De afgelopen jaren hebben de media en politici de elektrische auto’s opgehemeld en iedereen verteld dat ze die moeten kopen om de planeet te redden (ironisch, meer spullen kopen maakt de rijken nog rijker, en dat allemaal om de planeet te redden natuurlijk!), schrijft Peter Imanuelsen.

Het is zo ver gegaan dat de EU onlangs heeft aangekondigd dat zij de verkoop van nieuwe auto’s op fossiele brandstoffen vanaf 2035 zal verbieden. Groot-Brittannië is nog verder gegaan en verbiedt nieuwe, normale auto’s vanaf 2030. Dat is nog maar 7 jaar.

Ze dringen er dus op aan dat iedereen overschakelt op elektrische auto’s. We weten allemaal dat dat nooit en te nimmer zal gebeuren. Het elektriciteitsnet kan het gewoon niet aan en er zijn niet genoeg batterijen om al die nieuwe elektrische auto’s te maken.

Nu is Zwitserland van plan om mensen te verbieden in hun elektrische auto te rijden als er een energietekort is. Crisismaatregelen kunnen er ook toe leiden dat streamingdiensten zoals Netflix de resolutie van video’s moeten verlagen en dat het gebruik van spelconsoles wordt verboden.

De beperkingen doen denken aan covid-lockdowns…

Die hebben verschillende stadia, afhankelijk van hoeveel energie ze beschikbaar hebben. Oh wacht, dit begint nu een beetje op klimaatlockdowns te lijken…

In het hogere niveau van beperkingen zal warm water worden uitgeschakeld in openbare badkamers, kerstverlichting worden uitgeschakeld en meer. Het gaat zelfs zo ver dat alle recreatiebedrijven worden gesloten en sportwedstrijden en concerten worden verboden.

Wow, weet u nog dat ik vorig jaar waarschuwde dat de volgende stap klimaatlockdowns zouden zijn? Nou, het lijkt erop dat ze dat nu zeker van plan zijn en ze gebruiken het covidlockdown draaiboek om het te doen.

  Kan Europa overleven zonder Russische kolen en olie? Dit is wat het betekent voor torenhoge prijzen...

Cool, dus eerst zeiden ze dat u elektrische auto’s moest kopen om de planeet te redden, en vervolgens kun je niet met je elektrische auto rijden omdat er niet genoeg elektriciteit is.

Dan is er het batterijprobleem, er wordt al gesproken over batterijtekorten en het zal de komende jaren alleen maar erger worden naarmate de vraag toeneemt. Weet u wat er dan gebeurt? De prijzen gaan omhoog, wat betekent dat elektrische auto’s nog duurder zullen worden dan ze nu al zijn.

Laat me u het eindspel van elektrische auto’s uitleggen. Het is niet om alle bestaande auto’s in te ruilen voor elektrische, want dat zal nooit gebeuren. Het is dat u allemaal stopt met rijden en het openbaar vervoer neemt, terwijl de elites de enigen zullen zijn die zich elektrische auto’s kunnen veroorloven.

En om eerlijk te zijn, de elite zal waarschijnlijk ook niet in elektrische auto’s rijden omdat ze zo slecht zijn. Vooral in de winter. Elektrische auto’s hebben om te beginnen al een zeer korte actieradius, en als je ze bijvoorbeeld in de winter gebruikt, keldert de actieradius absoluut, zoals deze YouTuber onlangs ontdekte.

Laten we eens uitrekenen hoeveel stroom elektrische auto’s werkelijk zouden verbruiken, want het is een feit dat als we afhankelijk zijn van nutteloze wind- en zonne-energie, er op aarde gewoon geen manier is om elektrische auto’s te hebben. De enige manier waarop elektrische auto’s op grote schaal kunnen bestaan, is door meer kernenergie te bouwen.

In Europa zijn er ongeveer 400 miljoen auto’s. De EU verbiedt nieuwe auto’s op fossiele brandstoffen tegen 2035, dus stel je voor dat al deze 400 miljoen auto’s elektrisch worden. Laten we aannemen dat de auto’s een accu hebben van 100kwh, wat je nodig hebt voor een redelijk bereik.

  Klimaatmeisje Greta Thunberg is een verdienmodel

Stel je voor dat al deze auto’s minstens één keer per week volledig worden opgeladen. Ze zouden dan maar liefst 40.000 gigawattuur (gwh) elektriciteit nodig hebben – elke week. Ik denk niet dat u volledig begrijpt hoe groot dat getal is.

Ter vergelijking: de Zweedse kerncentrale Ringhals produceert ongeveer 27.000 gigawattuur elektriciteit per jaar. Dat zijn verschillende reactoren samen. Die jaarlijkse productie is nog steeds niet genoeg om al onze elektrische auto’s van stroom te voorzien – gewoon voor één week!

Misschien begint u hier het probleem met elektrische auto’s te zien. Het net zal het nooit aankunnen.

Het wordt nog belachelijker als we windenergie zouden gebruiken. De gemiddelde windturbine in de VS produceert ongeveer 0,84 gigawattuur PER MAAND. In ons scenario hebben we 40.000 gigawattuur per week nodig. Een windturbine produceert niet eens 1 gigawattuur per maand.

Dit betekent niet dat we 40.000 kernreactoren of hoeveel windturbines dan ook nodig hebben, daar de auto’s niet allemaal tegelijk zullen opladen, maar we zouden toch heel wat nieuwe kernreactoren nodig hebben. Het huidige netwerk zou al die nieuwe elektrische auto’s niet aankunnen.

Update: met dank aan de lezer in de comments die heeft uitgerekend hoeveel kernreactoren er nodig zijn en tot de conclusie is gekomen dat we op zijn minst meer dan 200 nieuwe kernreactoren nodig hebben om überhaupt al die elektrische auto’s van stroom te voorzien. De politici die hierop aandringen leven in fantasieland, tenzij ze bereid zijn hierin te investeren. Ik bedoel, het is mogelijk, maar het zal niet goedkoop zijn!

Stel je voor hoeveel windmolens we nodig zouden hebben om al die elektrische auto’s van stroom te voorzien. Je zou gewoon overal een leger van windturbines de skyline zien vervuilen. Het is onhoudbaar.

  Duitsland verbiedt de verkoop van hout aan de bevolking in het kader van het WEF-initiatief "Red de planeet"

Nee, er is geen toekomst voor een massale invoering van elektrische auto’s. Wat er uiteindelijk zal gebeuren is dat u gaat lopen of het openbaar vervoer neemt, terwijl de elite de enigen zijn die zich auto’s kunnen veroorloven.

Het gaat allemaal om controle. Ze willen af van particulier autobezit. Ze willen niet dat u vrij kunt reizen. Ze willen alleen dat u kunt reizen waar zij beslissen dat u mag reizen.

Net als in de Sovjet-Unie, waar gewone mensen geen auto’s konden bezitten, maar alleen de partij-elites.

Het is klimaatcommunisme.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Deze kinderen ervaren de hel op aarde zodat groene deugmensen een elektrische auto kunnen rijdenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSlecht omen: De legende van het Russische leger “Gyurza” is door Surovikin naar Donbass gestuurd – Een bataljon per dag gaat verloren voor de Oekraïners! (Video’s)
Volgend artikelPatholoog ontvangt ontstoken verkalkte placenta’s van “gevaccineerde” vrouwen vol met spike-eiwitten en antilichamen (video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Ik zie het voor me zoals in het artikel beschreven staat inderdaad.

  Elke dag, een paar keer per dag, een update van hoeveel stroom er landelijk is gebruikt. In vergelijking met hoeveel mensen er “positief” getest zijn enz. En allemaal fictief, want niemand kan het controleren. Maar de schaapies zullen het aannemen en gehoorzamen.

  Een stilgevallen elektrische auto help je ook niet zo 1..2..3.. opweg. Terwijl een normale auto die geen benzine meer heeft, gewoon weer gaat rijden als de tank weer gevuld is.

  Het is allemaal zo slinks en zo sluw. Zo sinister.

 2. “Nu willen ze elektrische auto’s verbieden om energie te besparen”

  Ziet dan werkelijk niemand dat het een geavanceerd duur spelletje is vanuit Brussel, wanneer het aan het WEF ligt dan worden alle auto’s verbannen met het klimaathandboek in de hand vertellen straks uw buren dat u een klimaatvernieler bent met door een benzine/diesel auto te rijden, nu zijn de E-auto’s aan de beurt, straks komen ze met hun ideale verhalen dat waterstof auto’s zó goed voor het milieu zijn et cetera et cetera, trap er niet in zelf ondervonden met mijn VW Polo diesel 1.5 jaar belastingvrij mogen rijden en toen de volle pond moeten betalen en mijn mooie diesel in moeten ruilen voor een benzine Polo, goed gedaan hoor jochie.

 3. Het bovenstaande rekenmodel gaat uit van 1x opladen per week. Dat gaat misschien op in Nederland, wat klein en vlak is en waar de winters nog meevallen.
  Maar probeer dat eens in een landelijk gebied waar de afstanden die moeten worden afgelegd veel groter zijn. Of een bergachtig gebied, wat veel meer energie vraagt. Of een gebied waar het echt koud wordt in de winter.
  En dan laten we het gelul over electrische vrachtwagens nog even buiten beschouwing.

  Trouwens, het VK mag dan die wensdroom hebben, er is al eens aan gerekend hoe dat zit met die batterijen. Als het wagenpark in het VK volledig electrisch zou moeten worden dan is daar iets van 3x-4x de jaarlijkse wereldproductie voor nodig van diverse zeldzame metalen. Onhaalbaar dus. En dat is alleen het VK. En laat buiten beschouwing dat die batterijen dan minimaal iedere 15 jaar vervangen moeten worden, en dat is al een heel gunstige voorstelling van zaken.

  Heel dat gedoe over electrische auto’s is een kletsverhaal als men gewoon even naar de feiten in de werkelijke wereld kijkt. Maar ja, links en natuurkunde is als links en wiskunde, is als links en economie; niet te combineren omdat links in dromenland leeft, niet in de werkelijke wereld.

 4. “In 2030 zullen er meer dieselauto’s op de weg zijn dan nu”
  https://www.frontnieuws.com/in-2030-zullen-er-meer-dieselautos-op-de-weg-zijn-dan-nu/

  Deze kinderen ervaren de hel op aarde zodat groene deugmensen een elektrische auto kunnen rijden
  https://www.frontnieuws.com/deze-kinderen-ervaren-de-hel-op-aarde-zodat-groene-deugmensen-een-elektrische-auto-kunnen-rijden/

  Professor TH ontmaskert de zwendel rond elektrische auto’s
  https://www.frontnieuws.com/professor-th-ontmaskert-de-zwendel-rond-elektrische-autos/

  Elektrische auto schok: een klein gaatje in de carrosserie kost 35.000 euro om te repareren
  https://www.frontnieuws.com/elektrische-auto-schok-een-klein-gaatje-in-de-carrosserie-kost-35-000-euro-om-te-repareren/

 5. Zo kreeg ik de vraag van iemand om de stroom van zonnepanelen in de zomer op te slaaan in accus en dan in de winter te gebruiken voor verwarming, ik heb daar een offerte voor gemaakt wat nodig is.
  met een verbruik van gemiddeld 50KWh per dag in de winter komen we dan op een vermogen van 7500KWh dat opgeslagen moet worden, mijn accupakketten hebben 7.5KWh dus 1000x 1500 euro aan accus.
  gewicht 20ton…. en dan minimaal 50 panelen. Ik vraag me af waar we 20 ton aan lithium accus vandaan halen…. dan toch maar een paar duizend liter Diesel voor de verwarming. Bij mij is meestal 500 a 1000 liter voldoende.

 6. Verbieden doen mensen die angst hebben voor de waarheid. Hun leugen dreigt nu al uit te komen. Groene energie is niet geschikt om de vraag naar energie te voldoen. Het hele milieuverhaal valt al bij de leugen van 0 emissie in geval van elektrische auto,s. De productie ervan is vele malen belastender als een diesel of benzine.

 7. Elke auto een zonnepaneel op het dak, met opslag.
  Hoeft niet veel te zijn, aangepast aan uw dagelijkse radius.

  Windvangers op de wielen…

  Alles in mooi design afgewerkt 🙂

  • @ Grikke december 9, 2022 at 12:58,
   Zo te lezen leef je ook in dromenland. Windvangers op de wielen vergt zoveel weerstand dat het meer kost, dan het oplevert. Een zonnepaneel op het dak en de energie opslaan in een accu, kun je net 100 tot 200 meter mee rijden. Als dat jouw dagelijkse radius is, is dat inderdaad voldoende.

 8. Alle bestaande elektrische auto’s zullen worden geconfisqueerd. Het lithium in de accu’s moet ons allen ten goede komen ipv een paar rijken. We gaan over op een wagenpark en systeem van autonome taxi’s en een bestelling per rit met een app. De prijs per rit wordt mede bepaald door de beschikbare hoeveelheid hernieuwbare energie.

 9. Iedereen straks toch elektrisch rijden hoor. Nou ja iedereen ?
  De z.g. 1% elite is druk bezig het leeuwendeel van de mensheid uit te roeien.
  Over 10 jaar en wellicht veel eerder
  zijn er bijna geen mensen meer over.
  Allemaal klimaat gelul om ons af te leiden van wat er werkelijk aan de hand is op deze planeet.
  Elektrisch rijden, CO2, waterstof, stikstofproblemen, allemaal gebaseerd op FAKE wetenschap.
  We laten ons ongelofelijk in de maling nemen.

  • Thom december 9, 2022 at 17:38

   Juist de elite gaan met hun benzine aangedreven bolides scheuren over de lege auto Bahnen, voor hen is het 365 dagen per jaar autoloze zondagen het ideale middel om zich te vervoeren of plezier ritjes te maken, de politiek staat altijd dik voor op de gewone man en vrouw.

 10. “De fantasie van 100% ‘hernieuwbare’ elektriciteitsopwekking.”

  https://principia-scientific.com/the-fantasy-of-100-renewable-electricity-generation/

  Ondertussen in Frankrijk: Frankrijk start gesloten kolencentrale weer op in Saint-Avold te midden van ‘onvoorzienbare’ energieproblemen.

  https://principia-scientific.com/france-fires-up-retired-coal-plant-amid-unforeseeable-energy-woes/

  Zo vertaal je een website: https://kinsta.com/nl/blog/zo-vertaal-je-een-website/

 11. Sinds gisterenavond ben ik gelukkige eigenaar van een VAZ 2103 uit 1982…met Russisch kenteken en papieren 😎
  Ook elektrisch… starten, erna lekker pruttelen op benzine.

 12. Er is al vanaf de jaren 70 een plan om bij de Eemshaven( noord oost Groningen) een kerncentrale te bouwen.
  Die aardbevingen daar kunnen volgens een ingewijde niet door de gasproduktie veroorzaakt worden omdat het gas in harde steen zit.
  Hoe de aardbevingen wel veroorzaakt worden is niet duidelijk. Het gerucht gaat dat er platen schuiven. ( waarom nooit in het verleden..vóór 2010)
  Het zou heel goed uitkomen als noord oost Groningen ontvolkt uit angst voor de aardbevingen en door het nalaten van de overheid om schade te herstellen en de omgeving aardbevingsbestendig te maken.
  Als er weinig mensen wonen komen er ook weinig protesten.
  Dit geldt ook voor boeren ( zei ik 10 jaar geleden al..) als er veel minder boeren zijn, neemt de tegenstand ook af.
  Boeren met trekkers zijn volwaardige tegenstanders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in