Pixabay

Alleen een debiel zou iemand bedreigen die een tsunami torpedo van 200 megaton op enkele kilometers van Washington heeft liggen… die een derde van de Amerikaanse bevolking kan verdrinken, aldus Scott Ritter.

Twee Amerikaanse Congresleden die zitting hebben in een bureaucratisch overblijfsel van de Koude Oorlog hebben in het Huis van Afgevaardigden de “Oekraïne Overwinning Resolutie” ingediend, waarin de Verenigde Staten worden opgeroepen een regelrechte overwinning van Oekraïne in zijn conflict met Rusland te steunen.

Na de indiening van de resolutie moet deze worden goedgekeurd door de Commissie Buitenlandse Zaken en vervolgens in stemming worden gebracht in het Congres, zowel in het Huis van Afgevaardigden als in de Senaat, voordat zij wet wordt.

Hoewel de “Oekraïne Overwinning Resolutie” een onzekere toekomst tegemoet gaat in een Congres waar het enthousiasme voor het lopende conflict in Oekraïne tanende is, mag niet worden uitgesloten dat de resolutie wet wordt, vooral gezien de staat van dienst van de sponsors. Wilson, Cohen en McCaul werkten het laatst samen aan de “Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act”, die op 9 mei 2022 door president Joe Biden in de wet werd opgenomen. Die wet versterkte de bevoegdheid van Biden om bureaucratische barrières met betrekking tot militaire uitrusting voor Oekraïne of andere Oost-Europese landen die getroffen zijn door de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne te vereenvoudigen.

Sinds het begin van de Russische speciale militaire operatie heeft de Helsinki-commissie nauw samengewerkt met de Oekraïense regering om wetgeving op te stellen die de Oekraïense doelen en doelstellingen in het conflict met Rusland ondersteunt.

  Op de rand van een nucleaire afgrond

Het zou niet overdreven zijn om de Helsinki-commissie de facto een verlengstuk van de Oekraïense regering te noemen. De Oekraïense ambassadeur in de VS, Oksana Markarova, was namelijk de persoon die werd uitgekozen om de officiële aankondiging te doen van de indiening van de “Oekraïne Overwinning Resolutie” bij het Huis van Afgevaardigden.

De tekst van de ontwerpresolutie “bevestigt dat het het beleid van de Verenigde Staten is dat Oekraïne de invasie overwint en zijn internationaal erkende grenzen van 1991 terugkrijgt”.

Wilson en Cohen hebben beiden verklaard dat de territoriale integriteit van Oekraïne behouden moet blijven, wat betekent dat het conflict in Oekraïne pas kan worden beëindigd als de gebieden Kherson, Zaporozhye, Donetsk, Lugansk en de Krim worden teruggegeven aan de Oekraïense soevereiniteit.

Hoewel de door Wilson en Cohen ingediende resolutie de huidige beleidsdoelstellingen van de VS en de wensen van de Oekraïense regering goed weergeeft, gaat zij voorbij aan twee cruciale realiteiten. Ten eerste is het Rusland dat het conflict wint, niet Oekraïne, en als zodanig zal elke beëindiging van het huidige conflict deze harde waarheid weerspiegelen.

Door zowel de VS als Oekraïne te binden aan onrealistische verwachtingen worden bovendien obstakels opgeworpen voor een mogelijke beëindiging van het conflict via onderhandelingen, wat betekent dat het conflict zich zal voortslepen naar zijn onvermijdelijke einde – een strategische Russische overwinning – op een manier die de menselijke, materiële en financiële kosten voor Oekraïne alleen maar zal verhogen.

Zoals hoge Russische functionarissen, zoals voormalig president Dmitri Medvedev, hebben opgemerkt, kan Oekraïne zelf ophouden te bestaan als soevereine entiteit als de crisis niet via onderhandelingen wordt beëindigd. De ironie van een stuk Amerikaanse wetgeving dat pretendeert de Oekraïense soevereiniteit te verdedigen en als basis dient voor de dood van Oekraïne als natie lijkt de sponsors van de resolutie te zijn ontgaan.

  Een Russische onderzeeër die kernraketten kan lanceren vaart langs de kust van Florida

Maar de resolutie legt ook de basis voor de mogelijkheid – ja, als de resolutie haar doel bereikt – van een algemene kernoorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland. De voormalige Russische president Medvedev merkte onlangs op dat, volgens het Russische beleid inzake het gebruik van kernwapens, dergelijke wapens “kunnen worden gebruikt in geval van agressie tegen Rusland met het gebruik van andere soorten wapens die het bestaan zelf van de staat bedreigen”. Dit is in wezen het gebruik van kernwapens als reactie op dergelijke acties.”

Elke poging van Oekraïne om zijn voormalige, door Rusland geabsorbeerde gebieden terug te krijgen, zou per definitie een bedreiging vormen tegen “het voortbestaan van de Russische staat”, om Medvedev te citeren. “Als je een wapen in handen hebt,” verklaarde Medvedev onlangs, verwijzend naar kernwapens, “en ik, als voormalig president, weet wat het is, moet je erop voorbereid zijn dat je hand in een bepaalde situatie niet zal beven om het te gebruiken, hoe monsterlijk en wreed het ook klinkt.”

“Daarom zijn al die verhalen dat ‘de Russen het nooit zullen doen,’ of andersom, ‘de Russen blijven ons bang maken met het gebruik van kernwapens,’ geen cent waard,” zei Medvedev.

Dit is iets wat potentiële tegenstanders van Rusland, waaronder de Congresleden Wilson, Cohen en McCaul – en in feite elk lid van het Congres dat zal worden opgeroepen om voor de “Oekraïne Overwinning Resolutie” te stemmen – in gedachten moeten houden.

Een stem voor de resolutie is een stem voor een nucleaire oorlog met Rusland. De resolutie is een letterlijk zelfmoordpact met Oekraïne. Hopelijk wordt het Amerikaanse volk wakker voordat het te laat is, en laten zij hun vertegenwoordigers weten dat zij leven boven dood verkiezen.

  Het Amerikaanse Imperium begint uit elkaar te vallen

Oekraïne heeft zijn door de NAVO aangestuurde conflict met Rusland verloren. Het is niet nodig dat de hele wereld daardoor sterft.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische marine neemt haar eerste “Nucleaire Tsunami”-torpedo onderzeeër in ontvangst

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOver oorlog en burgeroorlog
Volgend artikelPolen’s hoogste militaire functionaris deelde enkele impopulaire waarheden over de NAVO-Russische proxy-oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Het enige resultaat hiervan zal zijn dat het proces van de dedollarisering op een stroomversnelling komt. Een land dat bankroet is kan zoveel wetten maken als het wil het zal verdrinken in eigen schuld.

  • Dat weten de Amerikaanse elites ook en hun enige oplossing uit deze nederlaag is dus oorlog, zodat ze in het hele land de staat van beleg kunnen afkondigen en zo het volk monddood maken en alle tegenstand van hun beleid kunnen opruimen. Die gekken aan de top denken echt dat ze onoverwinnelijk zijn en kunnen overleven in hun zogenaamde veilige ondergrondse schuilkelders die er uit zien als een middelgrote stad met alles erop en eraan. Dat het volk massaal het loodje legt maakt hun niks uit want zoals Albright het al zei over Irak: het was het waard”. zelf denken ze dan dat ze als “redders van de mensheid” weer van te voren af aan weer kunnen beginnen met hun misselijk makende spelletjes van de wederopbouw van een schuldeconomie waar zij weer de touwtjes van in handen hebben.

 2. De inzet van deze oorlog gaat over de-populatie. Uitbreiding van verdere macht centralisatie.

  De opmerking , hopelijk worden Amerikanen wakker en laten ze weten aan hun ‘volksvertegenwoordigers’
  Het leven boven de dood te verkiezen.
  Is nonsens.

  Alles is script , verkiezing uitslagen idem dito by the way’ het gehele overheids apparaat is gescript.
  Wat hier verondersteld wordt , geef je eigen intelligentie en daadkracht uit handen ….. aan een corrupt maffia netwerk.

  Waar Poetin ‘verleden en heden’ nu …. staat , voor mij 50-50 vraag .
  Irisscan, gezicht scan, vinger en oor afdrukken in de database.
  Voor latere opsporing.
  Want ;
  Gaat er een bom vallen , is het NWO management gevlogen.
  Zoals bekend bij eerdere gebeurtenissen.

  • Maar… mensen niet getreurd
   Barbie met snoezige laarsjes, komt u vertellen dat zij ( und Wilhelm) het Zo erg vindt voor u wat er gebeurt is door die boem 💣 , biedt u ws een ID digital currency aan. Heeft u zorg, en ‘ geld’ , en een dak boven uw hoofd ineen. 🇳🇱
   En wat zegt nl … oh zo’n fijne vrouw !
   Begripvol, leeft mee met de mensen

  • Hola,
   Ik weet niet hoe oud je bent, maar waar wil jij dan naar terug.. de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, waar nog weinig dikke mensen waren, en geen handy en internet. Zeg het maar!!!

 3. Die 2 suffe congresleden zijn als in paniek zijnde mjjnwerkers diep in de aarde terwijl ze naar houten palen grijpen om het instorten van hun mijngang te voorkomen.
  Dan, opeens wordt alles zwart en stil.

 4. Falende leiders gaan altijd door op de ingeslagen weg, omdat stoppen en omdraaien niet in hun denken voorkomt. In hun wereld gaan ze na een totaal fiasco elders aan de slag, bij soortgelijk denkenden. Helaas voor ons is het huidig ingeslagen weggetje er een die nergens toe leidt en enkel de dood aan het einde als stoppunt heeft. een carrière switch is op deze weg onmogelijk maar leg maar eens uit aan het cijfer nul wat de kleur dood is….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in