De adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken vindt dat het juist is om een gevangen oppositieleider te martelen om bekentenissen af te dwingen. Dinsdag kondigde de president van Oekraïne, Volodomyr Zelensky, de arrestatie aan van oppositieleider Viktor Medvedchuk, die verdwenen was sinds hij in de eerste dagen van de oorlog onder huisarrest werd geplaatst.

Medvedchuk was de leider van het oppositieplatform – Voor het Leven, één van de 11 politieke partijen die door Zelensky verboden werden. De partij was de op één na grootste in het Oekraïense parlement en dus de voornaamste concurrent van Zelensky’s eigen partij. Zelensky beschuldigt Medvedchuk ervan een verrader van zijn land te zijn, wat Medvedchuk nog steeds ontkent.

Om de oppositieleider tot bekentenissen over vermeende misdaden te bewegen, pleit Vadim Denisenko, een adviseur van de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, er nu voor om hem tot bekentenissen te mishandelen. De oproep verscheen op de Oekraïense televisie, meldt RT.com.

“Hij moet op zijn minst een aantal bekentenissen afleggen, want hij weet veel over wie in Rusland hoeveel en aan wie gegeven heeft om in Oekraïne een vijfde colonne op te richten,” zei Vadim Denisenko over de gearresteerde politicus, volgens RT.

“Hij moet zo snel mogelijk berecht worden, tot gevangenisstraf veroordeeld worden, mishandeld worden om bepaalde getuigenissen af te leggen en dan met gevangenenruil uitgewisseld worden,” voegde hij eraan toe.

De opmerkingen hebben kritiek uit Rusland opgeroepen. Maria Zackarova, een woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, ironiseerde over de verklaring.

Volgens Russia Today gaat de gelijkenis raak over de perceptie van Rusland dat de Britten eerst naar buiten treden met informatie dat het “zeer waarschijnlijk” is dat Rusland op een bepaalde manier zal handelen, en dan de media zover krijgen dat zij de speculatie als een vaststaand feit behandelen.

Dmitry Medvedev, plaatsvervangend voorzitter van de Russische Nationale Veiligheidsraad, was iets serieuzer in zijn reactie toen hij opmerkte dat degenen die dergelijke dreigementen uiten “op hun omgeving moeten letten en de deur ’s nachts op slot moeten houden om niet zelf op de lijst terecht te komen van personen die in aanmerking komen voor een gevangenenruil.”


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Larry C. Johnson: “Het Oekraïense leger is verslagen. Wat overblijft is opruimen”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelSteunconcert voor Oekraïne afgelast – gebruikt “Russisch” muziekinstrument
Volgend artikelHet valt niet meer te verbergen: Vaccinschade op primetime in Australië
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Het gevangen nemen van oppositie politici of andere maatregelen om ze monddood te maken is hier in Nederland al 30 jaar gaande, zo niet langer. Daarbij word grondwet aan de kant geschoven, en dit kan ongestraft omdat hen die hierop moeten toezien corrupt zijn.

  Wel politici met voorgedrukte aangiftes op of aan het kruis proberen te nagelen, wel publiek en op tv oproepen om een politicius af te schieten en als dat dan ook gebeurd word er niemand behalve de labiele sukkel met het pistool “gestraft”….en als een van HUN soort een onprettige opmerking krijgt is het direct maanden cel voor wie zijn mening heeft gesproken. Wij zijn hier minder vrij dan in Rusland denk ik, of Oekraine, waar de oude Sovjet martel methoden nog courant zijn en met hulp van de CIA en het Amerikaanse leger worden “feingeschleift” ….dit alles door de EU gezien als weer een nieuwe verrijking.

  Als mens zie ik dit aan en word er kotsziek van. Ik zie steeds meer agentjes in wagens rondrijden, met een arrogante blik die hun onaantastbaarheid schreeuwt en hun totale onvermogen een grondwet en menselijkheid te begrijpen. Word ik ook ziek van, en bloedlink. Dit is niet het Nederldn dat onze voorouders ons nalieten, dit is een zieke vertoning en een verkwisting van kennis en mogelijkheden om een fijne leefomgeving te bewonen.

  De politieke leiderschap is als een vuilverbrandings oven op het plein van een scholen gemeenschap. Puur vergif en iedereen word er van jongs af aan mee besmet.
  Ziek en zieker, en ik weet niet wie er op de VVD hebben gestemd maar ik ken NIEMAND !
  En de EU, dat is een gebouwen complex met ambtenaartjes die daar zitten omdat ze diensten verlenen aan hun partijgenoten, niet omdat ze kundig en sociaal zijn. En die bepalen ons leven en toekomst?

  We zijn dringend toe aan revolutie in het kwadraat, maar wat zal de vonk zijn , dat zuchtje zuurstof in de smeulende hoop, die druppel die ECHT teveel is….?

  ..in afwachting groet ik u, medeburgers en mensen die een constructief leven willen maar dat aan alle kanten zien worden belemmerd of kapotgemaakt door overheids inmenging,

  hoogachtend, Duchesne.
  Wat in ons land gebeurd is walgelijk,

  • Ja, precies zoals dat ook bij mij zo leeft en raak verwoord allemaal, maar wat in ons land gebeurd, is eigenlijk mondiaal, wat betekend dat het met de mensheid te maken heeft die geen enkel weerwoord op heeft of zich heeft voorbereid, behalve de alerte groepen hier en daar, die mee worden gezogen in de uiteindelijke janboel !

 2. Voortaan alle jongetjes maar bij hun geboorte met het badwater weggooien. Dan kunnen ze later ook geen oorlog meer maken.

  • Voortaan alle meisjes maar bij hun geboorte met het badwater weggooien. Dan kunnen ze later ook geen kinderen meer krijgen. Dus ook géén jongetjes.

   • tsja, dat is keiharde logica….maar het schijnt dat het nu wel kan. Alsje een miljoen mannen een zwangerschaps test laat doen testen er ongeveer 6000 positief…..het schijnt…

   • p.s. meisjes zijn wel leuk soms….dus misschein selectief weggooien….?…euh, en dan ook jongetjes selectief weggooien….?

 3. Poetin zal daar wel zelf een oplossing voor vinden; net als met de Hamas toen ze zo stom waren russen te ontvoeren.

  Note: raad eens wie Butcha onderzoekt voor het IC in Den Haag? Oekraine dus.
  jawel…

  Ondertussen zijn de wapentransporten tot een gerechtvaardigd oorlogsdoel benoemd.
  Dat wordt lachen…

 4. De import beperking voor goederen uit Rusland zijn een lachertje.
  Russen moeten alleen een bedrijfje openen in laten we zeggen Kazachstan, of China en dan exporteren vanuit daar.

  De handel is sterker dan een kkudde incompetente doorgedraaide politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in