Het Zweedse muziekcollectief Balalaikor zou dit weekend in Uppsala een steunconcert voor Oekraïne houden. Maar het concert moest afgelast worden nadat het muziekinstrument balalaika ervan beschuldigd werd Russisch te zijn.

Volgens Kulturnytt i P1 werd het gebruik van de balalaika, die als een nationaal symbool van Rusland wordt beschouwd, in de aanloop naar het geplande concert “zwaar bekritiseerd”, bericht Friatider.se.

De organisator zou op de sociale media zo onder druk zijn gezet, dat het concert moest worden afgelast, schrijft SVT Nyheter Kultur.

“Degenen die contact met ons opnamen, schreven dat de balalaika een symbool van Rusland is en dat spelen voor Oekraïne op een balalaika heiligschennis is. Ze vergelijken het met een hakenkruis, een swastika,” zegt Jonas Nyberg, een van de leden van het orkest, tegen SVT.

Södra Bergens Balalaikor begon als een studiekring in 1969 en speelt tegenwoordig Russische, Zweedse en Oekraïense volksmuziek.

“Men kan begrip opbrengen voor het feit dat de mensen in deze situatie van streek en boos zijn. Maar de argumentatie wordt een beetje vreemd. Wij zijn geen Russen, wij bespelen toevallig Russische instrumenten, zoals wij al jaren doen. Onze Oekraïense muzikantenvrienden begrijpen het ook niet,” zegt Jonas Nyberg tegen SVT.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat is er werkelijk aan de hand in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

  Europa's energie-armageddon komt van Berlijn en Brussel, niet van Moskou
Vorig artikelNAVO-sancties en de komende wereldramp met dieselbrandstof – Welkom bij de eugenetica-agenda van Davos Great Reset
Volgend artikelTerreur tegen gevangengenomen oppositieleider Medvedtsjoek – Zelensky regime wil hem martelen om bekentenissen te krijgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Je over over grootvader was russisch. . Conclusie. Je bent geen zweed meer? .
  Grootste gedeelte van de westerse beschaving is zo dom als het achtereind van een koe

 2. Het is een in en in zielige vertoning geworden, wat Europa, Navo, VS. allemaal aan het doen is. Ten kosten van de Burgers. Triest zootje debielen.!

 3. De intelligentie is ver te zoeken, vooral bij de hoernalisten die echt alles uit hun nek halen om maar iets op papier te zetten. Hoe triest is het….

  Ik denk dat “sex op zijn Russich”, dus tussen de tieten straks ook verboden is.
  Doerak, pierewaaien en mammoet, of steppe dusb ook “not done”….pfff, wat een zielige vertoning.

  https://historiek.net/top-25-russische-woorden-nederlands/67595/ voor wie wat dieper wil gaan dan een reclame slogan van msm…

 4. p.s. Nomenklatoera; lijst met namen. Dit is wat er klaar ligt bij het ministerie van binnelandse zaken om naar justitie te worden doorgegeven, zodat op zeer korte tijd iedereen die openlijk commentaar heeft op het Rutte regime kan worden opgepakt als terrorist, staatsgevaarlijk, gestoord of verward crimineel….zuivering heet dat later, maar als het begint is het iets waar de massa ja mee knikt.

  Persoonlijk verwacht ik dat de polite vele mensen gaat oppakken, wat daarmee gebeurd weet ik niet maar tussen gevangen zitten of in een achteraf bosje een kuil moeten graven of gewoon op de vlucht zijn doodgeschoten zie ik de politie wel doen. We zitten nu in de fase dat dit soort praktijken ineens kunnen gaan gebeuren. Alles voor koning en vaderland natuurlijk….en Swaab….

  …plicht…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in