Er zijn acht maanden verstreken sinds het begin van de speciale Russische militaire operatie in Oekraïne. De afgelopen weken zijn de frontlinies in de oostelijke en zuidelijke regio’s in de greep geweest van zware gevechten. Tegelijkertijd is geen van de strijdende partijen erin geslaagd vooruitgang te boeken. De Oekraïense strijdkrachten (AFU) blijven hun posities in de regio’s Cherson, Zaporozhye en Charkov versterken, terwijl het Russische leger alle Oekraïense aanvallen in deze regio’s afslaat en gestaag oprukt in de Donbass, bericht Southfront.org.

Op 24 oktober meldde het Russische ministerie van Defensie dat Russische troepen aanvallen van de AFU in vier richtingen hebben afgeslagen. Oekraïense pogingen om door de Russische verdediging te breken in de richtingen Kupyansk, Krasny Liman, zuidelijk Donetsk en Nikolajev-Krivoj Rog mislukten.

In de regio Charkov lanceerde de AFU verschillende aanvallen tegelijk. Tot drie gemotoriseerde infanteriecompagnieën van de AFU probeerden vanuit hun posities ten oosten van Koepjansk op te rukken en Russische troepen aan te vallen in de buurt van de dorpen Pershotravnevoye, Orlyanka en Berestovoye. Lokale bronnen meldden dat de aanval werd uitgevoerd door militairen van de Oekraïense 71ste chasseursbrigade, versterkt door twee compagnieën van de Special Operations Forces. Volgens het Russische ministerie van Defensie werden ongeveer 25 Oekraïense soldaten gedood, een tank, vijf gepantserde personeelsvoertuigen en vier pickups vernietigd. Oekraïense eenheden werden gedwongen terug te keren naar hun militaire posities.

Een magazijn van de AFU vernietigd door Russische artillerie aan de frontlinies van Charkov:

In het gebied van Krasny Liman blijft de AFU zich voorbereiden op een grootschalig offensief op de stad Kremennaya vanuit verschillende richtingen. Oekraïense troepen versterken hun posities langs de lijn Torskoye-Terny ten westen van Kremennaya. Tegelijkertijd zetten zij hun poging voort om het dorp Chervonopopovka (Krasnopopovka), dat 10 kilometer ten noorden van de stad ligt, onder controle te krijgen en de weg tussen Kremennaya en Svatovo af te snijden.

Op 22 oktober slaagde de AFU erin Krasnopopovka te naderen, maar de militairen van het 20e Leger van de Russische Federatie Strijdkrachten sloegen de aanval af en herwonnen bijna alle verloren posities.

  Oekraïense "IS-film" veroorzaakt verontwaardiging (Video)

Op 24 oktober berichtte het Russische ministerie van Defensie over een ander mislukt offensief van de AFU in het gebied. Twee Oekraïense gemechaniseerde compagnieën probeerden door de Russische verdediging te breken in de richting van het dorp Chervonopopovka in de LPR. Oekraïense eenheden werden teruggedrongen door Russische troepen, ondersteund door artillerie en luchtmacht. Meer dan 20 Oekraïense soldaten werden gedood en twee infanteriegevechtsvoertuigen werden vernietigd.

Verwacht wordt dat het Oekraïense leger zijn aanvallen zal voortzetten om de controle te krijgen over de hoogten ten westen van Chervonopopoka, waardoor het doelbewust de strategisch belangrijke weg zou kunnen beschieten die wordt gebruikt voor de Russische militaire bevoorrading in de regio.

Tegelijkertijd lanceerde het bataljon van de 54e Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense strijdkrachten een offensieve operatie nabij het dorp Belogorovka, gelegen ten zuiden van Kremennaya. Ook deze operatie leidde niet tot territoriale winst.

Russische Su-25 boven de frontlinies van de LPR:

De afgelopen dagen zijn er geen noemenswaardige veranderingen geweest aan de frontlinies in de DPR. Russische aanvalsgroepen vechten aan de rand van de steden Soledar en Bakhmut (Artemovsk).

Na de verovering van alle AFU-bolwerken aan de rand van het dorp Opytnoe aan de zuidelijke rand van Bakhmut, bereiden de soldaten van het Sparta-bataljon van de DV zich voor op de bestorming van het dorp. Er wordt gevochten in het industriegebied aan de oostelijke rand van de stad, waar de eenheden van de Wagner Group zeer actief zijn. Oekraïense troepen blijven zich verbergen in de burgerlijke voorzieningen in de woongebouwen in de stad waar zij hun militaire posities hebben gevestigd.

Ten zuidwesten van de stad Donetsk vielen twee compagnietactische groepen van de AFU de posities van Russische troepen aan in de richting van de nederzettingen Sladkoe en Vladimirovka in de DPR. De aanval werd afgeslagen. Volgens het Russische ministerie van Defensie werden 25 Oekraïense soldaten gedood, een tank, drie infanteriegevechtsvoertuigen en twee auto’s vernietigd.

  Nieuwe oorlogstrommels verkillen Europa met hernieuwde "Poetin-invasie"-angst

DPR-troepen achtervolgen de AFU in het gebied van Avdeevka:

In de zuidelijke regio’s gaat de AFU ook door met vergeefse pogingen om in verschillende richtingen door de Russische verdediging te breken. Na verschillende mislukte grote operaties maakt het opperbevel van de AFU de verliezen goed en voert het verkenningen uit van de posities van de strijdkrachten van de Russische Federatie vóór de volgende aanval.

Op 24 oktober viel de tactische groep van het bataljon van de Oekraïense strijdkrachten zonder succes de posities aan van Russische troepen in de gebieden van de nederzettingen Bruskinskoye, Pyatikhatki en Trifonovka aan de noordelijke frontlinies in de regio Kherson.

In de ochtend probeerden twee compagnieën van het 3e en 8e afzonderlijke regiment van de Speciale Operatiemacht van Oekraïne nog een verkenningsoperatie uit te voeren in het gebied. Zij werden later versterkt door militairen van het 17e bataljon van de Territoriale Verdediging van de Strijdkrachten van Oekraïne. Deze colonne werd gedetecteerd door de Russische Orlan-30 UAV. De Su-25 aanvalsvliegtuigen van de Russische luchtmacht (VKS) en artillerie-eenheden troffen de opeenhoping van de AFU.

Meer dan 80 Oekraïense soldaten werden gedood, 11 gepantserde gevechtsvoertuigen en 15 auto’s werden vernietigd.

De lokale autoriteiten verklaarden dat de Oekraïense aanvalsgroep gisterochtend aan de noordelijke frontlinies in de regio Kherson krijgsgevangen genomen is. Details werden niet gegeven.

Tegelijkertijd mislukte een andere Oekraïense operatie in het gebied van het dorp Andreevka. Een aanvalsgroep van de 46e afzonderlijke luchtmobiele brigade van de AFU probeerde voet aan de grond te krijgen in het gebied ten noorden van Ishchenko. Russische troepen ontdekten de beweging van de Oekraïense groep en lanceerden een artillerieaanval op de opmarsgebieden, waardoor de vijand gedwongen werd zich terug te trekken.

Verliezen van de AFU bij het dorp Petrovskoe
Verliezen van de AFU bij het dorp Petrovskoe

Verliezen van de AFU bij het dorp Petrovskoe

Ondertussen beschiet de AFU de waterkrachtcentrale Kakhovskaya HPP. Oekraïense militanten beschieten actief de stad Novaya Kakhovka in de regio Kherson. In totaal werden 19 raketten afgevuurd met HIMARS en Olkha MLRS. Bijna alle raketten werden neergeschoten door de luchtverdediging, maar drie ervan raakten het doel. Er zijn geen kritieke vernielingen aan de waterkrachtcentrale Kakhovskaya, maar uit de beelden die door lokale bewoners zijn gepubliceerd, blijkt dat de aanvallen niet alleen gericht zijn op de infrastructuur van de HPP, maar ook op woongebouwen.

De mislukte pogingen van de AFU om op te rukken naar de frontlinies en de Russische verdediging te verzwakken, lopen uit op zware verliezen en brengen niet het gewenste resultaat. De tactiek van aanvallen door kleine manoeuvreerbare aanvalsgroepen van de AFU was effectief toen de Russische verdedigingslinie uitgerekt was en er gaten waren. Nu, na de Russische terugtrekking uit verschillende gebieden en de versterking van de verdedigingslinie, zijn dergelijke acties nadelig voor het Oekraïense leger en leiden ze tot ernstige verliezen.

  Tucker Carlson op 'dodenlijst' van Oekraïense regering na interview met Poetin

Als gevolg hiervan hebben de autoriteiten van Kiev aangekondigd dat de mobilisatie in Oekraïne wordt voortgezet.

“De berichten over de dienstplicht moeten worden verwacht voor alle dienstplichtigen onder de 60 jaar. Dat wil zeggen, diegenen die in aanmerking komen voor militaire dienst. De razzia’s waarbij de berichten worden uitgedeeld, zullen doorgaan. Ze kunnen overal en op elk moment van de dag worden uitgedeeld,” zei de militaire hoofdcommissaris van de Oekraïense hoofdstad, Joeri Maksimov, waarbij hij opmerkte dat het Oekraïense leger “extra personeel” nodig heeft.

De verliezen van 8 maanden oorlog, toen de belangrijkste factor van Kievs succes in defensieve en offensieve operaties het menselijk potentieel was, hebben ertoe geleid dat zonder totale mobilisatie dit potentieel uitgeput zou raken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De globalisten zijn de moordfase van de Grote Reset ingegaan; Herinnert u zich de bevolkingsvoorspelling van Deagel nog? Het is nu volkomen logischVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet dieet van wormen (Video)
Volgend artikelVals vlag “vuile bom” gebeuren om een wereldoorlog met Rusland te ontketenen, maar Europa en de VS hebben niet genoeg functionerende industrie om een oorlog te winnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Het begint op een grote filmset te lijken, aan de Oekraïense kant lijken ze onbeperkte hoeveelheden materiaal en mankracht te hebben volgens de media verhalen en ondanks dat het de infrastructuur van het land nu volgens de media in puin ligt. Is er toch nog de mogelijkheid om massaal materieel en manschappen naar de desbetreffende locaties te verplaatsen. Dit zijn tegenstrijdige mogelijkheden.

    Aan de andere kant van de Russen, die over veel meer militair materieel beschikt volgens de media en betere ervaren manschappen zouden hebben. Om dan te beweren dat er een soort pad stelling aan het front gaande is. Daar er op het filmpje de meest onzinnige vliegtuig bewegingen laten zien. Deze zijn leuk als een demo voor de mogelijkheden wat een vliegtuig kan, maar niet in een oorlogssituatie.

  2. Ik denk dat de Russen een geallieerde hebben: de winter.
    Die komtdaar vanzelf en heeft een voorspelbaar effect.
    met een beetje mazzel voor niet nazi’s trappen de oekies dan hun regering eruit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in