Pixabay

In de sportschool had ik leuk contact met mensen en soms ontstond een diepgaand gesprek. Zo ontmoette ik er een aardige kerel, behulpzaam met tips en altijd vriendelijk groetend. Hij was Moslim en op een dag kwam het geloof ter sprake. Ik gaf aan dat ik ook contact had met God, maar daar waarschuwde hij mij voor. Hij zei dat mensen dat moeten overlaten aan anderen die daarvoor geleerd hadden en aangewezen waren. Tegelijk liet hij mij wel vrij het mijne te geloven, we waren het erover eens dat we het niet geheel eens met elkaar waren. Goede gast.

Lang daarvoor heb ik een aantal jaar doorgebracht op een kantoorkamer met een zeer Christelijk gelovige collega. Ook een hele aardige vent met het hart op de goede plek. Zeer begaan met mensen, altijd vriendelijk en correct. Ook met hem had ik diepgaande gesprekken. Ik gaf hem aan hoe ik over zaken dacht en op een dag vroeg hij verbaasd hoe het kon dat ik hoewel niet gelovig toch grotendeels hetzelfde als hij over het leven dacht. Ik zei dat je niet gelovig hoeft te zijn om de universele waarden en liefde in je te dragen. We hebben heel leuk samengewerkt, schrijft gastauteur Niccos.

Mijn eerste jaar op de spirituele beurs als healer was een heel andere ervaring. Ik kwam een hoop gezwets tegen en – wat ik toch enigszins naïef als ik ben niet verwachtte – een bende jaloezie. Ik moest van medestandhouders meer geld vragen omdat zij dat ook deden. Dat deed ik niet en daarmee was ik bij sommigen echt uit de gratie. Diverse dames met decolleté en rode make-up zaten er verleidelijk bij en kregen terugkerend bezoek van oudere behoeftige mannen op zoek naar bevestiging die ze natuurlijk nooit kregen. Ik heb het een paar jaar volgehouden.

Wat nu als ik zeg dat ik contact heb met Jezus en op een ander niveau met God? Het is een persoonlijke ervaring in tegenstelling tot iemand anders zijn verhaal uit de bijbel. Waarom zou de bijbel meer waar zijn dan mijn woord? Zeker kan het mijn fantasie zijn, maar dat kan ook van de bijbel gezegd worden. Het is maar wat je wilt geloven (zie ook mijn eerste artikel hier op Frontnieuws: ‘Wat te geloven?’) Wie is die ander dat hij of zij kan bepalen wat voor mij waar is? Ze geven aan wat Jezus heeft gezegd, maar Hij zegt andere dingen tegen mij. Moet ik hen geloven of Jezus?

  Provinciale Statenverkiezingen 2023 - Kun je een verrot systeem van binnenuit veranderen?

Hebben zij van Jezus gehoord dat ik verdwaald ben of is dat ingegeven door wat zij gelezen hebben in de bijbel of koran en gehoord in de kerk of moskee? Ik vind het fascinerend om te zien hoe gelovige mensen de onlogica niet kunnen of willen inzien. Stuk voor stuk goede mensen met het hart op de juiste plek. Leuke contacten en diepgaande gesprekken. Veel gelijke waarden, omdat die universeel zijn. Maar hun God is blijkbaar niet mijn God. Het moet op een andere manier. De manier die zij geleerd hebben en waar zij in geloven.

Ook dit artikel zal hen niet van gedachte doen veranderen. En dat hoeft ook niet, van mij niet tenminste. Wanneer zij mij vrij laten in mijn ‘geloof’, dan is het prima. Ik laat hen ook vrij in hun geloof. Wanneer we het niet op de spits drijven, dan kunnen we prima samenleven. Dat gebeurt in heel de wereld, dat gelovigen prima samenleven met ander-gelovigen. Alleen de extremisten maken er een probleem van. Een klein deel daarvan kiest voor geweld. Altijd al zo geweest, duizenden jaren lang. Vanuit een zekere machtsbehoefte, frustratie of minderwaardigheidscomplex gaan ze tekeer.

De essentie van deze extremisten is dat ze in feite van God los zijn. Ze zeggen te geloven, maar dat is vooral in zichzelf. De hardcore gelovige die geweld goedkeurt en uitoefent is hetzelfde als een Nazi, een racist die juist door God verlaten is. Maar ook die extremisten zeggen dat zij het beter weten. Wie bepaalt dat zij ongelijk hebben? Het is een lastige kwestie om te bepalen wie de waarheid in pacht heeft. Ouders bepalen het geloof voor hun kinderen, met daarbij de nodige rituelen. Ik vraag mij dan af of God dat zo zou willen. Wil Hij aanbeden worden?

  Niccos: Ik kijk het Nieuws om te weten wat 'ze' liegen

Over God heb ik het ook al gehad in mijn artikelen: ‘Laten we het eens over God hebben (voor deze ene keer)’, ‘De Spirituele Weg’ en ‘Onze lijdensweg kunnen we alleen doorbreken met een hoger bewustzijn’. Het gaat echter in wezen niet om of over God, het gaat om Ons, de Mens. Ik heb gemerkt dat veel mensen afhaken als het over God gaat. En dat gelovigen hun geloof vooropstellen als het ware geloof. Terwijl mijn inzet dus gaat over iets dat veel diepgaander is. Geloven is voor de meeste mensen een mentaal gebeuren. Niet geloven evenzo.

Ik kan het mensen die compleet in hun denken zitten niet uitleggen, want het valt niet uit te leggen. Als healer voel ik, alles, mijn hele leven lang. En ja, ik ‘weet’ ook dat alles wat ik waar acht niet waar hoeft te zijn. De grootste criticus ben ik zelf. Wanneer ik iets ‘tover’, dan vraag ik mij af of ‘we’ niet fantaseren. Die twijfel vind ik heerlijk. Die twijfel maakt dat ik geen behoefte heb anderen te overtuigen. Het maakt mij ook bestendig tegen anderen die mij proberen te overtuigen. Ik vind het fijn om met anderen de diepte in te gaan. Maar te vaak zijn het monologen.

De stelligheid waarmee anderen hun waarheid prediken maakt dat het onbegonnen werk is om hen uit te nodigen hun gevoel op te zoeken. Mensen die een beetje geloven of een beetje niet, die staan meer open voor een verbinding tussen het mentale en spirituele. Die begrijpen een zin beter als: “Voel de aanraking vanuit het ongeziene veld van liefde.” Wanneer je dat voor het eerst voelt en/of daarvan wezenlijk bewust wordt, dan verandert je leven voorgoed. Een onbeschrijfelijke metamorfose komt over je en dat is voor mij God. Het is Liefde.

Geen tien geboden of sharia, maar ‘gewoon’ de verbinding met het leven zelf. Het mentale veld zit ons eerder in de weg, dan dat het ons helpt de natuur te zijn. Het bijzondere is dat verreweg de meeste Aardbewoners dit onbewust weten en ook leven. We zijn alleen nog niet zo sterk in hartskracht om de liefde de grootste kracht op Aarde te laten zijn. We moeten ons meer bewust worden. Door die liefde te voelen, de aanraking aan te gaan. Niet voor God, maar ons Zelf. Dat is wat God tegen mij zegt. Het is mijn waarheid en dat voelt goed voor mij.

  Demonstratierecht, ammehoela

Ik kan niets doen anders dan zelf bewuster worden. Ik kan mijn waarheid delen en misschien openingen creëren naar liefde voor anderen. Het gevaar is dat anderen mijn waarheid overnemen zonder zelf de eigen diepte in te gaan. Geloof mij dat jij zoveel moois in jouw wezen hebt. Alles is aanwezig, je hebt niemand anders nodig. Wanneer ik hier op invoel dan is er zoveel kracht, zoveel liefde, ik gun dat ieder mens. Mijn verlangen dat andere mensen dit kunnen voelen is enorm, maar ik weet tegelijk dat ik niets te verlangen heb. En mijn waarheid is natuurlijk maar deels waar.

Ik leer mij zelf over te geven aan het leven, in de wetenschap dat het leven daar komt waar het moet zijn. Ik leer steeds meer te vertrouwen op mijn gevoel en minder krampachtig te zijn in mijn denken iets te moeten doen. Ik neem waar dat de wereld verandert en besef dat het buiten mij afspeelt in meerdere lagen van het bestaan. Dagelijks voel ik de liefde van het leven stromen door de natuur om mij heen en in de hemelse klanken van muziek. Het lukt mij niet om altijd in die toestand van ‘God’ c.q. ‘meditatie’ te zijn, als mens ben ik onderweg en zoekende. Toch ben ik dankbaar. Dat voel ik.


Copyright © 2023 Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NICCOS DOSSIER

Provinciale Statenverkiezing 2023 – Forum voor Democratie is de grote winnaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNormaal zijn in een krankzinnige samenleving
Volgend artikelPentagon-lek: Mainstream media hebben systematisch gelogen over de oorlog in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

46 REACTIES

  • Hallo Immortal, ja, naast realisme hebben we ook positiviteit nodig in ons leven. Voor je het weet creëren we zelf de negatieve gebeurtenissen. We mogen sterk blijven in onze harten en die kracht gebruiken voor het goede. Fijne dag! Groetjes, Niccos.

   • Ik gaf hem aan hoe ik over zaken dacht en op een dag vroeg hij verbaasd hoe het kon dat ik hoewel niet gelovig toch grotendeels hetzelfde als hij over het leven dacht. Ik zei dat je niet gelovig hoeft te zijn om de universele waarden en liefde in je te dragen. We hebben heel leuk samengewerkt, schrijft gastauteur Niccos….

    De man heeft de Bijbel niet gelezen of niet geheel, anders zou hij geweten hebben dat God Zijn wetten in het hart van alle mensen grift. Wat anderen morele waarden plegen te noemen, want morele waarden kunnen niet uit het niets ontstaan maar enkel opgelegd worden door een Opper wezen die deze more waarden ook heeft. God de Almachtige Schepper.

    Dit opdat aan het einde der tijden buiten de wet zullen berecht worden en hen die God kennen binnen de wet. Dit is niet bepaald een zegen, want dat betekent dat eenieder ook zijn straf zal ontvangen want er is NIEMAND die tegen Gods standaard goed doet. En volgens Zijn eigen Woord is er maar 1 weg om bij de Vader te komen en het eeuwige leven te verkrijgen. En dat is door geloof Zijn enig geboren Zoon, degene die voor de Almachtige God Zijn tabernakel is. Emanuel God met ons dat is Yeshua de Messias oftwel Heer Jezus de Christus.
    Wie in Hem gelooft gaat van dood over naar eeuwig leven. Dit was Gods gratie door Zijn zoon het offer te laten brengen opdat we door Zijn strepen genezen worden en Zijn dood ons eeuwig leven brengt. Het bloedoffer dat vereist is voor onze zonden werd door Hem in onze plaats gebracht.

    Het slechte nieuws is voor degene die Hem kennen en toch verwerpen…. ik mag er niet aan denken wat hun einde zal zijn.

    Alle lof, ere en glorie zij aan God YHWH Schepper van alle dingen en Zijn enig geboren Zoon, Yeshua het Lam Gods in wie de belichaming van de volheid van YHWH is.

    • Wat een onmetelijke onzin kraam jij uit. Je bent goed geïndoctrineerd dat moet ik je nageven. Er is maar 1 regel om naar te leven: wat jezelf niet wil dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet. Dan komt alles goed. God maar ook de duivel oftwel je ziel. is in jezelf. Jouw keuze wie je laat overheersen. Gebedshuizen, boeken, houten kruizen enz. hebben geen ziel.

    • Ik ben het met je eens WjmC maar het is waarschijnlijk teveel waarheid.

     Het is heel makkelijk voor zogenaamd ‘spirituele’ mensen om over Jezus of Christus te praten alsof ze Christen zijn. Maar ze zijn niet verzegeld met de Heilige Geest. Ze kennen Hem niet. Hun taal is gecorrumpeerd door hun jarenlang verblijf in de occulte newage wereld. Woorden hebben een andere inhoud gekregen. ‘Christus’ wordt een soort zelfverwerkelijking in plaats van een titel die alleen bij overerving kan worden verkregen en waarvan de zalving een uitbeelding is.

     Als ik zeg ‘God zei tegen mij…’ dan ken ik de stem. Heel moeilijk te beschrijven maar het is een echte stem. Een stem die helder is, vervormingsloos, eigenlijk zonder woorden direct een hele zin overbrengt. Niet mijn interpretatie van voorvallen.

     Dit in contrast tot het wazige: “Dat is wat God tegen mij zegt. Het is mijn waarheid en dat voelt goed voor mij.” Dat is religieus geblaat (excuses le mot). Waarheid is absoluut. En als God tegen je praat dan is dat niet een wazig ‘fijn gevoel’ maar een duidelijke stem. Geen overstekende zwarte kat.

     Als mijn kat iets zegt dan snap ik haar meestal. Maar het is mijn interpretatie. Als God zijn stem gebruikt dan valt er niks te interpreteren.

     Ook het hoofdlettergebruik is veelzeggend. Als spreek over Waarheid dan spreek ik over Yeshua. Maar als Niccos spreekt over Aarde gebruikt hij hiervoor een hoofdletter alsof het om een persoon gaat (Gaia).

     Mijn Waarheid (mijn Verlosser) is de bron van het Leven. Christenen noemen de dingen bij hun naam maar de boodschap komt niet over omdat je gewoon een andere taal spreekt. Christenen worden gehaat omdat ze voor de absolute Waarheid staan. Dat veroordeelt de religieuze ‘doe het zelvers’.

     Want er is maar één weg tot de Vader. Dat is de Weg de Waarheid en het Leven.

 1. Dankjewel Niccos! Je beschrijft hier precies hoe ik het ook voel. Mijn mantra is: Ik ben altijd in verbinding met de Ene, De Bron. En zodra ik dit zeg, voel ik de Liefde door me geen stromen. Een geweldig gevoel. Mijn houvast in deze turmulente, gekke wereld.

 2. Mooi dat jij hier schrijft.
  Het doorLicht alles wat hier wordt geplaatst.
  Is iemand van God verlaten of heeft die iemand zelf God verlaten?
  En dan van God los is, wat ook moet, omdat je dan vanuit een vrije keus je weer kunt richten tot God, het Geestelijke, de Christus bij vol bewustzijn.

  • Hallo Frans, mooie vraag! En zeker die vrije keus te creëren om je dan bewust te kunnen richten tot hetgeen je lief hebt. Dank. Groetjes, Niccos.

  • Prachtig geschreven onzin.

   God geeft ieder een vrij keuze omdat Hij liefde is. Liefde is onmogelijk zonder vrije keuze. Liefde == vrije keuze en zo zijn we oorspronkelijk ook begonnen in éénheid met God.

   De Christus is niet geestelijk. De Christus is een mens zoals wij. Het is een titel van de Koning van Israël. En het is dezelfde Yeshua (God is redding) die dood is gegaan voor elk mens omdat Hij: volledig mens was, onze familie en schuld aflosser. En God’s enig geboren Zoon (dus God). Daar is niks fraais aan. Dat was een slachtpartij. Om de band met God weer te herstellen door voor ons de prijs te betalen.

   Elk mens wordt geboren als mens. Stoffelijk. Gescheiden van God, gescheiden van het geestelijke. Daarom moet je opnieuw geboren worden en Gods Geest ontvangen. Al het andere is fake.

   Die vraag is al lang beantwoord. Het enige wat je moet doen is het cadeau aanpakken. Dat vereist dus het enige geloof dat telt en dat is; dat het een cadeau is van onze Schepper en verlosser Yeshua.

 3. Wat is recht en wat is krom in een wereld met twee dimensionale waarnemers? Ken je het verhaal van de olifant en de blinden? Ze hadden allemaal gelijk met hun beperkte waarneming: het is een boom, het is een dikke slang, het is een dunne slang met een kwastje.
  Zodra jij het woord “God” gebruikt voor het niet benoembare, de universele kracht die alles en iedereen verbindt, dan doe je hetzelfde als de blinden, en waar ze ruzie over maakten. Ik doe ook energiewerk, en heb een hekel aan het woord healer. Dat ben ik niet. Ik genees niemand. Ik help bij het herstellen van zelfgenezende energiestromen bij mensen (en dieren)

  Een enorm inzicht dat ik kreeg, is het feit dat alle ellende veroorzaakt wordt door mensen met een gebrek aan empathie. Door hun afwezigheid van angst komen ze rustig en wijs over. Daardoor herkent men ze niet, en erkent niet dat ze zeer ongeschikt zijn om ons te leiden. Als dat besef universeel wordt, dan zal veel vanzelf gaan, richting een mooie liefdevolle samenleving, met liefdevolle, altruïstische leiders, die ons helpen te ZIJN ipv te hebben.

  • Hallo Ger, ik ken het verhaal van de olifant en de blinden, en weet dat ik ook blind ben. Dus? Ik schrijf mijn eigen ervaringen op en deel die, niet om te overtuigen maar om uit te nodigen de eigen waarheid op te zoeken. Mijn artikel ging niet over healing en dan uitweiden over dat onderwerp lijkt mij niet handig voor de essentie van het stuk. Ik ben het met jou eens dat je in wezen niet healt maar inderdaad het zelfherstellend vermogen ondersteunt met energie. Ik kan hier artikelen over schrijven, maar denk dat het te ver afligt van het nieuwsdoel van FrontNieuws. Jouw inzicht is waardevol en zou verder verdieping kunnen krijgen. Leiderschap zou ieder individu in zichzelf moeten vinden. Groetjes, Niccos.

   • Dankjewel voor je reactie. Er zullen altijd leiders en volgers zijn. Lang niet iedereen voelt zich geroepen om het moeizame werk van de leider te doen, met alle afwegingen van belangen, het motiveren van mensen of juist het afremmen enz enz. En dat geeft niet, ieder heeft zijn eigen talenten en roepingen, maar het moet altijd veilig zijn een leider te volgen. De juiste mensen op de juiste plaats, daar gaat het om. Ook voor empathieloze mensen is een plek in de samenleving, maar ze mogen niet beslissen over welzijn van medemensen. Een dislect laat je geen moeilijke teksten schrijven. Een ADHD er laat je niet de hele dag stil zitten. Dat kan niet. En zo moeten we gaan beseffen dat een psychopaat geen leider kan zijn. Ze gaan herkennen, en hun handicap erkennen, daar gaat het om.

 4. Zelf heb ik niet zoveel met religies of geloven, wel cynisch schrijf ik nu dat sommigen hierop de site over G.d beginnen en daarom een ban krijgen, vind ik wel een beetje krom, maar ik weet ik ben slechts een reaguurder en bepaal de regels niet, ben dan niet meer religieus maar weet wel door veel leeswerk,films of andere voorbeelden dat er meer dingen zijn die wij niet kunnen verklaren volgens de wetenschap, o.a. Pim van Lommel schreef een boek over personen die tijdelijk dood waren en dingen beleefden en zagen die normaliter onmogelijk kunnen zijn, dat veranderde ook wel mijn denken en natuurlijk de First Nations van de VS, geen idee in welk hokje ik qua denken zit maar blijf open van geest!

  • Hallo flardinga, in mijn artikelen probeer ik praktisch te blijven en te relateren aan het actuele nieuws. Dat ik toch soms de spirituele kant opzoek en God aanhaal is mijns inziens belangrijk om de mentale cyclus te doorbreken. Alleen de focus op het nieuws en daarop afgeven blijft te oppervlakkig, ‘we’ ‘moeten’ dieper gaan en onszelf ontwikkelen om verandering te bewerkstelligen. Individueel, als groep en collectief. Dat laatste gaat alleen maar via de spirituele weg is mijn visie. Ik zoek naar een balans waar het voor de meeste mensen te verteren is, wetende dat sommigen een hekel hebben aan ‘gelul’ over God en anderen op de wagen springen en helemaal los gaan over God. We zijn net mensen. Lol. Groetjes, Niccos. PS. Open van geest blijven. That’s it !!!

 5. Een oosterse oude leermeester ging eens met zeven leerlingen, terwijl de dauw nog over het land lag,
  een ochtendwandeling maken.

  Na enige tijd brak de zon door en de dauwdruppels schitterden dat het een lust was.
  Bij een grote dauwdruppel liet de oude meester halt houden.

  Hij schaarde zijn leerlingen zo om de dauwdruppel heen dat de zon erop bleef schijnen,
  en vroeg toen welke kleur de druppel had.

  ‘rood’ zei de eerste,
  ‘oranje’ zei de tweede,
  ‘geel’ zei de derde,
  de vierde zei; ‘groen’,
  de vijfde zei; ‘blauw’,
  de zesde riep; ‘indigo’,
  en de zevende riep daarop; ‘violet’.

  Ze stonden verbaast van de verschillen en omdat ze allen zeker waren van hun gelijk, ontstond er bijna ruzie.

  Toen liet de oude meester ze enige keren van plaats wisselen,
  en heel langzaam drong het tot hun door dat ze ondanks de verschillen van hun waarnemingen,
  toch allemaal de waarheid hadden gesproken.

  Nadat er zo enige tijd verstreken was liet de oude meester ze hun oorspronkelijke plaats weer innemen.
  Maar omdat de zon niet meer op dezelfde plaats stond kaatsten nu weer andere kleuren terug van de dauwdruppel.
  De oude meester sprak: ‘ hoe u de waarheid ziet hangt af van de plaats en de tijd die u in het leven inneemt.
  U zag zo even een deel van het licht en zag dat aan voor de volle waarheid.
  Laat uw medemensen in volle vrijheid hun eigen weg bewandelen, hun eigen plaats innemen en hun eigen deel van het licht waarnemen.
  U heeft alle waarheden nodig want alle tezamen vormen ze het werkelijke spectrum van het licht als geheel, de volle waarheid.
  Tot gij zelf één van de groten bent geworden en de zeven kleuren in één kan waarnemen,
  zal ieder afhankelijk van zijn situatie een ander standpunt innemen en de waarheid op een andere manier zien.

  Wees daarom niet alleen tolerant, want dat is slechts het dulden van andermans mening.
  Maar wees zelfs blij dat er andere meningen zijn.

  Zolang gij zelf nog niet het volle licht kun zien, hebt gij uw medemens als medeleerling nodig om de volle waarheid te leren kennen.

 6. Spiritualiteit is een pad naar verlichting. Spiritueel verlicht zijn is nadenken over de zin van het leven en
  respect hebben voor al wat leven geeft.

  Een belangrijk onderdeel van spirituele verlichting is zich te richten op de kosmos, deze trachten
  te begrijpen en dan het moeilijkste, trachten te leven volgens de natuurlijke cycli. Dit leidt tot een
  innerlijke vibratie of trilling in harmonie met de kosmos.
  de vervuiling, corruptie, terreur enzovoort zijn fysieke manifestaties van het verlies van de
  verbinding van de mens met onze Moeder Aarde. En naarmate we verder verwijderd raken van
  het natuurlijke leven, zijn we vergeten om dankbaar te zijn voor alles dat de aarde ons geeft.

  Dankzij de maan, een klein hemellichaam dat slechts een fractie uitmaakt van alle materie in ons
  zonnestelsel, is er eb en vloed. Onze zeeën bevatten miljarden liters water. Tracht je eens de
  kracht in te beelden die nodig is om alle zeeën van de wereld in beweging te houden. Als de
  Maan dit kan, waarom zouden andere planeten dan ook niet een bepaalde invloed uitoefenen op
  zowel de Aarde als onszelf als individu? De mens bestaat voor meer dan 75% uit water en dit zijn
  slechts enkele liters. Natuurlijk zijn wij als mens onderhevig aan de maan. Zo heeft de
  gemiddelde vrouw 13 maandstonden per jaar, in overeenstemming met met de cyclus van de
  maan (Er zijn 13 maancycli van elk 28 dagen in een jaar. (13×28=364) = 1 restdag).

  Dankzij moeder Aarde hebben voedsel. Eer haar om ons, gast, als goede huisvader te ontvangen
  en te begeleiden. Ons hart is in ons lichaam gekanteld in dezelfde hoek als de Aarde (23,5°) en
  de omlooptijd van de tolbeweging die de Aarde hierdoor maakt, komt overeen met het aantal
  ademhalingen van de mens in 1 dag.
  De zon, die continu kosmische, radioactieve, magnetische en andere stralingen de ruimte in
  stuurt, bepaalt voor een groot deel de klimaten en daarmee ook weerverschijnselen zoals
  stormen, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami’s. Zonder de Zon is er geen leven. Ik ga
  ervan uit dat deze stralingen en planeetstanden alles bepalen, tot het kleinst denkbare mogelijk.
  De zon draait rond haar eigen as in ongeveer een maan-maand tijd (28 dagen)

  Dit alles toont aan dat de natuurlijke cyclus van het menselijke lichaam leeft volgens de cyclus
  van de kracht die uitgaat van hemellichamen. De werking en structuur van alles in het universum
  is gelijkaardig zowel op micro als op macro niveau.

  Astrologie – Astronomie
  Vroeger had de mens veel kennis van de sterrenhemel en daardoor stond men ook dichter bij de
  natuur. astronomie en astrologie waren vroeger verenigd in 1 geheel. De tekens van de
  dierenriem kwamen toen nog overeen met de desbetreffende sterrenbeelden.

  Doordat de Aarde in een schuine hoek van 23,5° gekanteld staat ten opzichte van de zon, maakt
  de Aarde bij het draaien een tolbeweging. Hierdoor schuift de vaste sterrenhemel met 1° op per
  72 jaar, om na ongeveer 25920 jaar terug op dezelfde positie te komen.
  Deze cyclus of kalender heet de zodiak en geeft de omloop van de zon weer doorheen de
  sterrenhemel. Het toont aan waar we ons bevinden ten opzichte van de ‘schijnbaar‘ vaste
  sterrenhemel.

  Na elk tijdperk komt weer een ander tijdperk. En het einde ter tijden is niets anders dan het einde
  van een tijdperk en het begin van een ander tijdperk met een andere energie en andere
  levensthema’s. We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk, daardoor is er veel afbraak
  van het oude, en vinden we her en der al tekenen van een nieuwe tijd.
  Hieronder volgen enkele voorbeelden van tradities en godenverering volgens het sterrenbeeld
  waarin de zon opkwam in het betreffende tijdperk of tijdsgeest. Men wou zich verbinden met de
  tijdsgeest waarin men leefde door het teken waarin de zon opkomt in dat tijdperk te eren.
  Tussen 4300 voor Christus en 2150 voor Christus leefde men in het astrologische tijdperk van
  Taurus (stier). Vandaar het Gouden Kalf uit die tijd. Daarna was er het tijdper van de Ram. Dat de
  joden vandaag de dag nog op de hoorn van de ram blazen toont aan dat astronomische kennis
  toen al aan het vervagen was en een nieuw leven kreeg via tradities die nu religies geworden
  zijn. De geboorte van Jesus symboliseert de opkomst van de Zon in een nieuw sterrenbeeld voor
  de komende 2150 jaar. Dit was het teken ‘Vissen’. Vissen betekent: collectief, het volgen van de
  "grote massa" van een enkele leider. Nu breekt dus een nieuw tijdperk aan: Waterman.
  Waterman betekent zowat het omgekeerde: het doen van de dingen op je eigen moment,
  individualiseren Waterman is wakker zijn, bewustwording, vrijheid en individualisatie.
  Natuurrampen, zoals aardbevingen, tropische stormen en overstromingen zijn uitwerkingen van
  de Aarde om zich van de verontreinigingen te ontdoen, als teken van zuivering in de aanloop
  naar het nieuwe tijdperk.

  Over religie
  Religies gaan uit van een bovennatuurlijk evenbeeld van de mens en trachten voorgekauwde
  antwoorden te geven op levensvragen. Een religieus iemand bidt tot God omdat lot en leven
  wordt bepaald door een alziende God. Een religie onderdrukt in mijn ogen spirituele ontwikkeling
  en volledige verlichting.
  De verhalen waar de meeste religies rond tot stand zijn gekomen, vonden naar mijn mening hun
  oorsprong in oude astronomische kennis en de verering van deze gekende hemellichamen. Dit
  kan ik niet bewijzen, maar als je alles nuchter bekijkt is dit wel een mogelijke conclusie. Religie zit
  immers vol beeldspraak en astrologische en spirituele verwijzingen.
  Een voorbeeld is de winterzonnewende die plaatsheeft op 25 december. Van de zomer
  naar de winter worden de dagen korter en kouder. Elk jaar bereikt de zon op 21 december de
  laagst mogelijke plek aan de hemel. In de oudheid stond dit symbool voor de dood van de zon.
  Gedurende drie dagen komt de zon dan op in het 'Zuidelijk kruis' of de Kruisconstellatie (een
  sterrengroep) om daarna, vanaf 25 december terug met 1 graad te stijgen en daarmee de komst
  van langere dagen aankondigt.
  Het sterven en herrijzen van de zon komt overeen met het verhaal over Jesus. Net zoals de zon
  elk jaar sterft en na 3 dagen herrijst, sterven ook in meerdere religies de hoofdpersonages in
  gelijkaardige omstandigheden.

  Over tijdmeting en kalenders – astronomie
  De oude beschavingen hadden geen telescopen, maar wisten wel veel af te leiden uit de
  sterrenhemel. De kalenders die toen gemaakt zijn, waren gericht op het universum en haar cycli
  en vormen nog de basis van ons hedendaags kalendersysteem. Helaas is ons huidige
  kalendersysteem niet synchroon met natuurlijke cycli.
  Een kalender met 12 maanden van 28, 29, 30 of 31 dagen met om de 4 jaar een schrikkeljaar is
  absurd en doet ons afdwalen van het kosmische ritme en natuurlijke cycli in het universum.
  Doordat we ons niet meer op onze biologische klok richten, de kosmos en al haar cycli, zijn we
  ontaart. We hebben geen respect voor milieu, ouderen en zijn ons kritisch denken verloren. We
  zijn slechts een schim van wat had gekund.
  De wijze waarop tijd wordt gemeten en bijgehouden, beïnvloedt immers ons denken en ons
  systeem heeft een samenleving opgeleverd die de mens volledig heeft ontaard van onze band
  met de Aarde en hemel. Het gevolg is, dat de mensen niet meer op de hemel kunnen vertrouwen
  om te zien welk tijdstip het is. Net zoals vroeger, keren we best terug naar een kalender volgens
  de 28-daagse cyclus van de natuurlijke tijd, een 13-manenkalender. Een goede kalender is een
  zorgvuldige geconstrueerde landkaart van de cycli van Natuurlijke Tijd, met cycli binnen cycli.
  Er zijn 13 manen in een jaar. Daarom zouden er dus ook 13 maanden moeten zijn, zoals er
  vroeger waren. Wie Moeder aarde en haar energie cycli eert, is afgestemd op die cycli.
  Onderstaand overzicht geeft de sterrenbeelden weer met de oude data en daarnaast de nieuwe
  data. Zo kun je zien of ook jouw sterrenbeeld veranderd is.

  • Indrukwekkende reactie Arnout. Dankje voor de informatie.

   Je schreef;
   ‘Er zijn 13 manen in een jaar. Daarom zouden er dus ook 13 maanden moeten zijn, zoals er vroeger waren.’ 

   WIJ leven in een mechanische wereld, gecreëerd om ons tot administratieve slaven te maken. We zijn uit de natuurlijke cyclus gehaald (door de Griekse oudheid) en in een mechanische cyclus geduwt, met als gevolg dat WIJ zijn verandert in onwetende, domme, blinde volgers ipv heldere bewuste levensvormen. We zijn dmv de mechanische cyclus ontkoppeld van de natuur, van het leven, van heldere logica… we zijn uit de natuur gehaald en in ons DENKEN (ego) opgesloten. Ik keek eens een interview van Dutch Matrix met Peter Toonen, over de maya’s/inca’s en de oudheid en dat ging ook over hoe de katholieken de wereld veroverden en de natuurlijke cyclus voor de mechanische cyclus vervingen… waardoor iedereen een slaaf werd van het denken/de mechaniek/administratie ipv de natuur.

 7. God heeft geen tussenpersonen. Tussenpersonen (religies) zijn de gijzelnemers die ons programmeren. Inmiddels is de kerk weg en is God een vergeten verhaal. De nieuwe religie is onderwijs, media en wetenschap. Allemaal aangestuurd door dezelfde tussenpersonen die U de religies/kerken gaven.
  Geloven is geen groepswerk. Geloven is de individuele connectie met God/LIEFDE. Religie is de connectie met een tussenpersoon die zelf claimt dat hij door God is aangewezen om jou connectie met God te beoordelen, te bepalen en te besturen. We zijn letterlijk van onsZELF verwijderd dmv religies en kerken.

  Jezus zijn leer was 1 woord, LIEFDE. Jezus zei, ‘alleen via mij kom je bij God’. Jezus bedoelde, alleen via LIEFDE kom je bij God. Het is aan het individu om LIEFDE te worden/ZIJN. Maar WIJ zijn tot volgers gemaakt ipv zelf keuzes te maken en gesprekken te hebben met God/LIEFDE en al het werk te doen. Vervolgens lopen velen de kerk uit en doen het tegenovergestelde.

  We hebben geleerd dat je naar de kerk gaat en wat dingen herhaalt en beloofd en dan is het goed en dan geloof je. Net zoals het met cojona ging… je deugt op alle fronten door braaf alle regels heilig op te volgen en je bent een goede gelovige. Maar in realiteit doen mensen alleen maar alsof ze geloven in cojona, omdat het te ingewikkeld en zwaar is om eerlijk te ZIJN. Het is allemaal leeg geklets en ze menen er niks van, maar ze volgen braaf de regels op om als goede cojona gelovige te worden gezien. Geloven is voor de meeste mensen gewoon deugen en punten scoren bij hun gijzelnemer.

  Geloven is een werkwoord, dat is het gesprek met God/leven/liefde, LIEFDE is het werk, dat we willen ZIJN om connectie met God/LIEFDE te ZIJN.

  De meeste mensen praten over geloof en zeggen dat ze LIEFDE beoefenen, maar ze leven het werkwoord van geloven niet en ze doen het werk van LIEFDE niet. De meeste mensen repeteren wat ze hebben gelezen/geleerd/geprogrammeerd, maar ze hebben het niet intrinsiek gemaakt. Geloven vraagt toewijding om zelf een connectie met God/alles/LIEFDE te hebben, in door in jezelf en buiten jezelf LIEFDE te ZIJN. Het draait allemaal om innerlijk werk, om de LIEFDE te ZIJN die God ons wil laten ZIJN.

  Ala iedereen elkaar bedient, dan wordt iedereen bedient. Dat is hoe hemel op aarde ontstaat. Dat is hoe God wil dat wij leven. Maar de egoïsten willen niet dienen, egoïsten willen door iedereen worden bedient. Daarom worden wij overal om ons heen tot egoïsten gemaakt. Onze hele maatschappij is ingericht om ons egoïstisch en narcistisch te maken, waardoor we allemaal de connectie met elkaar en dus met God zijn verloren. We leven in een slaven hiërarchie ipv een liefde hiërarchie. Nogmaals… het is heeeeeeeel simpel… als iedereen elkaar uit LIEFDE dient, dan wordt iedereen met LIEFDE bedient.

  LIEFDE… meer is het niet. In zo’n wereld wordt heel snel duidelijk wie anti liefde is en wie dus moet worden verstoten. Momenteel wordt de gehele mensheid gegijzeld door anti liefde mensen, door psychopatische, egoïstische narcisten.

  Excuses voor de lap tekst, maar Niccos je inspireert me. Het is moeilijk om dit bondig te beschrijven. De kern is m.i. dat we elkaar in LIEFDE moeten dienen, tot iedereen met LIEFDE wordt bedient. Dat is God’s wil, dat is waar alle geboden en de hele bijbel uit voortkomen. De bijbel en God zijn niet buiten jou, ze zijn in jou en als je het innerlijke werk doet, ontdek je dat het in jou en buiten jou en overal is… in LIEFDE/God/licht/leven… alles wordt één als je jou innerlijk balanceert met alles om je heen. Wij ZIJN één ZELF die zichzelf onderzoekt via al het leven op aarde. Wat je een ander geeft, geef je dus ook aan jezelf.

  • Een mooi bondig verhaal dat volgens mij aardig in de buurt komt van wat ik probeer te zeggen.

   https://m.youtube.com/watch?v=h6fcK_fRYaI&pp=ygUSdGhlIGVnZyBrdXJ6Z2VzYWd0

   BTW… Niccos… twijfelen is de bron van wijsheid, twijfelen is waar de vragen ontstaan en waar het innerlijke gesprek en het werk om te geloven plaatsvindt. Mijn hele leven was twijfel, waardoor ik al mn hele leven leerling ipv leraar ben, waardoor ik het leven als de school heb ervaren. Er is m.i. maar 1 school en dat is het leven, in twijfel leer je de grootste lessen. In twijfel fermenteert kennis/slimheid tot wijsheid/intelligentie en dat leidt uiteindelijk tot vertrouwen in het bewustZIJN… in LIEFDE. WIJ zijn God en God is ons en alles om ons heen, wij zijn één.

  • Hallo Naam:*, mooi omschreven hoor, ik zie je steeds meer tot de kern komen van jouw eigen wijsheid en dat is prachtig. Blijf inderdaad twijfelen en openstaan voor wat zich nog meer zal aandienen. Hug van mij. Groetjes, Niccos.

 8. Ik vind het goed om te zien dat er nog velen zijn die interesse hebben in een spiritualiteit die op positiviteit en daadwerkelijke goedheid berust. Het volgende wil ik graag delen om een hartje te verwarmen:

  Gisteren reed ik op mijn fietsje weg van mijn flat, en zag om de hoek dat mijn nauwe, middeleeuwse straatje geblokkeerd was door een 30-tal vrolijke scholieren van een jaar of 15. Twee hoedsters waren druk in de weer met ze. Ik laveerde voorzichtig door het groepje heen, toen een drietal vrolijk zei “Bonjour madame!” Ik reageerde meteen enthousiast en uit volle borst met “Bonjour! Bonjour mes enfants tres jolies!” En, geheel onverwacht en tot mijn grote plezier, riep het HELE groepje toen in koor, en net zo enthousiast “Bonjour! Bonjour!” terug. Het straatje galmde hartverwarmend met plezier! Ik moest zooooooo lachen, en ik hoorde de kids ook nog lachen toen ik al verder was.

  En dan denk ik, dit was een ontmoeting met de toekomst, die mij een mooie dag toewenste. En waarom moet dit alles kapot gemaakt worden door een aantal klootzakken die de mensheid hebben gekaapt. Snap je…

  • Mooi… ik voel de energie, de liefde. Mooi Immortal. Ik heb een grote grijns op mn gezicht en ik voel de energie. Ik voel het door mijn ZIJN resoneren, zo krachtig is LIEFDE. Krachtiger dan wat ik in woorden probeer uit te leggen. Dankje voor het delen van deze anekdote… fijn!

   • Naam:* april 19, 2023 at 11:51
    Naam:* ik had nog de hele dag een grote grijns, zat zelfs in de tram nog te grinniken! (nu ook nog hoor!)

    Goed he… 🙂 zo zie je maar weer dat mensen bij voorkeur eigenlijk gewoon liefde en vriendelijkheid willen en dat ze daar uitstekend mee resoneren! Ik weet zeker dat dit alle ellende gaat overwinnen.

    • Prachtig bondig beschreven Immortal… dit is het proces van duister naar licht en het licht gaat zeker overwinnen. Hoe meer ellende, hoe krachtiger dit wordt, hoe minder tekst/uitleg er nodig is. Dankjewel voor deze dartpijl in de bullseye. Heerlijk eenvoudig… LIEFDE is wat WIJ ZIJN.

     Liefde aan jou en iedereen… BONJOUR voor vandaag 😊🙏❤

 9. Niccos*; een prachtig verhaal waarmee je mij hebt geraakt.
  Wat ik zo mooi vind is al die mooie en positieve reacties. Zelfs leerzame wetenswaardigheden en een opbeurende anekdote waar iedereen volgens mij blij van wordt en misschien zelfs een glimlach.
  Niccos*; ook meerdere van jou berichten met interesse gelezen. Blijf zo doorgaan!
  Met liefdevolle groet,

 10. Ja, dit is een zeer inspirerend draadje, ook voor mij.
  Dank voor alle bijdragen om dit voor iedereen toegankelijk te maken.
  Het is alweer laat, dus goede nacht voor allen en morgen, jawel gezond weer op 🙂 Is er weer een dag om verbindingen te maken en de shitveroorzakers een non-actief toe te wensen.
  Heb het goed met elkaar!

 11. Het is en het blijft gesitueerd in dualiteit en brengt uiteindelijk geen VERLOSSING. Verlossing gebeurt enkel in EENHEID. Nog steeds is er afgescheidenheid ik en de andere.

 12. Het is mooi om te zien dat iedereen die hier schrijft in feite hetzelfde wil, namelijk verbinding. Zelfs voor de enkele betweter geldt dat. Primair reageren we allemaal vanuit ons hart. Om die verbinding te bevestigen voor onszelf maken we verhalen, die ontstaan in het hoofd, uit het hart dus, en daar ontstaat de polariteit. Laten we bij ons hart blijven, en er vooral naar leven, dan is de eenheid er vanzelf.

  • Amen Peter… op naar een wereld obv liefde en overvloed.

   Het hoofd (ons denken, onze wil) is te programmeren en dus te hacken. Dat is precies wat de vijand heeft gedaan. Wij leven in hun matrix.

   Onze harten (ons voelen, wat nodig is) is niet te hacken. Laten we dus idd vanuit onze harten gaan leven.

   Ons brein is slechts een werktuig, een hulpmiddel, waar ons ego obv angsten heerst.
   Onze harten zijn ons centrum, onze kern, waar de ziel obv liefde heerst.
   Angst (reptielenbrein) of liefde (hart)… de keuze is aan ons.

   Hemel op aarde ontstaat vanzelf, als iedereen elkaar dient, want dan wordt iedereen bedient. De elites (reptielenbrein) die niemand dienen en zich laten bedienen, gaan dan heel snel door de mand vallen.

   One life, one love…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in