In ruil voor wapens en illusoire vooruitzichten om lid van de “Europese familie” te worden, veroordeelt het regime in Kiev zijn eigen bevolking tot een aanhoudende voedselcrisis. Na het begin van de Russische militaire operatie in Oekraïne hebben de Russische strijdkrachten de toegang tot de vitale Oekraïense zeehavens in de Zwarte Zee geblokkeerd. Vóór de oorlog werd maandelijks ongeveer 5 miljoen ton via de Zwarte Zee verscheept. Een van de belangrijkste goederen die uit Oekraïne werden uitgevoerd waren graangewassen voor Europa, bericht Southfront.org.

Dit werd een nieuw voorwendsel om Rusland ervan te beschuldigen de voedselcrisis in het Westen uit te lokken. Een korte analyse van het beleid van het regime in Kiev en van de door de Verenigde Staten en de Europese landen aangekondigde besluiten voorspelt echter een al lang geplande hongersnood in Oekraïne.

De Amerikaanse president Joe Biden probeerde de Amerikanen gerust te stellen dat er geen voedselcrisis dreigt in het land, omdat het graan gemakkelijk uit het door oorlog verscheurde Oekraïne kan worden gehaald. Hij beweerde dat er 20 miljoen ton graan in Oekraïne ligt, en dat nu de kwestie van de uitvoer daarvan wordt opgelost. Volgens hem zal dit helpen om de wereldvoedselprijzen omlaag te brengen.

Op 11 mei heeft de Europese Commissie zich gebogen over een strategie waarin technische en bureaucratische initiatieven aan de orde komen om de verscheping van plantaardige oliën, maïs en tarwe, enkele van de belangrijkste exportproducten van Oekraïne, te bespoedigen, zeiden mensen die bekend zijn met de besprekingen tegen Bloomberg.

Europa is van plan de gewassen uit te voeren per spoor, aangezien de zeehavens geblokkeerd worden door de Russische Zwarte Zeevloot. Het probleem is dat de exportcapaciteit van de spoorwegen gering is. De producten van Oekraïne hebben ook te maken met een groot aantal fytosanitaire maatregelen en quota’s voor het vervoer over land, die de doorvoer door de verschillende lidstaten naar hun eindbestemming bemoeilijken, meldden de bronnen van Bloomberg.

Dit zijn de voornaamste problemen die de EU zo spoedig mogelijk wil oplossen.

  Oekraïense soldaten filmen zichzelf terwijl ze de moeders van gesneuvelde Russische soldaten opbellen en hen bespotten

Intussen worden in de Moldavische haven Giurgiulesti aan de Donau reusachtige colonnes graanvervoerders gesignaleerd. Honderden vrachtwagens voeren graan uit van het grondgebied van Oekraïne naar de landen van de EU.

“Dit doet me denken aan 1941, toen Hitler graan uit de USSR exporteerde, het eruit haalde – en toen aanviel. Wij voeren dus graan uit naar Europa, zodat zij ons daarna voor een blote kont houden, koud en hongerig,” merkt de auteur van de video op.

De prijs die het Kievse regime betaalt voor de levering van wapens en de financiële steun van zijn bondgenoten is te hoog.

Volgens de officiële Oekraïense gegevens bedroeg de totale hoeveelheid tarwe die in het 2021/2022 geproduceerd werd 32,4 miljoen ton. Op basis van de analyse van de export over de laatste vijf seizoenen (2016-2021) exporteert Oekraïne ongeveer 80 procent van zijn tarwe. Ongeveer 6 miljoen ton blijft traditioneel op de binnenlandse markt. Dit jaar is ongeveer 26 miljoen ton bestemd voor de uitvoer.

Volgens de Oekraïense statistieken bedroeg de uitvoer van gewassen en zaaddragende peulvruchten uit Oekraïne sinds het begin van het seizoen, dat op 1 juli 2021 begon, op 15 december reeds 28,7 miljoen ton. De uitvoer van tarwe was goed voor 56%. Tot 15 december werd ten minste 16 miljoen ton tarwe uitgevoerd.

In de periode van 15 december 2021 tot 24 februari 2022 is de uitvoer volledig doorgegaan via de gebruikelijke logistieke ketens. Na de sluiting van de zeehavens stopte de uitvoer niet, maar werd hij geheroriënteerd naar landkanalen. Alleen via de spoorwegen kan ongeveer 1,1 miljoen ton graan per maand worden uitgevoerd. Miljoenen tonnen worden met vrachtwagens overgebracht. Volgens de meest voorzichtige schattingen is er van 15 december tot 10 mei minstens 6 ton tarwe extra uitgevoerd.

De hele oogst van 2021 MY is al uitgevoerd en gebruikt voor de behoeften van de Oekraïense binnenlandse markt.

Verschillende westerse bronnen, waaronder de Amerikaanse president Biden, verklaren de noodzaak van de onmiddellijke uitvoer van 20 ton extra tarwe uit Oekraïne. Het gaat om graan uit de Oekraïense strategische reserves ten bedrage van ten minste vier maanden tarweverbruik door de binnenlandse Oekraïense markt.

  Vernietigen van monsters

In het kader van de dreigende wereldwijde voedselcrisis, veroorzaakt door de westerse sancties tegen Rusland en de verstoring van de bevoorradingsketens, willen de Verenigde Staten en de Europese landen hun reserves aanvullen, dankzij de aan het Oekraïense volk ontnomen gewassen.

Het beleid van het Kievse regime onthult duidelijke tekenen van hongersnoodplanning in Oekraïne. Te midden van de aan de gang zijnde militaire operaties werd het zaaiseizoen in vele Oekraïense streken verstoord. Het mannelijk deel van de bevolking werd opgeroepen voor militaire dienst, sommige streken staan onder controle van de Russische strijdkrachten. Bovendien is de lente van 2022 aanzienlijk kouder dan in 2021. En dan hebben we het nog niet eens over het disfunctioneren van de landbouwsector, die zich sterk heeft geheroriënteerd op buitenlandse consumenten, ten nadele van de Oekraïense markt.

“In december 2021 meldden Oekraïense deskundigen dat “vertegenwoordigers van de meel- en graanindustrie een onevenwichtige tarwehandel aankondigden: hoogwaardige voedingssoorten werden aan buitenlandse markten geleverd, en voedergewassen bleven voor de Oekraïense consumenten. Na de weigering van het Ministerie van Landbouw om exportlimieten per klasse vast te stellen in het export-regulerende memorandum, trokken de Vereniging van Molenaars, de All-Ukrainian Association of Bakers en Ukrhlebprom hun handtekeningen onder het document in. Dit gebeurde voor het eerst in 10 jaar en bracht de werking van een van de meest doeltreffende mechanismen van wederzijds overleg op de graanmarkt in gevaar.”

Ongeacht de ontwikkelingen aan het front zal de oogst in MY 2022-2023 veel kleiner zijn.

Tegelijkertijd kregen ook andere takken van de landbouw in Oekraïne te maken met crisisverschijnselen, lang vóór het begin van de militaire operaties.

Volgens de Oekraïense statistieken is de eierproduktie met 13,5% gedaald, melk – met 5,8%, vlees – met 2%, wol – met 6,3%. Volgens de Vereniging “Unie van Pluimveehouders” heeft Oekraïne in juli – augustus 2021 voor het eerst sinds 1991 eieren uit Wit-Rusland ingevoerd.

  Rusland annexeert illegaal zijn eigen land en volk, volgens westerse deskundigen

Het aantal verschillende landbouwdieren is ook kritisch gedaald:

 • Runderen – met 6,9% (2,93 miljoen stuks vee)
 • Varkens – met 4,7% (5,83 miljoen stuks)
 • Schapen en geiten – met 5,9% (1,19 miljoen stuks).

Volgens deskundigen van de Vereniging “Varkensfokkers van Oekraïne” is de veeteelt in Oekraïne in 2021 het point of no return al gepasseerd en “is het herstel van de veestapel bijna onmogelijk”.

Vanaf november 2021 zijn de voedselprijzen in Oekraïne met bijna 15% gestegen. In 2021 is brood 18,9% in prijs gestegen, zuivelproducten 15,2%, vleesproducten 15,4% en suiker 20,4%.

Het is duidelijk dat een dergelijk beleid van het regime in Kiev tegen de herfst-winter van 2022-2023 zal leiden tot een kritiek tekort aan voedsel.

Een soortgelijke situatie deed zich voor in de USSR in het begin van de jaren dertig, toen de jonge Sovjetstaat, verzwakt door de Eerste Wereldoorlog en de Burgeroorlog, gedwongen was grote hoeveelheden graan, waaronder tarwe, uit te voeren naar de Verenigde Staten en andere westerse landen, waaronder Duitsland. In 1930-1931 exporteerde de USSR ongeveer 2,5 miljoen ton per jaar.

In 1932-1933 leidde de landbouwpolitiek van de USSR, die een misoogst veroorzaakte, tot hongersnood in Rusland, Oekraïne en Kazachstan. Het aantal doden in Oekraïne bedroeg 3.917.800 mensen, Rusland – 3.264.600, Kazachstan – 1.258.200 mensen, in totaal 8.731.900 mensen in heel de USSR.

In 2023 kan de tragedie zich herhalen in Oekraïne, vanwege het beleid van Kiev. Rusland zal opnieuw als de schuldige van de Oekraïense hongersnood worden aangewezen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wereldvoedselzekerheid ernstig bedreigd door Westerse sancties – Wij staan dicht bij een van de grootste hongersnoden in de geschiedenis van de mensheidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Rusland is de oorlog begonnen” en andere drogredenen
Volgend artikelEuropese gasimporteurs geven zich stilletjes over aan Rusland en beginnen hun gas in ROEBEL te kopen… terwijl de economische oorlogssancties van het Westen rampzalig terugslaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Aangezien Bio-Ethanol hier van Tarwe en Rogge zijn gemaakt
  is de kans groot dat we moeten koken en stoken op hout.
  Dus YouTube de volgende Trefwoorden;
  Hobo Stoves
  Rocket Stoves
  Woodgas stoves
  PelletKorrel-Kachels/Branders/Stoofjes
  Buddie Burner (van Kaarsvet of Crisco)
  Crisco Candle’s-Heaters-Stoves
  Omnia Ovens
  Etc. enz. e.d. o.i.d. t.z.t. m.i. Zeer nodig…!!!

  • Dakota fire hole. Geen oven nodig, alleen een minimaal stukje grond. Ook mooi om je hele buurt bij te betrekken. Bij het grofvuil is hout genoeg te vinden. En anders sprokkelhout. Een mens kan met niks! We worden alleen bang gemaakt. Alternatieven hebben we nooit geleerd op school. We zijn dom, afhankelijk gehouden. Omdat daar geld mee wordt verdiend.

   • Voorlopig is er genoeg Pellet korrels te koop voor 6 Euro per 10 kilo (Gamma)
    Prima spul voor Houtgasstoofjes… Hoe lang dit zo blijft is nog de vraag.

 2. “V.S. halen tarwe uit Oekraïne – Door oorlog verscheurd land gedoemd tot hongersnood”

  Precies de proxy-oorlog van de Verenigde Staten sloopt het Europese contigent aan tarwe, holodomoor staat voor de deur en waar vluchten de meeste Oekraïners naar toe…in Nederland zijn al gemeenten die dorpen bouwen voor de gevlucht Oekraïners het script van het WEF wordt tot de letter en geest uitgerold ook dus op gemeentelijk niveau.

  • Tuurlijk! ’t-is Globaal MonArchontisme die ’t-Vaticaan en de monarchieën uitrollen in hun depopulatie programma’s.
   Dus? DOOD a/d Ambtenarij & MonArchie !!! ZIJ zijn de “Archontische” parasitaire pathogenen v/d (globale) Economie…!!!

 3. Volgens RT.d wordt de haven van Odessa geblokkeerd door mijnen die door de Ukrainers gelegd zijn om zo te voorkomen dat de Russen daar het land binnen komen. In de haven liggen 10tallen schepen met graan en kunstmest die er niet uit kunnen varen. Van de Russen mogen ze weg. Daarom is het Slangeneiland zo belangrijk
  Het hele verhaal van de tekorten door de oorlog is flauwe kul. Ukraine kan via de normale route met treinen en wegen alles exporteren naar het westen.
  Waarom zouden de mensen wel naar het westen kunnen gaan maar zonnebloemolie niet.

  • Hoi Eelke Piers ,

   Helaas gaat het niet per trein. Dit om twee redenen. De eerste is dat het treinspoor in Ukraine van een ander formaat is dan in west Europa dus moeten de treinen overgeladen worden. Een nog groter probleem is dat Rusland de electrificatie van het Ukrainse spoorwegnet grotendeels heeft platgelegd. Ze hebben zeer beperkte diesel locomatieven. Dus….. gaat m niet worden via het spoor.

   Groeten,
   Hugo

   • Ze kunnen tanks bommen, granaten en olie overladen , waarom geen zonnebloemolie en kunstmest?
    Een bedrijf kan zo met een tankauto naar de Ukraine rijden en met een tank zonnebloemolie terug komen.

    • Hoi Eelke Piers,

     Om je vraag te beantwoorden. Voorheen (tot de oorlog uitbrak) werd dat gedaan door treinen en vrachtwagens. Ik weet niet of je wel eens een goederentrein hebt gezien maar daar past heel veel in. Geen idee hoeveel vrachtwagens je daarvoor nodig hebt. Een paar honderd misschien?

     We zitten met personeelstekorten overal. Dus nog lastiger om vrachtwagens te vinden. Zeker in een land waar oorlog is. Zou jij voor je huidige salaris een vrachtwagen willen besturen ten westen van de Dnjeper rivier? Ik niet. Die lui die die wapens transporteren krijgen echt veel ”gevarengeld”

     Groeten,
     Hugo

 4. Mijn virusscanner, McAfee, blokkeerde vandaag ineens frontnieuws.com. Hiervoor geen enkel probleem mee gehad. Meer mensen last van? Ik heb de blokkering zelf uitgezet maar ik vind het erg vreemd.

  • Je kunt merken dat de teugels op Internet worden aangehaald.
   Gisteren was dat met Pinterest. Terwijl die doen alleen moeilijk bij het woord neger. Is verboden. Wat ik zelf ben.

  • Debian GNU/Linux hier, geen McAfee of wat voor rommel dan ook nodig. Probeer dit eens met M$ Windows: 11 browser windows openen met daarin bijna 900 tabs geopend met van alles en nog wat. Blijft alles lekker draaien? Nee dus, maar met GNU/Linux of een BSD wel.

 5. Holomodor 2.0, deze keer niet Stalin maar Biden en de EU die Oekraine kapot maken…..

  Als de Europa 20 jaar geleden Rusland bij de Eu had betrokken was het vandaag een andere wereld geweest.
  De aangeleerde haat tegen alles uit Rusland is een erfenis uit een ander tijdperk en word in stand gehouden omdat er simpelweg geld mee is te verdienen, zowel economisch als militair economisch. Hele bedrijven leven ervan en hebben alle belang bij spanning en oorlog….

  Wat ik me afvraag: bij een instorting van de economie en de hyper inflatie waar we op af rennen is geld waardeloos….je zou denken dat onroerend goed dat niet is maar ook aandelen en bezit van huizen is geen zekerheid. De waarde van dingen gaat straks puur gebaseerd worden op hoe erg iemand iets nodig heeft.
  De enige waarde die alles overtreft is de hang naar leven van een angstige mens….die zal ALLES geven om even te mogen overleven, zonder enig restrictie.

  We gaan de plunderende bendes zandnegers en ander tuig uit Afrika zien langs komen….politie zal de restjes pakken….niet van de achtergebleven plunderaars maar van wat de burgers nog hebben.

  De definitie van georganiseerde misdaad is dat men in groepsverband anderen onder bedreiging van geweld of met geweld de wil oplegd en zaken afneemt….dat is dus duidelijk denk ik.

  Fijn om te weten wie je vijand is en mooier nog waar het huis van je vijand woont….

  Het worden spannende tijden.

 6. Bevolking van Oekraïne heeft dit gewild dus allemaal op dieet. De EU bevolking heeft het ook gewild dus ook allemaal op dieet en in de kou.
  Laat dat maar aan die Duitse blonde Evan Braun nakomeling over .Kom op mensen we gaan er met gestrekte arm er in tegen die Russen met behulp van Der Stürmer media.

  • Je kan wel eens Zeer gelijk hebben…
   Want is elke belasting betaler niet ‘n-“Onbewuste” coacher van ‘n-moordende pedofiele “Overheid” ?
   JA !!! TOCH ?

 7. Ik hoop dat de Oekraieners snappen dat ze niet alleen de oorlog zijn ingestuurd door de VS, maar dat ze nu ook van hun voedsel bestolen worden door de VS. Ze staan nu met hun wapens in het verkeerde deel van het land.

  En hoe zit dat met kunstschatten en goud? Heeft uncle Sam al alle goud uit Oekraiene (27 ton)? En is dat dan onderpand voor alle huidige leningen … eh giften? Of krijgen de muizen in fort Knox iets te zien wat vele muizengeneraties niet waargenomen is. Wie zal het zeggen.

 8. Het mag duidelijk zijn dat Amerika Oekraïne aan de bedelstaf brengt. Nazi’s. houden het wel een tijdje uit als in Italië en Duitsland maar uiteindelijk komen toch aan de galg te hangen door hun eigen bevolking.
  Dat goud is allang naar Amerika.

 9. …en wat als zo’n graanschip nou eens zelfmoord pleegt en een torpedo in zijn boeg ramt?
  Net zoals dat Russische schip?

  Als zeetransport naar USA wordt gesaboteerd, krijgt een dementerende gek zijn trekken thuis.

  Er zijn allerlei creatieve deeloplossingen mogelijk.
  B.v.: wat gebeurt er als de Russen Hunter Biden ontvoeren?
  Of als ze toevallig een gebouw naar de hemel blazen als er toevallig een amerikaanse delegatie is?

  Wordt tijd dat Rusland zijn tanden laat zien; b.v. een all out carpet bombing, gelijktijdig met een complete artillerie beschieting van azovstal; o.a. met veel napalm.
  Ook al komt dat niet in de tunnels, het veroorzaakt een gigantische onderdruk en vreet zuurstof op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in