In de ochtend van 21 april verklaarde de adviseur van het hoofd van de Volksrepubliek Donetsk dat het Russische leger de Oekraïense groepering in Bakhmut had omsingeld.

De verklaring werd afgelegd nadat berichten van het front naar buiten waren gekomen dat de strijders van Wagner, met steun van luchtgeschut, erin waren geslaagd de belangrijkste aanvoerroute van het Oekraïense garnizoen af te snijden. De vestingwerken van de Oekraïense 93e Gemechaniseerde Brigade langs de snelweg naar Chasov Yar ten westen van Chromovo kwamen onder Russische controle. Volgens voorlopige gegevens is ongeveer 500 meter van de weg afgesneden, bericht Intel-Drop.

De weg 506 was de afgelopen weken de belangrijkste route voor communicatie met de Oekraïense groepering in Bakhmut. Meer dan 60% van de voorraden ging erlangs.

Sommige Oekraïense bronnen bevestigden het verlies van de weg, maar zeiden dat het Oekraïense leger probeert te voorkomen dat de Russen vaste voet aan de grond krijgen.

Een dag eerder hadden Russische troepen de druk opgevoerd op de Oekraïense posities ten westen van Khromovo. Ze rukten op in een bosgebied en kwamen dicht bij de snelweg, waardoor de hoeveelheid Oekraïens materieel dat werd vernietigd tijdens de pogingen om door te breken naar Bakhmut langs de weg en de velden tussen Khromovo en Ivanovskoe sterk toenam.

Inmiddels kan ook de weg van Bakhmut naar Konstantinovka niet worden gebruikt om de Oekraïense groepering in de stad te bevoorraden. Er wordt gevochten in de directe omgeving van de snelweg bij Ivanovskoe; en in Bakhmut wordt gevochten in de zuidwestelijke wijken.

De strijd is uitgebroken om de controle over een grote garagezone tussen de Levanevsky- en de Tsjaikovsky-straat. Ook rukken Wagnerstrijders op naar het oosten van het Mig-17 monument bij de ingang van de stad.

  Russische inname van Avdejevka zal weerklinken in heel Europa en geostrategische verschuivingen versnellen

In het centrum van Bakhmut verloren Oekraïense eenheden al hun belangrijkste posities in het gebied van de treinsporen en het Bakhmut-2 treinstation. Russische troepen hebben een groot gebied in het zuiden uitgekamd. Onlangs hebben zij het grondgebied van het Transit Hotel veiliggesteld. Ten noorden van het station zetten de Oekraïense troepen hun vergeefse pogingen tot een tegenaanval ten westen van de lift voort.

In de noordelijke wijken van de stad rukken Wagnerstrijders op in een breed front langs de straten Levanevsky, Oborony en Pobedy. De gevechten hebben het stadsziekenhuis nr. 2 al bereikt. Volgens voorlopige gegevens bestormen de Russen de versterkte vestingwerken van de Oekraïense 127e Territoriale Verdedigingsbrigade en het 2e Gemechaniseerde Bataljon van de 93e Gemechaniseerde brigade.

Momenteel is ongeveer 85% van de stad Bakhmut onder controle van Wagner.

Bovendien worden de Oekraïense troepen in de agglomeratie Slavyansk-Kramatorsk regelmatig getroffen door raketten, drones en luchtbommen. Een van deze aanvallen heeft onlangs het hoofdkwartier van de Oekraïense operationele groep “Bakhmut” vernietigd. De Russische aanvallen vergroten de Oekraïense verliezen en vernietigen hun hoop op een tegenaanval in Bakhmut.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Derde Wereldoorlog UpdateVolg Frontnieuws op Telegram

  Wat is de waarheid over Russische 'vleesaanvallen' op Oekraïense troepen?

Lees meer over:

Vorig artikelDe wereld is niet genoeg voor krankzinnige westerse oorlogsstokers… NAVO lanceert grootste oorlogsoefeningen ooit in Atlantische EN Stille Oceaan
Volgend artikelDe bevolkingsprognose van Deagel van bijna 70 procent minder Amerikanen tegen 2025 begint er profetisch uit te zien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Als het garnizoen omsingeld is,: artillerie, platschieten die handel.
  Twee dagen ononderbroken bombardemnent, en de Oekies komen wel met handjes omhoog eruit.

  • Als ze hun verstand op orde hebben komen ze er nu al uit met de handjes omhoog voordat ze eruit gedragen worden als slappe levenloze wezens.

  • Wie en wat zal je nog kunnen vertrouwen?
   Eén groot complot over de hoofden van onnozelaars?
   Het lijkt het beste om gewoon je leven te leven, liefde en harmonie proberen na te streven (wat ook al niet gemakkelijk is), verder zien we wel wat er nog gebeurt.
   Dood gaan we hoogstwaarschijnlijk toch wel.

 2. De Waarheid is het eerste slachtoffer in een Oorlog.

  Wat heeft Putin’s Speciale Militaire Operatie (SMO) die meer dan een jaar geleden is begonnen tot nu toe bereikt? Niets anders dan honderdduizenden dode en gewonde Russische en Oekraïense soldaten en Oekraïners en Russen die de rest van hun leven elkaar zullen haten.
  Sommige Russische militaire leiders beweerden dat de oorlogsinspanningen van Rusland waren/zijn gesaboteerd, dat gebrek aan brandstof de Russische opmars naar Kiev in de eerste week van de SMO belemmerde, enz. Ze spreken zelfs van hoogverraad.

  Poetin en Zelensky zijn Joden en beiden medeplichtig aan het plan van Rabbijn Schneerson om Oekraïne en Rusland te vernietigen en de Derde Wereldoorlog te ontketenen. Schneerson, de toenmalige leider van Chabad Lubavitch, sprak er openlijk over in zijn toespraak in 1994. Poetin, Zelensky, Trump en Biden worden omringd door Chabad.

  Rabbijn Schneerson:
  “Allereerst zullen we de Slavische naties (van 300 miljoen, waarvan de helft Russen) verdelen in kleine landen met zwakke en verbroken verbindingen. Hiervoor gebruiken we onze oude methode: Verdeel en heers. We zullen proberen deze landen tegen elkaar op te zetten en ze mee te sleuren in burgeroorlogen terwille van wederzijdse vernietiging.

  “De Oekraïners zullen denken dat ze vechten tegen het expansionistische Rusland en strijden voor hun onafhankelijkheid. Ze zullen denken dat ze eindelijk hun vrijheid hebben verworven, terwijl ze door ons volledig onderworpen worden.
  “Hetzelfde zullen de Russen denken, alsof ze hun nationale belangen verdedigen om hun land terug te krijgen, “illegaal” van hen afgenomen, enzovoort.”

  Het gaat allemaal om het vernietigenvan Rusland en Oekraïne. De Joden haten de Russen en Oekraïners.

  “We kunnen niet stellen dat alle Joden Bolsjewieken waren. Maar: Zonder Joden was er nooit Bolsjewisme geweest. Voor een Jood is niets zo beledigend als de waarheid. De bloeddorstige
  Joodse terroristen hadden van 1918 tot 1957 in Rusland 66 miljoen mensen vermoord.” – Alexander Solzjenitsyn

  Meer dan 8 miljoen Oekraïense vluchtelingen zijn Europa binnengestroomd en nog eens 8 miljoen zijn ontheemd in hun eigen land.

  De Amerikaanse regering wordt geregeerd door Chabad en het is HUN plan om Rusland op te breken.

  Het plan van Washington om Rusland op te breken
  MIKE WHITNEY • 27 OKTOBER 2022

  https://www.unz.com/mwhitney/washingtons-plan-to-breakup-russia/

 3. Het geheel past vooralsnog volledig in het verdeel en heers-spelletje.

  Het enige wat de kritische geest overblijft is weigeren te participeren in de onnoemelijke vuiligheid die over het mensdom is uitgestort.

  Ik kom uit een groot gezin, en ook daar heeft deze vuiligheid zijn weerslag gevonden…..
  Zoals overal!…..en uiteraard ben ik een complot-theorist. ( Het niveau van de fektsjekker) zucht. Het is verdomme je aandacht niet waard.

  We zullen alles, maar dan ook álles van ons bestaan, kritisch onder de loupe moeten nemen……onszelf realiseren dat gewoonte gedrag zo verslavend is als de hel…..dus ook alle bindingen met vrienden en familie.

  Wat is er daar in écht waardevol?!

  Het is een pijnlijk proces…… een mens heeft weinig échte vrienden…..en een berg illusionaire beelden over zijn eigen werkelijkheid.

  Kortom. Ruim je rotzooi op…..( Ook jij, pier van kletersteeg met je lompe kwaak)……want het is tijd voor een herbezinning op het hoogste niveau van wat je in huis hebt.
  De tijd van kwaak en schelden is voorbij.

  Ben je bereid om te gaan sturen op je intrinsieke kwaliteiten?

  N I K K O S

  Ik heb een beker. Die wil ik met je delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in