Het is niet zonder een zekere ironie van het noodlot. Deze week heeft het containerschip “Marina” van de Ellerbekse rederij Klingenberg in opdracht van Malta in totaal 79 zogeheten bootvluchtelingen uit de Middellandse Zee gevist en aan boord genomen. Aangezien de autoriteiten in Malta echter weigerden om de illegalen daarna op hun grondgebied te laten, hoewel ze het daar aanvankelijk mee eens waren, dreigde de situatie op het vrachtschip te escaleren. De ‘vluchtelingen’ dreigden al snel het schip te kapen.

Asielzoekers kwamen in opstand wegens gebrek aan voedsel

Foto: Asielzoekers bij Iers schip, 2015 © Irish Defence Forces / Wikimedia (CC BY 2.0)

De belangrijkste reden voor het ongenoegen onder de bootmigranten was zowel de gebrekkige voedselverzorging als het gebrek aan sanitaire voorzieningen. Vanuit Afrika en het Midden-Oosten komend was men natuurlijk gewend aan een hogere standaard. Toen ook nog eens een snelle landing in de EU onmogelijk werd, dreigde de stemming aan boord snel te verslechteren.

Zoals de eigenaar van de rederij, Thies Klingenberg, aan de NDR meldde, zouden er “uitbraken van agressie” zijn geweest onder de illegalen. De bemanning van het schip had zich vervolgens verschanst in de bovenbouw aan boord. 13 van de bemanning verlieten de brug alleen om water en voedsel naar de asielzoekers te brengen.

Theatraal werd de situatie aan boord doorgegeven aan de autoriteiten. Het gevaar bestond dat de bootmigranten zouden “sterven” en op “kaal staal” zouden moeten slapen als er niets werd gedaan.

Italië nam de illegalen op

  Italië: Christenen mochten niet in grote groepen samenkomen in kerken voor Pasen... maar moslims wel voor de Ramadan

Uiteindelijk heeft het containerschip vrijdagavond laat in de Italiaanse haven van Porto Empedocle rond 23.00 uur de haven kunnen aandoen en is daar aangemeerd. De Italiaanse autoriteiten hebben de 79 illegalen overgenomen. En nog steeds blijven elke dag honderden bootmigranten via de Middellandse Zee de EU binnenstromen. In kleine boten landen ze op de kusten en in de havens van Italië of Malta. Op Lampedusa bijvoorbeeld is het opvangcentrum op Lampedusa volgens de lokale autoriteiten alweer vol.

“Wij zijn door een ramp getroffen want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen”

Vorig artikelMoslim krachtdemonstratie in Deense voorstad 
Volgend artikelMeer aanvallen op de grens: Bosnië waarschuwt voor een nieuwe migratiegolf
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in