material things do not count!” Dat was fijn om te ‘horen’ van die persoon die een paar dagen daarvoor was omgekomen. (Die etterbakken zoals de Yuvals en de Baphomet Musken begrijpen er werkelijk geen reet van en willen alleen maar experimenteren met hetgeen de Logos beheerst. Ze weten nog niet eens hoe het allemaal in elkaar zit, en ze hameren en slopen er al op los, de idioten.)

  • Het ego is het “onbewuste in de mens”… waar de mens onmogelijk bewust van kan worden TOT ….

   ALLE kwaad over de wereld wordt verricht door de mens in “onbewust zijn” = ego…

   Vandaar dat Jezus zei aan het kruis : “Vergeef het hen, zij weten niet wat zij doen” !

   IDD, ze zijn onbewust = ego…

   HOOG TIJD dat één ieder zijn “ZUIVER BEWUST ZIJN” = Jezus / Boeddha bewust zijn moge terug vinden…

   Uitleg in mijn post hier helemaal onderaan…

   ****

 3. Gooit het ego roet in het denken?
  Hebben onze organen het vermogen om herinneringen op te slaan?
  Is ons darmengeheugenopslagvermogen groter dan dat van de hersenen?
  Gedachten , die miste ik.
  Die maken we niet zelf maar komen tot ons als geschenken.
  We kunnen denken over een nieuwe gedachte die ons te binnen schoot.
  Je wordt smorgens wakker en je hebt een antwoord op een vraag van drie dagen daarvoor!
  Of er komt iemand op je toe en geeft je dat antwoord op die prangende vraag. Dat kan een vreemde zijn, die ja dan nooit meer nog een keer zal ontmoeten. Alles heeft zich gebogen over jouw vraag en het antwoord dat op schijnbaar omslachtige wijze tot je kwam.
  Want ja we zijn verbonden!
  En de ziel wil alles ervaren van wat jij op deze wat afgedwaalde planeet, waardoor ze fysiek is geworden, tegenkomt.
  Ik denk dat wormen geen ego hebben .
  Wel een groepsziel!
  Mijn kat zit op mijn schoot, ze is al 17, ze heeft artrhose, dus pijn, ze laat niet wetdn pijn te hebben, maar ze spaart haar bewegingen tot het minimale.
  Ze spint erop los, geniet, tijdens de pijn!?
  Zeur niet zegt, ze eigenlijk, over pijn hebben.
  Ga er door heen.
  Ik weet en denk dat ik bij grote verergering van haar pijn haar in laat slapen zodat haar geestesdeel terug kan naar haar groepsziel!
  Waar ze weer verenigd is tot het geheel waar ze bijhoort als soort.
  Als je ‘ gesprekken’ zou kunnen hebben met natuurwezens, dan kun je ook mogelijk met een groepsziel contact kunnen hebben.
  Dat is alsof je met een ander mens spreekt.
  Dan zal het katyenwezenhroepsziel jou vertellen over zijn bestaan.
  Iets anders, het continent Afrika heeft dr vorm ve kop van een neushoorn!
  Met de Hoorn van Afrika zelfs erbij.
  Of waarom heeft het ‘continent’ Scandinavie de beeltenis van een eland, compleet met gewei op noordwest Noorwegen?
  Heeft het gebied een vormgeest voor aardse fysieke omstandigheden?
  Heb je wel eens de Exsternsteine bezocht in Duitsland, een energetische plek met monolieten van 50 meter hoog in een overwegend vlak landschap?
  Er moet iemand gedacht hebben daar deze monolieten te laten steigen uit de zich nog vormende aarde, een tijdje geleden.
  Toen het Europese golvende landschap nog half vloeibaar was en plots tot stollen kwam en de Externpieken nog net met grote preciezie uit de weke aardmantel omhoog konden worden gestoken!
  Echt je moet daar eens gaan en de indruk opdoen van deze plek. Gewoon voelen.
  De Gnomen die de aarde bouwen hebben vast een bedoeling gehad met deze pieken.
  Een kosmische antenne die verbonden is met het geheel van planeten om ons heen.
  Om van gedachten te kunnen wisselen.
  Het ego is de antenne tot mogelijk contact met het Ik? Het spirituele?
  Je kunt vanuit het ego- isme, het volledig van God los zijn, opnieuw vanuit een vrije en bewuste wil kiezen voor die Schepper, de weg terug vanuit het fysieke weerbarstige naar het weer weker en vloeibaar wordende geheel.
  Vanuit de bestaanshardheid naar de bestaanszachtheid die onze Geest weer zal openen. En jouw ziel zal gelukkig zijn met de omhoogbeweging injezelf.
  Dank voor de opmaat hierboven, ik wist niet hoe ik evt een reactie kon geven.
  Fijne zondag!

  • Het ego is het “onbewuste in de mens”… waar de mens onmogelijk bewust van kan worden TOT ….

   ALLE kwaad over de wereld wordt verricht door de mens in “onbewust zijn” = ego…

   Vandaar dat Jezus zei aan het kruis : “Vergeef het hen, zij weten niet wat zij doen” !

   IDD, ze zijn onbewust = ego…

   HOOG TIJD dat één ieder zijn “ZUIVER BEWUST ZIJN” = Jezus / Boeddha bewust zijn moge terug vinden…

   Uitleg in mijn post hier helemaal onderaan…

   ****

 4. Je hoort vaak hij heeft een groot ego, wat dan een negatieve klank heeft. Is dat zo, ik weet het niet. Denk er wel over na, en hoop dan dat ik niet wordt gezien als iemand met groot ego. Van ego kom je ook snel bij egoïstisch, wat sowieso niet zo positief is (alleen aan jezelf denken). Maar is ego verbonden met egoïstisch of hoeft dat helemaal niet. Voor mijn gevoel, en zeker na lezen van jou artikel, hoeft dat zeker niet. Ik denk nu, er zijn ego’s en ego’s, zowel hele empathische als egoïstische.

  • Het ego is het “onbewust zijn in de mens” en idd, deze kan bij sommigen HEVIG opgeblazen zijn !

   ALLE kwaad wat wordt verricht op ons Paradijs komt van het “onbewust ZIJN” = ego !

   De mens kan hier niet “bewust van zijn” TOT hij mag doorheen zijn “WARE Verlichting” gaan…

   Info in mijn post hier helemaal onderaan…

 5. Ik dacht ook weleens aan die definities, die van lering tot lering, van groep tot groep steeds verschillen. Zo is bij De Tibetaan, Djwal Khul, DK (leringen van Alice Bailey) het ego juist de ziel. En hij noemt liefde een uitdrukking van ‘sekse’ op kosmisch niveau. Eenheidsbewustzijn en kosmisch bewustzijn zijn omgedraaid bij bijvoorbeeld Transcendente Meditatie en de Tibetaan. Je mag spelfouten maken.
  Ook, de zeven stralen geven een andere betekenis aan het begrip macht (de eerste straal, Shiva) waar ik eerst vies van was. Enzovoort. Ik had het pas over yoga met iemand die gelijk reageerde op je ‘afzonderen’. Ik zei dat dit soort (Agni) yoga niet is je afzonderen, of monnik worden. Ik had het ook over Share, waar typen bij zitten die nogal streng in de leer zijn. Als ik al een mail stuur, dicteren ze me bij wijze van spreken al. Het gaat door me heen. Ze stellen zich op als goeroes terwijl ze dat niet zijn stel ik. Je kunt mensen de verkeerde kant op duwen. Bijvoorbeeld je kan iemand met een bepaalde straal associëren die hij heeft ter compensatie voor zaken uit een vorig leven waar zij je juist op vastpinnen, hetzelfde met de focus van je ziel in een leven, fysiek, astraal of mentaal.
  Maar ze beweren dat ze de meesters achter zich hebben, zelfs al staan ze misschien aan de verkeerde kant. Iedereen geeft een andere inhoud aan dit soort begrippen. Maar het gehalte aan schooljuffrouwen is hoog. Toch gooi ik niet het kind met het badwater weg zoals de atheïsten. Begrippen als de ziel worden uitgelegd in de theosofie die lichaam, ziel en geest uit het Sanskriet vertaalde.
  Zie atma, buddhi, manas (ziel, intuïtie, denken.) Atma is hier dus ziel. (Zie ‘Atmen’ in het Duits.) Geest is de monade, die nog hoger is. De Antahkarana, de ‘brug van de ziel’ wordt bij Share de brug naar het denken genoemd. Er is ook een brug van de monade naar het hart, die wordt de Sutratma genoemd. Mensen hebben allebei maar ik las dat bij bepaalde primitieve volkeren enkel de sutratma bestaat.
  Goed dat je het niet zeker weet. Onzekerheid is kunst, zekerheid is wetenschap. En het leven is een kunst. Ook de kreet volgeling is eigenlijk onzeker. Want wie zijn de uitverkorenen? Met geen mogelijkheid kan ik erg volgzaam genoemd worden door hen die me kennen. Toch als ik over die dingen praat met nieuwkomers, hangt dat gevaar in de lucht.
  Tijd is een illusie, maar toch kijk ik weleens op de klok.
  Wat is dan het Zelf? Bij Ramana Maharishi wordt Sat-Chit-Ananda (Waarheid-Bewustzijn-Bliss) meestal geassocieerd met het Zelf. Hij zegt dat het Hart even aan de rechterkant van de borst de zetel is van het Zelf.

  • Alice Bailey is een gevaarlijke occultist en luciferian. Dat channelen van dwaal kul is precies dat.

   Newage lijkt zo lief maar is zeer gevaarlijke demonische religie. Ook de UN is doortrokken van newage symboliek.

   Luciferianen doen zich voor als lichtbrengers maar het zijn gewoon Satanisten. Alleen zij zijn de white hats. En zij zijn het netwerk wat voor het meeste van alle ellende op aarde veroorzaakt. Het enige goede aan hen is dat ze meestal nog gewoon mensen zijn.

 6. De geest wordt in onze cultuur meestal gezien als de rationele ziel. Er bestaan allerlei vooroordelen per cultuur. Zo vindt niemand het hier leuk om ‘zielig’ te zijn, maar wel om ‘geestig’ te zijn.

 7. Je hebt een ego, maar je bent de ziel. In het ego leven wij allemaal een andere illusie, in de ziel is al het leven, 1 leven. Het ego is een act, een aangeleerd gedragsprogramma. Wij zijn niet het ego, wij hebben een ego. ZE hebben ons in het ego opgespoten en ons wijsgemaakt dat wij ego’s zijn. De ziel/het bewustZIJN wordt geridiculiseerd. Mensen zonder connectie met de ziel/het bewustZIJN, zijn namelijk perfecte slaven. Nog betere slaven zijn transhumane robotd zonder ego. En zo worden we al duizenden jaren volledig ontmenselijkt. Ooit leefden we puur vanuit de bron/de ziel, inmiddels is er alleen nog ego.

  https://m.youtube.com/watch?v=jOXa54mpo_o

  • De aard van de ziel is dienst. De aard van het ik is zelfbehoud.
   Vaak worden die dingen door elkaar gehaald.
   De unieke kant van deze tijd is dat een extreme vorm van zelfbehoud juist zelfvernietiging wordt.

  • Wat mij betreft heb je aan de ene kant het lagere (documenterende) denken dat zich richt op de vorm en aan de andere kant de intuïtie of het hogere (meer improviserende ) denken dat door de ziel wordt geïnspireerd. Het verschil tussen het verstand (Engels) ‘the brain’ en ‘the mind’. Het hoeft geen betoog dat ons huidige onderwijs de nadruk legt op het eerste.

   • Het ego is er om te overleven, meer niet. Wij worden in het ego gehouden, omdat het ego programmeerbaar em bestuurbaar is. Het ego is te hacken, de ziel (het hart niet). Het ego wordt bestuurd door angst, wij worden bestuurd dmv angst.

    De ziel kent geen angst, daarom leren we niks over wat we echt zijn. De ziel weet, het ego denkt. De ziel weet dat het aardse de illusie is, omdat het aardse tijdelijk is. Het ego wil de tijdelijkheid niet accepteren en zoekt naar eeuwig leven. Het ego leeft dus uit doodsangst. Wij worden bestuurd met angsten… de angst voor eenzaamheid, om iets te missen, verlangens, eisen, wensen, de dood… alles is tot angst omgebogen. Onze hele taal is gevormd dmv angst, onze OPVOEDING hoort obv liefde en steun en vertrouwen, maar draait inmiddels volledig om angst. Ego is er om het begin van het leven te overleven, maar we horen dat te ontstijgen en sociaal emotioneel volwassen te worden. WIJ worden in ons ego opgesloten om te voorkomen dat we sociaal emotioneel volwassen worden. Wij worden letterlijk klein, dom en onwetend gehouden, want daardoor blijf je in het ego en daardoor kan je voor eeuwig worden bestuurd met verlangens en angsten en hebzucht en alle andere negatieve eigenschappen.

    Egoïsme is hoe we worden gevormd. Zodat iedereen zichzelf dient, zodat uiteindelijk niemand meer wordt bedient. Dat is de wereld van satan, iedereen verdeeld en alleen.

    De ziel obv liefde, word sociaal emotioneel volwassen en beseft dat als iedereen elkaar dient, dan wordt iedereen bedient. Dat is de wereld van God, iedereen die samenwerkt en deelt en elkaar met liefde bedient.

    Wij worden in ons ego gehouden om ons in het piramidespel van de elites (satan) te houden en te voorkomen dat er een hiërarchie van God/LIEFDE ontstaat.

    • ALLE kwaad over de wereld wordt verricht door het ego !

     Het ego is het “onbewuste in de mens” !

     Daarom dat Jezus zei aan het kruis, terwijl ze de speer in zijn zij staken :

     “Vergeef het hen, zij weten niet wat zij doen ”

     IDD, zij weten niet wat zij doen, zij zijn “totaal onbewust” = het ego !!!

     De mens kan pas het “ZUIVER bewust ZIJN” = “Jezus / Boeddha bewust zijn mogen ontvangen”… eens hij bereid is zijn ego op te geven…

     Voor meer uitleg, zie mijn post onderaan..

   • Er bestaat geen “lager of hoger denken” — lager of hoger bewust zijn…

    Men IS bewust of men is ONBEWUST…het onbewust in de mens zijnde het ego…

    Mensen die “denken” dat ze in een “hoger bewust zijn leven”, leven in een “mega ego”… ze denken dat ze meer zijn dan een ander…

    Idem voor wat betreft dimenties, dimenties bestaan niet in het Universum !

    Dimenties zijn uitgevonden door de mens die “beperkingen” wil opleggen in het Universum !

    In het Universum bestaat allen “oneindigheid”…

  • Definities zijn eigenlijk het werk van het lagere denkvermogen, the brain.
   Er was een tijd in de middeleeuwen toen eenzijdig de nadruk werd gelegd op ‘het Hart’.
   Het draait om de balans tussen gevoel en verstand.

   • Balans is idd de sleutel John… alleen ontstaat balans niet in het ego. Het ego is angst. Het ego is permanent op zoek naar gevaar of dreigend gevaar of het ontbreken van middelen om gevaar te overleven, her ego leeft voor voedsel en spullen. Het ego denkt obv angst/gevaar. Angst is de gedachte aan gevaar. Ons is geleerd dat er constant iets ontbreekt en dat dit een gevaar is. We zijn gek gemaakt dmv ons ego. We zijn ontkoppeld van alles en we leven voor ons ego. Ondertussen wordt ons ego door politiek, onderwijs, media, ouders, omgeving, etc etc bestuurd. Wij zijn gehackt via onze ego’s (via ons denken) en ontkoppeld van de ziel die dat denken zelf bestuurd. Wij zijn zelflerende autonome intelligentie, maar we worden volledig uit die zelflerende autonome intelligentie verwijderd… wij doorlopen nier onze eigen ontwikkeling, wij worden ontwikkeld, wij hebben amper vrijheid om autonoom en zelfstandig te leren en te denken. WIJ worden letterlijk als circusdieren afgericht. Het ego is een afgerichte circusaap die kunstjes doet voor beloningen en uit angst voor straffen… wij zijn dat niet, die circusaap is een aap, geen attractie die aangeleerde kunstjes doet. Wij zijn dmv ons ego gedresseerd en tot een circusaap gemaakt. Dat is NIET wat wij zijn!!!

    • Het “Hart” is op zoek naar de Ziel !
     De “Ziel” is het stuurwiel van het Hart !

     Dus als het hart de ziel niet kan vinden wie stuurt dan het hart?

     • Hedendaags dwaalt het Hart bij het gros van de wereldbevolking… met als gevolg deze meer dan gekke tijden “NU”… de mens weet helemaal niet meer wat Liefde is en blijft het “Hart” aanhalen alsof deze Liefde is of dat Liefde uit dat “Hart” zou komen…

      Wanneer we spreken over het “Hart” op “geestelijk vlak, dan gaat het om het “Hart shakra”, het etherisch hart, niet het kloppende materie hart..dat slechts een “bloedpomp” is…

      Het “etherisch Hart” waar de Ware Liefde schuilt wordt idd gestuurd door de menselijke Ziel…. enkel en alleen bij de mens die kan leven doorheen zijn “ZUIVER bewust zijn”, niet de mens in zijn ego = onbewust zijn…

      ***

  • Gezond verstand.
   We kennen het onderscheid tussen ‘ik heb gezond’ en ‘ik ben gezond’.
   De zon speelt in het taalgebruik in beide gevallen eenzelfde soort rol.
   De verhouding tussen ziel en persoonlijkheid is als zon en aarde.

   • Moeten of ont-moeten.
    Door dienst trek je nieuwe energie aan van de ziel. Dat kan van alles zijn.
    In principe kun je beter schadeloosheid, ahimsa, beoefenen en geen ‘kwaad’ doen.
    Maar ook hier is het 1984. Politie die met foute wetten of een foute toepassing intimideert heeft persoonlijk karma.
    En de goedmensen zijn ook niet even geweldig.
    Noem het behaviorisme, als je je goed gedraagt word je het misschien vanzelf ook een keer.
    Als er vervelende dingen gebeuren is er altijd een context.
    De moderne psychologie heeft de ziel buitengezet. Zij verklaart in wezen het lagere ego en egoïsme.
    Maar de ziel incarneert ook onder een wet van dienstbaarheid.
    Als ik het heb over mislukte levens, is dat niet hetzelfde als geen geld verdienen. Mensen worden ook gesaboteerd in zaken die karmisch voor hen lagen of die zorgvuldig uitgestippeld zijn. Hier ligt in persoonlijke details nationaal karma en ook mondiaal.

   • Met de zon bedoel ik niet dat bruine mensen gezonder zijn. Maar ze hebben minder verstand.
    In landen met minder zon ontstond niet voor niets rationaliteit, wetenschap en techniek.

  • Sorry, men IS niet de Ziel, ieder mens HEEFT een Ziel…

   Hedendaags zijn de meeste mensen “verloren Zielen” omdat ze hun Ziel hebben overwoekerd met hun “eigen denken / voelen / willen” = het ego = het “onbewust ZIJN” in de mens… deze mensen kunnen niet meer leven vanuit hun “ZUIVER bewust ZIJN”…

   Voor meer uitleg zie mijn post onderaan..

   ***

 8. Het vervelende van een taal is dat iemand anders er een betekenis aan heeft gegeven.
  Als iemand je uitvloekt in een taal die je niet verstaat doet het je niks.
  Totdat de betekenis uitgelegd wordt want het is bedoeld om je te kwetsen.

  De levensenergie stroomt krachtig, het is maar of je het voelt of niet.
  Dat is iets wat je niet kunt meten, alleen voelen.
  Leef je op “gevoel” heb je een totaal ander leven dan als je het “woorden” leven leidt.

  • Gevoel kan bijzonder misleidend werken !

   Zie, het gevoel dat zo veel mensen hadden over Marylien Monroe dat zij een “seks bom” was, wat ze helemaal niet was.

   De mensen waren dit gaan geloven / voelen… door de vele Hollywood PUB over haar.

   Het voelen is bij velen HOOG MISVORMD door hun “volgen van anderen” of hun geloof in wat zij lezen / horen van anderen in boeken of soaps of via video’s, indoctrinaties / manipulaties van “mooi praters”, verkopers van “illusies”….. zo veel bijzonder zware Spirituele misleidingen hedendaags, vooral naar HSP toe dat in feite slecht een zoektocht is, ….een zoektocht terug naar het “normale / natuurlijke voelen” mogen voelen…

   Zo veel mensen zijn HSP geworden omdat ze hun gevoelens in OVERDRIVE brengen binnen mindfool meditaties met mantra’s / tantra’s…… in de hoop er toe te mogen komen…. waar te mogen komen ? De “Ware Verlichting” willen bereiken via manipulaties over het brein, bijzonder geestelijk ongezond !

   Daarom deze meer en meer GEKKE tijden binnen deze tijdgeest NU !

   **

   ****

 9. Ach ja, zeker weten :-). Tja, wat maakt het ook uit? Je hoeft het niet over te nemen of te denken dat je overal iets mee moet doen. Het is ook niet nodig om je overal door aangesproken te willen voelen.

 10. Het belangrijkste zinnetje vn Niccos is: “ik weet het niet¨
  Vanaf je geboorte tot aan je dood “weet je het niet¨
  De ervaringen in je leven geven ook niet echte antwoorden op de vragen die je jezelf stelt.
  Voor mijzelf hang ik de theorie aan dat bewustzijn onderdeel is van alles dus materie en energie in welke vorm dan ook. Mijn “ziel” is gevormd door de ervaringen in mijn leven dus ook het ego.
  Proberen te leven met het “gevoel” als stuurman van het zoeken naar levensgeluk heeft mij voldoende kracht gegeven om een “blije jongen” te zijn. Dienstbaarheid aan je medemens zonder jezelf te verloochenen. Je talenten exploiteren zonder je medemens schade te berokkenen.
  Ook al “weet ik niet” wat ik er uiteindelijk mee bereik buiten het feit dat ik blij een tevreden ben met mijn situatie. Meer hoeft van mij niet.

  • maverick april 16, 2023 at 14:44
   Ja mooi! Als je ‘het zou weten’ zou je ook niet meer gemotiveerd zijn om het leven te ervaren, lijkt me. Het mysterie van de Logos is dus de drijvende kracht achter je voortbeweging in de ’tijd.’ Als meerdere mensen jouw levenshouding hadden, dan was het hier goed toeven, toch! Meer is niet nodig, en zeker niet met die super kortstondigheid van het bestaan.

  • Het vraagteken is een golf, of curve. Het rechtlijnige uitroepteken is het antwoord.
   De vraag is origineler dan het antwoord.

   • Daarnaast vragen mensen steeds vaker iets, niet omdat ze het antwoord niet weten maar omdat ze het wel weten. Het is examineren, ze hebben het van school.

  • Een van de dingen die ik interessant vond aan Da Free John is ‘divine ignorance’. Ook had hij het over de ’transmission of doubt’.

  • Alle mensen hebben een Ziel.
   De meeste mensen hedendaags zijn “verloren Zielen”
   Waarom ?
   Omdat hun Ziel overwoekerd is door het “eigen denken / voelen / willen” = het ego = het onbewuste zijn in de mens.

   ALLE kwaad dat verricht wordt over ons Paradijs komt vanuit dit ego = onbewust ZIJN !

   Daarom zei Jezus aan het kruis : “Vergeef het hen, zij weten niet wat zij doen !”

   Idd, “zij weten niet wat zij doen” omdat zij ONBEWUST ZIJN = het ego…

   De ZIEL is de ZUIVERHEID = mogen leven doorheen ons “ZUIVER bewust ZIJN”… voor verder uitleg zie mijn post hier onderaan…

   ***

 11. Mensen hebben een emotioneel lichaam en een mentaal lichaam.
  Het emotioneel lichaam is in miljoenen jaren sterk ontwikkeld. Het vermogen om zelfstandig te denken is nog maar net begonnen. De meeste pesterij ontstaat op emotioneel vlak.

  • Emoties / gevoelens kunnen bijzonder zwaar misleidend werken over de mens !

   Voorbij elke mogelijke vorm van gevoel / denken / willen kan men trecht komen in de “Ware intentie / ingeving”… Het oppervlakkige voelen / denekn / willen = het ego = het onbewust in de mens…waar de mens onmogelijk bewust van kan zijn zolang hij blijft hangen in zijn “eigen voelen / denken / willen”…

   **

 12. Beste Mensen

  Ziel …. een Super klein deeltje van een kleine valse Geest is altijd beladen van Ego de Tong smaakmaker
  Het kleine valse Geest op zijn beurt is alweer een Super klein deeltje van het All Geest
  Ingewikkeld hè
  Ja … Niks wordt hierbij met de paplepel ingegoten
  Ieder voor zich als het neerkomt op Ego verdelgen
  Geen enkel belichaamd Wezen is ooit in staat geweest om dat voor een ander te doen en dat zal ook nooit kunnen gebeuren
  Alles word rechtstreeks en direct door het Allomtegenwoordige gedaan

  Ego is niks anders als het toe eigenen Van
  Waar Europeanen Meester in zijn

  Zoals : De enige echte Amerikaan is een Indiaan en die zegt ; Moeder Aarde is van Niemand
  Alles leeft en mag leven

  Europeaan zegt
  M.a.w. het Ego zegt
  Niks ervan
  Dit stukje van de Cake is van Mij
  Ik ben de baas hierover en ik ga nog andere delen Cake erbij pikken
  Het verschil tussen De KIJK
  Dag & Nacht
  Licht & Donker
  Meer is er niet
  Inzicht door volledige 100% overgave in Liefde aan Alles
  Liefde kan helaas NOOIT met wapens of door iets te vernietigen beschadigen worden bedreven
  Zelf NADENKEN Als het U belieft
  Om de hoek komt telkens weer kijken het beknopte denken
  Doolhofjes gewijs
  Ondersteund door gevaarlijke Dikke Zwarte Kopie Plakwerk Boeken
  Men kan het uiterlijk van die boeken veranderen na dit te hebben gelezen inclusief de kleuren van die letteren in die boeken
  Daarmee verdwijnt het echte zwarte echt niet uit dat schrijven
  Immers het zwarte zit verborgen in een klein hoekje van iets kloppends van het Rode in die belichamingen
  Ja …. Waarin Wat is dat ?
  Denken Denken Denken en nog meer Denken

  Er bestaat ook een Nederlands liedje erover
  Kijk niet Zwart Kijk niet Wit
  Kijk niet Zwart Wit
  Zwart is de Kleur van dat H…
  Frank Boeien

  https://youtu.be/BEmYWq_P4ks

  Dank U

   • Beste Mensen

    Twee heele mooie schrijvens
    Dank U bijden
    Eerwaarde Hilde Plasman en Eerwaarde Peter
    Alles gebeurt vind plaats
    Weest een toeschouwer van het spel
    Wat is het toch goed in elkaar gevlochten
    Het Allohmtegenwoordige Grooote papa de Papa en Mama tegelijkertijd inclusief HIJ ZIJ is alles en Alles bedient ook Alles
    Zodra het een door via het Ego of verdwaling wat meer wil bedienen of bedient worden
    Dan gaat het mis
    Wij zitten hier maar wat over en weer te califaten verkondigen via het Ego
    Wij MENSEN Zijn de enigste Wezens op Moeder Aarde gezegend begiftigd vergiftigd met het Ego
    Ego ik = Kopie van …. In het klein
    Die Ver – Beeld het Origineel de Baas te kunnen zijn
    Maar men vergist zich daar dik in
    Want geen enkele kopieer Apparaat maak exact het Origineele in kopie vorm
    Ego is altijd vals dus Onvolmaakt
    Kopie ziet gelijke als Origineel maar is het niet dus onvolmaakt
    Het evenbeeld
    Betekend gelijkende het origineel maar het niet zijn
    Dit doet verdwaling vergroten
    In een waan Roes geraken van …
    Zelf invullen
    Waar wetenschap het Ego eindigd
    Begint de Allmacht zijn spel te Spelen

    Dank U

    • Beste eerwaarde Ringo,
     Ik kan geen touw aan je mooie schrijven vastknopen maar je lijkt te bedoelen dat alles in het materieveld maya (illusie)is.

     • Beste heer

      Het Komt erop neer
      Het is maar een spel
      Speel mee of Werk tegen
      Tegengesteldheden die over en weer de overhand proberen te verkrijgen
      Er is ook nog een derde laat staan de vierde of de vijfde speler of daar weer bovenop tot de achtste speler
      Daarboven leeft men samen met de Vader zelf
      Zover gaat het Ego Brein helaas niet
      Die is kennelijk begrenst gevangen in Swastika
      Mallemolen van het illusionaire leven
      De vier vertakkingen
      De vier windrichtingen
      De twee Polen en twee afbakeningen
      Oost en West
      De vierde trede maximaal
      Vervolgens nog meer afbakeningen creëerende in doolhofjes verdwaald vast komen te zitten
      Nu is de uitgang als ingang zoek geraakt
      Vind men die dan raakt men verlost vanuit de Mallemolen of Swastika
      Verlost
      Het menselijke belichaming word verkregen om op zoek te gaan naar die ingang uitgang poort en als het kan in levende lijve eruit stappen
      Uit de gevangenis
      Zie Rajneesh Bhagwan Osho , Prem Rawat en meerdere recente gevallen
      Dat betekend in het lichaam verblijvende Zelf realisatie bereiken
      Dat is een andere mooie kijk verkrijgen op het zelfde leven
      Meer ook niet

      Dank U

 13. Nog even over taal gesproken… ik las ooit een boek, ik weet de titel niet meer, waarin geschreven stond dat het woord ‘medicijn’ afkomstig is van een Italiaanse machtige familie, de Medici. En waar stond die familie om bekend?
  Om de vele gifmoorden die ze pleegden.
  Ons wordt op school geleerd dat we medicijnen nodig hebben om te genezen van een ziekte. Na de afgelopen jaren heb ik daar zo m’n twijfels over.

  • En pharmacie is Grieks voor tovenarij. Hocus pocus (hoc est poc est uit de roomse mis/zonneritueel) met kruiden en gif en een boel occulte rituelen. Vooral hallucinogene middelen natuurlijk om je geest open te zetten voor demonische entiteiten. En hormonen uit dieren- en menselijke organen natuurlijk.

   Dit in tegenstelling tot geneeskunst met kruiden.

 14. Zo lang de mens niet doorheen zijn “ZUIVER bewust ZIJN” — “Ware Verlichting” / ascendentie / Transcendentie / Verrijzenis …REAL Awakening is mogen gaan kan hij onmogelijk het begrip “ego of Ziel / God / Geest” begrijpen…..

  Net hieruit ontstaan alle Spirituele verwarringen waardoor wij nu in deze meer dan gekke tijden beland zijn van GEKHEID = Transhumanisme / Transgender gedoe / Mega homo mode… / A.I. / Illuminati / Satanische rituelen / kinder moorden / HSP / Zelf Liefde / de mens die is gaan denken dat hij GOD is of dat hij GOD zou kunnen zijn of worden …en zo veel meer…= allemaal bijzonder ZWARE Spirituele misleidingen over de mensheid…

  Allemaal zaken die de laatste meer dan 40jaar OVER de mensheid worden gebracht met als gevolg een WIL van de “grootste sekte ooit ter wereld” = de RESET om de mensheid te “willen resetten” naar hun ego = denken dat wat zij denken correct is !

  Het ego zijnde het “onbewust zijn in de mens” kan dan ook onmogelijk “bewust worden van zijn zelf” zolang hij blijft hangen in zijn “eigen denken / voelen / willen / denken te kunnen aanvoelen / denken in de gewaarwording te kunnen gaan van dit of dat…. enz”… wat allemaal gewoonweg en simpelweg vanuit het ego komt !

  Eens wij doorheen onze “WARE Transcendentie” mogen gaan dan kan “HET” Grote Geheim in het Universum OVER ons komen “HET” is wat wij GOD noemen binnen onze landen en duizenden andere benamingen over de wereld voor wat in feite “naamloos” is… naamloos / geurloos / tijdloos / materieloos / niet weetbaar / niet detecteerbaar enz….

  “HET” dat over ons mag komens = die “wijsheid” die we mogen ontvangen = buitenaardse intelligentie !

  🙏..De duivelse mens HAAT de mens die kan leven doorheen zijn
  ❤️”ZUIVER bewust zijn”❤️.
  Deze haat is moordende jaloersheid. 🤮.. omdat de Duivelse mens in diepe frustraties gaat omdat ze nooit mogen “aankomen”…
  Jezus-Jurgen-Yannick-JFK-John Lennon-Martin Luther King-Gandhi-J.J.Krishnamurti ..enz..
  De Duivelse mens zal ALLES in het werk stellen om de mens die kan leven doorheen zijn “ZUIVER bewust ZIJN” te ondermijnen, ALLES, o.a. – monddicht willen maken – blokkeren – financieel kapot maken – demoniseren enz….
  Gewoonweg omdat de Duivelse mens DIT “ZUIVER bewust ZIJN” onmogelijk kan bereiken….NOOIT kan bereiken, vooral dezen die “denken te weten”, de wetenschap….en de ergsten van allemaal, de “Illuminati”= de valse verlichten vanuit Amerika….de RESET !
  Héél simpel allemaal, alles is in feite “héél simpel” eens men het kan “doorzien”….eens men voorbij het “gordijn / de mist” kan kijken…
  🙏
  De “tijdgeest” NU maakt dat Duivelse mensen door bijzonder veel mensen gevolgd worden, net als ten tijde van HITLER, geheel EU nam deel met HITLER, — NU — exact hetzelfde, de mens heeft nog steeds niets kunnen leren UIT de geschiedenis…
  🙏
  UNIVERSENERGIE.eu ©
  Hilde Plasman…
  plasmanh@gmail.com
  #universenergie
  ****

 15. Ego en ziel zijn om te beginnen slechts woorden, dat is handig om te communiceren maar dan moet je wel heel duidelijk definiëren waarover we het hebben anders ontstaat er sowieso spraakverwarring. Vergelijk; de Duitsers zeggen ‘meer’ tegen ‘zee’ en andersom. Zelf heb ik Ayurveda gestudeerd en jarenlang praktijk gevoerd. Wat ik heb geleerd, en vooral ook ervaren, is dat het ego een onderdeel is van de vergankelijke geest, en de ziel het onvergankelijke ‘zelf’ (onze gemeenschappelijke essentie) dat ook na het sterven blijft bestaan. Het lichaam en de geest (inclusief denken, emoties, gevoelens) sterven, de ziel niet. Het ego is dat deel van de geest dat zich identificeert met de omringende wereld. Dat kan van alles zijn; spullen, personen, ervaringen, groeperingen, pijn etc. We hebben het ego nodig want indien je niet geïdentificeerd bent kun je niemand zijn in de wereld, en er ook niet in overleven. Het ego moet daarom niet worden ‘bestreden’ maar worden ‘gekend’.
  Het ego kan ons in de problemen brengen indien je niet hebt geleerd wat het is en wat het doet. Je bent dan niet in staat het ego als ’toeschouwer’ te beschouwen, waardoor het gemakkelijk met je op de loop kan gaan. Vrijwel de gehele Westerse bevolking lijdt hier helaas aan, want niemand vertelt ons over het ego en de commercie misbruikt het dagelijks volop. Marketing is het ego verlokken zich te identificeren.
  Zo ook ben je bijvoorbeeld geïdentificeerd met de Corona misdaden. Als je dan het ego niet kent kan het gebeuren dat je door je uitingen overal botst en familie en vrienden kwijtraakt. Het onbewuste ego veroorzaakt zo pijn. Hetzelfde geldt voor het kopen van een dure auto, omdat buurman ook een nieuwe heeft. Als er dan een krasje opkomt of als buurman een nog grotere slee koopt doet dat pijn, misschien wel zóveel dat je stiekem buurmans auto bekrast uit jaloezie met wellicht alle gevolgen van dien. Bij het WEF is men geïdentificeerd met macht en technocratie. Ego-bewustzijn ontwikkelen betekent een doorlopende zelfobservatie in het nu. Je gaat dan overzien en begrijpen dat veel van je pijn bij jezelf begint en tegelijkertijd veroorzaak je geen pijn meer voor een ander. Het ego is onderdeel van het materieveld en zal uiteindelijk sterven, maar zolang we leven is het de kunst er mee te leren omgaan, en dat is die moeite dik waard.

 16. Neen, niet enkel “woorden” Peter !

  Alle mensen hebben een Ziel.
  De meeste mensen hedendaags zijn “verloren Zielen”
  Waarom ?
  Omdat hun Ziel overwoekerd is door het “eigen denken / voelen / willen” = het ego = het onbewuste zijn in de mens.

  ALLE kwaad dat verricht wordt over ons Paradijs komt vanuit dit ego = onbewust ZIJN !

  Daarom zei Jezus aan het kruis : “Vergeef het hen, zij weten niet wat zij doen !”

  Idd, “zij weten niet wat zij doen” omdat zij ONBEWUST ZIJN = het ego…

  De ZIEL is de ZUIVERHEID = mogen leven doorheen ons “ZUIVER bewust ZIJN”… voor verder uitleg zie mijn post hier onderaan…

  ***

  DRINGEND mogen ontwaken….

 17. Lieve Peter, jij ziet dingen zo omdat jij dit “hebt geleerd”… ALLES wat de mens leert of overneemt van anderen of boeken / video’s / indoctrinaties / manipulaties is nooit de “ZUIVERHEID”,

  ZUIVERHEID kan enkel en alleen komen van “HET” Grote Geheim in het Universum die wij hier in onze landen GOD noemen maar die in feite “naamloos” is….

  • Beste Mensen

   Meneer Jezus was net zo onvolmaakt als alle andere levende Wezens in dit geval ook mensen

   God is de eene snijkant
   Duivel de andere snijkant
   God de Zoet besmeerde zijde
   Duivel de Zuur besmeerde zijde
   Deze bijden zitten 180° van elkaar verdraaid op de scherpe randen van een mes die aan twee kanten snijd in dit geval op de Tong
   Hun zijn de tweeling gebroeders de Zonen van Shaytaan = Satan die een kleine nanoseconde verschillen in leeftijd van elkaar
   Satan Shaytaan op zijn beurt is Die Afvallige of Ego ik kopie
   Het kleine IN het grote of geheel
   Met onmetelijk veel ver-Beeldingen Hallucinaties
   God en Duivel handelen in opdracht van Shaytaan=Satan

   Doet denken aan een tekenfilm als Izznogood
   ik wil Kalief Koning zijn i.p.v. de Kalief Koning
   Of
   Pinky and the Brain

   Dank U

 18. Lieve Hilde,
  Je hebt mijn stukje helaas niet helemaal goed gelezen. Met ‘leren’ bedoel ik de woorden waarin het destijds in de Vedische geschriften gevat werd. Voor communicatie heb je nu eenmaal woorden nodig. Ook geeft ik expliciet aan ‘vooral door ervaren’. (door schade en schande). Ayurveda wordt wel ‘ervaringswetenschap’ genoemd. Wie denkt dat het een ‘leer’ is, begrijpt er weinig van. Juist Ayurveda biedt ons de mogelijkheid voorbij woorden en vorm te kunnen ‘kijken’, dat kenmerkt het ware holisme. In feite bevestig je mij in wat ‘ziel’ is, zei het in andere woorden. Als je ‘ziel’ beseft zijn woorden niet meer nodig en andersom komt ‘het besef’ niet via door woorden, al kunnen ze je wel helpen. Maar dat weet jij wel.
  Het is belangrijk dat we steeds opnieuw blijven ervaren wat ons ego is en doet. Het is herkenbaar doordat het wil vechten en bewijzen. Het is niet om vervelend te doen, het gaat mij oprecht om het voorbeeld: veel nadruk in een tekst door hoofdletters, uitroeptekens, icoontjes, onderstrepingen etc. laat zien dat het ego van de auteur niet volledig wordt gereguleerd door zijn/haar waarnemer. Ook in mijn regels is mijn ego werkzaam; ik ben namelijk net als jij geïdentificeerd met het onderwerp. Door je daarvan bewust te zijn heb je geen nadruk nodig en kun je vrijelijk en vanuit volledig zuivere intentie schrijven. We worden dan ook niet boos op elkaar, het zijn maar identificatie-illusies…

 19. Het ego of persoonlijkheid hebben we nodig om ons te manifesteren, maar het moet niet de baas zijn over mij of die van anderen, dat zou veel beter mijn ware Zelf kunnen zijn wat altijd weer in harmonieuze relatie staat met het grotere Alomvattende. Niet voor niets het gebed : ‘uw wil geschiede’.. wat betrekking heeft op de wil van mijn ware Zelf in relatie met het grotere Geheel..
  De ziel is er in principe wel, maar moet toch eerst verdiend worden, net als de waarheid.. niets voor niets !
  Mooie overpeinzing in artikel overigens..

 20. KUn je oeverloos over bezig zijn… Vind persoonlijk de visie van Spinoza heel goed… Hém níet gaan lezen, is niet te genieten, vind ik dan..En voor wat echt goed en waar is is geen heel boek nodig, moet op een (half?)
  A-4tje kunnen…Kijk de samenvattingen van zijn visie. Leuke is dat dat deze visie volledig verenigbaar is met alle échte eerlijke wetenschap… Kort populair gezegd : het Heel-Al zélf, de Kosmos is één en God en ons aller diepste wezenlijke Ego/Ziel…Niks geen verschil tussen ‘geest’en ‘materie’ en wat voor ingewikkelde onstructies ook.. Een Giordano Bruno leerde iets dergelijks al..waarvvor ze hem in 1600 ook op de brandstapel gooiden..
  En het is nu niet echt veel anders blijkbaar wat dat betreft.

 21. Ik snap je redenatie heel goed Rudolf en grotendeels ben ik het er mee eens, maar op één punt niet. Er is materie (materieveld) én iets waaruit dat voortkomt (samen overigens één). Het laatste bevindt zich buiten ruimte en tijd, iets wat men in de Kwantumfysica op het spoor lijkt te zijn. Er zijn kwantumficici die het universum alleen nog als superbewustzijn kunnen zien, op zoek naar zichzelf. Het kwantumveld zou wel eens precies hetzelfde kunnen zijn als ‘de ziel’ of God etc. De geest is een andere verhaal en behoort tot het gemanifesteerde materieveld. Dat men dat 5000 jaar geleden in o.a. de Ayurveda al zo formuleerde is te begrijpen als je naar de aard van het materieveld kijkt; alles komt en gaat (Shiva), zo ook de inhoud van de geest; gedachten, emoties etc. De ziel is daarentegen eeuwig.
  Afgezien van de (veelal genegeerde) kwantumfysica bevindt het paradigma van ‘de wetenschap’ zich volledig binnen het materieveld. Dat veld is tijdelijk ‘gestolde intentie’ zou je kunnen stellen. Materie bevat hoe dan ook nooit waarheid omdat het vergankelijk is en inderdaad, daar kun je oeverloos over bakkeleien, maar tot de essentie kom je nooit. Wetenschap kan dus geen weg naar waarheid zijn en pretendeert dat ook niet. Het is een methode om zo dicht mogelijk bij de materiële, tijdelijke werkelijkheid te komen (kan heel nuttig zijn). Anders gezegd: de essentie/waarheid zit niet in woorden of verschijningsvormen. In die zin zou je er ook gewoon niets over kunnen schrijven, ipv 1/2 A4tje. De essentie is niet op intellectueel niveau te delen en als dat toch gebeurt slaan de dogma’s toe.

 22. Beste Mensen

  Twee heele mooie schrijvens
  Dank U bijden
  Eerwaarde Hilde Plasman en Eerwaarde Peter
  Alles gebeurt vind plaats
  Weest een toeschouwer van het spel
  Wat is het toch goed in elkaar gevlochten
  Het Allohmtegenwoordige Grooote papa de Papa en Mama tegelijkertijd inclusief HIJ ZIJ is alles en Alles bedient ook Alles
  Zodra het een door via het Ego of verdwaling wat meer wil bedienen of bedient worden
  Dan gaat het mis
  Wij zitten hier maar wat over en weer te califaten verkondigen via het Ego
  Wij MENSEN Zijn de enigste Wezens op Moeder Aarde gezegend begiftigd vergiftigd met het Ego
  Ego ik = Kopie van …. In het klein
  Die Ver – Beeld het Origineel de Baas te kunnen zijn
  Maar men vergist zich daar dik in
  Want geen enkele kopieer Apparaat maak exact het Origineele in kopie vorm
  Ego is altijd vals dus Onvolmaakt
  Kopie ziet gelijke als Origineel maar is het niet dus onvolmaakt
  Het evenbeeld
  Betekend gelijkende het origineel maar het niet zijn
  Dit doet verdwaling vergroten
  In een waan Roes geraken van …
  Zelf invullen
  Waar wetenschap het Ego eindigd
  Begint de Allmacht zijn spel te Spelen

  Dank U

 23. Ego is helemaal niet de “persoonlijkheid” binnen een mens maar zijn onbewust ZIJN…

  Vanuit het ego ontstaat alle kwaad in de wereld omdat de mens “niet meer weet wat hij doet”, dit meestal door “het volgen van anderen” of door manipulaties / indoctrinaties van anderen i

 24. hahahahahaha: jouw herhaling van de “intellectuele wereld” die tegen de “spontane mens is”, zoals jij zegt:

  “.veel nadruk in een tekst door hoofdletters, uitroeptekens, icoontjes, onderstrepingen etc. laat zien dat het ego van de auteur niet volledig wordt gereguleerd door zijn/haar waarnemer.”

  Neen, Lieve man, DIT is een manier van schrijven komende van de “spontane mens” die kan schrijven vanuit zijn Ziel ! Ik begrijp heel goed dat vele mensen jaloers zijn van mensen die kunnen spreken / schrijven “vanuit hun Ziel” = tot en met SPONTAAN, ik denk dat jij niet meer weet wat “spontaan zijn is”, de meeste mensen leggen hun Zelf “onder controle” om anderen te behagen… zoals jij…sorry…

  De intellectuele wereld WIL hier tegenaan gaan en idd, een filosoof binnen de KUL = “Katholieke universiteit Leuven / België”., Jean Paul Van Bendegem.. wou PLOTS de mens op FB aanraden NOOIT meer te reageren op mensen die te veel uitroeptekens / emojs enz gebruiken ! Schandalig, niet ? En wat deed ons volk, om ‘intellectueel te willen lijken” = deden ze wat KUL hen opdraagt ! Hahahahaha…. kan het allemaal nog meer kinderachtig dan dit ? De Nederlanders weten dit niet….

  Lieve Peter toch, echt waar man, dringend mogen ontwaken want jij blijft constant een “loper achter anderen” en een “volger van om het even wie of wat kan NOOIT ontwaken” en de ayurveda is ook slechts een “intelling” zoals alle anderen die jij ooit bent beginnen te volgen en je blijft er in geloven !

  De meeste mensen die “vast zitten in hun volgen van anderen” hebben het bijzonder moeilijk om LOS te kunnen komen van de indoctrinaties / manipulaties, van ALLES wat ze ooit geleerd hebben… waardoor zij zich hebben laten vangen…

  • Hallo Hilde, zou iemand die vanuit haar ziel communiceert de hele reactierubriek doorrennen om anderen te overtuigen van het eigen gelijk? Het lijkt wel of een oudere zus jou te lang onder de duim heeft gehouden. Ik denk dat je veel te bieden hebt aan de wereld, maar vraag mij af wat jij zelf ervaart als rendement tussen de energie die je erin steekt en de aansluiting van anderen op jouw visie. Teveel liefde willen geven als soort van opdringen stoot eerder af dan dat het aantrekt. Als ik mijn liefde naar jou stuur, ben jij dan bereid deze te ontvangen. Gewoon als mens, dus even zonder alle ballast. Gewoon even ‘zijn’. Groetjes, Niccos.

   • Beste Niccos, ik weet niet wie jij precies bent, hier staat geen enkele info over de mensen zoals op FB, heb jij een FB pagina of “wie ben je” ?

    Je zegt : “…Hallo Hilde, zou iemand die vanuit haar ziel communiceert de hele reactierubriek doorrennen om anderen te overtuigen van het eigen gelijk? …”

    Waarom denk jij aan “anderen willen overtuigen” ?

    Ik meld gewoonweg wat ziel en ego is…. “willen overtuigen”, neen, dit is helemaal niet mijn ding… misschien ben jij zo… ik niet… ALLES wat ik meld is voor het goed van de mens, zoals ik reeds meer dan 20 jaar verwittig voor de nucleaire einde van deze 3de wereldoorlog en toch is deze begonnen… wat wil je wanneer de mensheid zo in achteruitgang blijft leven…in bijzonder héél diepe slaaptoestand…

    Het is aan de mens zelf om “bewust te mogen” worden, ik laat de keuze aan de mens…om te proberen te begrijpen, indien niet, wel dit ligt dan aan die mens zelf.

    Spijtig genoeg kan de mens onmogelijk begrijpen zolang ze ZELF niet doorheen hun “zuiver bewust zijn” mogen leven… nietwaar ?

    Oei / oei / oei, je zegt : “…Het lijkt wel of een oudere zus jou te lang onder de duim heeft gehouden…”

    Wil jij mensen “bepalen” ?

    Je zegt : “…Ik denk dat je veel te bieden hebt aan de wereld, maar vraag mij af wat jij zelf ervaart als rendement tussen de energie die je erin steekt en de aansluiting van anderen op jouw visie…”

    Oh ja, “het rendement”, ja want DIT is voor 98% van de wereldbevolking het allerbelangrijkste, nietwaar ? “Het is maar geld dat telt in het leven”…= de leuze van bijna alle mensen…

    Eens wij mogen leven doorheen onze “Overvloed aan Energie / Liefde enz…” mogen wij geven zoveel wij willen en wij zullen nooit aan energie ontbreken, integendeel, hoe meer wij geven, hoe meer wij krijgen… daarbij, weet ik dat het gros van de mensen mijn teksten gebruiken om “Zelf” spiritueel te lijken = vals zijn…mijn teksten vervormen / verwringen / verkrachten naar “hun hand = ego” zoals zo velen doen met de “oude geschriften” / boeken van anderen…. maar dit zal hen nooit lukken om “Spiritueel te mogen worden”…, neen… integendeel… ik moet hier eerlijk gezegd hard om lachen, want het omgekeerde gebeurt, deze mensen verwijderen hun zelf meer en meer van die “essentie” in een totaal onbewust zijn = hun ego gaat zich meer en meer opblazen…

    Soms allemaal bijzonder moeilijk om te begrijpen door mensen die diep in hun ego zitten, spijtig genoeg… “vergeef het hen, zij weten niet wat zij doen”, geen probleem..

    Inderdaad, hier heb ik helemaal geen probleem mee… jij wel ?

    Je zegt : “…Als ik mijn liefde naar jou stuur, ben jij dan bereid deze te ontvangen…”

    Jouw Liefde ?

    Is “..Het lijkt wel of een oudere zus jou te lang onder de duim heeft gehouden…” is dit jouw Liefde ?

    Bedankt, maar zo’n Liefde ontvang ik liever niet want dit is eerder een vorm van “giftige Liefde” in totaal onbewust zijn…

    Warme groetjes…

    Hilde

    *

   • Ik log uit.

    Ik zie zoveel rants van mensen die maar hun stokpaardjes blijven opzwepen zonder ooit te willen luisteren naar andere meningen.

    Allemaal variaties op newage of hun favoriete gurus.

    Ego is gewoon een ander woord voor IK alleen in het Grieks klinkt het wel wijs. Als je ‘ik’ kunt zeggen heb je zelfbewustzijn en dus kun je over jezelf nadenken. Cogito ergo sum. Ik denk dus ik besta.

    Een mens IS een levende ziel. Dat is een lichaam dat een levende geest heeft. Dat is de oudste definitie van alweer 6000 jaar geleden.

    Ik ben niet van de fipo’s (first post) en begin niet gelijk reacties te braken. Ik moet altijd eerst even het verhaal laten doordringen en overdenken. Ik vind je verhaal waardevol en oprecht, ook al ben ik met de belangrijke basis niet eens. Ik denk daar anders over na uitgebreide studie van, zeg maar een halve eeuw.

    Mijn wereldbeeld moet kloppen met de feiten. Sommige dingen kunnen wachten met hun invulling, als de basis maar klopt en niet volledig uit elkaar geslagen kan worden door 1 enkele tegenstrijdigheid.

    Maar ik zie hier veel te veel incongruenties en fallacies (nl?) om maar te blijven reageren. Ik ga niet tegen de storm inroeien.

    Het overheersende narratief hier is blijkbaar het Ego dat moet onthechten om nirvana te bereiken.

    Nee: jij moet zijn wie je bent, zoals je bent bedoeld. Jij als persoon bent geliefd. Je geest moet leidend zijn over je lichaam. Egoïsme is zielig, dierlijk. Je hebt een geest maar die is dood, slapend, onbewust.

    Er is geen ‘lizzardbrain’. Dit is indoctrinatie van evolutieleer. Evolutietheorie is wetenschappelijk achterhaald en onhoudbaar. Mendel met zijn erwten had het al vóór Darwin ontkracht.

    De mens is een levende ziel met een lichaam en een gehandicapte geest. Dat lichaam heeft een zenuwstelsel met specifieke delen voor verschillende gebieden. Daar is niets primitief of ouder. Het is allemaal zo ontworpen met diverse lagen en functies. Bewust, onbewust, hormonaal en basaal stofwisseling.

    Ons DNA bevat alle informatie om onder juiste omstandigheden te groeien en te reageren. Onze geest is een ander niveau. Hij is met ons lichaam verbonden maar is niet materieel en heeft geen massa. Of het een mechanisme heeft buiten ruimte-tijd weet ik niet, maar het is apart en uniek voor de mens.

    Informatie kan niet vanzelf ontstaan. En dus bewustzijn ook niet. Er moet een intelligentie achter zitten. En die moet specifiek en handelingsbekwaam zijn, en niet met zichzelf in conflict, doelgericht (heilig).

    Dat sluit niet uit dat de mens de enige bewuste schepping is. En ook niet dat elke intelligentie goedaardig is. Hèt grote gevaar van AI.

    De beste optie voor elke maker van (Ai) intelligentie om te weten of het goedaardig voor jou is: maak het, geef het de vrije teugel (vrije keuze) en kies degenen die jou niet tegenwerken of vernietigen, oftewel liefde teruggeven, uit.

    We leven in een simulatie. Maar dit houd in dat er een programmeur is. En die is een niveau hoger dan wij. En die wil contact met ons. Hij heeft ons zijn unieke handleiding al gegeven, is persoonlijk langsgekomen en wil nog steeds met ons spreken als we maar willen. Maar luister niet naar de neppers.

 25. Beste Ringo Dada = valse naam ter bescherming van het ego ?

  Je zegt : “…Want geen enkele kopieer Apparaat maak exact het Origineele in kopie vorm
  Ego is altijd vals dus Onvolmaakt…”

  IDD, ego = het onbewust zijn in de mens = die onvolmaaktheid…

  Je zegt : “…Betekend gelijkende het origineel maar het niet zijn…”

  NIEMAND kan GOD ZIJN !!!

  Je zegt : “…Dit doet verdwaling vergroten
  In een waan Roes geraken van …”

  Ben jij zwaar verdwaald ?

  • Beste Mensen

   Elk wezen Die een belichaming mens krijg is zeker verdwaald
   Het Ego word allen de Mensheid toe bedeeld
   Daarom geboorte op trede Vier samen met nog een paar andere dieren die dat Ego gevrijwaard blijven
   De rest krijgen een vaste zetel trede
   De mens kan dus keuze maken en daarna het gemaakte keuze achterna hollen
   De trap op of de trap af lopen
   Een keuze moet men maken
   Uit Drie mogelijkheden
   De derde is een saaie keus
   Haast niemand wil die keuze maken
   Eenzaam en Alleen op de Wereld
   Doet denken aan tekenfilms als
   Alleen op de Wereld Remi , Heidi
   Het kleine huis op de Prairie
   Bonanza deze helaas met wat geweld erbij
   Zwerven door de ruimte in de leegte door het niets met een iets wat weer niets is
   Denken
   Want alles wat men kan waarnemen dat is een verbeelding
   Echt Alles
   Battle Star Galactica
   Het is maar een spel
   Laten we gewoon spelen
   Wat het eind resultaat zal zijn
   Dat doet er niet toe
   Want er komt nooit een einde aan het spelen door het Allohmtegenwoordige via de Mens
   Uiteindelijk moeten die al zoekende door denderen op reis
   Het mallemolen blijft continu door draaien
   De wezens die een vaste zetel krijgen toe bedeeld die leven en sterven ook daar

   Dank U

   • Lieve man of vrouw, Ringo Dada… valse naam, wie ben je ? Ik kreeg nog steeds geen antwoord… blijf jij jouw ego verbergen ? Waarom ? Schaam je je er over ? Waarom verbergt een mens zijn Zelf ? Omdat hij / zij vals is ?

    Je zegt : “..Het Ego word allen de Mensheid toe bedeeld..”

    Neen, het ego is door alle mensen aangemaakt, onbewust, sedert onze kinderjaren, aangemaakt als “bescherming tegen de angsten” die ons worden opgelegd, bijgebracht… dit door onderwijs / opvoeding / omgeving / overheden / godsdiensten / sekten / films / boeken / video’s / soaps / podcasten enz.. … alles van vormen van manipulaties / indoctrinaties over de kinderen / jongeren…mensen…

    Zoals NU, het gros van de jongeren die worden overrompeld door de mega leugens van de RESET die de wereld / de mensheid wil resetten naar “hun hand, naar hun ego”..

    De mens is tot alles in staat om zichzelf te beschermen tegen zijn “eigen angsten”, angsten voor “te kort”, verlies , de dood , voor monsters / duivels / buitenaardse wezens en zo veel meer !

    Het gros van de moordenaars verklaren achteraf dat zij nooit de daad hebben verricht, dat “iemand anders in hen de daad heeft gedaa, en dit “iemand anders” = het ego,….. neen, geen duivel of buitenaards wezen of buitenaardse entiteit… of dergelijks zoals de Psy wereld is willen uitvinden… neen, gewoonweg dat “ego” = dat “onbewuste in de mens” !

    Vergeef het hun, zij weten ECHT niet wat zij doen, zij zijn onbewust…

    En zo ontstaan alle oorlogen, reeds eeuwen ver… de mens “op zoek” die blijft dwalen… die blijven in “onbewust ZIJN”…. “niet kunnen begrijpen” of “niet willen begrijpen” omdat ze roestvast in hun “overtuigingen” blijven gevangen zitten…

    Sorry…

    • Beste Mensen

     Ten Eerste
     Alles wat zichtbaar is
     Dat is al een leugen
     In een leugen kan het leugen weer gaan liegen
     Hierbij
     Alles is een Super klein deeltje van het geheel
     Zonder dat deeltje zou het geheel onvolmaakt incompleet zijn
     En dus niet kloppen
     Zo ook alle mensen
     Mensen staan niet apart hoger of lager
     Zowel het iets ontkennen als het iets bekennen zijn de twee keerzijden van èèn en de zelfde Medaille
     Kop Munt
     God Duivel
     Zoet Zuur
     + –
     Alles hoort erbij
     Dit dus in de Macrocosmos
     Zonder dezen geen beweging
     Het boven opgesomden is maar de belichaming aan èèn kant van de Medaille belicht
     De andere zijde vind men als men
     Een diepe duik neemt in de onmetelijke oceaan
     Hiervoor keert men zich naar binnen
     In het Microkosmos

     Daar begint het zoektocht pas echt te worden
     Dan bestaat er ineens alles
     En alles is goed
     Wat men ook doet
     Zonder opleggingen
     Want dan bestaat er ineens geen buiten en ook geen binnen
     Alles word èèn

     Dan komt men bij de Saaie afdeling
     Daar wil niemand naar toe
     Het afgezonderde leven

     Men kent
     Balya Awastha , Brahmacharya
     Grihastha en Sanjas
     Dit stond in het verre verleden hechter dan nu met elkaar in verbinding mee gelinkt
     Op het gebied van een afvloeiregeling tot het zoeken naar
     Er kan veel meer worden geschreven
     Maar dat heeft geen enkel nut
     ALS DE TIJD DAAR IS
     DAN KOMT DE WARE MEESTER BIJ DIE GENE THUIS LANGS

     Dank U

  • Dat is het Ultime
   Heel fijn
   Zwijgen is het aller grootste Diamant
   Twijfelen is Goud
   Luisteren is Zilver
   Spreken Schrijven is Koper of Lager
   Immers woorden schieten te kort om iets te kunnen uitleggen
   Men kan en is nooit in staat om iets een ander bij te brengen
   Zowel in het Verre Verleden , Nu als in de Verre Toekomst zal dat Niet lukken
   Want alles is veranderlijk
   Men kan bij zichzelf zien
   Geboorte Nu en Straks de Dood
   Dus vechten discussiëren heeft geen Nut
   Alles gebeurt zoals het moet gebeuren
   Precies op tijd
   Nogmaals heel fijn

   Dank U

   • Mooi nihilistisch excuus om niks te hoeven doen.

    Het geloof is uit het horen. Hoe moet iemand geloven als niemand de waarheid spreekt?

    Hoe moet iemand gered worden als niemand iets doet?

    Hoe kun je groeien als je niet wilt luisteren?

    En hoe moet je gered worden als je te eigenwijs bent om de reddingsboei vast te pakken?

    • Beste Mensen

     Dat is maar een Kijk op het leven
     De benadering van …..
     Men kan het langs veele zijde vertakkingswegen doen
     Alles blijf in dit materiële doolhof achter op het laatst
     Alleen U gaat verder
     U verenigd zich met Uw maker
     Voor zolang er in het boek staat beschreven om vervolgens weer te gaan dwalen daarna weer verenigen
     Zo blijft het mallemolen door draaien
     Dat is een feit
     Wilt men iets over zichzelf weten ?
     Vraag het aan een boom
     Als men die boom kan horen praten
     Dan is de juiste weg gevonden
     Dwaal dan niet langer

     Dank U

     • Wij hoeven, kunnen en willen niet allen als monniken te leven. Vaak is het al prima als we het leven kunnen accepteren zoals het komt in deze ‘mallemolen’. Het heeft een reden dat we hier rondlopen, ook al over zien we dat niet. Accepteren en niet manipuleren, zuiver zijn, dan doe je al heel erg veel.

    • Beste Mensen

     Niemand vraagd om gered te worden
     Alles gebeurt gewoon
     Spontaan
     De Big Bang had toch ook niemand om gevraagd ?
     Maar dat heeft gewoon plaats gevonden
     En alles viel in het materiële uitelkaar
     Alhoewel er niks is gebeurt
     Is er toch iets gebeurt
     Want Alles wat kan worden waar genomen door de zintuigen is illusie
     Ver – Beelding van de kleine Geest ookwel Ziel genoemd wat dus een super klein onderdeeltje van het Atman is
     Vervolgens op zijn beurt is Atmen maar een super klein onderdeel van Param Atman
     Param Atman is het Allergrootste deel in het geheel
     Toch het is en blijft maar een deel
     Zo zijn er heel veel dingen waar de mensheid nog niks van afweet
     En ook nooit te weten zal komen
     Het Verstand is niet capabel genoeg om dat alles te kunnen bolwerken
     Of men word voor gek verklaard
     Neem meneer Jezus of Shri Rajneesh Bhagwan – Ji
     Dan heeft men al genoeg voorbeelden
     En nog een recentere voorbeeld
     Deze meneer word nu 24 uren per dag 7 dagen per week bewaakt
     Hij word van alle kanten bedreigt met de dood
     Hij is nog maar 26 jaren jong
     Shri Dhirendra Krishna Shastri – Ji
     Ook zo een Shri Rajneesh – Ji of meneer Jezus figuur
     Men kan Hem zoeken op youtube
     Momenteel het meest bezochte zoekterm op youtube
     Dit is al een paar maanden zo
     Shri Dhirendra Krishna Shastri – Ji

     Dank U

     • De illusie van het materieveld is ónze wereld, wij moeten daar iets mee.
      Aanschouwen en vloeibaar als water zijn.
      Niets aannemen; de oerknal WAS een hypothese, die eigenlijk iedereen als waarheid is gaan aannemen. De splinternieuwe zgn. James Webb telescoop heeft deze hypothese nu waarschijnlijk al onderuit geschoffeld.Toch zullen de meesten het blijven vertellen; de oerknal was het begin. Zo ook blijft ons gedrag in ‘de genen’ zitten, blijft Covid een zeer gevaarlijke ziekte, blijven alle verzadigde vetten ongezond etc.etc.etc. En wie zijn hoofd boven het maaiveld steekt weet wat het resultaat zal zijn, dat geldt ook voor guru’s, ‘heiligen’ en andere weters en betweters.

      • Beste Mensen

       Alles is in Doolhofjes Labyrintjes vorm
       Erbuiten durft men niet te kijken
       Binnen in het cocon is het het veiligst
       Als men even het hoofd uitsteekt is er de kans op dat het hoofd word afgeschoten
       Zie geval Rusland Oekraine
       En wat gebeurt er dan …..
       De reakties liegen er niet om
       Vluchten naar veilige havens
       Of tenminste hopen dat men een veilige haven daarmee heeft bereikt
       Er bestaat geen enkele andere garantie in het Illusionaire dan de Dood
       Op een dag zichtbaar geworden lijd tot op een dag weer terug gaan naar waar men vandaan is gekomen
       Meer is er helaas niet
       De ver – beelding Aarde is een Speelbal
       Alles is daaruit ontstaan
       Dat denkt men
       Waar is de Aarde uit ontstaan ?
       Water misschien ?
       Bevroren ?
       Waar is Water dan uit ontstaan ?
       H2 O i

       Wat is Wetenschap ?
       Wetenschap is en betekend :
       Alwetende dat het vals is
       Dictatoriaal Een terreurdaad plegen
       Iets vals voor waarheid en echt doen gelden en verplichten de massa dat te accepteren al waarheid
       De Massa gedwongen ermee opvoeden doorgaan totdat een andere valsheid de vorige valsheden gaat overtreffen
       Dit is dus de betekenis van Wetenschap of WetensSchaap
       Als men het begrijpen kan tenminste

       Schrijver is maar een leek
       Zo dom als een Mens
       Een domme persoon Mens gaat namelijk nooit en te nimmer een Ezel beledigen
       Immers een Ezel stoot nooit tweemaal aan hetzelfde Steen
       Dus mensen Weet
       wat Wetenschaap is

       Het achterna hollen uit angst en opleggingen
       Jah ..
       Anders geen Diploma
       Zo ook geen kans om aan een Arbeid deel te nemen
       Maar neem nou
       Isaak Newton de Dief
       Hij is ongeletterd en toch wereld beroemd of Columbus de Zee Rover Dief Moordenaar
       Hierbij
       Wij allen zijn Moordenaars
       Ookal vermoorden wij met de ontkenningsfactor WetenSchaap
       Dit is de tijdperk van Leugen
       Liegen en bedriegen staat in deze tijdperk op nummer EEN
       Deze tijdperk is daar bekend om
       De Kali-yuga

       Dank U

  • Hij die niets geeft om een ander zwijgt. Liefde strekt zich uit.

   En aangezien hier alleen geschreven kan worden is er geen andere optie dan je uitspreken. Helaas wordt er meer geschreven om te laten zien ‘kijk hoe ver ik al ben’ dan er wil is om goed begrijpend te lezen.

   Je kunt namelijk ook heel ver heen zijn op het verkeerde pad zonder dat iemand je de juiste weg heeft gewezen.

 26. Helemaal eens Disciplus Simplex. Een forum is om te spreken. De wijze zwijgt, dat is bekend, bezit daarom niemand op deze pagina enige wijsheid?
  In verhalen wordt vaak vertelt over een ‘wijze’, die hier of daar woont, bijvoorbeeld in de bergen. De verteller rekent zichzelf kennelijk niet tot de wijzen, maar hoe weet hij dan dat het om een wijze gaat…als de wijze ook nog eens zwijgt?
  Hoe dan ook, hij/zij die werkelijk naar binnen durft te keren ervaart universele, tijdloze en onuitspreekbare principes, en hoe die dan vervolgens genoemd worden in diverse tijden en culturen is van generlei belang. In elk geval: hoe harder men schreeuwt, hoe verder men hier vanaf staat….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in