Elk elektronisch apparaat in uw huis – van huishoudelijke apparaten tot slimme meters en deurbellen – vormt een persoonlijk “internet der dingen”. De grote providers verzamelen de gegevens, delen ze of verkopen ze aan anderen – dat is de verwachte uitkomst. Er blijft echter een mix van beveiligingsproblemen die hackers in staat stellen een IoT-profiel van u op te bouwen om te zien wanneer u thuis bent, welke waardevolle spullen u misschien hebt, enz. In eenvoudig taalgebruik: u bent naakt. Figuurlijk gesproken bent u zo naakt als een babykont en kan iedereen in uw huis kijken.

Elk groot apparaat in uw huis is uitgerust met een Wi-Fi-kaart (koelkasten, airconditioners, tv’s, wasmachines, drogers en slimme meters). Ring- en Nest-apparaten communiceren via Wi-Fi. Slimme “assistenten” zoals uw smartphone, Alexa en Siri maken allemaal gebruik van Wi-Fi. Omdat de meeste van deze apparaten nooit worden bijgewerkt met software of firmware, zijn ze kwetsbaar voor hackers.

Het zal u niet verbazen dat AI wordt gezien als de oplossing. Bereid u voor om meer geld uit te geven naast identiteitsdiefstal, titelblokkering, virusbescherming, malwaresoftware, enz. – TN-redacteur

Internationale onderzoekers waarschuwen voor de veiligheids- en privacyproblemen die op de loer liggen in slimme huizen. Onder leiding van IMDEA Networks en de Northeastern University, hebben onderzoekers een verscheidenheid aan beveiligings- en privacybedreigingen geïdentificeerd die voortkomen uit de lokale netwerkinteracties van Internet-of-Things (IoT) apparaten en mobiele toepassingen, schrijft Uncutnews.

Slimme huizen zijn voortdurend in ontwikkeling en omvatten een breed scala aan IoT-apparaten voor consumenten, waaronder smartphones, slimme tv’s, virtuele assistenten en CCTV-camera’s. Deze apparaten zijn uitgerust met camera’s, microprocessoren, mobiele toepassingen, microfoons en verschillende sensoren die activiteit in onze meest intieme ruimte – ons huis – kunnen vastleggen. Maar kunnen we er echt op vertrouwen dat deze apparaten de gevoelige gegevens die ze verzamelen verwerken en beschermen?

  Recent geval van ernstig microgolfsyndroom onthult problemen met 5G

“Als we denken aan wat er achter de muren van ons huis gebeurt, zien we dat als een vertrouwde en privé plek. In werkelijkheid doorbreken slimme apparaten in onze huizen die sluier van vertrouwen en privacy op een manier die bijna elk bedrijf in staat stelt om te weten welke apparaten zich in je huis bevinden, wanneer je thuis bent en waar je huis zich bevindt,” zei David Choffnes, universitair hoofddocent computerwetenschappen en uitvoerend directeur van het Cybersecurity and Privacy Institute aan de Northeastern University, in een persbericht. “Consumenten zijn zich over het algemeen niet bewust van dit gedrag en er is behoefte aan betere bescherming in huis.”

Alarmerende bevindingen over smart home technologie

Voor het onderzoek onderzochten de onderzoekers de fijne kneepjes van lokale netwerkinteracties tussen 93 IoT-apparaten en mobiele toepassingen en konden ze tal van voorheen onbekende beveiligings- en privacyproblemen aan het licht brengen met gevolgen voor de echte wereld.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht dat lokale netwerken veilige omgevingen zijn, onthult het onderzoek nieuwe bedreigingen die samenhangen met de onbedoelde openbaarmaking van gevoelige gegevens door IoT-apparaten op lokale netwerken die gebruikmaken van standaardprotocollen zoals UPnP of mDNS. Deze bedreigingen omvatten de onthulling van unieke apparaatnamen, UUID’s (Universally Unique Identifiers) en zelfs de geografische locatie van huishoudens. Deze informatie kan worden geëxploiteerd door bedrijven die zich bezighouden met surveillancekapitalisme zonder dat de gebruikers hiervan op de hoogte zijn.

“Bij het analyseren van de gegevens die zijn verzameld door IoT-inspecteurs hebben we bewijs gevonden dat IoT-apparaten onbedoeld ten minste één stukje PII (persoonlijk identificeerbare informatie) blootgeven, zoals een uniek hardwareadres (MAC), UUID of unieke apparaatnaam in duizenden echte slimme huizen,” legt Vijay Prakash uit, co-auteur van het onderzoek en promovendus aan de Tandon School of Engineering van New York University. “Elk afzonderlijk stukje PII is nuttig om een huishouden te identificeren, maar de combinatie van alle drie maakt een huis zeer uniek en gemakkelijk te identificeren. Ter vergelijking, als je de vingerafdruk van één persoon neemt met behulp van de eenvoudigste browser fingerprinting techniek, dan is die net zo uniek als die van 1.500 mensen. Als van een slim huis vingerafdrukken worden genomen met alle drie de typen identificatie, is het net zo uniek als één op de 1,12 miljoen slimme huizen.”

  Misdaad tegen de mensheid: 5G is een systeem om wapens in te zetten, vermomd als een verbetering van de communicatie

Het krachtige wapen van lokale netwerkprotocollen

Het onderzoek laat zien hoe lokale netwerkprotocollen kunnen worden gebruikt als zijkanalen om toegang te krijgen tot gegevens die theoretisch worden beschermd door mobiele app-permissies, zoals de locatie van woningen.

“Een zijkanaal is een slimme manier om indirect toegang te krijgen tot gevoelige gegevens. Ontwikkelaars van Android-apps moeten bijvoorbeeld toestemming van de gebruiker krijgen als ze toegang willen tot gegevens zoals de locatie”, legt Narseo Vallina-Rodriguez, Associate Research Professor bij IMDEA Networks en medeoprichter van AppCensus, uit. “We hebben echter aangetoond dat bepaalde spywaretoepassingen en reclamebedrijven misbruik maken van lokale netwerkprotocollen om toegang te krijgen tot deze gevoelige informatie zonder dat de gebruiker dat weet. Het enige wat ze hoeven te doen is andere IoT-apparaten die op het lokale netwerk worden gebruikt via standaardprotocollen zoals UPnP vragen om vriendelijk te vragen.”

“Ons onderzoek toont aan dat de lokale netwerkprotocollen die gebruikt worden door IoT-apparaten niet voldoende beschermd zijn en gevoelige informatie over de woning en het gebruik van de apparaten onthullen,” voegt Juan Tapiador, professor aan de Universidad Carlos III de Madrid, toe. “Deze informatie wordt op een ondoorzichtige manier verzameld en vergemakkelijkt het maken van profielen over onze gewoonten of sociaaleconomische status”.

Wijdverspreide impact en behoefte aan actie

De implicaties van dit onderzoek reiken verder dan de academische wereld en benadrukken de noodzaak voor fabrikanten, softwareontwikkelaars, exploitanten van IoT- en mobiele platforms en beleidsmakers om resoluut actie te ondernemen om de privacy en veiligheid van smart home-apparaten en huishoudens te verbeteren. De onderzoekers hebben deze problemen al op verantwoorde wijze bekendgemaakt aan de fabrikanten van kwetsbare IoT-apparaten en het Android-beveiligingsteam van Google, wat heeft geleid tot beveiligingsverbeteringen in sommige van deze producten.

  Ricardo Delgado - Grafeen verandert gevaccineerden in geleiders

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

5G DOSSIER

Getuigenissen uit de hele wereld over slimme metersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet walgelijke immorele verhaal van Amerikaanse militaire leiders die beweren dat ze het Russische leger “degraderen” met Oekraïense levens
Volgend artikelPlotseling is RFK Jr. volledig akkoord met censuur – en geeft toe dat hij meevloog op Epstein’s ‘Lolita Express’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Die moderne IT-/AI-technologie is helemaal uit de hand gelopen. Waarom ? Omdat Parlementen verzuimd hebben de bestaande wetten en de Grondwet te handhaven. Nu worden alle wetten en rechten onherstelbaar geschonden. Welcome to hell.

 2. Daarom zitten wij nu al 1,5 jaar zonder koelkast.
  Ik wil geen nieuwe die ik niet vertrouw.
  En als het geweldmwt die gevaarlijke linky doorgaat gaan we helemaal van alle netwerken af!

 3. Als ‘ervaringsdeskundige huisman’ vraag ik mij af waar we blijven met onze superieure maakbaarheid en kunstmatige intelligentie als we niet eens meer in staat zijn om deugdelijke (duurzame!!) wasknijpers te maken.

  • Bijna grappig. Alleen graag niet vloeken met dat foute woord “duurzaam”.

   En verder wordt u geacht een wasdroger te gebruiken zodat u als brave burger un beeld blijft en niet met uw wasgoed de wind voor de windmolens vernindert.

   • Op tijd (?) voorgesorteerd op ‘Build Back Better’, als u begrijpt wat ik bedoel. Waslijntje en knijpers hebben tenminste geen elektrische energie nodig, die er vast en zeker straks niet meer genoeg zal zijn. Houd daarom ook een lading kaarsen in reserve en mijn Underwood met pennenbak in ere.

    • Ik heb nog een Triumph koffermachine, maar linten vraag ik me af. Zal eens op zoek gaan. Wel tipp ex ed. Dus uitgummen kan wel. Voordeel is niet aangesloten op internet. Maar wel vingerpijn door de harde aanslag vermoed ik.Knijpers ed ook nog voorradig. Kan zo terug naar de oertijd 🙂

  • HB november 10, 2023 Bij 09:28

   Leuk dat je over wasknijpers begon; duurzaam is het code woord van de elite welke de aarde wil ontvolken, gelezen in een artikel van een paar maanden terug, eveneens op Frontnieuws.

 4. Hey HB…..grijns. Laten we het daar over eens zijn.

  En duurzaamheid?……mijn huis staat er al zowat vierhonderd jaar, wat er aan gerestaureerd diende te worden, (wat veel was) heb ik gedaan met gebruikt materiaal, zoals ik dat met mijn eerste woning ook heb gedaan.

  Ik werd altijd uitgelachen, omdat ik er nijdig van werd dat er goed bruikbaar materiaal de container werd ingepleurd richting de verbranding. Het grootste deel van de verbouwing en isolatie van mijn eerste huis, kwam uit de afvalcontainers. Bij mijn 2e woningrestauratie heb ik een oude afgeschreven boerderij gesloopt, en zowat alles hérgebruikt wat bruikbaar was. Van het puin bestrating gemaakt, en wat onbruikbaar en brandbaar was in de kachel gestoken……zo’n houtkachel met een ingebouwde cv waar je het hele huis mee warm kunt stoken.

  Mijn auto’s zijn altijd ouder geweest dan tien jaar. Van die afgeschreven lorren die je koopt voor een paar honderd. Technisch uitstekend in orde……en wat er kapot gaat repareer ik zelf grotendeels wel. Kunnen best nog een paar jaar mee.

  Het belangrijkste voor mij…..???……er zit geen verbinding met het internet in. Opsodemieteren met die kul. Mijn vrouw heeft zo’n ding van de zaak, wat je besturing overneemt boven de zestig, tegen je gilt dat je het stuur moet vasthouden, roeptoetert als je achteruit rijdt……jengelt als je de sleutels er in laat zitten. Roept dat ik een pauze moet nemen als ik teveel slinger richting de witte strepen op de weg…..piept als de lampen blijven branden als ik uitstap om te tanken………en ga zo maar door. Fantastische wagen om in te rijden, en verder een verdomd vervelende jengelbak waar je als een dooie lul nog mee over de weg kunt.

  Uiterst storend.

  Ik gebruik mijn bewustzijn wel. Mijn koelkast heeft geen wifi. Mijn oude meter zit er nog in, en er komt absoluut geen slimme meter in. De berus voor dat staatstuig. Ja……ik ben een klimaatontkenner, een wappie en aluhoedje….een ongevaccineerde en onverantwoordelijke klootzak……

  Dat van Godverlaten zootje wat regering wil voostellen lijkt op die leasebak van mijn vrouw. Een zootje jengelaars . Het vreet energie en tijd. Kost een klap geld.

  En ik zit er niet te wachten op de verzameling lulhannesen die elkaar over duurzaamheid na ligt te blaten, terwijl ieder stukje voedsel in dat verdomde plastic verpakt in de suup ligt, en is vervuild met de meest onnoembare smerigheid uit dat chemiewereldje. Ik haal mijn voedsel zoveel mogelijk bij de lokale telers die niet met gif smijten.

  Duurzaamheid is de overbodige luxe(problemen) uit je bestaan kieperen. Je eigen verantwoordelijkheid voor je bestaan in handen nemen………en vooral niet luisteren naaar het gekakel van het doorsnee politieke klaphoen.

  Grijns…….er zit véél vast aan dat beeld van jou van die wasknijper.

  • Als je een goed leven wil hebben moet je buiten de massa staan, de massa, dat zijn een soort zombies die elkaar nadoen en elkaar napraten, je leert er niets van, en naar een zinnig betoog luisteren ze niet eens, daar gaan ze gelijk doorheen kakelen met hun zombie meningen.
   Indien er op de tv, waar ik al 20 jaar geen gebruik meer van maak, iemand iets zinnigs wilde zeggen, werd hij zo snel mogelijk afgekapt door een zogenaamde discussie leider (slinkse).
   En toch laat de domme meute zich nog dagelijks hersenspoelen met radio en tv.

  • Dat heb ik ook, de brandmelder “moest” vervangen worden, dacht juli 2021 dat dat moest. Nadrukkelijk gevraagd, is toch geen slimme, nee volgens de monteur, maar ook ik vertrouw het niet. Heb de oude (was in 2011 bij oplevering complex geplaatst) nog liggen, zal hem eens laten vervangen.
   Volgens mij zijn er nog wel oude brandmelders te vinden zodat je de “slimme” zelf kun vervangen.

  • hoi klien, toen ik brandmelders kreeg een paar jaar geleden , heb ik ze er ook direct er weer afgehaald en opgeborgen in folie(of dat helpt weet ik eigenlijk niet) maar iedereen verklaart mij voor gek en jij bent de eerste waarvan ik dit hoor en ben daar blij mee. bedankt joh .

   • Joost, met folie bedoel je aluminium folie denk ik, want plastic folie houdt geen straling tegen. Soort kooi van Faraday, dus een blik zou ook goed kunnen.
    Even fantasietje: zou de brandmelder politie komen controleren of het apparaat wel hangt. Of zouden ze dat digitaal controleren als ze geen signaal binnen krijgen en dan je bezoeken.
    Net als de hondencontroleur recent aan de deur kwam controleren of er ook een hond aanwezig was. Nou ja die verraadt zichzelf wel als er iemand aanbelt 🙂

 5. Vaatwasser doet het niet meer maar bijna alle nieuwe zijn voorzien van wifi. Volgens bedrijf doet dat niets als je het niet inschakelt, maar daar twijfel ik heel sterk aan. Wie weet hierover meer?
  Ik blijf overigens zoeken naar een andere zonder wifi.

  Indertijd toen de robotstofzuigers in zicht kwamen was al bekend dat deze gegevens konden doorgeven. Gemak dient de mens, maar tegen welke prijs?

  • Heb ik ook naar gekeken, maar moet wel passen, is inbouw en de maten komen dan niet overeen. Maar ik blijf zoeken. Dubbele tijdsinvestering afwassen en zoeken naar oplossing om niet te hoeven afwassen. 🙂 🙂
   Maar ik hoop nog wel op een reactie van een technisch iemand die me kan zeggen of het klopt dat als je de wifi van de vaatwasser niet aanzet, hij inderdaad niet werkt. Ik heb namelijk zo mijn twijfels daarover gezien de slimmigheidjes.

 6. Ruim een jaar geleden was ik een film aan het terug kijken toen opeens de film stopte en in het beeld verscheen “NETWERK KAN GEEN VERBINDING MAKEN MET APPARATEN”. Gelukkig heb ik hele gewone apparaten en een prepaidje die blijkbaar niet te scannen zijn.
  Mijn 1e reactie was “What the f☆” mijn 2e was….eruit met ‘T MOBILE. Nu ODIDO.
  en iedereen maar enthousiast doen over glasvezel (niets voor mij) wat zo wat door ieders keel wordt geduwd.

 7. Sja, de nieuwe auto van mijn zus blijft ook gillen.. riem om, bij het achteruit rijden, wissers die automatisch aan gaan bij regen.. Wat heb ik gelachen toen ze in mijn auto reed (2007) en het begon te regenen, die lieverd zat te wachten totdat de wissers zelf aan zouden gaan 😂😂
  Oke, hier in huis geen slimme meter, apparatuur e.d. De meter is 2 weken geleden netjes doorgemeten en goed bevonden, zo een ouderwetse met een draaischijf. Werkt prima om zelf elk jaar de standen door te geven😁
  Mijn koelkast, magnetron, wasmachine, alles gaat hier met de hand, ook alle lampjes uit en voor aan maak ik een kleine wandeling naar de knopjes.
  Voor mijn apparatuur zoals de tv, mediabox en de receiver, alles bekabeld en de tv zet ik, wanneer ik dat zelf kies, bekabeld op internet, dan de stekker in de router.
  Wifi, iPhone en iPad gaan uit en vliegstand wanneer ik ze niet gebruik.

  Boven is het strikt verboden voor elke vorm van apparatuur, ik ben zeer gesteld op lekker slapen😁

  Daarbij zit ik ook met verwondering te kijken bij mijn zus thuis, alles is daar slim, uiterst slim..

 8. Beste mensen. Het is heel simpel koop gewoon uw mooie apparaat en maak hem open en haal gewoon de Wifi-module eruit en trap hem stuk en gooi hem in de vuilnisbak. En voilà klaar!

 9. Ja, ik waarschuw mensen al jaren hun digitale ‘footprint’ zo klein als mogelijk te houden, maar het is vechten tegen de bierkaai. Over bijna iedereen op deze aardkloot is jarenlang allerlei data verzameld en big tech weet meer over ons dan wij zelf.
  Internet, telefoonnet, electriciteitnet, het wegennet. Allemaal dingen waar zij ons mee strikken. Het heet niet voor niets ‘net’. Alle visjes worden gevangen. En daarbij, door zowel overheden als andere kwaadwillenden, elk systeem is hackable. En zo’n enorme database is onmogelijk 100% te beveiligen, dus reken maar dat iedereen bespiedt wordt, en voor je het weet ligt al jou data op straat, te koop aangeboden op het darknet.

  En ach, nog maar een keer voor de paranoide liefhebbers onder ons:

  Het liefs gebruik ik Firefox omdat deze browser zich het best laat beveiligen. Ik heb daar ook maar vier extensies op geinstalleerd: Privacy Badger, Random User Agent Switcher en Ublock Origin. De andere instellingen doe ik in de Settings Privacy & Security en op about:config.
  In Privacy & Security zet ik Enhenced Tracking Protection op Strict. Do Not Track op Always. Cookies wissen wanneer ik afsluit. En een Primary Password om mijn wachtwoorden te beschermen. Verder wis ik geschiedenis bij afsluiten. En ik blok gevaarlijke content en downloads en software onder Security.
  Enable DNS over HTTPS en Secure DNS op Max Protection en ik zet de Provider op Cloudflare of NextDNS.
  Als zoekmachine gebruik ik Brave Search.
  Op about:config type ik WebGL en zet die op False, en ook WebRTC zet ik op False. (Type ‘about:config’ in de zoekbalk en accepteer de risico’s). Daar kun je zoeken naar WebGL en WebRTC door die in de zoekbalk te typen en daar kun je die op False zetten door op de pijltjes op het einde van de regel te klikken. Je kunt daar, desgewenst ook ‘privacy.resistFingerprinting’ typen en die op False zetten, maar dat is niet altijd even handig omdat het scherm niet op de juiste grootte opend en sommige websites werken dan niet naar behoren. En ‘Resist Fingerprinting’ kun je daar ook op False zetten. Maar ‘Enhenced Tracking Protection op Strict’ doet zijn werk dus volstaat.
  Jouw bescherming en privacy kun je testen op:
  https://browserleaks.com/ip
  https://www.vpngids.nl/privacy/anoniem-browsen/browser-lek-test/
  Voor Linux gebruikers kun je een Tor Proxy instellen. Ga naar Settings, General, scrol naar beneden naar Network Settins. Vink Manual proxy configuration aan. Dan in Socks Host vul je 127.0.0.1 in, en zet de Port op 9050. Is wel langzaam soms en er zijn websites die jou de toegang weigeren of eerst de security van jou verbinding testen. (I’m not a robot). Dus Tor Browser installeren is daarvoor handiger. Maar leuk om te proberen en je kunt altijd ‘Use system proxy settings weer aanvinken. Voor Windows gebruikers zijn er extensies die dat voor elkaar krijgen, Bijv. https://www.wikihow.com/Use-Tor-with-Firefox
  En verder natuurlijk een goede VPN gebruiken. Encryped mail zoals bijvoorbeeld Tutanota, Protonmail of Maifence. Telegram, Signal of nog beter Session voor encrypted private chat.
  Firefox geeft wel eens problemen met het bekijken van bepaalde video content, zelfs als je DMR aanvink wat vanwege de veiligheid niet aan te raden is, dus laat die uit. Daarvoor gebruik ik Chromium. Chromium is ook te beveiligen op een aantal manieren zoals hierboven beschreven, maar biedt veel minder mogenlijkheden, dus die gebruik ik minimaal met een aantal meer extensies geinstalleerd. (WebRTC en WebGL en CanvasBlocker bijvoorbeeld.
  Hier nog een leuke video (voor de nerds) die je laat zien hoe jouw eigen VPN te bouwen en in te stellen zodat jij zeker weet dat jou data gewist wordt en nooit in verkeerde handen valt:
  https://www.youtube.com/watch?v=rXwJwubqVmI

  De DNS servers op je eigen computer veranderen is ook geen slecht idee. Voor Debian en Ubuntu kun je hier informatie vinden:
  https://www.tecmint.com/set-permanent-dns-nameservers-in-ubuntu-debian/

  Je kunt die bijvoorbeeld op cloudflare zetten: 1.1.1.1, 1.1.1.2, 1.0.0.2 , 1.0.0.3.(laatste twee zijn meer prive) Of als je geen cloudflare wilt dan is deze misschien iets: https://www.bestdns.org/84-200-70-40/

  En online veiligheid begint bij de router.
  Een paar tips:
  Het standaardwachtwoord van je router veranderen.
  Je routers firmware updaten.
  Het SSID veranderen.
  UPNP en WPS uitschakelen.
  Een sterk wachtwoord voor je wifi-verbinding gebruiken.
  Visite alleen van een gastennetwerk gebruik laten maken.
  Besturing op afstand afwijzen.

  Informatie hoe dat te doen kun je vinden op het internet door specefiek op jouw router te zoeken want ze werken allemaal een klein beetje anders

  • Bedankt Dee! Ik heb het opgeslagen en geprint. Nu nog uitvoeren, al die technische kreten zijn (nog wat) te moeilijk voor me om te weten wat en waar ik moet zoeken. En dan geen brokken maken.
   Ik zal proberen hulp in te schakelen, ben bang dat ik het alleen niet red.

 10. Wij hebben helemaal geen Wifi aan. Ivm stralingsgevoelig. Alles per kabel!
  Zouden dan al die nieuwe apparaten ( toch 2 redelijk nieuwe t.v’s) alsnog iets uitzenden?
  Rookmelders hebben we natuurlijk ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in