Laten we beginnen met de waarheid. Rusland is in de loop der eeuwen vele malen binnengevallen, soms met succes zoals de Mongolen uit het oosten, maar westerse invasies mislukten catastrofaal – Napoleon en Hitler bijvoorbeeld, schrijft L Todd Wood.

Rusland heeft Oekraïne lang beschouwd als een ‘rode lijn’, een bufferzone, zijn ‘nabije buitenland’, een plaats om te vechten, om het moederland te beschermen tegen het Westen.

Ik steun de invasie van Poetin niet. Ik zeg tegen mensen dat je het niet eens hoeft te zijn met de Russische mentaliteit, maar dat je het wel moet begrijpen.

De uitbreiding van de NAVO naar de grens van de Russische Federatie was waanzin en zou zeker een krachtige reactie uitlokken. Elke Amerikaanse militaire strateeg en burgerleider wist dit. Maar ze deden het toch en kregen de oorlog die ze wilden.

Dat veranderde echter niets aan de uiteindelijke uitkomst van het conflict om Rusland in zijn eigen achtertuin te bestrijden – een volslagen mislukking.

President Zelensky had in 2016 vrede moeten sluiten. Het Westen had Oekraïne een neutraal land moeten laten worden en Rusland de veiligheidsgaranties moeten geven die het wilde.

Maar vrede was nooit het doel – oorlog wel – en ze kregen wat ze wilden.

Ons ‘Ministerie van Defensie’ en de briljante geesten in het Witte Huis stuurden verouderde wapens, westerse wapens waarin de Oekraïense strijdkrachten niet getraind waren, en veel geld dat werd overgeheveld naar buitenlandse rekeningen van oligarchen.

Er werd geen enkele verantwoording afgelegd.

Terwijl de oorlog zich voortsleepte, met honderdduizenden militaire en burgerslachtoffers, gingen onze dappere Amerikaanse generaals door met ‘vechten tot de laatste Oekraïner’, tegen een enorm numeriek superieure strijdmacht en een natie die al menig indringer heeft getrotseerd.

  Het ongelofelijke krimpende offensief: Hoe de definitie van Oekraïens 'succes', ooit grandioos, steeds bescheidener wordt

Amerikaanse ‘militaire experts’ schepten op over de uitputting van Amerikaanse artillerierondes in Oekraïne en het daaropvolgende sturen van ‘clusterbommen’ naar het Oekraïense theater.

De gemiddelde leeftijd van een Oekraïense soldaat aan het front is nu 42 jaar. Zelenskiy is bezig de ziekenhuizen te ontdoen van lopende gewonden, gehandicapten, geesteszieken en bejaarden om te gaan sterven in de patstelling in Donbass.

AFP meldde gisteren dat hij nu zelfs jongeren van 15 jaar rekruteert.

Ik denk dat vechten ’tot de laatste Oekraïner’ betekent dat de volgende generatie ook wordt gedood.

Ik heb de afgelopen tien jaar in totaal meer dan een jaar in Oekraïne doorgebracht. Ik werd uitgenodigd om voor Oekraïense kranten te schrijven vanwege mijn Russische reportage in The Washington Times. Ik ben in de frontlinies in Donbass geweest. Ik was in Kiev tijdens de invasie en was bevriend met een hechte Oekraïense familie, die me toestond om over de Moldavische grens te lopen, weg van de gevechten, terwijl Russische parachutisten en raketten overal neerkwamen.

Bijna een jaar lang heb ik in mijn eigen huis een Oekraïense vluchtelingenfamilie gesteund.

Het Oekraïense volk verdient niet wat hen is overkomen. Ze worden gebruikt door cynische Westerse leiders voor een globalistische droom van nirwana, rijkdom en corruptie.

Ik walg van wat het korps hoge officieren van het Amerikaanse leger is geworden.

Dit zijn geen militaire professionals.

Het zijn gekochte en betaalde ‘influencers’. Niet beter dan een 14-jarig meisje op Tik Tok.

We hebben het nog niet eens gehad over de Westerse steun aan de etnische zuiveringen in het oosten door nazi-bataljons.

  'Russisch leger volledig gereconstrueerd', Biden-administratie geeft feitelijk toe dat het gelogen heeft

Nu zal de oorlog eindigen. Oekraïne zoals wij het kennen zal eindigen als Rusland uiteindelijk Odessa inneemt en de verworvenheden consolideert in de Russische Federatie.

Onze ‘experts’ hebben het Russische leger niet gedegradeerd, integendeel.

Het Russische defensiecomplex pompt nu miljoenen artilleriegranaten en geavanceerde wapens uit de grond en heeft nieuwe tactieken tegen westerse uitrusting ontwikkeld. De Russische economie is nu losgekoppeld van het Westen en onze economische ‘sancties’. Rusland vormt nu een serieuze bedreiging voor de NAVO-verdediging, wat een paar jaar geleden nog niet het geval was.

Het doel van de ‘Oekraïne-oorlog’ was helaas om Amerika en het Westen te verzwakken.

Onze militaire generaals zijn medeplichtig geweest aan deze taak.

Austin en zijn groep grijnzende experts, verzekerd in hun bestuurszetel bij een defensieaannemer, moeten onmiddellijk uit hun functie worden ontheven, en laten we de eer van de Amerikaanse strijdkrachten herstellen.

Goodnight Ukraine.


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKlokkenluider zegt dat de vrouw van de Oekraïense president Zelensky een kinderhandelnetwerk runt
Volgend artikelUw ‘Smart Home’ technologie bespioneert u dag en nacht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Het Amerikaanse leger in “eer” herstellen? U moet wèl stapelgek zijn om iets dergelijks te zeggen! Bah, die amerikanen gaan mij steeds meer tegen staan. Ik kan ze nog slechts zien als arrogante klootzakken. Daar moet ik wel voor oppassen! Ik heb gemerkt dat ik aan het generaliseren ben en dat kan natuurlijk niet goed zijn. Er zijn best veel amerikaanse burgers welke de buitenlandse politiek van hun regering niet goed keuren.

  • Analoog hier in België spuwen die Von de Leyen en haar trawanten, Verhofstadt & C°, uit maar horen vertellen dat wat zij doen “de democratische wil van de bevolking is”. Om op uw toetsenbord te kotsen!

 2. Het Amerikaanse militair-industrieel-complex is het probleem; met alle bedrijven en instituties die er aan vast zitten. Sinds WO II, zorgt de “pax Americana” overal voor conflicten en oorlogen : van de ‘koude oorlog’ t/m M-O t/m regio “oekraine”.

  • Helemaal mee eens. Eisenhouwer waarschuwde er al voor, begin jaren ’60, vlak voor hij afscheid nam als president. Onder zijn bewind was het complex sterk gegroeid – hij was onderdeel en had er niets tegen ondernomen maar wilde nog even als ‘goed’ de geschiedenis ingaan. Hij is echter één van de grootste oorlogsmisdadigers uit de geschiedenis. De enige die menselijkerwijs gesproken ‘goed’ genoemd zou kunnen worden, is voor het einde van zijn ambtstermijn omgelegd – omdat hij werkelijk ijverde voor vrede, te midden van een oorlogszuchtige deep state, en uit alle macht probeerde het conflict in Vietnam binnen de perken te houden. Na zijn dood is dat conflict onder verrader/stroman LBJ geëxplodeerd en sindsdien is het nooit meer ‘goed’ gekomen. Wereldoorlog 3 is waar het heen moet.

 3. Al eens goed naar die dikkoppen op die foto bovenin gekeken?

  Dikkoppen.

  Onhandelbaar. En voor de vorm een deugtrut er tussen in.

  Wilde zwijnen dus. Gevaarlijk als je te dicht in de buurt komt. De varkens uit ‘Animal Farm’, die de boerderij uitvreten tot alles kapot is.

  Het gaat vanzelf onderuit daar.

 4. Op het einde staat er: “Het doel van de ‘Oekraïne-oorlog’ was helaas om Amerika en het Westen te verzwakken. …”.
  Ik kan dat niet snappen. Wie helpt mij ?
  Was niet eerder “om Rusland te verzwakken” het grote doel bij het aantreden van Biden en waarom ze zo snel weg moesten uit Afghanistan?

  • Europa zondermeer met name Duitsland (2 oorlogen verloren en nog steeds bij de top) maar die plakken zich nu aan de straat vast en staan in de rij om van de klippen te springen als de Führung dat verlangt ( of het nu spuitjes, groene energie of andere idiote dingen zijn)
   Misschien de VS ook, het kan zijn dat het idee is om die Amerikanen met een eigen mening te vervangen door nieuwe en arme slaafse Amerikanen.
   Ik weet het niet, maar sinds de CV manie is het ieder voor zich.

   • Akkoord dat Europa verzwakken een gunstig bij-effect was, vooral het afkoppelen van Duits-Russische samenwerking. Maar Duitsland blijft wel een vazalstaat met satrapen (Baerbock als grootste karikatuurvoorbeeld) van Washington D.C. aan het hoofd.

 5. Europa zondermeer met name Duitsland (2 oorlogen verloren en nog steeds bij de top) maar die plakken zich nu aan de straat vast en staan in de rij om van de klippen te springen als de Führung dat verlangt ( of het nu spuitjes, groene energie of andere idiote dingen zijn)
  Misschien de VS ook, het kan zijn dat het idee is om die Amerikanen met een eigen mening te vervangen door nieuwe en arme slaafse Amerikanen.
  Ik weet het niet, maar sinds de CV manie is het ieder voor zich.

 6. Goh zeg zijn jullie de minsk accoorden dan al vergeten die de westerse bestuurders aan hun laars lapte en duitse merkel verkondigde dat zij dit bewust misbruikte zodat oekraine hun leger kon versterken om aan te vallen naar de russische grens en daarvoor al 8 jaar de donnbas regio bombardeerde en de russisch sprekende mensen molesteerde en verkrachten en verminkte enz enz.

 7. Vergeet niet dat het westen aast op de mineralen in de Donbass. Deze zijn absoluut nodig voor de energietransitie. Dáárom wil het westen niet dat Rusland deze regio in haar bezit krijgt, want dan gaat de Greendeal niet door. Veel Russen doorzien dit westers spelletje. De hoeveelheid doden aan Oekraïense zijde is van ondergeschikt belang voor het westen.
  De VPRO heeft hier aandacht aan besteed.

  https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/lees/artikelen/2022/welke-rol-speelt-oekraine-in-de-wereldwijde–strijd-om-de-nieuwe-olie.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in