Toen het Russische leger Oekraïne binnentrok en Vladimir Poetin zijn militaire doelstellingen daar bekend maakte, lieten de Europese leiders de situatie snel escaleren door ingrijpende economische en banksancties tegen het Russische volk uit te vaardigen. Deze sancties veroorzaakten een domino-effect van onbedoelde gevolgen in heel Europa en het Westen, schrijft Lance D Johnson.

De Verenigde Staten, Canada en Europa vormden een hard, “verenigd front” tegen Rusland, maar naarmate hun handelsoorlog tegen Rusland escaleerde, werden de bevoorradingsketens bedreigd en stegen in het hele Westen de prijzen van waardevolle grondstoffen. De Europese leiders spraken vanaf het begin grote taal tegen Vladimir Poetin, en stelden loze eisen zonder dat zij veel invloed konden uitoefenen. Rusland reageerde op de sancties door te eisen dat vijandige naties in het Westen voor Russische energieleveranties met goud of Russische roebels zouden betalen. Vladimir Poetin noemde Europa’s bluf en legde de kwetsbaarheden van het Westen bloot.

Europese kopers van gas betalen nu voor energie in Russische roebels, waardoor Rusland zich gesterkt voelt

Nu heeft het voormalige hoofd van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, bevestigd dat Europese kopers van gas voor energie in Russische roebels betalen. Draghi zegt nu dat “de meeste gasimporteurs” rekeningen in roebels bij Gazprom hebben geopend en zich bij de Russische eisen hebben neergelegd. De ene na de andere Europese gaskoper overtreedt de sancties van de EU tegen Rusland, terwijl de harde taal van het Westen niet meer wordt dan een echo van zwakheid. De reservevaluta van de wereld – de Amerikaanse dollar – krijgt daarbij een historische klap, nu Rusland de petrodollar omzeilt.

  Dienaar van de Corrupten

Het Westen geeft zich stilletjes over aan Rusland, nu het Kremlin olie en kunstmest als hefboom over het Westen heeft. Tegelijkertijd dreigt het Biden-regime meer Amerikaanse wapens en militair materieel (tot een waarde van 20 miljard dollar) naar Azov te sturen, de nazi-regimenten die in Oekraïne vechten. Dit is hetzelfde nazi-regimenten dat anti-tank raketten kreeg via een gecoördineerde wapenoverdracht op de Amerikaanse ambassade in Kiev, Oekraïne. Dit is hetzelfde Azov-regiment dat de afgelopen acht jaar training van Westerse instructeurs heeft gekregen. Niet alleen hebben de sancties van de V.S. averechts gewerkt, maar hun wanhopige militaire alliantie met het nazistische Azov-regiment heeft onschuldige Oekraïense mensen alleen maar verder in gevaar gebracht.

De Italiaanse premier onthult dat het Westen aan het capituleren is voor Rusland, nu de economische oorlogsvoering van het Westen averechts werkt

Als premier van Italië probeerde Draghi te beweren dat Italië voor gas zou kunnen betalen zonder de EU-sancties tegen Rusland te overtreden. Toen hem echter gevraagd werd hoe zeker hij was dat Italië in staat zou zijn het gas te laten stromen zonder de EU-sancties te schenden, probeerde Draghi zich eruit te wurmen. “Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in, maar om een dwaze reden. Er is geen officiële uitspraak over wat het betekent om sancties te overtreden. Niemand heeft ooit iets gezegd over de vraag of betalingen in roebels de sancties schenden of niet, hoe die betalingen georganiseerd worden. Het is hier dus zo’n grijze zone.”

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen heeft op 27 april duidelijk gemaakt dat de Europese gasbedrijven niet moeten buigen voor de Russische energie-eisen. “Bedrijven met dergelijke contracten mogen niet toegeven aan de Russische eisen,” zei von der Leyen. “Dat zou een overtreding van de sancties zijn, dus een groot risico voor de bedrijven.”

  Kunnen Westerse luchtverdedigingssystemen het Kievse regime helpen?

Draghi bekende uiteindelijk dat het grootste deel van Europa de sancties niet kon handhaven en al zwichtte voor de energie-eisen van Poetin. “In feite hebben de meeste gasimporteurs al een rekening in roebels geopend bij Gazprom,” zei Draghi, waarmee hij onthulde dat Europa nog steeds miljarden per dag aan Rusland betaalt, en wel op Russische voorwaarden! Er is geen verenigd front tegen Rusland. Het zijn allemaal loze praatjes.

Rusland zal alle militaire uitrusting die door de NAVO-landen naar Oekraïne gebracht wordt, blijven vernietigen, en ze zullen er rijk van worden terwijl ze dat doen, terwijl de economische en bankoorlogsplannen van het Westen averechts werken, terwijl de bevoorradingsketens wereldwijd wankelen, en terwijl onschuldigen blijven lijden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Roebelgas:” De Grote Reset van Davos is verbrijzeld door de Russische ResetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelV.S. halen tarwe uit Oekraïne – Door oorlog verscheurd land gedoemd tot hongersnood
Volgend artikelHoe het Westen Poetin dwingt tot een nucleaire eerste aanval
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Die zogenaamde westerse leiders die de oorlog uitgelokt hebben en aan de gang houden tegen de wil van het westerse volk dit gigantische misdrijf en de kosten daarvan wentelen de maniakken volledig af op de burgerbevolking.
  Wanneer staat het totale volk op tegen deze tirannen.

 2. Ursula van der Leyen staat nu in haar HEMD en ik hoop dat het hemd nog veel groter hemd gaat worden.
  Wij in Europa worden “ opgeofferd “ door onze eigen ONBEKWAME en ongekozen LEIDERS. ❗️
  De “ lijders( met lange ij ) Die nietsontziend en totaal de oorzaak van dit conflikt niet hebben onderzocht, ons in de economische afgrond willen storten.
  Ik hoop op tegengas vanuit de industrie…..

  Waar zijn de leiders van STATUUR, DIE WEL INZICHTEN HEBBEN IN GEOPOLITIEK ZAKEN???
  Met dit stelletje leiders ( SCHREEUWERS) zowel in Europa als in de USA worden we in Europa VERMALEN EN TOT DE BEDELSTAF GEBRACHT.

  RUSLAND HEEFT BEGREPEN DAT HIER ZIJN KANS LIGT.
  Rusland heeft talloze malen aan gegeven dat het wilde praten over de toestand in Europa maar steeds werd het hooghartig afgewezen….. Putin heeft gelijk kijk eens naar de AZOV nazi’s en er zijn de afgelopen 8 jaar al 14.000 etnische Russen door hen in de Donbas omgebracht. Door deze door het westen getrainde schurken.
  Zij zijn het die Zalensky in de hand hebben…… Jij doet wat wij zeggen en anders vermoorden wij jou….
  ZALENSKY IS EEN MARIONET VAN ZIJN EIGEN LEGERTJE, MET NAZI’s

  Als Europa dan niet wil horen dan maar voelen.

  • Hoi Anna,

   Ik wil je graag uit de illusie helpen dat ongekozen leiders (lijders) onbekwaam zijn. Ze zijn zeer bekwaam. Zo bekwaam dat ze de industie, voedsel industrie etc de mond hebben weten te smoren zodat het vernietigen van de samenleving doorgang kan vinden. Dit is gepland.

   Groeten,
   Hugo

   • Nee Hugo,
    ze zijn wel onbekwaam en dat is ook meteen de reden dat ze al jaren op die posities zijn gezet. Het zijn bruikbare idioten die denken dat ze er toe doen, incl Rutte, kaag, hoekstra, judas van de cu, etc etc.
    En ja, het is gepland maar dan wel door de ‘krachten’ achter ’t wef, die op hun beurt al net zo’n grote idioten zijn. Ze denken goddelijke krachten te hebben omdat ze al het geld van de wereld bezitten en iedereen kunnen om- of opkopen voor hun debiele plannetjes.
    Velen gingen hen voor in de geschiedenis en net als hun voorgangers zal het hen zuur opbreken. Dat is al volop aan de gang.
    Steeds meer mensen worden wakker en spoedig zullen er gewoon te veel ‘wakkeren’ zijn, de onvermijdelijke afrekeningen zullen niet voor de poes zijn.
    We zijn dus nog lang niet uit de ellende maar de teerling is geworpen en dat is onomkeerbaar.

    • Helemaal mee eens! Weg met dat zooitje en de macht bij de echte volksvertegenwoordigers, / regeringen die WEL voor het volk staan.

 3. Dat gaat niet zo stilletjes. Je hoeft alleen maar de enorme stijging van de roebel te bekijken. De roebel is hard op weg naar het 5 jarige record waar de euro compleet instort.

 4. Deze Europese commissie heeft enkel maar aangetoond wat voor laag-IQ mensen het wel zijn. hetzelfde gaat op voor de VS. Zelden is in het Westen het IQ niveau van de politici zo laag geweest als heden, te daarbij dat veel zgn ‘regeringsleiders’ woke-vrouwen zijn die in feite voor niets goed zijn, enkel om zich een weg naar de top the BJ-en en we hebben het concept van Davos, waar ene Klaus Schwab zich een meesterspeler voelt…maar niet beseft dat hij nog dommer is dan zijn Harari-chimpansee! En dan zwijgen we nog van de economische Westerse meesterbreinen, allemaal met een diplomaatje “economie for dummies”, HET meesterwerk voor gebruik aan de LSE! Luister even naar mafkegel Paul de Grauwe en je weet genoeg! Probleem is wel …hoe moeten we een volk noemen dat zich door zo’n low-IQ imbecielen laat leiden?

 5. Hoi FN redactie,

  Er is een foutje geslopen in dit stuk. Het stelt ”Nu heeft het hoofd van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, ” Draghi is het voormalig hoofd van de ECB. Christine Lagarde is nu het hoofd.

  Groeten,
  Hugo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in