Foto privé

Overschakelen op zogenaamd klimaatvriendelijk rijden met elektrische aandrijving is niet voor iedereen weggelegd. De auto’s zijn vaak erg duur in vergelijking met een traditionele benzine- of dieselauto. Nu blijkt ook dat een eenvoudige reparatie peperduur kan zijn. In Noorwegen rekenen autoreparatiebedrijven zo’n 35.000 euro om een gat in het chassis, waarschijnlijk veroorzaakt door een steen, te repareren.

In het Noorse tijdschrift Motor laten elektrische autobezitters van zich horen en slaan alarm dat eigenaars van elektrische auto’s zelfs voor kleine reparaties en werkplaatsbezoeken schrikbarend hoge prijzen moeten betalen. Het kleine gat op de foto hierboven wil een autoreparatiewerkplaats voor het equivalent van 35.600 euro repareren. Een andere garage was iets goedkoper en vroeg “slechts” 33.000 euro voor de klus. meldt Samhällsnytt.

“Wij houden ons aan de richtlijnen van de fabrikant”, verdedigen de verantwoordelijken van de twee merkgarages hun prijsaanbiedingen.

Geen van de werkplaatsen wil met hun naam in de media. Men is van mening dat de irritatie van autobezitters over de prijsstelling moet worden doorgesluisd naar de autofabrikant.

Mag niet worden gerepareerd als gewone auto’s

Als de schade was ontstaan bij een traditionele benzine- of dieselauto, zou het een snel, eenvoudig en goedkoop verhaal zijn geweest om met een las te repareren. Bij elektrische auto’s is de bijbehorende reparatie iets heel anders, ingewikkelder, tijdrovender en – vooral – duurder.

De verklaring is de hoogspanningsbatterij die de krachtbron van de auto vormt. Lassen in de buurt ervan is niet mogelijk. De hele accubak moet worden vervangen en er moet een speciale afdichtingspasta op worden aangebracht die extreem duur is voor installatie – 13.000 euro per buis. Maar dat verklaart nog steeds maar iets meer dan een derde van de kosten.

  Terwijl de NAVO een oorlogsmachine op windkracht belooft, zegt Greta niets over Duitsland dat weer kolencentrales gaat openen

De fabrikant is niet bereid tot heroverweging

De importeur, Jaguar Land Rover Norway, verklaart de hoge reparatiekosten door te stellen dat het vervangen van de gehele accubak de enige reparatiemethode is die door de fabrikant is goedgekeurd. Er zijn geen plannen om dit te veranderen, zodat de voertuigen op de traditionele manier kunnen worden gerepareerd zonder dat de garantie vervalt.

Verzekeringsmaatschappijen kritisch

Een lichtpuntje in de duisternis is dat de verzekeringsmaatschappij, Gjensidige, groen licht heeft gegeven om de kosten – minus het eigen risico – voor de schade te vergoeden. Maar tegelijkertijd spreken ze hun ongenoegen uit over de situatie en hebben ze in andere soortgelijke gevallen nee gezegd tegen reparatie en er bij de eigenaar op aangedrongen om in plaats daarvan het voertuig te slopen.

De verzekeringsmaatschappijen willen een verandering zien van de autofabrikanten. Dit omdat – in tegenstelling tot wat de fabrikant beweert – men ervan overtuigd is dat dergelijke schade veel goedkoper kan worden gerepareerd zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Dergelijke schade met kleine gaten in het chassis komt naar verluidt vaak voor.

De klimaatvriendelijkheid van elektrische auto’s wordt in twijfel getrokken

Critici hebben niet alleen gereageerd op de extreem hoge kosten van het repareren van een elektrische auto. Deskundigen zijn ook van mening dat het feit dat grote delen van de auto moeten worden afgedankt en vervangen in plaats van gerepareerd, vragen oproept over de vermeende klimaatslimheid van het voertuig.

De kleinere CO2-voetafdruk die het met zich zou meebrengen om elektrisch te rijden kan gemakkelijk worden opgegeten door de milieugevolgen die de niet erg klimaatslimme manier van repareren van elektrische auto’s met zich meebrengt. Het feit dat relatief nieuwe auto’s worden gesloopt als gevolg van te hoge reparatiekosten is natuurlijk nog slechter voor het milieu.

  Net als het "vaccin" zijn Chemtrails langzame genocide

De eigenaar van de auto in dit geval bekritiseert het feit dat deze nadelen van het overstappen op een elektrische auto voor het milieu en het klimaat noch door politici noch door autofabrikanten worden gecommuniceerd. Zelfs de consumentenbeschermingsinstanties hebben de groene droom niet willen verstoren door deze problemen onder de aandacht te brengen.

Deze kinderen ervaren de hel op aarde zodat groene deugmensen een elektrische auto kunnen rijden

Vorig artikelMerkel laat definitief haar masker vallen: represailles voor vaccinatieweigeraars aangekondigd op Duitse tv
Volgend artikelDenemarken beperkt bewegingsvrijheid voor vaccinweigeraars – “Eerste in de wereld!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Neem twee ringen; een aan de binnenkant een aan de buitenkant, bouter door en vastdraaien. Matereaal:0,20 euro; uren: 10 minuten.

    Maar allez; die hele auto zou goedkoper moeten zijn dat een benzine auto; minder onderdelen, minder werkuren; dus de kopers zijn dom maar met veel geld.

    Geen reden tot klagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in