De huidige energiecrisis en inflatie zouden kunnen leiden tot protesten in Noordrijn-Westfalen, zo heeft de minister van Binnenlandse Zaken van de regio gewaarschuwd. Herbert Reul voegde eraan toe dat deze problemen worden uitgebuit door samenzweringstheoretici, die hij als een bedreiging voor de Duitse staat beschreef, schrijft RT.

Toen hij maandag in het programma Fruhstart van n-tv verscheen, zei Reul dat “we het nu niet meer over demonstranten hebben, maar eerder over bijna zoiets als nieuwe vijanden van de staat, die zich daar aan het vestigen zijn.”

De ambtenaar uitte zijn bezorgdheid dat, wanneer zaken als de “energiecrisis, de prijzen, een koude huiskamer echt tastbaar” worden, de verhalen van samenzweringstheoretici meer ingang zouden kunnen vinden bij de bevolking.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen zijn de Covid-pandemie en de daarmee gepaard gaande lockdowns niet langer een onderwerp dat door degenen wordt belicht die hij als complottheoretici bestempelde, nu de autoriteiten de beperkende maatregelen hebben opgeheven. Maar “zij misbruiken nu de angsten van de mensen op andere gebieden,” waarschuwde Reul, en voegde eraan toe dat de kwestie “niet te onderschatten is.”

De ambtenaar vertelde journalisten dat “als je op het internet kijkt, op Telegram enzovoorts, ze steeds meer op deze thema’s – oorlog in Oekraïne, crisis, gascrisis, prijzen – afgaan en proberen meer mensen voor zich te winnen.”

Volgens Reul zou, ondanks alle zorgen die hij noemde, de oprichting van een crisiscomité in het licht van een mogelijke energiecrisis voorbarig zijn. Waar voor gezorgd moet worden is dat de plaatselijke politie hoe dan ook kan blijven werken, zo beweerde hij.

  De Donbass wordt bijna volledig door Rusland gecontroleerd nu Oekraïne dichter bij de overwinning komt

“Wij hebben extra tanks, 40 tanks met een inhoud van 40.000 liter, die wij verdelen onder de politie in de hele regio, zodat wij klaar zijn om in actie te komen als het ergste gebeurt,” legde de minister van Binnenlandse Zaken uit.

Bovendien zijn er voor de politie van Noordrijn-Westfalen meer dan 100 satelliettelefoons besteld, zodat de agenten ook bij een stroomstoring kunnen communiceren.

Op de vraag wat de staat kan doen om het vertrouwen van het publiek te vergroten en de grond onder de voeten van extremisten weg te snijden, stelde Reul dat het “belangrijkste is om eerlijk te zijn, en geen beloften te doen die je niet kunt nakomen.”

Na het begin van het Russische militaire offensief tegen Oekraïne stegen de gasprijzen in Europa naar recordhoogten, en tot op heden zijn ze nog steeds aanzienlijk hoger dan vorig jaar.

Tot overmaat van ramp heeft Rusland onlangs zijn gasleveranties aan Duitsland stopgezet.

Verscheidene Duitse topambtenaren hebben hun landgenoten herhaaldelijk gewaarschuwd voor een strenge winter die in het verschiet ligt, en hen aangespoord zuinig te zijn met energie, zodat het land zijn gasreservoirs op tijd kan aanvullen.

***

Beweren dat mensen die zich zorgen maken over het verwarmen van hun huis en het op tafel zetten van voedsel deze winter allemaal “vijanden van de staat” zijn, is een regelrechte schande, schrijft Infowars.com.

Het is echter geen “complottheorie” dat Duitsers in het hele land in paniek kachels, brandhout en elektrische kachels hebben gekocht, nu de regering hun vertelt dat de thermostaten in openbare gebouwen beperkt zullen worden tot 19C, en dat sportstadions en tentoonstellingszalen deze winter gebruikt zullen worden als “opwarmruimten” om bevriezende burgers te helpen die de torenhoge energierekeningen niet kunnen betalen.

  Straffeloosheid van Oekraïense militanten draagt bij tot bloeiende anarchie (Foto's 18+, Video)

Zoals Remix News meldt, is het nogal brutaal om rechtse “samenzweringstheoretici” de schuld te geven van een crisis die veroorzaakt is door de sancties van Duitsland tegen Rusland en zijn suïcidale afhankelijkheid van groene energie.

“Reul probeert, net als de federale minister van Binnenlandse Zaken van het land, Nancy Faeser, de rechtse ideologie en de protesten tegen het beleid van Covid-19 te koppelen aan eventuele protesten in de winter.”

“Hoewel sommige rechtse groeperingen, zoals de Alternative für Deutschland (AfD), hebben benadrukt dat de sancties van de regering tegen Rusland de voornaamste factor zijn die de huidige energiecrisis veroorzaken, hebben zij niet gepleit voor een “omverwerping” van de regering. In plaats daarvan hebben zij benadrukt dat de Nord Stream 2 pijpleiding opnieuw moet worden opgestart, dat de energiesancties tegen Rusland moeten worden beëindigd, en dat er moet worden gestreefd naar een vreedzame oplossing om de oorlog te beëindigen.”

Energietekorten en de crisis in de kosten van levensonderhoud zijn inderdaad kwesties die iedereen grote zorgen baren, ongeacht waar zij zich op het politieke spectrum bevinden.

Beweren dat mensen die zich zorgen maken over het verwarmen van hun huis en het op tafel zetten van voedsel deze winter allemaal “staatsvijanden” zijn, is een regelrechte schande.

Zoals reeds eerder gemeld, zei de voorzitter van het Thüringse bureau voor de bescherming van de grondwet, Stephan Kramer, dat de rellen tegen de energiecrisis de onrust tegen de afsluiting zouden doen lijken op een “kinderfeestje”.

“Massaprotesten en rellen zijn net zo denkbaar als concrete gewelddaden tegen dingen en mensen, en ook klassiek terrorisme om de boel omver te werpen,” zei Kramer tegen ZDF.

  Europa's uiteindelijke keuzes voor Oekraïne


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oh Oh! Medvedev: “De Ruiters van de Apocalyps galopperen vooruit”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin eerst, populisten daarna – Westerse functionarissen maken zich gereed om elk protest tegen hun zelfdestructieve beleid als “extremisme” te bestempelen
Volgend artikelSpaans weerbureau AEMET: Meer dan 50 landen voeren momenteel “activiteiten uit om het weer kunstmatig te veranderen”, en spreekt van “chemische contrails” of “chemtrails” (Update video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Hier kan ik maar 1 ding over zeggen……….blij dat ik niet in een grote stad woon, zelfs niet in een dorp……maar in een heel klein gehucht…….met een dikke 50 inwoners!! En da’s mooi, en dat blijft voorlopig zo……..hier is alles IN PRINCIPE in overvloed aanwezig echter ben benieuwd voor hoe lang!

  Laat maar komen die ellende des te eerder zijn we er vanaf!
  Ben voor zover het mogelijk is voorbereid op harde klappen maar dit wat er nu gaat komen is met zekerheid onvoorspelbaar voor iedereen.

  Denk echter dat de grote steden de meest harde klappen gaan opvangen…..

  Gladiator

   • Logisch.Drie hoog achter kan je geen groente verbouwen, kan je ook geen houtkachel zetten…..dus mag je evrrekken.

    Wonen in grote steden is sociaal leuk, als je een alleenstaand huis hebt, met forse tuin,en een Doberman.
    Maar in een flat of zo…..klate met dubbel “o”……..

  • Grote steden kan het idd een ellende worden, honderdduizenden bij elkaar op elkaar, dan nog in de mix met vele niet ‘Hollandse’ ‘boys’ die bv mocht er wat zijn, heersertje over kunnen gaan spelen via bedreigingen/criminaliteit (intenser) dus tja… kan nog gezellig worden mocht het tij niet rap keren naar het ‘normale’ in overvloed van alles hebben en kunnen krijgen, want dat is niet veranderd! er is genoeg van alles, het wordt alleen tegengehouden, of vernietigd en of achtergehouden en of via smoes milieu tactieken.

   De engnekken, creeps op deze aarde die voor ‘God’ spelen zullen allen vernietigd moeten worden, als ware zij een rattenplaag.

  • En denk je niet
   dat wij
   uit de stad
   naar jou in jouw gehuchtje toekomen
   om jouw huis, voorraadkast, groententuin, houtvoorraad, en misschien je vrouw ook nog wel te plunderen?
   Jij zit daar juist gevaarlijk in je huis met je tuin en onbeveiligd. Bij ons in de stad op driehoog is niks te halen.
   Met je laat maar komen die ellende. Je weet niet wat jezelf toewenst gast.

 2. Om over vijanden te spreken heb je twee partijen nodig. De kritische burger wordt gezien als vijand van de staat. Omgekeerd ziet de staat zichzelf dus als de vijand van de kritische burgers.

  • @Wim,
   De toeslagenaffaires zegde alles natuurlijk, zelfs na al dit jarenlange beleid en bewust gekozen beleid, aan het einde moest eigenlijk Omtzigt weggewerkt worden en Renkse Leijten is ook lastig, Rutte liet men nog zitten, de woningnood, de oorlog die in Europa gaande is en nog steeds de kant kiezen om niet onafhankelijk te blijven om zodoende een goede relatie te behouden met Rusland maar nee, de prijzen zijn onbetaalbaar straks, toch gaan we door op deze weg, er zijn nog meer voorbeelden maar daar zal ik je niet mee vermoeien, mis leiders of figuren die ballen hebben en oprecht zijn, mis mensen als Kees van Kooten en Wim de Bie die alles kunnen duiden wat er allemaal gaande, de taal verrijken en met zoveel humor, het is er niet meer, dan maar een muziekje opzetten, in de Bavo wens ik niet te komen, nooit, wat een zooitje is het geworden en niemand neemt verantwoordelijkheid, zucht.

 3. Een grote blaaskaak is het ja. Een onzole wefh..r en meer niet die angstporno verspreid, daar kun je een 88 jarige mee bang maken maar niet een jongeren die vol haat zit naar zi een wefh..r. Die gaat ervoor en als de woede eenmaal losbarst worden ze vindingrijk. Daar zal geen laffe agent of legermannetje tegen opgewassen zijn. Word gewoon geweldig straks omte kijken hoe al hun resources worden uitgeschakeld waarmee wefh..r pocht. Die slaven denken echt dat ze met hun luchtkasteel jongeren bangmaken. Echt niet, is alleen maar olie op het vuurgooien. Worden van de winter nog spannende tijden. Denk dat als ze zo uitpakken tegen mensen dat er nog veel vernield gaat worden. De meer we in de tijd gaan de erger dt gaat worden.

 4. Ken mensen in Ter Apel .
  Elke dag vechtpartijen bij de coa voor de deur .
  Soms tot 9 keer of meer loeiende sirenes richting COA.
  Nu is het stil want men zet de sirenes uit .
  Scheurt wel met een bloedgang soms in colone naar de opvang .
  Nu de waarheid dient zich aan kijk naar “Quote Gemeente Tubbergen onaangenaam verrast door aanwijzing COA” kijk wat zich ontwikkelt ? Kan mij voorstellen dat Gladiator blij is met zijn stek .
  Was vandaag nog ff een halve vlaai halen (met aarbeien) en kijk de zombie jeugd strak met hun debiele telefoon bezig .. reed 50km en er komt een moter aanscheuren die gast had zijn kop gebogen over zijn debiele foon. Moraal van verhaal de hele zaak is onhoudbaar aan het afglijden .
  Gaat ook hier binnenkort in theather gebeuren flashmobs die winkels plunderen zoals in Londen kort geleden .. De kansparels .. Het gaat met een bloedgang naar de afgang.
  Of Topic( herinner me ouwe nog die uit het raam kijkt en roept Bromnozems!! dat maakte indruk op mij
  Ben daarna nooit meer normaal geworden , schoof een levenslange alertheid in! ) maar wat je nu zienderogen ziet uitvouwen is verbijsterend !
  Geen oproep tot geweld maar ga even langs je lokale militaire dumpshop en vergeet je slijpsteen niet.
  Groeten fijne dag

  • In Ter Apel wonen leek me ok–vroeger dan.
   Is nu volkomen verpest.

   De misere is: we hebben democratie begraven.
   De vorming van een “kabinet”wordt bepaald door regeerakkoord.
   Een regeer akkoord zet het parlement–dus de democratie–volkomen buiten spel, en id de uitvinding van landverraders, die de bevolking verachten.

   Ooit was ik de eerste kraker in NL, en dus in EU (even klappen a.u.b.)
   Toen ik 25 was had ik al een “beroeps verbod” ik had een vriendin in Joegoslavie en was kraker.
   Dus kruisje achter mijn naam; dat betekende: contenue tegenwerking door overheid en overheids instellingen.

   Wat nu in NL is: een soort mengsel van Hitler periode en Oost-Duitsland; formeel hebben burgers een rechtspositie; in werkelijkheid absoluut niet.

 5. Allee we zijn weer vertrokken, vrije meningsuiting… ‘t hangt hier ook aan een zijden draadje. Haha. Vijand van de democratie? Haha. Vijand van de staat. Haha.
  Als we de rekening maken pleegt de overheid hier ook misdaden tegen de mens.
  En bij manifestaties met het kanon… walgelijk.

 6. eens de meute wakker is zullen ze razend worden en al die WEF soldaten de nek omdraaien je mag dan een leger hebben om je achter weg te steken al wie van dat leger uitpakt zal de strop krijgen zonder rechter als ze slim zijn zullen ze zich overgeven. en kunnen ze vreedzaam naar huis gaan.

 7. NL staat moet zijn grote bek houden.
  Ze proberen gereformeerd het vingertje op te steken tegen de rest van de wereld, nu tegen Rusland, maar:

  Nl is lid van de Nato;
  –illegale oorlog tegen Irak
  –Illegale oorlog tegen Servie
  –illegale oorlog tegen Libie
  –illegaal de Isis gefinancieerd
  –illegaal Hamas gefinancieerd
  –illegaal de Witte Helmen gefinancieerd
  –illegaal Zelensky–de snuivende nazi–gefinancieerd
  –verantwoordlijk voor het afschieten van 8000 in Srebrenica

  Iets met balken, ogen, en splinters gaat door mijn hoofd…

 8. Niemand heeft het erover: de staat is volledig gedicteerd door de vrijmetselarij en de rozenkruisers. Als je erover nadenkt en wat oplet zie je ze bezig. Het is natuurlijk allemaal begonnen met Ridder Bill Gates die is geridderd (knighted) door koningin Elisabeth van Engeland in 2005. Deze ridder is zo onmetelijk rijk geworden door de verkoop van virusgevoelige software met de naam “Windows”. Erg “grappig” is dat hij zelf weet dat een “virus” niet bestaat maar dat ridder Bill Gates zomaar allemaal leugens kan vertellen, omdat hij zo onmetelijk rijk is, dat een niet bestaand “virus” net zo werkt als een computervirus in het Windows programma/netwerk. Die virtuele computervirussen schijnen echt te bestaan, maar moeten geschreven worden in computertaal.
  Ridder Bill Gates is in feite een verwarde man met ontzettend veel geld maar met hallucinaties die thuishoort in een inrichting voor mentaal gehandicapten. Het echte probleem is dat er zoveel artsen en hoogwaardigheidsbekleders zoals vrijmetselaars zijn die tegen betaling dit sprookje (hallucinatie) van ridder Bill Gates over een “virus”verkondigen dat in de echte wereld een COMPUTERVIRUS is.

 9. Goed nieuws voor iedereen, inclusief veeteeltbedrijven:
  de gassen uit de mest van 3 koeien stelt een huishouden in staat een jaar lang te douchen en te koken. Dit stond recent in o.m. het AD: af en toe publiceert dit mainstream-medium onverwacht iets goeds.

  Eens te meer een reden, de boeren met rust te laten.

 10. Iedereen die niet links genoeg is, wordt door de overheid en de mainstream media als extreem-rechts bestempeld. Gewoon de voorkeur geven aan de eigen monoculturele samenleving in plaats van aan geïmporteerde multicul, is al voldoende om door de media ‘gebrandmerkt’ te worden als extreem-rechts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in