In het district Schwarzwald Baar, heersen er blijkbaar vreemde gebruiken. Op het schoolplein van een Duitse school spreekt een leerlinge Turks. De lerares vermaant haar daarom niet alleen, maar geeft haar ook strafwerk – titel: “Waarom we Duits spreken op school!” Er zijn genoeg redenen. Men leert onder andere de taal sneller en daarmee neemt de kans op het vinden van werk toe.

Maar de ouders van de Turkse jongedame bevalt het niet dat hun dochter geen Turks mag spreken op school. Ze namen een advocaat in de arm. Ook de Federatie van Verenigingen van Turkse Ouderadviseurs in Baden toonde zich zeer bezorgd: “Dit kan echt niet”, beweert haar voorzitter Kemal Ülker, “dat leerlingen strafwerk krijgen omdat ze buiten het onderwijs in de pauze in de Turkse moedertaal met elkaar praten”. Welnu, met het Duits van de Turk is het nog niet helemaal in orde, anders zou hij weten dat dit heel goed kan, maar niet zijn opinie is, meldt Freiewelt.

De Turkse leerlingen zijn volgens de voorzitter door “dit grondwet verkrachtende gedrag van de lerares, een straf voor iets wat niet verboden is, bang en onrustig geworden”. Waar in de grondwet precies staat dat er in Duitsland Turks moet worden gesproken, wordt door de voorzitter van de Ouderraad niet onthuld.

Als het aan de Turkse vertegenwoordigers ligt, zou het niet de leerlinge zijn die gestraft wordt, maar de lerares van een Duitse school, omdat zij erop stond dat een vanzelfsprekendheid, vanzelfsprekend blijft: dat er Duits wordt gesproken op Duitse scholen. En dat op Duitse scholen strafwerk kan worden opgelegd als leerlingen niet de regels volgen.

  Een volstrekt 'normale' vrijdagochtend in Duitsland

Inmiddels is de schoolinspectie ingeschakeld. De woordvoerster van de regionale raad van Freiburg, Heike Spannagel, spreekt volgens het nieuwsorgaan T-online al van discriminatie.

De statelijke onderwijsautoriteit van Donaueschingen werd gevraagd om een ​​verklaring van de school te eisen. De instantie legde uit dat er geen algemeen verbod is om in een niet-Duitse taal te spreken op school of tijdens de pauze; maar er kunnen situaties zijn waarin pedagogische redenen dwingen om aan te dringen op het gebruik van het Duits. “Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat men zich uitspreekt in een taal die in geval van een conflict voor alle betrokkenen begrijpelijk is”.

Oostenrijkse lerares verbreekt haar zwijgen: “Cultuurstrijd in het klaslokaal” – Hoe de islam de school verandert

Vorig artikelKathedraalkoor opgeheven – is te blank
Volgend artikelKrankzinnige volkdoodsfantasieën: Duitse Groenen willen artsen dwingen tot abortussen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Regelgeving kan veel oplossen. Bijvoorbeeld: er is een verplichting teintergreren; wat ook taal inhoud.
  Bij toelating lagere school (en andere scholen) taaltoets. Niet voldoende, geen toelating en stoppen met kindertoeslag en andere staats toeslagen.

  Dat werkt.

  Daarnaast is dekans op werk of enige ontwikkeling en normaal lestempo hoger

 2. Ach, wat hebben die Turken en überhaupt alle zuiderse vreemdelingen en vooral islamisten hier te zoeken in Europa? Helemaal NIETS!!!!!!
  Ze haten het Westen, ze haten Kristenen, ze haten de vrije meningsuiting, ze kunnen géén religieuze kritiek verdragen, ze willen onze meisjes wél én ook onze uitkeringen en ons geld!!
  Dat die achterlijke klootzakken UITGEDREVEN worden, terug naar eigen land of ergens anders,MAAR BUITEN EUROPE!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in