Foto Credit: Dances with Beares / Duitse Leopard 2A6 die inwendig verbrandt nadat hij werd geraakt door Russisch vuur in de buurt van Avdeyevka in november 2023.

Er is een fractie van de Duitsers die, wanneer ze in het openbaar spreken of schrijven, zichzelf als de goede Duitsers beschouwen. Goede Duitsers zijn voor Duitsland zoals propaganda voor de waarheid is – verwaarloosbaar klein; soms vertellen ze de waarheid; altijd irrelevant voor de uitkomst van de oorlogen die Duitsland voert, schrijft John Helmer.

Het politieke begrip van de Duitsers – om Mao Zedongs axioma aan te passen dat politieke macht uit de loop van een geweer komt – komt alleen uit de loop van een Russisch geweer. De goede Duitsers definiëren zichzelf publiekelijk door te wensen dat dit niet waar was, omdat ze zich realiseren dat ze niets kunnen doen om te voorkomen dat de rest van hun landgenoten zich op de Russische geweren stort totdat er geen Duitsers meer zijn, waaronder de goede Duitsers.

Een van deze wensdromen van goede Duitsers heet Florian Roetzer, die in 1996 de veelgelezen internetpublicatie Telepolis oprichtte en zich in 2021 terugtrok om elders te gaan schrijven. Roetzer heeft net zijn analyse gepubliceerd van het transcript van de teleconferentie van vorige maand waarin de chef van de Duitse luchtmacht, luitenant-generaal Ingo Gerhartz, met drie ondergeschikten een plan besprak om Russische civiele en militaire doelen aan te vallen met de Duitse Taurus KEPD 350E kruisraket; deze Duitse operatie te verbergen achter Britse, Franse en Oekraïense strijdkrachten en Duitse commerciële bedrijven; de raketleveringen te versnellen; en het plan ter goedkeuring voor te leggen aan de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius en kanselier Olaf Scholz.

Gerhartz voert niet alleen persoonlijk oorlog tegen Rusland, zoals hij twee weken geleden, op 19 februari, aan de telefoon uitlegde. Afgelopen november verklaarde hij de persoonlijke oorlog in samenwerking met de Israëlische luchtmacht bij het uitvoeren van de genocide op Gaza.

Het transcript van Gerhartz, vertaald uit het Duits, kan hier worden gelezen.

In Roetzers nieuwe analyse, gepubliceerd op 2 maart in het tijdschrift Overton, is het probleem niet (volgens Roetzer) dat Gerhartz en de Bundeswehr hun oorlog op het Oekraïense slagveld verliezen, of dat ze erop uit zijn om een Russische tegenaanval uit te lokken tegen Duitse doelen buiten dat slagveld.

“Het feit dat Rusland de gesprekken van de Duitse officieren kon afluisteren… is een groot probleem voor de Bundeswehr, ook ten opzichte van haar partners, die haar misschien niet meer vertrouwen.”

“Het grotere [sic] probleem is echter al geruime tijd van Poetin, nadat de ene na de andere rode lijn is overschreden door de NAVO-landen, zonder dat Rusland daar echt op reageerde, afgezien van waarschuwingen… Maar tot nu toe heeft Poetin elke militaire steun voor Oekraïne geaccepteerd. Maar als het nu meer en meer bekend wordt dat NAVO-landen Oekraïne rechtstreeks ondersteunen met doelgegevens en in het algemeen bij aanvallen met westerse raketten en kruisraketten door de deelname van soldaten in burger en inlichtingenofficieren, en zo oorlogspartijen worden, dan heeft Poetin, die propageert dat Rusland zichzelf verdedigt in Oekraïne, het probleem dat hij zwakte toont en alleen maar bluft, als er geen actie tegen hem wordt ondernomen.”

“Het is duidelijk” – aldus Roetzer – “dat Rusland niet kan opboksen tegen een NAVO die verzwakt is door de Oekraïne-oorlog en daarom een direct conflict uit de weg gaat. Maar als de aanvallen op Rusland blijven toenemen en westerse wapens openlijk worden gebruikt, zal Poetin steun in Rusland verliezen als er geen militaire reactie komt… Met de publicatie van het afgeluisterde gesprek van de Duitse officieren heeft het Russische leiderschap zichzelf mogelijk benadeeld – al was het maar omdat de Bundeswehr nu moet proberen de veiligheidskloof te dichten. Het is mogelijk dat [staatsmediadirecteur Margarita] Simonyan hier te ver is gegaan. De vraag is of de publicatie werd gecoördineerd met het Kremlin.”

  “Best In Hell” - De eerste full-length speelfilm over de SMO in Oekraïne

Dat Duitsland in oorlog is met Rusland wordt in Moskou al lang begrepen. Dat er goede Duitsers zijn zoals Roetzer die het graag anders willen om morele, juridische, Duitse nationale of persoonlijke redenen is ook bekend. Sommige van deze goede Duitsers hebben zelfs als Duitse generaal gediend.

Wat de Novitsjok-episode van Navalny in de herfst van 2020 onthulde, gevolgd door de vernietiging van de Nord Stream pijpleidingen in september 2022; en nu de teleconferentie van Gerhartz van vorige maand – wat alle drie de episodes onthullen is niet hoe de Duitsers in Moskou worden begrepen, maar eerder hoe de goede Duitsers reageren wanneer ze worden geconfronteerd met de oorlog die ze machteloos zijn om hun landgenoten af te schrikken of te stoppen.

De machteloosheid van het Duitse verzet tegen deze oorlog wordt ook goed begrepen in Moskou. Wat rest is dat het Kremlin en de Generale Staf besluiten om de Duitsers de enige les te leren op de enige manier die ze begrijpen. Dat is de les die de Duitsers volgende maand al negenenzeventig jaar lang niet hebben geleerd – sinds 30 april 1945, toen Adolf Hitler zichzelf doodschoot voordat hij gevangen kon worden genomen door het Rode Leger dat buiten zijn bunker in Berlijn stond te wachten.

Links: “Wie is het meest geschaad door het afgeluisterde gesprek van Duitse luchtmachtofficieren over Taurus” door Florian Roetzer. Hoe Roetzer heeft vastgesteld dat het uitlekken van het gesprek door Russische afluisterapparatuur kwam, zegt hij niet. Rechts: Florian Roetzer.

Overton is een geheimzinnige Duitse publicatie gevestigd in Frankfurt; genoemd onder een Engelse revolutionaire naam, onthult het tijdschrift niets over zijn geldbronnen, de namen van zijn directie of zijn locatie – behalve dat het op de startpagina van zijn website zegt dat het “een stem is tegen debatvernauwing en moralisme. Het stelt de algemene narratieven in vraag en is beslist geen ideologische spreekbuis of orgaan van uitspraak, maar voelt zich toegewijd aan de Verlichting.”

De context van de Gerhartz teleconferentie van 19 februari 2024 is de ambitie van het pas opgerichte Bundeswehr Space Command, geleid door generaal-majoor Michael Traut, die in april 2023 het nieuwe hoofdkwartier van het commando inaugureerde. Traut is één rang lager dan Gerhartz maar rapporteert onafhankelijk; twee van de officieren die deelnamen aan de teleconferentie, Fenske en Frostedte, rapporteren aan Traut; zij zijn lager dan brigadegeneraal Frank Graefe, plaatsvervangend chef van de luchtmachtstaf voor operaties, de vierde deelnemer aan de teleconferentie. Roetzer noch andere Duitse verslaggevers hebben de volledige namen van Fenske en Frostedte, hun eenheden, rangen en operationele verantwoordelijkheden bekend gemaakt.

Links: Op 3 april 2023 opende generaal Traut zijn hoofdkwartier met cartoon stormtroopers om de Russische vijand te simuleren. Rechts: Traut.

Uit de gepubliceerde opname blijkt dat Fenske en Frostedte verslag hebben uitgebracht aan Graefe over het gebruik van satellieten en andere middelen door de Duitse luchtmacht voor het richten op Rusland (“maximale nauwkeurigheid tot drie meter”); levering van raketdoelgegevens aan raketlanceeroperaties; training van Oekraïense operators; en uitrusting voor de vliegtuigen die de Duitse luchtmacht plant voor het lanceren van de Taurus raketten tegen de Russische doelen; op de band zegt Gerhartz “het maakt niet uit of het een Sukhoi of F-16 is.”

  Alle aardgasstroom op pijpleiding Yamal-Europa stopgezet

De Duitse officieren vermelden niet het bereik van de Taurus raketten die ze van plan zijn te gebruiken in hun operaties.

De Duitse luchtmachtbasis in Büchel, waar kernbommen en kernkoppen van de Amerikaanse luchtmacht worden opgeslagen, wordt in het gesprek genoemd als operationeel centrum voor het aanvalsplan, “onder voorbehoud van het creëren van een veilige verbinding met Oekraïne.” F-16’s opereren vanaf Büchel en, 70 kilometer verderop, vanaf de luchtmachtbasis Spangdahlem.

Vliegbasis Buchel in het westen van Duitsland. Volgens Fenske kan de basis doelgegevens en andere technische ondersteuning leveren voor de operatie tegen Russische doelen. Gerhartz was het daarmee eens, maar voegde er camouflage aan toe: “Politici kunnen zich zorgen maken over de directe, gesloten verbinding tussen Büchel en Oekraïne, die zou kunnen uitgroeien tot directe deelname aan het Oekraïense conflict. Maar in dit geval kunnen we zeggen dat de uitwisseling van informatie zal plaatsvinden via MBDA [MBDA Deutschland GmbH is het Duitse bedrijf voor raketsystemen dat Taurus produceert], en we zullen een of twee van onze specialisten naar Schrobenhausen [het hoofdkwartier van MBDA] sturen. Natuurlijk is dit een truc, maar vanuit politiek oogpunt kan het er anders uitzien. Als informatie wordt uitgewisseld via de fabrikant, dan wordt dit niet geassocieerd met ons.”

Op de geluidsband bespreken Duitse militairen luchtoperaties tegen Rusland vanaf een met kernwapens uitgeruste luchtmachtbasis. De openhartigheid van hun oorlogsdoelen tegen Rusland en van hun pogingen om hun “trucs”, zoals Gerhartz ze noemt, te camoufleren voor Duitse politieke en publieke doeleinden is niet wat “nieuw” is in deze onthulling. Wat wel “nieuw” is, is de context van deze teleconferentie tussen alle andere die tegelijkertijd plaatsvinden – dit is de zekerheid dat wanneer Duitse legerofficieren en Duitse marineofficieren operaties bespreken op het niveau van de generale staf voordat ze minister van Defensie Pistorius informeren, ze net zo toegewijd zijn aan het aanvallen van Rusland als Gerhartz en zijn vliegeniers.

Al deze Duitsers zijn in oorlog met Rusland. Er is geen reden voor hun tegenhangers op de Russische generale staf om wat Gerhartz zei op een andere manier te interpreteren. De identificatie van Büchel en F-16’s in de discussie moet (ik herhaal, moet) de Russische inschatting triggeren dat de Duitsers in staat zijn om, met Amerikaanse, Britse en Franse aansporing, F-16’s met kernkoppen te lanceren.

Dat de Taurus-raket een kernkop kan hebben is geen nieuws in Duitsland.

De Russen begrijpen ook al dat als een F-16 opstijgt voor een Russische aanvalsoperatie, deze zal worden “verbrand”, om de term te gebruiken die president Poetin gebruikte in zijn waarschuwing van 26 juni 2023. “De F-16 zal ook verbranden, daar bestaat geen twijfel over. Maar als ze zich op luchtmachtbases buiten Oekraïne bevinden en worden gebruikt in gevechtsoperaties, zullen we moeten kijken hoe we die middelen die worden gebruikt in gevechtsoperaties tegen ons, kunnen raken en waar we ze kunnen raken. Dit is een ernstig gevaar voor de verdere betrokkenheid van de NAVO in dit gewapende conflict.” Poetin bedoelde ook Büchel en Spangdahlem.

Bron: https://www.bitchute.com/video/JjxHCw5PP2s9/

In oktober 2023 voegde Dmitry Medvedev, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsraad, aan de Russische tegendoelwitten voor de Taurus toe. “Ogenschijnlijk is dit in overeenstemming met het internationaal recht. Welnu, in dat geval zullen aanvallen op Duitse fabrieken waar deze raketten worden gemaakt ook volledig in overeenstemming zijn met het internationaal recht,” zei Medvedev.

  Russisch Ministerie van Buitenlandse Zaken zinspeelt nu op oorlog in heel Europa

Slechts twee Duitse generaals van de lijst met gepensioneerden, brigadegeneraal Erich Vad en generaal-majoor Harald Kujat, hebben zich publiekelijk uitgesproken tegen de Duitse oorlogsvoering tegen Rusland. Florian Roetzer is niet zo categorisch of duidelijk.

Roetzer ziet zichzelf graag als een goede Duitser. In die hoedanigheid publiceerde hij vertalingen in het Duits van rapporten over Russische onderwerpen van de website Dances with Bears. Dat wil zeggen, totdat hij woorden, zinnen en bevindingen begon te bewerken waarvan hij de waarheidsgetrouwheid niet in twijfel trok, maar waarvan de politieke implicaties in de Duitse context bedreigend voor hem werden.

Op een gegeven moment betwistte Roetzer mijn rapporten over Russisch civiel en militair bewijs van de aanwezigheid van NAVO-officieren in de Azovstal bunkers tijdens de Slag om Mariupol in mei 2022. Hij vertelde me het volgende: “Of het waar is over de generaal of andere buitenlandse officieren moet snel duidelijk worden. Ik geloof wel dat er iets van waar is, maar ik weet het nog steeds niet zeker.”

Ik antwoordde: “Als je deze ‘zeker’ standaard die je al hebt toegepast om mij te censureren ook zou toepassen op je andere bijdragers, dan zou je niets hebben om te publiceren.” “Ik heb je niet gecensureerd,” zei Roetzer, “ik heb er alleen waarschijnlijk aan toegevoegd.” Ik zei dat dat lafheid was. “Waarom laf,” antwoordde Roetzer, “als je zegt dat je denkt dat iets mogelijk is, maar het niet weet? Ik vind dat eerlijker dan beweren dat je iets weet dat je geloofwaardig vindt, maar dat gebaseerd is op geruchten.”

Toen Roetzer doorging met het toepassen van zijn “van horen zeggen” regel en weigerde te stoppen met de censuur, werd zijn toestemming tot herpublicatie ingetrokken en werd hem verzocht alles wat hij had gepubliceerd met mijn naamsvermelding te verwijderen.

Roetzer’s toepassing van deze “van horen zeggen” regel op wat hij denkt dat hij de Duitse generaals vorige maand heeft horen zeggen, en wat hij denkt, of heeft opgevangen, het “grotere probleem” is voor president Poetin en de Russische generale staf zijn nu openlijk te zien. Lees het volledige stuk van Roetzer hier.

“De inhoud van het afgeluisterde gesprek,” concludeert Roetzer, “bevat eigenlijk niets nieuws. Uiteindelijk zou het moeilijk kunnen zijn voor Poetin.” Roetzer heeft geen bewijs dat het gesprek is afgeluisterd door de Russen. Hij heeft geen bewijs van hoe de details aan Russische kant zijn geïnterpreteerd; zijn beweringen dat “Poetin elke militaire steun [van de NAVO] voor Oekraïne heeft geaccepteerd” en dat “Rusland niet kan concurreren tegen een NAVO die verzwakt is door de oorlog in Oekraïne” zijn onjuist.

Aangezien dit is hoe goede Duitsers denken en zich uitdrukken, heeft generaal Gerhartz alle reden voor het vertrouwen dat hij uitsprak in zijn operationele plannen. “Natuurlijk is dit een truc,” vertelde hij zijn ondergeschikten, “maar vanuit politiek oogpunt kan het er anders uitzien. Als er informatie wordt uitgewisseld via de fabrikant, dan wordt dit niet met ons geassocieerd.”

Natuurlijk werden ze niet voor de gek gehouden. Alleen de goede Duitsers worden voor de gek gehouden; in deze oorlog houden ze zichzelf voor de gek.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Video: Oekrainse commandant beschrijft “gevechtstrucs” van Wagner-strijders – “Infanterie met honden!”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPlegen NAVO en Israël zelfmoord?
Volgend artikelGevolgen van het Bundeswehr-schandaal
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. als dat waar is van die gesprekken dan zal Rusland wel meer gehoord hebben dat ze niet mochten weten.
    gezien de manier waarop Rusland zijn verdediging opsteld is volgens mij , omdat hij de plannen kent van zijn tegenstaander.

  2. Het wordt met de dag idioter met die NAVO sukkels, het lijkt er op dat de SFB ze al heel lang afluisteren en hun oren niet kunnen geloven, zoveel amateurs kletsen prietpraat en helemaal niets in codes , gemakkelijker kunnen ze het niet maken voor Putin. Die ongeschikte leugenaar verrotte miljarden dief Rutte als secretaris generaal NAVO maakt alles nog dieper onder de ernstige puinhoop maat.

  3. Als ze aan het verliezen zijn dan zal de Navo escaleren. Eerst gaan de achterbakse Engelsen een stap verder met het afschiete van een langeafstandsraketje hier en daar. Daarop zeggen ze “kijk, de Rus doet toch niks terug”. Vervolgens worden de domme Duitsers overgehaald om hetzelfde te doen grootschaliger tot die – de Duitsers maar niet de Engelsen – een dreun terugkrijgen van de Rus. Typisch Engelse werkwijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in