Berichten uit de eerste hand uit het Verenigd Koninkrijk, Californië, Florida, Australië, Canada, Duitsland en elders over de rampzalige gevolgen van slimme meters voor de gezondheid van mensen, hun huisdieren en de plaatselijke fauna, en over de negatieve invloed ervan op het leven van hele gemeenschappen.

Vijf weken geleden vroeg ik mensen een e-mail te sturen naar de New Mexico Public Regulation Commission (PRC) over hun ervaringen met slimme meters. Vanuit de hele wereld stroomden hartverscheurende getuigenissen binnen. Verhalen over rampzalige gevolgen voor de gezondheid en het leven van volwassenen, kinderen, ouderen, huisdieren, boerderijdieren, vogels, wilde dieren, insecten, wormen, planten, buren, werknemers en hele gemeenschappen, schrijft Arthur Firstenberg.

Hieronder vindt u uittreksels en samenvattingen van enkele van de 271 getuigenissen die op de openbare commentaarpagina van de website van de PRC zijn geplaatst. Als u verhalen hebt die u wilt toevoegen en u hebt ze nog niet naar de PRC gestuurd, mail ze dan naar: New Mexico PRC <mailto:[email protected]>. Schrijf in de onderwerpregel “Case No. 22-00058-UT”. Stuur ook een kopie naar mij op [email protected]. We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen om New Mexico te behouden als toevluchtsoord tegen slimme meters, en als voorbeeld voor de wereld.

Jennifer Andree is een inwoonster van New Mexico die ernstig gewond raakte door een slimme meter “die mijn leven volledig heeft verwoest”. Ze is verpleegster en veteraan en wist niets van slimme meters totdat ze erdoor gewond raakte. Dit gebeurde op Kirtland Air Force Base in New Mexico. “Drie en een halve maand lang,” schrijft ze, sliep ze met haar hoofd op ongeveer een meter afstand aan de andere kant van een muur van een elektrisch paneel met twee slimme meters. “Alles wat elektrische stroom draagt of straling uitzendt” veroorzaakt nu hoofdpijn, hersenmist en inwendige branderigheid. “Ik kan het leven in een stedelijke omgeving niet langer verdragen,” schrijft ze, “dus ben ik verhuisd naar South Dakota, naar een schonere omgeving op het platteland. Vanwege de schade waaraan ik ben blootgesteld, ben ik gescheiden van mijn familie, wat heeft bijgedragen aan mijn lijden… Ik heb een verpleegvergunning, maar kan niet langer mijn beroep uitoefenen.”

Maryann McCabe schrijft vanuit het Verenigd Koninkrijk: “Vanaf het moment dat [de slimme meter] werd aangezet, kon ik niet rondlopen in mijn flat, kon ik geen e-mail schrijven, kon ik niet nadenken en kon ik niet slapen. Het was een absolute nachtmerrie totdat hij werd uitgeschakeld.”

Harriet Greene, uit New Mexico, schrijft: “Ik kon me afmelden en mijn oude meter houden. Iedereen die ik spreek die gedwongen werd om slimme meters te accepteren heeft geklaagd over talloze effecten.”

Lauren Bond schrijft: “Er werden slimme meters geïnstalleerd in mijn gebouw, en de straling die ze uitzenden in de appartementen zorgt bij mij voor een constante brandende pijn op mijn huid.”

Jeanne Thompson schrijft vanuit Californië: “Mijn moeder stierf aan een enorme hersentumor veroorzaakt door een rij van zes slimme meters buiten haar flat, op de muur waar het hoofd van haar bed stond. We ontdekten dit nadat ze al overleden was. U kunt zich mijn schok en afschuw voorstellen bij dat besef.”

Dr. Linda Thomas schrijft: “Ik heb verschrikkelijke kwalen gezien bij volwassenen en kinderen als gevolg van de installatie van slimme meters in mijn omgeving. Deze omvatten afwezigheidsaanvallen bij een 2-jarig jongetje en chronische vermoeidheid en fibromyalgie bij zijn moeder.”

Mario Desira schrijft vanuit Malta: “In 2017 vloog mijn elektriciteitsmeter in brand en veroorzaakte bijna een huisbrand. Gelukkig was ik thuis en greep ik in voordat er iets ergers gebeurde.”

Persephone Maywald schrijft vanuit Californië dat bij haar een paar maanden na de installatie van een slimme meter de ziekte van Parkinson werd vermoed en dat ze later de meter liet vervangen en binnen een paar weken al haar symptomen verdwenen.

Simone St. Clare schrijft vanuit Californië dat er sinds de installatie van een slimme meter bijna geen kolibries meer op haar voederhuisjes zitten en dat het aantal rupsen in haar tuin is afgenomen.

Deirdre Novella schrijft vanuit New York dat haar haar begon uit te vallen binnen een paar maanden na de installatie van een slimme meter op haar werk, dat bij haar leukemie werd vastgesteld en dat ze een levenslange allergie voor elektriciteit ontwikkelde.

Sheila Reavill, die werkt als specialist elektromagnetische straling (“EMRS”) in Georgia, schrijft dat nadat slimme meters waren geïnstalleerd, “de signatuur van de slimme meter die ik [op haar radiofrequentiemeter] in mijn slaapkamer registreerde, precies op de tijdstippen dat ik ’s nachts wakker word”; dat haar buurvrouw en de dochter van haar buurvrouw elke nacht op precies dezelfde tijd wakker worden; dat haar border collie huidproblemen begon te krijgen en ook op precies dezelfde tijd jankend wakker werd; en dat zij en haar hond allebei op diezelfde tijd wakker worden met diarree.

  "Mediavrije zone' ingesteld rond rampgebied door bosbrand in Maui - Wat proberen ze te verbergen?

Rebeca Randle schrijft vanuit Californië dat ze niet kon slapen toen ze een slimme meter had en dat er geen vogels waren; en dat toen de slimme meter werd verwijderd, de vogels terugkwamen.

Robert Workman, een EMRS in Missouri, schrijft: “Ik heb letsel door draadloze straling bevestigd en de slimme meter lijkt voor mij en mijn klanten het schadelijkst te zijn. Zodra de elektronische meter ITRON is verwijderd, reageren veel van mijn cliënten onmiddellijk op een verbeterde gezondheid. Deze meter is voor mijzelf en anderen in St Louis een marteling geweest, het is mijn professionele mening dat deze meter al het biologische leven doodt.”

Gezondheidsdeskundige Diane Peterson schrijft vanuit Californië dat “Voor de meerderheid [van de mensen] geldt dat ze plotseling symptomen ontwikkelden en pas later ontdekten dat de symptomen onmiddellijk begonnen nadat de slimme meter was geïnstalleerd.”

Sema Kelly schrijft: “De buurvrouw van mijn vriendin heeft een slimme meter laten plaatsen. Ze wist niet dat die zulke gevaren inhield, maar ontdekte al snel dat haar kippen in de tuin enorme tumoren hadden die op hun keel en lichaam groeiden. De eieren die ze legden hadden vreemde vormen en kleuren, en de kippen leken moe, wat vóór de installatie van de slimme meters nog nooit was voorgekomen.”

Andre Fayolle schrijft dat een slimme meter zijn gezin hoofdpijn bezorgde, de dieren, vogels en insecten deed verdwijnen en een brand veroorzaakte die zijn huis in de as legde.

Karen Crenshaw schrijft vanuit Californië dat zij niet op de hoogte was van de gevaren van slimme meters totdat een Itron slimme meter in haar huis werd geïnstalleerd, waarna zij ’s nachts elk uur abrupt wakker werd, onaangename oorsuizingen kreeg, hoge oorsuizingen kreeg en druk op haar borst voelde.

Annette Lillig schrijft vanuit het Verenigd Koninkrijk: “Iedereen die ik ken die [een slimme meter heeft] heeft er negatieve gevolgen van ondervonden.”

Beverly Jennings schrijft: “In Capitola, CA is een hele bank met slimme meters in vlammen opgegaan en een brand begonnen en een appartementencomplex afgebrand.”

Margaretha Tierney schrijft vanuit Australië dat ze twee weken na de installatie van een slimme meter ziek werd en vijf jaar lang ziek bleef tot ze de meter uit haar huis liet verwijderen.

Sarah Wild schrijft dat ze hartkloppingen, hoofdpijn en paniek had totdat haar slimme meter werd verwijderd. Ze schrijft dat haar 80-jarige buurman “binnen 6 maanden na de installatie van een slimme meter van een uiterst levendige, actieve en naar buiten gerichte persoon naar een strompelende en vergeetachtige persoon ging” en binnen 18 maanden overleed.

Dino DeBenetti schrijft vanuit Ontario, Canada dat na de installatie van een slimme meter de gezondheid en het gedrag van zijn vrouw verslechterden, wat resulteerde in hun scheiding. Hij schrijft ook dat hij sinds de installatie van de meter twee keer heeft geprobeerd vruchtbare kippeneieren uit te broeden in een broedmachine in zijn huis, telkens met meer dan 20 vruchtbare eieren, en dat er geen enkel ei uitkwam.

Karen Blomquist schrijft vanuit Californië dat toen bij haar thuis slimme meters werden geïnstalleerd, zij schade aan haar binnenoor, slapeloosheid, angst, non-stop hartkloppingen en migraine kreeg, en na twee maanden haar huis ontvluchtte om haar leven te redden. Ze meldt ook dat haar huisdieren allemaal kanker kregen en zijn overleden.

Tina Cada schrijft vanuit Florida dat ze weliswaar heeft afgezien van een slimme meter in haar eigen huis, maar dat “op de dag dat ze [in haar buurt] werden geïnstalleerd, ik naar buiten liep en geen idee had waar ik was. Ik had de ergste vorm van desoriëntatie. Deze reactie bleef aanhouden en duurde de eerste paar maanden.” Ze meldt duizelingen die aanhouden, en een constante droge mond, dat haar tienerzoon een droge mond heeft, hoofdpijn en slaapstoornissen, dat de hond van haar buurman plotseling kanker kreeg en stierf nadat de slimme meters waren geïnstalleerd, dat haar kat zich anders begon te gedragen, en dat alle vleermuizen verdwenen.

Laurie Grams schrijft vanuit Texas dat ze in een appartementencomplex woont en dus niet kon kiezen voor een uitzondering, en dat ze slaapproblemen en onrust heeft sinds de slimme meters zijn geïnstalleerd.

  Schokkend wetenschappelijk paper onthult dat mobiele telefoonsignalen het vrijkomen van biologische ladingen kunnen activeren van grafeenoxide dat in het lichaam wordt geïnjecteerd

Jennifer Wood schrijft vanuit West Virginia dat “ik letterlijk duizenden mensen heb gekend in de afgelopen negen jaar of zo die zo ziek werden toen er slimme meters in hun huizen werden geïnstalleerd dat ze net als ik moesten verhuizen.”

Elizabeth Foley Walsh schrijft vanuit North Carolina dat ze niets wist over slimme meters totdat er een in haar huis werd geïnstalleerd en ze de week daarop ernstige hoofdpijn, duizeligheid en temporale kwabaanvallen kreeg. Ze schrijft dat ze dacht dat ze doodging totdat ze een week ging kamperen en de symptomen verdwenen; dat de hoofdpijn bij haar buurvrouw op hetzelfde moment begon als bij haar; dat een oudere buurvrouw aan de overkant van de straat onmiddellijk na het begin van hun hoofdpijn herhaaldelijk begon te vallen; en dat toen ze uiteindelijk verhuisde naar een locatie zonder slimme meter ze “stomverbaasd was over de verandering in mijn gezondheid”. Ze merkte op dat “de kikkers verdwenen in de zomer nadat de slimme meter was geplaatst” – de honderden kikkers die voorheen de beek achter hun achtertuin bevolkten – en dat alle huismussen en spreeuwen verdwenen, en dat de eekhoorns “plotseling tam waren en plotseling veel gingen liggen ‘rusten’. Ze lijken te hijgen en ze lijken ziek te zijn.” Ze schrijft dat ze een 18-jarige carrière in ontwikkelingsepidemiologie heeft moeten opgeven.

Alvita Armanavičienė, uit Letland, stuurde deze opzienbarende foto in van een struik op slechts enkele centimeters afstand van een slimme meter:

Simone Bercu schrijft dat zij en haar familie vijf jaar geleden hun huizen in andere staten verlieten om naar New Mexico te komen om aan de slimme meters te ontsnappen. “De slimme meters verwoestten onze kleine kinderen en onszelf en de gevolgen zijn nog steeds merkbaar,” schrijft ze.

Rainer Grobe schrijft dat op dezelfde dag dat een slimme watermeter werd geïnstalleerd, zijn vrouw hartritmestoornissen en een zeer hoge bloeddruk kreeg en flauwviel, en dat ze de meter zelf moesten verwijderen, met zowel juridische als financiële gevolgen.

Kent Casady schrijft vanuit Duitsland dat hij en zijn vrouw een huis kochten met een slimme meter, en toen ze erin trokken waren er geen insecten, bijen, vlinders of vogels, en “de aarde in de tuin was dood”. Nadat ze de slimme meter hadden verwijderd, hadden ze “regenwormen in de grond, bijen, vlinders, kolibries, spinnen en andere dieren”.

Kimberly Webber, in Taos, New Mexico, schrijft dat ze thuis wel voor een slimme meter konden kiezen, maar niet in hun bedrijf, en dat “we onrust, prikkelbaarheid, depressie, hoofdpijn, oorsuizingen en andere symptomen bij onszelf en onze werknemers in de werkruimte constateerden”. Ze verhuisden hun bedrijf naar een nieuwe locatie zonder slimme meter en “alle symptomen zijn voor ons en ons team verdwenen”.

Ellen Habeck schrijft: “Totdat ik de zaak onderzocht, kon ik niet begrijpen waarom ik zo gefragmenteerd sliep en wakker werd met ernstige tachycardie. Ik dacht dat mijn hart uit mijn borst zou slaan. Er was geen slaap en geen mogelijkheid om daarna ’s morgens goed te functioneren.” Uiteindelijk “keek ik en ontdekte dat de plek waar ik naartoe was verhuisd een slimme meter buiten de muur van de slaapkamer had.” Ze voegt eraan toe: “Er is een buurvrouw die me vroeg waarom ze dacht dat ze zich onwel zou voelen als ze urenlang in een bepaalde kamer in haar huis werkte. Ze merkte ook op dat alle planten die ze in die kamer zette, doodgingen, terwijl ze in andere kamers juist goed gedijden. Ik keek en zag dat er een slimme meter was direct aan de andere kant van de muur van die kamer waar zij zat, en een slimme meter van een buurman die op vrij korte afstand van die kamer stond.”

Arlene Griffin is een inwoner van Santa Fe die in 2019-2020 kort in Zuid-Californië woonde. Ze schrijft: “Ik had geen geschiedenis van hartproblemen, maar toen ik verhuisde naar een huis in een ontwikkeling in San Diego County, werd ik elke nacht wakker geschud, met het gevoel alsof ik met defibrillatorpeddels werd geslagen. Als ik eenmaal wakker was, sloeg mijn hart de rest van de nacht afwisselend op en neer en schudde ik urenlang. Ik kreeg ook last van mijn ogen – mijn ogen brandden en waren rood en gezwollen. Elke dag voelde ik me beter als ik ons huis verliet, maar elke nacht kwamen de vreselijke symptomen terug. Het was angstaanjagend en uitputtend… We huurden een inspecteur in die ons huis testte op RF/EMF-straling en ontdekte dat de hoge waarden niet van ons huis kwamen (we hadden een analoge meter), maar van het huis van onze buren. Toevallig stond haar meter recht tegenover onze slaapkamers… Uiteindelijk ben ik in september 2020 voorgoed teruggekeerd naar New Mexico, en ik heb die hartklachten hier niet meer gehad.”

  Vijf 'samenzweringstheorieën' die in 2021 werden bewaarheid

Stephanie Dickerson schrijft vanuit North Carolina dat ze “momenteel elke dag en vooral nachten last heeft van de nieuw geïnstalleerde” slimme meters in haar buurt, en dat “ik uit 3 eerdere woonlocaties ben weggedreven vanwege de installaties van de slimme meters… Mijn hartslag is gevaarlijk hoog geworden, mijn lichaamstemperatuur kan niet worden gereguleerd, ik ervaar voortdurend trillingen in mijn romp en in mijn benen, mijn hersenfunctie is verslechterd en ik kan helemaal niet meer slapen. Deze fysieke reactie op de nieuw geïnstalleerde smartmeters is levensbedreigend voor mij.”

Brenda Rogers schrijft vanuit Californië dat ze “mijn huis moest verlaten in een camper om een plek te vinden waar ik kon slapen” vanwege een slimme meter, en dat ze haar huis van 30 jaar heeft moeten verlaten.

Catherine Ralston woont in Taos. “Op mijn adres werd een slimme meter geplaatst,” schrijft ze. “Ik begon ’s nachts moeilijk te slapen. Ik begon hoofdpijn te krijgen. Ik werd niet meer vrolijk wakker. Mijn emoties lagen plat. Dit gebeurde snel, in een paar weken tijd. Iemand vertelde me over symptomen die bij mensen optraden nadat er slimme meters waren geïnstalleerd waar ze woonden. Ik ging op zoek naar de slimme meter. Vervolgens verplaatste ik mijn bed naar een plek in het gebouw die zo ver mogelijk van de meter verwijderd was, en sliep met mijn hoofd aan het uiteinde van het bed dat het verst van de meter verwijderd was. Ik sliep de hele nacht door en werd wakker zonder hoofdpijn. Ik ben geen eigenaar van het pand en de eigenaar wil niet samenwerken met het elektriciteitsbedrijf om de oude meter terug te geven. Ik voel me gezegend dat iemand me vertelde over de vreselijke gevolgen van de slimme meters voor de menselijke gezondheid.”

Glenn Kikel is vanuit Colorado naar New Mexico verhuisd. Hij schrijft dat toen in hun huis in Colorado een slimme meter werd geïnstalleerd, hij oorsuizingen kreeg en zijn vrouw hartkloppingen, en dat beide gezondheidsproblemen ophielden toen de meter werd verplaatst.

Diane Craig schrijft dat zij “ernstige oorsuizingen, trillingen, problemen met het kortetermijngeheugen en een gebied achter in mijn nek aan de basis van mijn schedel dat heet was bij aanraking door mijn man” kreeg in een periode van 4 uur nadat een slimme meter 10 meter naast het hoofd van haar bed was geïnstalleerd. Ze betaalde voor uitzonderingen voor zichzelf en een buurman om gezond te zijn, schrijft ze.

Annie Mattingly, uit Santa Fe, schrijft: “Mijn dochter, die in een andere staat woont, was weg toen er een slimme meter op haar huis werd geïnstalleerd. Binnen enkele dagen na haar gezonde thuiskomst werd ze ziek en nu, enkele jaren later, wordt ze nog steeds geplaagd door gezondheidsproblemen en is ze slechts gedeeltelijk functioneel.”

M.L. schrijft uit Pennsylvania: “Toen onze meter begon uit te zenden, zag ik twee vogels die waren gestorven binnen een straal van ongeveer 25 meter van de meter.”

Lukas Zillmer schrijft: “Ik heb persoonlijke ervaring met slecht slapen, ’s nachts wakker worden, nog steeds vermoeid wakker worden door de blootstelling aan de straling van slimme meters die het leven bijna ondraaglijk maakte.”

Simone Prince schrijft vanuit British Columbia, Canada dat haar kat hyperthyreoïdie ontwikkelde toen er een slimme meter op haar huis werd geïnstalleerd, en dat zijzelf op hetzelfde moment veranderde van hypothyreoïdie in hyperthyreoïdie.

Arthur Firstenberg
President, New Mexicans for Utility Safety
President, Cellular Phone Task Force
Author, The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life
Administrator, International Appeal to Stop 5G on Earth and in Space
Caretaker, ECHOEarth.org (End Cellphones Here On Earth)

P.O. Box 6216
Santa Fe, NM 87502
USA
+1 505-471-0129
[email protected]
January 5, 2023


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

5G DOSSIER

Activering van 5G-masten kan mensen doden die COVID-19-vaccins hebben genomen, waarschuwen analistenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet plan om Rusland op te delen
Volgend artikelMijn beeldschermen schoonmaken… je weet wel, koffie die op de monitoren sproeit, ik die van de stoel valt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

136 REACTIES

 1. Slimme meters zijn niet overal hetzelfde. De Linky in Frankrijk zendt naar mijn weten geen draadloze signalen uit, maar communiceert met Enedis, de exploitatiemaatschappij, over het electriciteits net zelf. De frequentie van meting, zowel als de samenstelling van de informatie die vergaard wordt, kan men zelf instellen.

  Niet erg gevaarlijk voor de gebruikers dus, met een bijkomend voordeel dat ik op deze site al eens uitgelegd heb.

  • Je betaalt voor de energie waar alleen die schoften van Enedis baat bij hebben. En instellen van informatie? Ja wat u zelf te zien krijgt.
   De agressie waarmee wij hier bestookt worden door die criminele bende zegt genoeg.

   En wellicht ontgaan, ze gaan hier dagelijks 2 uur de stroom uitzetten.
   Dat jaagt de electrakosten voor velen nog meer op. Het kost koelkasten, electrische verwarmingselementen erc. meer energie.

   En kijk eens goed rond. Overal staan die gore witte 5G kastjes op de Linkykasten gericht.
   Hier willen ze zo’n gore Lunky in huis plaatsen. Overduidelijk om 100 meter 5G zenders te overbruggen.

   Er zijn geen voordelen!

   • Grappig dat mensen denken dat als de stroom 2 uur uit is dat je daarna meer energie gaat gebruiken met de koelkasten. Dat is natuurlijk niet het geval. Het zit zo, ik probeer het simpel uit te leggen: Een koelkast heeft een warmtepompje die de warmte uit de kast naar buiten pompt. De energie die dat kost is eenvoudig uit te rekenen en wordt bepaald door het rendement van de pomp, de isolatiewaarde van de kast en het temperatuurverschil tussen binnen en buiten de kast (en hoe vaak je de deur open en dicht doet). Bij stroomuitval zal de temperatuur van de kast langzaam oplopen waardoor het verschil kleiner wordt en er dus minder energieverlies is. Bij terugkeer van de stroom moet de kast weer naar de oorspronkelijke temperatuur worden afgekoeld waardoor de warmtepomp langer aan staat, maar gemiddeld genomen kost dat evenveel, eigenlijk iets minder energie dan als de stroom niet is uitgevallen, dat iets minder is het stukje tijd dat het temperatuurverschil kleiner was door de stroom uitval. Op een andere manier uitgelegd: Zie het als een emmer water met een klein gaatje in de bodem en een waterpomp die water in de emmer pompt. Hoe hoger het water staat hoe meer water er door het gaatje stroomt. Als je de pomp een tijdje uitzet zal het water zakken en zal er minder water uit het gaatje stromen door de lagere druk. Zet je de pomp weer aan zal deze eerst wat langer moeten draaien om het waterniveau weer terug naar het oorspronkelijke niveau te krijgen. Maar netto heb je minder water te pompen omdat gedurende de stroomuitval er uiteindelijk minder water door het gaatje is gegaan (equivalent met het warmteverlies van de koelkast).
    Precies hezelfde geldt overigens voor verwarming.

    • Als die pomp zo minder verbruikt, is het toch wel vreemd dat er intern in de koelkast geen elektronisch regelcircuit aan deze pomp gekoppeld is om dat continu zo te doen.

  • Ik woon in Frankrijk en heb inderdaad een Linky “slimme meter”. Waar vind ik elders informatie hierover? u schijnt goed geïnformeerd zijn.

   • Gewoon even zoeken met DuckduckGo, Qwant of een andere niet klikkende zoekservice. Ab heeft geen idee over de Linky, want deze meter lult over het net met hetzelfde soort signaal dat iedereen nu thuis gebruikt om een tweede TV te laten draaien, e.d.

    Dit signaal vindt slechts plaats in korte bursts met maar een zeer beperkte hoeveelheid gegeven die je ook, als je inlogt bij Enedis, (zolang als dat duurt?) kunt beperken tot het minimum, zoals slechts het gemiddelde gebruik per dagdeel zonder specificaties.

    Het voordeel van de Linky is de mogelijkheid om de electra per abonnee op afstand te kunnen afsluiten. Dat is vooral voordeel voor ONS! Als vroeger de stroom eraf ging voor stroombesparing sloot men een regio, buurt of stadsdeel in zijn geheel af en was er geen spanning meer op dat stukje net. Nu gaat de prik eraf in/na jouw meter, maar voor de meter is die gewoon aanwezig. Welnu, wat is er eenvoudiger dan die prik weer in huis te krijgen? Er zijn vele oplossingen voor dit simpele probleempje. Creatief met kurk…, ehh, stukje koper.

    Laat Ab maar dramakoning spelen en FUD verspreiden, jij weet nu wat, en hoe.

     • Abje toch,

      Wat doe je nu toch weer lelijk. Je klinkt als zo’n schaap dat altijd gelijk moet hebben, ook als ze er geen fuck van begrepen hebben.

      Begrijpend lezen is zeer duidelijk niet jouw sterkste punt. Het lijkt er op dat jij ook al eens een prikje of twee teveel toegediend hebt gekregen. Chemische lobotomie?

      Lees het allemaal nog eens na, lieverd, en begrijp dat dit fossiel het meest van allemaal tegen de smartmeter was en is, en daardoor de Linky binnenste buiten gekeerd heeft, en tot de conclusie kwam dat hij naast de legio nadelen ook voordelen biedt die juist voor snappies heel goed kunnen uitpakken.

      Als je het nu nog niet begrepen hebt is er nog niet veel verloren, want met bewezen f@cktards heb ik niet veel op. Als jij er zo een blijkt te zijn kan je van mij 3 euris krijgen voor de aanschaf van een stukje stevig touw, als je begrijpt wat ik bedoel…

      Gelukkig nieuw jaar!

 2. Bluetooth, WiFi, 2g, 3g, 4g, 5g, 6g… het zijn allemaal wapens. Leven is vibratie, deze straling verstoort de natuurlijke vibratie van alles. Het duurt niet lang meer en we zullen moeten gaan kiezen tussen internet/al onze apparaten en onze gezondheid. En als we eerlijk zijn… tv, en muziek is allemaal hersenspoeling en alle ‘smart’ apparaten zijn gewoon surveillance apparaten achter je voordeur. WE gaan komende jaren allemaal uitchecken, het zal wel moeten want de matrix gaat sluiten tenzij je braaf luistert en alle bevelen opvolgt. Het leven hoort ook niet te zijn zoals het nu is. We leven meer digitaal dan in het echt. Wat de wereld nodig heeft is nog 1 of 2jr informatie om iedereen wakker te krijgen en dan een blackout van meerdere maanden zodat we allemaal weer mensen worden en weer met elkaar gaan praten ipv appen, fakebooken, Instagrammen, Netflixen en anderen hersendodende rotzooi. Maar eerst moet het bijna helemaal fout gaan zodat IEDEREEN de vlammen gaat voelen. Iedereen moet gaan inzien dat ALLES wat wij vertrouwen ons verraadt.

  If you can’t make them see the fire, you have to make them feel the flames. -Ronald Reagan

  Wees klaar om Uw slapende medemens op te vangen, want iedereen zal de vlammen gaan voelen. Zolang de kritieke massa rustig en koel blijft en gezond verstand behoudt gaan we hier met zn allen sterker uitkomen. Houd vertrouwen… niemand wil dit… alleen velen trappen nog een tijdje in de leugens tot ze niet meer kunnen ontkennen dat het op alle fronten mis gaat. De komende verkiezingen gaan veel halve en hele slapers ontdekken dat de politiek hetzelfde is als Left Twix, Right Twix… het is één bedrijf, één misdaadsyndicaat!!! Alles is 98% corrupt en het duurt even voordat iedereen ontwaakt. Maar het komt, het is niet te stoppen. Niemand wil in de hel wonen… niemand. Als dat duidelijk wordt zal het snel gaan.

  • Beste Naam*,
   Als de mensheid dan toch in aantal moet minderen, dan hoop ik op een flinke zonnenvlam ( CME )
   Dat is tenminste zonder aanzien des persoons.
   Mensen die het nu reeds een flinke tijd moeilijk hebben om te overleven zullen dat wel overleven.
   Daarentegen zullen ‘mensen’ als Soros, Gates, en dat soort figuren het bijzonder moeilijk krijgen.
   Die kunnen alleen bestaan en overleven met geld als backing.
   Ze kunnen nog geen ei bakken als het er op aan komt.

   • Als er een CME komt, bakken die eieren vanzelf, denk ik.
    Maar ik denk er hetzelfde over.
    ‘The Last Cycle’, een video van het kanaal ‘Suspicious Observers’ laat er geen misverstand over bestaan. Te vinden op YT, helaas.

    • Die gaat komen..volg die gast al enkele jaren.Met het steeds zwakker wordende magnetisch veld van de planeet zal een gematigde cme ons terug naar de steentijd brengen.Hoeft men zich ook om die 5g rotzooi geen zorgen meer te maken.Daarna ,rond 2040 komt de grote klapper en dan is het voor de meeste van ons gedaan..dat is de echte great reset….

     • Juist! Dat bedoel ik … Fijn om iemand te zien die het ook weet…
      Er zijn nog teveel mensen die hier geen notie van hebben.

      • Dat komt omdat de meesten het niet kunnen geloven…Ben Davidson en anderen laten het toch zien met bewijzen dat het elke 12000 jaar is gebeurt.Nasa, alle elite en natuur wetenschappers weten dit allang maar kunnen het niet vertellen want de pleuris breekt dan uit!Die Jeff Bezos is al een berg aan het uithollen vlak bij zijn raketbasis zodat hij de keuze heeft,de ruimte of onder de grond…

       • Beste Nonconformist,
        Het aardige van Ben Davidson is dat hij er ook een apart gevoel voor humor bij heeft.
        Ik kijk er elke keer met veel plezier naar, in ieder geval…

       • Beste Nonconformist,
        Het aardige van Ben Davidson is dat hij er ook een apart gevoel voor humor bij heeft.
        Ik kijk er elke keer met veel plezier naar, in ieder geval…

  • De slapende medemens ga ik zekers NIET opvangen, want ik duld geen door prikjes gelobotomizeerde prionen verspreidende idioten in mijn buurt. Deze lui zijn voor een groot deel reddeloos verloren en hebben dat aan zichzelf te wijten.

   Voor de wakkeren sta ik zeker klaar, en daarmee gaan we een nieuwe periode tegemoet. Wel veel touw nodig straks, voor de Soros’en, Ruttens, Kaagen, dansende Bloemschoenen, en Schwabbertjes. Ook hun bazen, die achter de BIS, Vanguard, enz. hebben recht op een flink stukje daarvan.

 3. Dat 5G een groot gevaar voor de volksgezondheid kan vormen is inmiddels ook door gevestigde wetenschappers bevestigd. Dat de nieuwe mobiele frequenties ook gebruikt zouden kunnen worden om de gedachten van enorme aantallen mensen te beïnvloeden en controleren blijkt uit een al in 2002 aangemeld patent voor de technologie om via microgolf frequenties rechtstreeks gedachten en zelfs muziek in de hoofden van mensen te kunnen projecteren. Is 5G heimelijk toch een wapen om straks de massa te kunnen controleren en tot gehoorzaamheid te dwingen?

  Gedachten gemanipuleerd zonder dat mensen dit beseffen
  In tegenstelling tot mobiele frequenties werkt ‘gedachtenoverdracht’ met gebundelde MASER (microgolven) straling. Deze kunnen met laser precisie op voorwerpen of mensen worden gericht, en tot enkele centimeters diep doordringen. Net als bij WLAN kan deze straling door muren heen, ook als deze meters dik zijn.

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/5g-toch-een-wapen-patent-aangemeld-voor-gedachtecontrole-via-microgolven/

  • Hoe hoger de frequentie, des te minder de penetratie. Dat wordt bij de echte 5G, die nog nergens uitgerold is (wat men nu 5G noemt is niets anders dan 4G++ met 2 iets hogere frequenties toegevoegd) en vermoedelijk 6G genoemd gaat worden, een penetratie van slechts enkele milimeters. Die 60+ GHz 5(6)G is onbruikbaar voor vele zaken, want het signaal penetreert maar zeer matig en er zullen dus hordes antennes in alle richtingen voor nodig zijn, en ook zeer ingewikkelde phase-array antennes. Kwetsbaar spul, je oude windbuks doet wonderen…

  • Ben bang dat de ‘slimme’ meters van Uw buren (onder, boven, links en rechts) ook tot in Uw woning zullen reiken, Adriaan.
   Daar zit natuurlijk het probleem, het systeem is met malicieuze intentie zó geconstrueerd dat het erg moeilijk wordt om U eraan te onttrekken.
   Wordt een uitdaging voor de inventiviteit van de, nog altijd slimmere, mens om hier bescherming tegen te vinden.

   • Gewoon onder je behang aluminium folie plakken en ook 50 cm over de betonnen vloer zodat het niet terug naar boven komt. Dat kan al veel schelen en je hebt verf die stralingen tegen houden en die op je deuren en kozijnen doen en doorzichtige verf voor over je ramen te verven.

  • Je bent niet de enige Adriaan. Zit al vanaf dat ik hier ben komen te wonen (sinds 1995) met oude meters. Heb al 4-5 verzoeken gehad voor een slimme meter. Maar ga voor de grap eens googlen en zie hoe slim hij is. Meterstanden kloppen vaak helemaal niet en bovendien zenden ze de hele dag die graf 4G of 5G shit door je kamer en huis. Had ze al terug gemaild en meerdere keren gezegd dat ze die meter op een plek kunnen stoppen waar de zon niet schijnt.

    • Ik heb geen idee wat er voor slims aan is, dus ik weiger elke keer. Wel vraag ik me af waarom ze dat zo graag willen. Het gaat ook zo van “nu zijn er geen kosten aan verbonden” om je maar over te halen, want dat impliceert dat dat in de toekomst wel het geval zal zijn. Ik heb het nooit vertrouwd, vanaf dat die Maria v.d. Hoeve ons op kleuterjuffentoon vertelde hoe slim dat wel was.

 4. Beste Casse,
  Met alle respect.
  Ieder apparaat wat elektriciteit nodig heeft om te functioneren zend straling uit. ( er zijn meters in de handel die dat kunnen meten)
  Zelfs een wekkerradion op de slaapkamer zend straling uit.
  Het is weliswaar afhankelijk welke straling het is en de gevoeligheid daarvoor bij een mens,dier of plant.
  Veel uitvindingen die door bedrijven en overheden ons worden aangeboden of opgelegd waarbij ze ons doen voorkomen dat ze makkelijk,handig,kostenbesparend, CO2 neutraal of duurzaam zijn voor ons, hebben over het algemeen andere en grotere belangen voor de promotors die ze ons zelden zullen vertellen.
  Kijk b.v. naar het afschaffen van het oude loonzakje en de invoering van de bankpas.9 uiteindelijk het afschaffen van contant geld)
  Of de invoering van de euro waarbij ons is verteld dat het makkelijk was bij de grens omdat we dat niet meer de valuta hoefden om te rekenen en wij overal in de EU wisten hoe duur het in het buitenland was..
  Het is mijns inziens niet verkeerd om jezelf vragen te stellen wie er het grootste belang bij heeft zodra er iets ons voorgehouden wordt.en helemaal indien het opgedrongen wordt ( Covid spuiten en boosters !!!!! )
  Zo ook met b.v. 5G
  Om terug te komen op die slimme meters.
  Het kan best zo zijn,zoals je schrijft dat niet alle slimme meters hetzelfde zijn maar, wat voor belang zit erachter voor die bedrijven die ze installeren? Controle? willen weten wat je op ieder moment aan energie verbruikt en op welk tijdstip?
  Bedenk dat ieder uitvinding zowel ten goede als ten kwade gebruikt kan worden, ( afhankelijk wie ze promoot aan mensen)

  • Tigron januari 6, 2023 at 15:52

   Het kan best zo zijn,zoals je schrijft dat niet alle slimme meters hetzelfde zijn maar, wat voor belang zit erachter voor die bedrijven die ze installeren? Controle? willen weten wat je op ieder moment aan energie verbruikt en op welk tijdstip?
   Bedenk dat ieder uitvinding zowel ten goede als ten kwade gebruikt kan worden, ( afhankelijk wie ze promoot aan mensen)

   Spookrekeningen op steroïden moeten nog komen, herinner U zult niet bezitten maar gelukkig zijn.

    • Tigron januari 6, 2023 at 16:12

     Komt er bij mij niet in, al moeten ze mij in een body bag het huis uitdragen, Stedin heeft al 3 pogingen gewaagd om mij zo’n ding aan te smeren, de buren die zo’n slimmemeter hebben zijn er in het algemeen tevreden over. Verleden jaar vroeg Stedin aan mij om een foto van de standen te maken, laten ze de meteropnemen maar komen werkgelegenheid vernietigen de energiebedrijfen, Engie had in een kwartaal verledenjaar een winst van 5 miljard gemaakt, is toch bezopen dat de mensen zó besodemieterd worden.

     • Hier hetzelfde verhaal. Duie dingen plaatsen ze niet voor niets. Als je week lang gratis friet kan bestellen weet je dat er iets niet klopt. Stuur ook altijd elk jaar de foto’s van de meterstand. Zo’n apparaat komt er nooit in. Plaats ze maar die die hersenloze schapen.

      • Mokum januari 6, 2023 at 16:57

       De slimme meter=schapenmeter, wat leveren veel mensen toch weinig weerstand, je kon aan je water voelen dat er een addertje onder het gras zat.

       • Precies! Allen hersenloze debielen plaatsen zo’n apparaat en gaan klagen als andere schapen het doen. Ik noem dit volk LEMMINGEN!

     • Na de laatste keer dat ik de standen had doorgegeven kwam er iemand mijn meters fotograferen. Waarom? De man wist het ook niet. Wat zit hier weer achter?

   • Adriaan W. (Spookrekeningen op steroïden moeten nog komen,)

    Ik hou het graag zelf in de hand, met de meterstanden door geven. Ze hebben mij al meerdere keren benaderd voor zo’n (slimme meter) maar ik ben slimmer 😉 ik vertrouw die dingen voor geen meter. En ik krijg gezondheids klachten van straling. Heb ook geen wifi, want die staat uit…

  • Maar wat is er slim aan een meter die het ultieme doel heeft de hoeveelheid gebruikte energie op te tellen en weer te geven.
   Als ik benzine tank is daar ook een meter die optelt de prijs en vermenigvuldigt met het gemeten aantal liters, ik heb nog nooit gehoord van een slimme.benzinepomp wel van een dure

   • Die slimme meter is er om jou te “slim”af te zijn. De roverheid kan middels zo’n ding waarnemen wanneer jij wakker wordt, je douche neemt, je koffieapparaat opstookt en zelfs van welk type dat ding is. Dan dat je havermout kookt of een eitje bakt, enz. Als je dan ook nog zo dom bent geweest zgn “connected” apparaten te kopen, en zo’n ouwehoerbox van google of amazon, is het plaatje rond. De connected spyware brieft alles door wat jij doet, zegt, consumeert, en wanneer.

    Smart, niet?

    • Mijn nieuwe vaatwasser kan aangezet worden dmv de smartphone. Nou, ik druk zelf de knopjes wel in. En dat ecoprogramma (daar springt hij op als ik de stroom aanzet) is waardeloos, niet schoon, verre van droog en het duurt 3 uur en 3 kwartier. Hops, op 70 gr. dan is “maar” 2 uur en 10 minuten. Mijn ouwetje deed er 1 uur en 10 minuten over en het resultaat was perfect. En ouwetje is 28,5 jaar meegegaan. Kijk, dat noem ik duurzaam.

  • Jammer dat je (bijna) niet reageert op wat ik wel geschreven heb, en wel reageert op wat je er in gelezen hebt maar er niet was. Vrijwel alle door de mens veroorzaakte electromagnetisme is slecht voor flora en fauna, daar heb je mij niet over gehoord en ook niet naar gevraagd. Natuurlijk electromagnetisme veroorzaakt door de bliksem rond onze planeet is onontbeerlijk voor het leven (zie Schumann resonantie).

   Het artikel gaat over de slimme meter. Die is niet in al zijn uitvoeringen gevaarlijk voor onze gezondheid door bijvoorbeeld hoogfrequente EMS. De Franse Linky communiceert over het net zoals ADSL over 2 koperdraadjes. Punt. Waarom de overheid die dingen wilde introduceren? Totale controle van de gebruiker met mogelijkheden van bestraffen, limiteren, afsluiten, spioneren van gebruik op elk moment van de dag, etc. Niet veel goeds dus. En goed geld in de zak houden door het ontslaan van de meteropnemers.

   En ja, EMS is veelal niet goed voor het leven. Het grondsignaal van 50 Hz in onze woningen is al ongezond genoeg, al merken de meeste mensen er niet veel van. Maar er zijn (over-)gevoelige mensen die niet kunnen wonen/leven in een woning voorzien van (230V/50Hz) wisselstroom, maar daarentegen zeer goed gedijen in een woning voorzien van gelijkstroom.

   Elke frequentieverhoging van mobiele telefoon, wifi en dergelijke brengt een verhoogd gezondheidsrisico met zich mee, dat besef ik al jaren, maar daar had ik het dus niet over. Het grote probleem is dat vele mensen er helemaal niets van begrijpen en die lullen dus maar wat in de ruimte. 5G is nog niet uitgerold, de plannen faalden, het was TE MOEILIJK te realiseren, en dus heeft men een duur tussenstapje gedaan om het klootjesvolk weer een nog duurdere kuttelefoon te kunnen aansmeren met zogenaamde 5G, goed beschouwd 4G++, met twee extra bandjes die lichtelijk slechter zijn voor de gezondheid, voornamelijk omdat deze met een iets hogere signaalsterkte uitgezonden moeten worden voor een gelijkwaardige connectiviteit als die van de lagere frequenties.

 5. Wat veel niet weten en ook niet is verteld aan burgers is dat er zelfs op de watermeter een slimme meter zit die uitstraalt. En de verplichtte brandmelder (3G) ook met batterij van 10 jaar…Hier niks slims alleen de bewoner…

   • @Pennings, nee gas is zelfde als electra je moet hier mee instemmen. Watermeter echter hebben ze heel sneaky uitgerold bij verbouwingen in sociale woningbouw of nieuwe panden. Ik kwam erachter toen ik gebeld en gemaild werd dat ik een nieuwe meter moest terwijl ik net een nieuwe woning betrok…Ik vroeg waarom? Ze zeiden dat de module stuk was en ze niet uit konden lezen..Ik zo : En sinds wanneer brengen jullie ongevraagd slimme uitstralende watermeters aan in woningen? Ik ga hier een stul over publiceren…En toen was het stil….Sterker nog , nooit meer wat gehoord en betaal sindsdien niet voor water…Want ze zijn te beroerd om de standen op te komen nemen.

    • De slimme meter heb ik geweigerd, maar ben wel in de sneaky methode van vervanging watermeter getrapt….verdomme!
     Kreeg ook een brief dat de watermeter ” stuk ” was en aan vervanging toe was.
     Niets vermoedend heb ik de monteur laten komen die de watermeter heeft vervangen. Ik vroeg nog is het een slimme meter, waarop ” nee ” werd geantwoord door de monteur.
     Zo schofterig om aan te geven dat je watermeter ” stuk ” is i.p.v aan te geven dat zij een slimme watermeter willen plaatsen.
     Hetgeen mij is overkomen zal bij vele burgers gebeuren. Omdat slimme meters voor gas-elektra alom bekend is, maar dit niet bekend is over water!
     Ik vind het ronduit puur bedrog en misleiding om watermeters te vervangen onder het argument dat je (analoge) watermeter ” stuk ” is!!

 6. Wat we nu weer onder ogen kregen….

  by GuidoJ. Posted on 19 maart 2009

  Op 24 maart beslist de 1ste kamer over de invoer van de zogenaamde ‘slimme energiemeter’. Het voorstel is de energiemeter verplicht te stellen voor alle inwoners in Nederland..!

  De meter registreert elke 15 minuten het gas- en elektra-verbruik en geeft deze automatisch eens per 24 uur door aan de leverancier. Het doel is o.a. verbetering van de dienstverlening en milieubewustheid. Wat een ongelooflijk kletsverhaal.

  Wie echter verder kijkt dan zijn neus lang is, ziet het volgende:

  – KOSTEN: De installatie van de nieuwe meters + ontvangstsysteem gaat behoorlijk wat kosten en wie gaat dat betalen? Daarnaast verbruikt de nieuwe meter meer stroom; hoezo milieuvriendelijk?!

  – PRIVACY: Als er elke 15 minuten gegevens geregistreerd worden, is het mogelijk om in te schatten hoeveel mensen er op welk moment in huis zijn, of er veel apparaten in huis aan staan, wanneer de bewoners naar bed gaan en wanneer zij met vakantie zijn.

  Volgens o.a. de Consumentenbond is dit zelfs in strijd met het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. De energiemaatschappij heeft deze gegevens absoluut niet nodig, vindt het wellicht wel aardig om deze gegevens te hebben. Maar het is wel mogelijk dat de overheid deze opvraagt of dat de gegevens afgetapt worden door derden.

  – GEZONDHEID: de nieuwe digitale meter die werkt met een soort zendmast geeft straling af die schadelijk is voor de gezondheid. Iedereen die bijvoorbeeld last heeft van een dect-telefoon (zoals ondergetekende) zal dit direct merken, maar ook op minder gevoelige mensen is straling van invloed.

  https://www.wanttoknow.nl/nieuws/wat-we-nu-weer-onder-ogen-kregen/

  • Paar jaar geleden kwam Stedin slime meter installeren aan de deur die heb ik geweigerd, ze bleven wel paar weken stalken met aanbellen en brieven sturen.

   • De volgende die komen zijn Delta Fibers met hun 5G. Bijna alles is al aangelegd in wijken door slaafjes uit Qatar met BAM hesjes en ongestickerde bussen zodat het niet teveel opviel. Delta fibers kan je onderzoeken naar GB via Caitway en dan NGO’s en warempel je komt uit bij de Zwarte Adel in Scandinavië….

  • @ Marco

   Hier kwam Opstelten ooit als burgemeester met de onzin van: “Mag ik even een lampje indraaien?” Dat was met het mom van de gloeilampen verwijderen voor de shit die we nu hebben. Gelukkig heeft hij hier nooit aangebeld want de pan met roodkokend water stond al klaar!
   Zout op met die vernieuwende troep en ga je moeder zieken met een kruik jenever!

  • Wil je mij de bron doorgeven?

   Toch net iets handiger dan helemaal geen elecra meer (want als dat moet dan moet dat. Ook al gaat dat met je woonadres identificeren zonder die leipe energoefactuur lastig worden)

   • Als je de Linky niet laat installeren hebben ze zeer nare verrassingen voor je in petto zoals het in de toekomst je vet laten betalen voor het opnemen van de meter, enz.

    Dan na een bepaalde datum, wanneer je dan toch maar besloten hebt dat ding te accepteren, moet je ook voor de installatie betalen, =duur!

    Als jij dan zelf een rechtzaak start krijg je te maken met de administratieve rechtbank, en dan is 10 jaar procederen zo maar gebeurd. Geen aanrader, beter naar Rusland verhuizen, is makkelijker, goedkoper en vrijer… 🙂

 7. Ik heb wel een slimme meter maar heb Ik wil jaren geleden het GSM gedeelte weg laten.halen vanwege mijn gevoeligheid voor straling.

  Alles wat slim wordt genoemd is alleen slim en.handig voor de overheid of voor de betrokken (grote) bedrijven. NIET slim vor de gebruikers!!

 8. Vernieuwing is geen vooruitgang maar een CONTROLE! Meeste huizen hebben tegenwoordig alles op WIFI staan. Zet eens een oude transistor radio aan bij je thuis en kijk of je dan nog wat kan ontvangen. Ik rij elke ochtend op een singel en heb op 500 meter geen ontvangst meer op mijn autoradio. Staat hier vol met GSM masten. Leve de vooruitgang. Die zenders zitten tegenwoordig ook al in de nieuwe LED verlichtingen op straat.

  • @Mokum, Klopt. Wat gezegd werd in alleen testgebieden zoals Apeldoorn Smartcity’s hebben ze allang uitgerold tijdebs lockdowns, praktisch overal…Hier ook om de 50M een lantaarn met 5G module bovenop mooi klein subtiel ingebakken antennetje….Zodra buiten bebouwde kom verdwijnen ze. Het is voor de sheeple binnen de weide te houden straks.

   • Klopt. Het plaatsen van camera’s op rondweg met de opmerking dat dit voor later zou zijn om de snelheid te controleren als die van 100 naar 80 zou gaan is er ook zo een.
    Ik merkte onlangs op dat het geplaatst is om te kunnen aangeven als je buiten je weide zou gaan en je daarom strafpunten verdient. Te grote voeten dus.
    Er is overigens heel goed nagedacht over het uitrollen van al die controle maatregelen.

 9. Beste mede reaguurders, er is altijd een reden voor de eoa nieuwe frats. Dus ook met die electr meters. Data vergaren is te simpel voor een reden. Zelf vermoed ik dat het met verbruik te maken heeft dat door grote partijen gemaakt wordt. Ik wil geen complotten bedenken, maar NL doet net zo hard mee aan klimaat bedrog als bijv de VS. Ik heb het over het gebruik van EMF tegen het firmament wat heel veel electr kost. Ik zeg het alleen maar, food for thought… Als je denkt dat het larie is, geen probleem.

  • Integendeel, lijkt mij zeer aannemelijk.
   Van dit regime kun je de gekste zaken verwachten,dus valt zoiets miet uit te sluiten

 10. Chronologisch dossier ‘slimme’ energie meters.
  https://www.wijvertrouwenslimmemetersniet.nl/

  Europese privacytoezichthouder waarschuwt dat slimme meter gebruikt kan worden voor massasurveillance en commercieel en crimineel misbruik

  Een netwerk van slimme meters kan worden gebruikt voor massasurveillance van burgers, waarschuwt de European Data Protection Supervisor (EDPS) in een recent gepubliceerd TechDispatch. Ook het profileren en volgen van personen in hun dagelijks leven voor commerciële of criminele doeleinden behoort tot de mogelijkheden.
  https://www.wijvertrouwenslimmemetersniet.nl/over-slimme-meters.html

  • Marco:
   Okay dus dat ook… Walgelijk die klote zooi. En dat zgnde leiders er aan mee doen… Diep triest, maar het toont het niveau van haat en minachting die ze koesteren voor de medemens. Het is bijzonder spijtig dat de schapen dit voorbeeld zo snel volgden…ik wens de weldenkende mens al het goede.

 11. @Mokum, Klopt. Wat gezegd werd in alleen testgebieden zoals Apeldoorn Smartcity’s hebben ze allang uitgerold tijdebs lockdowns, praktisch overal…Hier ook om de 50M een lantaarn met 5G module bovenop mooi klein subtiel ingebakken antennetje….Zodra buiten bebouwde kom verdwijnen ze. Het is voor de sheeple binnen de weide te houden straks.

 12. De meeste stralingen komen uit de buurt, beide buren gevraagd of ze hun wifi router aan de muurkant met mij willen afschermen, beide hebben dat geweigerd. Want het was mijn probleem en niet de hunne werd er gezegd. Toen heb ik in mijn huis zoveel mogelijk afgeschermd. Laatst liet het statische raamfolie los op de slaapkamer en dat had ik nog niet direct weer vast gezet. Dagen er na werd ik elke nacht tussen half vier en 6 uur wakker met zware kiespijn. Een pijnstiller hielp niet. Totdat ik de link legde dat het wel eens aan dat missende raamfolie kon liggen wat eraf was gevallen. Toen ik het er weer erop had geplakt, wordt ik niet meer wakker en heb geen kiespijn meer.

  Vorig jaar toen ik in de ziektewet zat i.v.m. een ernstige hernia had tussen de L5 en de S1 wat niet operatief te verhelpen is, omdat ze er niet goed bij kunnen. Viel het al enigszins op, dat op onverklaarbare wijze de ene keer nergens last van had en het volgende moment weer net alsof je amper kon lopen of zitten. ’s morgens je sokken niet aankreeg met aankleden, geen kracht meer in je armen en benen. De hele dag je lamlendig voelde, een ramp was het toen. voordat ik mijn huis begon af te schermen, daarna ging het ineens een stuk beter met mij. Vorig jaar in Hongarije gekeken of een leuk huisje achteraf buiten de stralingen kon kopen. Maar dat viel even tegen, overal zelfs in die kleine gehuchtjes van een paar huizen staan die GSM masten al en elk huis heeft al die smartmeters. Die zitten daar aan de buitenkant aan het huis. Zelfs aan die zogenaamde wijnhuizen ergens tussen de weilanden. Daar waren de huizen voor weinig nog te koop.

  De gehele wereld gaat naar die stralingsmeters en als het contante geld afgeschaft wordt, breekt de hel los voor iedereen. Dan heb je geen zeggenschap meer over je eigen verplichte bankrekening. Die dan geplunderd wordt door de overheden/banken zonder dat jij daar iets tegen kunt doen. Nu al willen ze je e.dentifier om online bestellen afschaffen en je verplichten om met een smart telefoon of een Ipad die een QR code kan lezen dit te doen. Zodat jij er niet ontkomt aan die stralingen. Mijn UPC router heb ik al compleet afgeschermd en alles met ethernetkabel verbonden. Mijn zogenaamde smart TV is weer dom geworden, omdat ik de updates geweigerd had. Die updates waren voor het accepteren van reclames en andere meuk wat ik toch niet gebruik.

  • L5-S1 2nd opinie: de kliniek van dr Benezech en dr Fuentes bij Montpellier. Heb ik wonderen zien verrichten. Mijne meegeteld. 🙂

 13. ik heb ook zoiets mee gemaakt maar dan met een censor die op mijn arm was gezet om mijn suiker te meten ik kreeg daar een telefoon 4g of 5g bij. ik kreeg er regelmatig hoofdpijn van ik heb de censor toen zelf verwijderd en de hoofdpijn zakte gelijk tot het helemaal weg was

 14. Slimme meters allemaal troep en heb ze zelf geïnstalleerd als een paard van troje, waar ik kon praatte ik mensen er van af. Ik heb heel vaak gehad dat ik ergens kwam en men mij meldde dat ze hem al hadden geweigerd en toch sturen ze je erheen. En dat was omdat velen dan zeiden: U bent er nu toch dus installeer hem maar, waarop ik altijd vroeg waarom ze hem weigerden.

  Dan legde ik uit wat het werkelijk betekende en dat het juist goed is om hem te weigeren en dat ze dat aan iedereen die zij kenden moesten zeggen. Vaak was het dan, maar ik vind het zo sneu voor u waarop ze op het hart drukte dat het voor mij niets uit maakt en ik toch wel betaald wordt. Ik gaf altijd eerlijke info en mocht dat niet doen. Dus ik zei altijd: dit heeft u van google en niet van mij 🙂

  Nu werk ik weer in opdracht van netbeheerders in de warmte en hier flikken ze hetzelfde als met de slimme watermeters, niets melden maar slechts onderhoud aankondigen…

  Bij de schapen die alles alleen maar makkelijk vinden en het graag willen plaats ik hem gdwoon en gaat het op hun eigen kosten omdat er een module op hun net komt. Niet 1 goochem die zich afvraagt wat daar de kosten van zijn en de verdere consequenties. Ieder ander vertel ik dat ze zelf voor de kosten opdraaien en dat het niet gunstig zal uitpakken en dat ze hem mogen weigeren.

  Nu krijg ik wel af en toe de opmerking dat ik veel weigeraars tref en ook nooit iemand aanlever voor hun klanttevredenheid onderzoek. Ik zeg dan altijd omdat ik gewoon eerlijk ben en als er een keuze is je deze keuze ook moet geven en daar mogen ze verder niets mee doen.

  De enge reden dat ik dit werk doe is omdat ik veel onveilige situaties tref die ik veilig kan achterlaten, ik iedereen die twijfels heeft kan bevestigen en zo af en toe een schaap ridder maak. Ik praat over alles met mijn klanten en bij interesse laat ik ze zien in wat voor wereld ze leven, zo heb ik toch nog redelijk wat zaadjes geplant.

  Vandaag bijvoorbeeld van de 8 adressen die ik bezocht 3 onveilige elektra situaties opgelost en/of doorgespeeld zodat dit wordt opgelost. En 2 onveilige situaties betreffende stadswarmte, ook geen grap als er 80 graden water met 5 bar onbeperkt je huis in zou spuiten.

  Dat is het enige wat mij motiveert om in deze shit te werken, het feit dat ik onveilige situaties oplos en zo leed kan voorkomen. En het feit dat ik als monteur eerder serieus wordt genomen wanneer ik hen vertel wat het betekent. Dat geeft meer impact dan een FB meme anders zou ik het niet kunnen, ik bereik meer van binnenuit dan van buitenaf.

  En voor wie dit nog niet wist, nuttige info
  https://www.bitchute.com/video/4F0grfKvse2y/

  Soms voelt het nogal dubbel en toch denk ik dat ik er goed aan doe en zo meer bereik. Ik heb al wat mensen zien ontwaken omdat ze er met anderen niet over kunnen praten en dan kom ik, bevestig alles en laat ze nog meer zien. Vaak geef ik ze dan wat adressen voor info.

  Wat ook leuk is dat ik nu in mijn directe omgeving werk en ik een hele lijst heb van mensen die wat meer door hebben en zich voorbereiden voor wat komt. Ik tref ook mensen die pas net door krijgen waar we in zitten en die voelen zich machteloos, die weten niet wat ze moeten doen. Ik probeer dan zoveel mogelijk info te geven zonder ze te overladen. Wat hoopvol is dat ik toch regelmatig mensen tref die het zat zijn en door de afgelopen 2 jaar zijn ontwaakt of ook al langer onderweg zijn.

  Als ik moet schatten denk ik dat zo een 20-30% tref die iets door hebben of het zelfs aardig snappen, die laatste groep is helaas het kleinste al geeft het wel hoop.

  Hoe dan ook, half wakker, volledig wakker (ik heb moeite met deze term), het is goed om te weten hoe de verdeling is die je via de MSM nooit zal weten. Dan lijken we eenlingen maar dat zijn we niet. Helaas houden veel zich onder de radar uit angst voor de vooroordelen waardoor we een minderheid lijken.

  Ik geef toe dat het niet makkelijk is maar ik geef geen reet om mijn baan verder, ik ben zo weer aan de slag en zo niet dan niet. Zo heb ik me aan geen enkele maatregel gehouden en kwam toch overal binnen, ook verzorgingshuizen etc. Geen mondkapje, geen test, geen handen wassen helemaal niets. Welgeteld heb ik misschien 10 klanten gehad die er wat van zeiden en dan zei ik dat ze maar een nieuwe afspraak moesten maken. Terwijl ik aan had moeten bellen, naar achter had moeten stappen met mondkapje op en dan in het zicht mijn handen ontsmetten, de klant moest weg sturen uit mijn werkomgeving en daar op afstand waarschuwingen moest plaatsen etc.

  Ik ga dat ook nooit doen al kost het mijn baan, jammer dan, ik ben toch alles kwijt aan het WEF en dan maar een jaartje eerder. Ik overleef het wel, ik hoef geen luxe en gemak.

  Fijn weekend allen en geef niet op, houdt moed en blijf weerstand geven. Fuk de tirannie!

  • Beste DoUSeelt,
   Hartelijk dank voor jouw verhaal, respect daarvoor.
   Ik hoop dat er meer monteurs zo in gaan staan.
   keep on going en pas goed op jezelf.

  • Mooie missie, en visie heeft u👍🏼!
   Helaas ben ik er ‘in getrapt’ en heb zonnepanelen én een slimme meter😔… Ik schrik me de tandjes na het lezen van al deze info😳…
   Heel mutsig wellicht, maar dit wist ik écht niet:-(.
   Heeft u, of iemand anders, tips voor mij?? What to do?? Ik huur een woning trouwens, via een woningbouwvereniging.
   Hopelijk heeft iemand tips🙏🏼, alvast dank! Sandra

  • DoUSeeIt

   Je bent een TOPPER!! Dank dat er nog oprechte liefdevolle helpende en meedenkende mensen zijn dat geeft weer moed en hoop! Dank voor het delen.

  • Je kunt elke meter nog weigeren tenzij je zonnepanelen hebt, dat is ook het domste wat je kunt doen tenzij je het los van het net kunt laten werken en kunt opslaan.

 15. Dik Bedankt..dat kan ik aan familie en vriendenkring door vertellen…Ze zullen U dankbaar zijn 👍👍👍🤗 da meen ik echt 👍👍

 16. Mooie missie, en visie heeft u👍🏼!
  Helaas ben ik er ‘in getrapt’ en heb zonnepanelen én een slimme meter😔… Ik schrik me de tandjes na het lezen van al deze info😳…
  Heel mutsig wellicht, maar dit wist ik écht niet:-(.
  Heeft u, of iemand anders, tips voor mij?? What to do?? Ik huur een woning trouwens, via een woningbouwvereniging.
  Hopelijk heeft iemand tips🙏🏼, alvast dank! Sandra

  • Ik heb ook zonnepanelen en had een “slimme meter”. Heb die onlangs laten vervangen door een “domme” meter. Kosten 50 euro.

 17. Gelukkig hebben wij hem ook geweigerd een aantal jaren geleden. Ik had al zo’n raar voorgevoel dat het zeker niet “slim” was om deze te laten plaatsen. Dat zelfde gevoel had ik met die gifprik, dus ook die komt er niet in!

 18. Hier in RO kan je ze nietweigeren. Wel saboteren natuurlijk.

  Wat ik sowieso deed: kocht bij Banggood een metertje dat electro magnetische straling meer; kost zo ongeveer 20 euro.
  Meette ook het wifi geval van internet; geeft 1,5 meter straling….heb er een roestvrijstalen pannetje over gezet: 0 meter straling….rvs isoleert magnetisme

  Maak een kapje van rvs plaat–en geen straling meer.
  ——————
  Maar ook misbruik van smart mters: in de centrale kan je zien of je thuis bent of niet…..

  • RVS is niet magnetisch, enfin, maakt niet uit, metaal schermt EM velden af dus maakt niet uit of het RVS, ijzer, koper of aluminium is, de EM velden komen er niet door mits het helemaal dicht is. Als er ook maar een kiertje van ’n paar mm is komt het EM veld er toch uit. Zoek maar ‘ns op: kooi van faraday.

   • Simon januari 7, 2023 at 14:27

    Simon hiermee zit je behoorlijk fout, gewoon metaal gaas rondom het stralende medium is genoeg om de EMS tegen te houden, kijk naar het raampje van je Magnetron als je er een bezit, je kunt er doorheen gluren wat er met je voedsel gebeurt.

    • Nou Nee, het gaat om de golflengte van de EM golven. Een gaas van b.v. 1cm houd alle straling van langere golven dan 1 cm tegen (het is eigenlijk kwart labda (1/4 golf), maar dat is muggeziften). Standaard GSM zit op banden tussen de 900 MHz (33 cm) tot 1800 MHz (17 cm). Dus om alle GSM frequenties te weren mag de openingen van het gaas, uitgaande van 17 cm en 1/4 golflengte zit je op 4 cm, maar in de praktijk komt er toch EM straling vrij ook via spleten van 4 cm op de GSM frequenties, heeft te maken met de demping, die is niet oneindig bij 4 cm. Bedenk dat een spleet van 1 mm breed maar 4cm lang al gewoon de 1800 MHz zal doorlaten met een mate van demping. Enfin, het wordt te technisch nu. Volledige demping van het signaal is er alleen als het echt potdicht zit met metaal rondom.

 19. In België of althans in het Vlaamse landsdeel is deze meter verplicht , je kan hem niet weigeren.
  Ze halen je oude meter weg en plaatsen de slimme digitale meter zonder dat je daar ooit om vroeg.
  Binnen afzienbare tijd zullen er alleen maar zulke meters zijn ….

 20. This is how they will CONTROL all of us, new lockdowns announced | Redacted with Clayton Morris

  ´The WEF plan to take control over our cities and limit our movement is unfolding. The ’15 Minute City’ plan laid out by the Wolrd Economic Forum is launching in England under a new pilot program. The goal is them to take your cars and charge you for traveling beyond your city.´

  https://www.youtube.com/watch?v=eHMWJh-1vBU

  • Hier houd ik van, sarcasme, 15 minuten steden, ik dat gat waar ik woon zijn >80% van de winkels weg.

   Ik doe mijn meeste boodschappen in Duitsland waarom? veel dingen zijn daar goedkoper(lees vaak minder belast) en beter, meer keuze.
   Alles wc papier maandverband, tissues, servetten, dierenvoer, kruiden specerijen, betere drogisten, betere apothekers(online), meer bio keuze, beter bio cosmetica(shampoo het begint her net op te komen(huismerken) terwijl ik het al 15 jaar daar koop), meer kruiden te krijgen…. etc etc etc.

   NL boeren mijd ik als de pest omdat ver boven het gemiddelde de landbouw- shit sauzen met gif!!!

   Weet je nog dat spot on fipronil gif kippen schandaal in NL, dat was een straat, een gedeelte lag in DE de andere in NL, raad eens waar het schandaal plaats vond? Het begint met een N……

   Weet je nog de NL spinazie die naar DE werd gestuurd met te veel nitrieten of nitraten? Dat werd door de terug gestuurd, en in NL werden de waardes gewoon verhoogd.

   NEE!

 21. Ik vind het heel moeilijk te geloven dat slimme meters een bepaalde straling veroorzaken die bovengenoemde klachten zouden verklaren. Waarom? Omdat zo’n slimme meter eigenlijk gewoon een GSM ingebouwd heeft die af en toe “belt” met de energiemaatschappij (wordt eigenlijk gebeld) om de standen elektronisch door te geven. Voor zover ik weet gebeurd dat maar op een klein aantal momenten, afhankelijk van de energiemaatschappij, Ik meende ergens gelezen te hebben dat dit meestal 1x per maand is. Dus de “straling” van zo’n kort belmomentje van de meter is verwaarloosbaar.
  Tijdens dat belmomentje worden wel de standen per uur allemaal doorgegeven, die houd de meter voor zichzelf bij in een stukje geheugen. Voor ’n maand zijn dat dan zo’n 720 getallen.

  • Simon januari 7, 2023 at 14:19

   Geloof dat kan Frontnieuws en zijn reguurders je natuurlijk niet geven, wel verschillende reacties van reguurders die er verstand van hebben en weten wat er op dit gebied te koop is.

   • Toevallig ben ik al 37 jaar professioneel electrotechnicus (ingenieur) dus ik weet wel het een en ander over EM-straling, over meters, over elektriciteisnetwerken enz. Nu kan ik niet uitsluiten dat gepulste EM straling (=GSM) neurologische schade zou kunnen veroorzaken, maar in geval van elektriciteits meters die echt niet continu de hele dag de meterstanden aan ’t uitzenden zijn is dat vrij onwaarschijnlijk.

  • Een dect telefoon zit continue te pingen aka stralen aka pulsen, weet je hoe ik dat weet, ik had een oude neon telefoon en als je daar mee telefoneerde had je continue een herhaalde pieptoon ritme in de hoorn tijdens een gesprek dat maakte me knetter gek ( 🙂 ) .
   Dat was de dect telefoon die voor me stond.
   Ik was er klaar mee. En duur die krengen waren zeg, die eerste gigasets van siemens.

   Nu zitten er 2 dect telefoons in je meter, nu denk na. Die continu aan het pulsen zijn…dag en nacht…..een daarvan kan precies identificeren wat voor apparaten je in huis hebt staan als ze aan gesloten zijn, lees de bijsluiter van de wifi elektra meter maar, daar staat het allemaal in. Niks wappieland.
   En ze kunnen ieder moment je stroom uitzetten.. en dat achter mijn voordeur, eh nee!

   Wat ik ook vreemd vond dat alles WIFI koste klauwen met geld, maar WIFI internet was altijd gratis…….

 22. Whatever, het komt erbij mij niet in, en het is achter de voordeur.
  Mijn voordeur. Ik ga nog liever van elektra af.
  Ipv diepvriezen wordt het de houtkachel en veel inmaken……
  Mijn oma kon dat ook, en ik ook.

  Ik gebruik ook geen WIFI, alles via een kabel.
  En als mijn IP adres gekoppelt word aan mijn ID ben ik ook klaar met het internet.
  En als ik geen anonieme prepaid domme mobiel kan gebruiken, flikker ik die er ook uit.
  Ik ben nu bij de aldi weg want ik moest me laten registreren….

  Ik hoop de rechtzaak die gaat komen vanwege de gedwongen ziektekostenverzekering, dat ze winnen, dan flikker ik die er ook uit.
  Als niet vaxxer heb je geen zorg meer.

  De tweedeling van de maatschappij is er al en deze is permanent tot alle gevaxxte de pijp uit zijn.
  Dit was jullie keuze gevaxxte, niet de mijne…..

 23. Mij proberen ze al jaren een slimme meter op te dringen, maar ik trap daar mooi niet in. Ik heb zo’n oeroude uit t jaar nul.

 24. Mijn vader is overleden 2023 en heeft een dect meter electra en gas (gekoppeld). We zijn er 2 dagen ongeveer 4 uur per dag geweest. We hadden beide spraak, concentratie problemen en een flinke hoofdpijn.
  We hebben beide meters afgeschermd met 4 lagen mylar, en voila geen problemen meer……..
  Aangezien het huis toch verkocht moet worden vanwege de erf belasting, laat ik ze zitten. Hij had hersen kanker en een spuit gehad…….en tinnitus……
  Goed gedaan overheid……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in