Screenshot video /Foto Credit: Southfront.press

Hezbollah heeft met succes een geavanceerde Iraanse antitank geleide raket (ATGM) gebruikt om een tegen-batterij radar van de Israëlische Defensie Strijdkrachten (IDF) uit te schakelen.

De groep gaf op 18 april videobeelden vrij van de aanval, waarbij werd opgemerkt dat deze een dag eerder plaatsvond. De radar, geïdentificeerd als een AN/TPQ-37 Firefinder van Amerikaanse makelij, stond opgesteld op een belangrijke luchtverkeersleidingsbasis van de IDF op de berg Meron, zo’n acht kilometer van de grens met Libanon, bericht Southfront.

De AN/TPQ-37 werd ontwikkeld om inkomend artillerie- en raketvuur te detecteren en te volgen om het punt van oorsprong te bepalen voor tegenvuur. De S-band radar kan een artilleriegranaat detecteren vanaf 30 kilometer en een raket vanaf maximaal 50 kilometer.

Hezbollah-strijders gebruikten wat een op grond-gelanceerde versie van de Iraanse Almas-3 ATGM lijkt te zijn om de tegenbatterijradar uit te schakelen.

Almas is een kopie van de Israëlische Spike ATGM-familie die zo’n vier jaar geleden voor het eerst door Iran werd onthuld. De Almas-3 versie heeft naar verluidt een bereik van tien kilometer.

Net als de Spike ATGM is Almas uitgerust met een elektro-optische of infrarood beeldzoeker. De raket heeft een top-attack functie, wat betekent dat hij zijn doel van bovenaf kan raken als een vorm van dieptevuur. Hij kan ook doelen achter de visuele lijn raken.

Hezbollah heeft Almas ATGM’s gebruikt tegen de IDF sinds het uitbreken van de botsingen aan de Libanees-Israëlische grens tegen de achtergrond van de Israëlische oorlog tegen de Palestijnse Gazastrook. Eerder werd echter alleen de lichtere Almas-1 versie gezien bij de strijders van de groep.

  Hezbollah's krachtsvertoning: Israëlische militaire basis met ballistische raketten & drones weggevaagd - De ernstigste aanval tot nu toe! (Video)

De IDF verloor verschillende voertuigen, waaronder main battle tanks, en radars door Hezbollah’s Almas raketten. Bovendien gebruikte de groep raketten van dit type bij een aanval op een gebouw in de grensnederzetting Arab al-Aramshe, waarbij meer dan 18 Israëlische troepen en burgers gewond raakten.

Het verschijnen van de Almas raketten bij Hezbollah was niet alleen belangrijk vanwege de geavanceerde mogelijkheden van de raketten, maar ook omdat het een ernstig falen van de Israëlische inlichtingendienst blootlegde, die al meer dan een decennium beweert dat haar zogenaamde “oorlog tussen de oorlogen” geheime militaire campagne, die voornamelijk aanvallen op Syrië omvatte, de levering van Iraanse wapens aan de groep belemmerde.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israël: Premier Netanyahu zegt dat het land in oorlog is (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates waarschuwt dat hij mensen ‘opspoort’ die ‘samenzweringstheorieën’ over hem delen
Volgend artikelGeen staakt-het-vuren met Oekraïne, zelfs niet als gesprekken beginnen – Lavrov
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Ik wil toch weer alle reaguurders herinneren aan dat de VS weer de erkenning van Palestina als een onafhankelijke natie heeft voorkomen door een veto uit te brengen!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in