De legende van de eerste Tsjetsjeense oorlog, de man die geen enkele medaille – behalve één – in Rusland heeft achtergelaten, gepensioneerd kolonel Alexei Viktorovich Efediev met de roepnaam “Gyurza” werd door Generaal Surovikin als eenheidscommandant naar Donbass gestuurd, schrijft Warnews24/7.

Dit wordt gemeld door gezaghebbende Russische militaire bronnen en is van groot belang voor wat we vervolgens van het Russische leger in Oekraïne zullen zien.

Efendiyev maakte deel uit van de Russische inlichtingendienst en is legendarisch vanwege zijn acties in Tsjetsjenië, Afghanistan en Kosovo.

Russische militaire bronnen melden deze ontwikkeling:

“Gyurza’s ruime ervaring opgedaan in Afghanistan, Kosovo en Tsjetsjenië zal ongetwijfeld van pas komen in de strijd tegen de Oekraïners.

Op de schouders van luitenant-kolonel Efediev prijken vele succesvolle operaties. De belangrijkste daarvan is de vrijlating van journalisten in Grozny. In 1996 blokkeerden extremisten in het centrum van de Tsjetsjeense hoofdstad Russische mediacorrespondenten en vertegenwoordigers van de leiding van wetshandhavingsinstanties.

“Gyurza”, die toen het bevel voerde over een verkenningseenheid van de 166e Mitrailleurbrigade, slaagde erin de blokkade van Tsjetsjeense opstandelingen te doorbreken en honderden mensen te redden zonder enige slachtoffers in zijn eenheid.”

Voor de razendsnelle operatie en het positieve resultaat werd “Gyurza” onderscheiden met de Orde van Moed en de Orde van Militaire Verdienste.

Gyurza zou de welverdiende Gouden Ster van de Held ontvangen, wat nooit is gebeurd vanwege onderlinge strijd in de Russische militaire hiërarchie.

Destijds wisten de meeste Tsjetsjenen heel goed wie Gyurza was en wat voor een bedreiging zijn eenheid voor hen vormde. De Tsjetsjenen noemden de verkenningseenheid “waanzinnig” omdat de soldaten van Efentyev en hijzelf klaar stonden om zich te alle tijden in de strijd te storten, zelfs wanneer ze tegenover een vaak numeriek superieure vijand stonden.

  Dr. Mercola: Leugens rondom de oorlog in Oekraïne

Waarschijnlijk zal Gyurza’s eenheid worden ingezet in Bakhmut, waar de houwitsers vuren.

Volgens statistieken van Russische militaire bronnen:

– Het gemiddelde verbruik van patronen in Bakhmut per geweer is 2000 per dag.

– Hierdoor is de levensduur van een AK-74 ongeveer 2-3 maanden. De aanvalsgeweren branden letterlijk in de handen van de soldaten.

– Het verbruik van houwitsers is ongeveer 2,5 keer hoger dan tijdens de Slag om Stalingrad.

Enerzijds levert dit resultaten op zoals de inname van Jakovlevka. Anderzijds vereist het een ononderbroken en vlekkeloze toevoer van eenheden die zich op de contactlijn bevinden.

Bekijk de video van de gevechten van man tot man in Bakhmut:

Zware bombardementen in Bakhmut

De afgelopen 24 uur zijn het grondgebied van Bakhmut en omgeving zwaar beschoten. Te oordelen naar de video werden de aanvallen uitgevoerd met TOS-1 en een ander type MLRS.

In totaal vonden er minstens 60 explosies plaats op het grondgebied van Bakhmut en omgeving.

In de videobeelden ziet u verschillende explosies in de buurt van Bakhmut. Flitsen en geluiden van explosies waren op grote afstand te zien, en op de videobeelden is te zien dat de explosies met een zeer hoge frequentie plaatsvinden. Dit wijst waarschijnlijk op aanvallen met MLRS. Kort daarna werd het bombardement op Bakhmut voortgezet, maar dan met TOS-1.

Op dit moment controleert het Oekraïense leger bijna de hele stad Bakhmut. De enige uitzondering is het oostelijke deel van de stad, waar al Russische en Wagner PMC-eenheden aanwezig zijn.

Video: TOS-1 tegen Oekraïense posities in Bakhmut:

Wagner-troepen drukken op de Oekraïense verdediging in de zuidelijke voorsteden van Bakhmut – 800 slachtoffers per dag

In Artemovsk (Bakhmut) wordt nog steeds hevig gevochten. PMC Wagner-troepen verdeeld in kleine aanvalsgroepen duwen op de Oekraïense verdediging ten zuiden van de stad nabij het dorp Opytnoye. Dit is het zuidelijke uiteinde van de stad.

  Weer een beschamende episode voor "het beste gevechtsvliegtuig ooit gemaakt"

Alleen al in de buurt van Bakhmut heeft het Oekraïense leger, voornamelijk als gevolg van de bombardementen, tussen de 500 en 800 doden en gewonden per dag.

In de buurt van Soledar vallen Russische troepen het gebied Yakovlevka en Belogorovka aan om de volledige controle over het weggedeelte over te nemen. In deze dorpen slaagden de Russische troepen erin de verdediging van de 10e Brigade van de Garde van de Oekraïense strijdkrachten binnen te dringen en voet aan de grond te krijgen in de buitenwijken. De luchtmacht en de artillerie van de strijdkrachten van de Russische Federatie vallen voortdurend de vijandelijke vestingwerken aan.

In de richting van Luhansk ten noorden van Kremennaya wordt gevochten bij Zhitlovka en Krasnopopovka. Hier proberen de Russen de Oekraïense troepen weg te duwen van de R-66 snelweg. Het Oekraïense leger probeerde een tegenaanval uit te voeren met troepen van twee tactische bataljons in de richting van Zhitlovka. Twee Oekraïense verkenningsgroepen werden vernietigd in het Raygorodok-gebied van de Republiek Lugansk.

In de richting van Zuid-Donetsk werd een tegenaanval van de Oekraïense strijdkrachten in de richting van het dorp Nikolskoye onderschept. De Oekraïense troepen trokken zich terug en verloren tot 30 soldaten, twee infanteriegevechtsvoertuigen en drie vrachtwagens.

In de sector Toretsky (Dzerzhinsky) van de Republiek Donetsk rukken Russische eenheden op naar de lijn Shumy-Novgorodskoye (New York). In de regio Pivnichnoye (Kirovo) is een aanval van de Oekraïense strijdkrachten met succes afgeslagen. Er vielen 20 Oekraïense slachtoffers.

Er wordt gevochten om het dorp Novoselovskoye aan de snelweg Svatovo-Kupyansk in te nemen, waarvan de controle het Russische leger in staat zal stellen op te rukken naar Kupyansk. Dit dorp is belangrijk voor de Oekraïners. Het dient als uitgangspunt voor de aanval op Svatovo.

  Bakhmut: Oekraïners verloren 385 man op één dag - spervuur ​​van aanvallen van TOS-1A op de "weg des doods"

Video: Vernietiging van twee Oekraïense T-64BV’s bij Bakhmut:

Video: Vernietiging van BMP-1 en BMP-2 in Bakhmut:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe Poetin te verslaanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBekijk de eerste gewapende confrontatie tussen Russische en Amerikaanse troepen in Bakhmut – De Amerikanen lopen in een hinderlaag en trekken zich terug – De 5 dramatische minuten
Volgend artikelNu willen ze elektrische auto’s verbieden om energie te besparen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Neeeee…dat kan niet. Onze grote alleswetende leiders zeggen namelijk zelf dat Rusland zonder munitie zit, dat de Russische troepen geen uitrusting hebben, dat ze niet winterklaar zijn en dat Rusland de oorlog verliest.
  Onze zoooooo gewaardeerde leiders zouden ons toch geen leugens vertellen?
  (sarcasme nu weer uit, voor het aantal debielen dat deze site af en toe bezet)

 2. Je kan soms aan de smoeln van de presentators (presentatrices) zien, dat ze WEYTEN dat ze liegen.
  Dat noemen wij dus loonhoeren.

  Ik hoop dat RU nu eens stevig doorstoot.
  het opruimen van kleine haarden: laat maar over aand de legers van Luhansk en Donetsk.
  Die hebben nog wat af te rekenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in