Meloni spreekt op de Conservative Political Action Conference in 2022 © Vox España / Wikimedia (Public Domain)

Europa’s ongekozen autoritaire heerser, Ursula von der Leyen, zal niet blij zijn: volgens vroege exit polls uit Italië is het rechtse blok van Giorgia Meloni – waarvan de linkse pers maar niet ophoudt met Mussolini te vergelijken – op weg naar een historische, zij het grotendeels verwachte, overwinning en een duidelijke meerderheid (zij het geen supermeerderheid) die Meloni naar de top van de Italiaanse regering zal stuwen als de volgende premier van het land, wat een historische verschuiving naar rechts inluidt voor een land dat – net als Zweden tot twee weken geleden – traditioneel zeer links was, bericht Newswars.com.

Meloni’s partij Broeders van Italië won het grootste deel van de stemmen bij de parlementsverkiezingen van zondag, volgens een exit poll van de Italiaanse nationale omroep Rai. Zij zou de goedkeuring van de junior partners in haar coalitie nodig hebben om de functie op zich te nemen.

Volgens een exitpoll van Rai zal Meloni’s alliantie met Salvini’s Liga en Berlusconi’s Forza Italia ongeveer 43% van de stemmen winnen. De centrum-linkse alliantie krijgt slechts 25,5%-29,5% van de stemmen, terwijl de 5-sterrenbeweging 13,5%-17,5% van de uiteindelijke stemmen krijgt.

Het Italiaanse kiesstelsel, dat partijen die deel uitmaken van een coalitie sterk bevoordeelt, zal rechts naar verwachting aan een ruime meerderheid in beide huizen van het parlement helpen: met 228 stemmen in het Lagerhuis en 115 zetels in de Senaat (volgens SkyTG24) zal Meloni een meerderheid hebben, aangezien er slechts 104 stemmen nodig zijn.

  EU-gezondheidsagentschap: "We moeten erop voorbereid zijn dat het Covid-19 virus bij ons blijft"

Zoals de WSJ opmerkt, zijn de Italiaanse verkiezingen “de eerste grote test voor de politieke cohesie van de Europese Unie in haar confrontatie met de poging van Rusland om de orde van het continent na de Koude Oorlog te herzien. De beperking van de levering van aardgas door de Russische president Vladimir Poetin heeft geleid tot een crisis in de energieprijzen die, in combinatie met andere inflatiedruk, naar verwachting een groot deel van Europa deze winter in een recessie zal doen belanden.”

Meloni vervangt de voormalige Goldman Sachs-partner en ECB-technocraat en globalist Mario Draghi en wordt de eerste vrouwelijke premier van het land.

De waarschijnlijk rechtse regering zal voor moeilijke beslissingen komen te staan over hoe zij Italiaanse huishoudens en bedrijven zal beschermen tegen torenhoge prijzen voor aardgas en elektriciteit. Hoewel de erbarmelijke overheidsfinanciën van Italië weinig ruimte laten voor fiscale vrijgevigheid, zal Italië – als het Verenigd Koninkrijk een voorbeeld is, en dat is het – een soortgelijke strategie volgen van gerichte en met schulden gefinancierde fiscale stimuleringsmaatregelen die zullen leiden tot een explosie van de Italiaanse schuld, een verdere duikeling van de euro en veel chaos overal.

De enorme schuld van Italië van ongeveer 150% van het bbp, in combinatie met de zwakke groei op lange termijn, maakt het land kwetsbaar voor een verkoop op de obligatiemarkt als beleggers het vertrouwen verliezen in de degelijkheid van het begrotingsbeleid van Rome, en afhankelijk van de Europese Centrale Bank om de obligatierente stabiel te houden. De steun van de ECB is doorgaans afhankelijk van de voorwaarde dat Rome een voorzichtig begrotingsbeleid voert en economische hervormingen doorvoert om de groei te verbeteren. Met andere woorden, het Berlusconi-voorbeeld van 2011 is nog steeds levendig – als het beleid van Meloni de ECB niet bevalt, zal Christine Lagarde eenvoudigweg weigeren (of vergeten) Italiaanse obligaties te kopen, waardoor de volgende Europese staatsschuldencrisis op het slechtst mogelijke moment ontstaat.

  Oostenrijkse premier Kurz: "Verdeling van migranten zal niet werken. Europa moet gewoon samen illegale migratie bestrijden"

Tijdens de verkiezingscampagne probeerde Meloni kiezers en beleggers gerust te stellen dat zij de enorme schuld van Italië onder controle zal houden en de buitenlandse bondgenootschappen van het land of de steun aan Oekraïne niet ter discussie zal stellen. Verwacht dat dit morgen allemaal zal veranderen.

In de toekomst kijkend, zal de afbrokkelende en ongekozen oligarchie van Europa vreselijk geërgerd zijn door de uitslag…

… wat de markten betreft, zal de draai zijn dat het ontbreken van een supermeerderheid juist gunstig is voor de EUR en BTP’s, terwijl de aandacht snel zal uitgaan naar de stabiliteit van de coalitie en wie de volgende minister van Financiën van Italië wordt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

EU-despoot Von der Leyen bedreigt de Italianen om correct te stemmen: “We hebben de instrumenten” Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische media: Ultimatum van Poetin en officiële oorlogsverklaring aan Oekraïne op 30 september – “Verlaat onmiddellijk het Russische grondgebied”
Volgend artikelDe Russische oorlogsstrategie is totaal anders dan wij denken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

46 REACTIES

 1. Mijn maandag kan alvast niet meer stuk!
  Wil je overleven? Stem dan Rechts want Links heeft een mentale ziekte.
  De EU kan weer wat sancties uit zijn mouw schudden, dat is iets wat die sukkels graag doen.

 2. Gefeliciteerd mijn Italiaanse broers,

  Met deze uitslag herkrijgt Italië weer een beetje zijn soevereiniteit. En dat verdienen ze ook. Ze zijn genoeg geknecht de afgelopen 25 jaar.

  Prachtige mensen met een zingende taal, mooi land, goed eten en een fantastisch klimaat. En ze begrijpen ook nog iets van “Timing”, en dat is vandaag, letterlijk, van levensbelang.

  Met deze uitslag steken zij de rest van de EU conservatieve bevolking ook een hart onder de riem. Iets wat wij allemaal goed kunnen gebruiken.

  Ook naar Rusland toe is dit een fantastisch signaal. De Russen moeten horen dat er ook nog normale mensen zijn in de EU. Voor dat er, per ongeluk, op allemaal knoppen gedrukt wordt. Mensen die volgens de “gouden regel” leven.

  Voor Georgia Meloni heb ik een verzoek:

  Mooie, Slimme, uit hart Sprekende Mevrouw Meloni,
  Als u een deze dagen premier van Italië bent zou U dan willen overwegen (en uitvoeren, please) als een van U eerste werkzaamheden de heer Draghi te arresteren.

  Deze man heeft ons in Europa wel zo veel ellende bezorgt, ons zo vergiftigd, en ons uiteindelijk tot het bot toe uitkleed met zijn papier schuiven. En nu probeert ie door de achterdeur stilletjes te vertrekken. Altijd met lafaards.

  Ik hoor hem nog zeggen: “Within our mandate, the ECB is ready to do whatever it takes to preserve the euro. And believe me, it will be enough.”

  Dat U met zo een movie ook in een keer de meest gerespecteerde politici (na meneer Orban, want die doet het al een tijdje) onder de conservatieve bevolking van de Europese Unie bent, dat is iets wat U op de koop toe krijgt. Ook zal u een plaats in de geschiedenis krijgen waar iedere European een beetje trots kan zijn. Zijn we toch niet helemaal gecastreerd.

  Daarnaast heeft u met deze move mevrouw von der Leyen in een keer uitgeschakeld. Kijken of ze dan nog zo een grootte bek met die muizen kop van haar.

  Dat u mag slagen in Uw missie, Succes,

  Hartelijke groet,
  Ralph

  • Lol, schrijf je altijd brieven naar je eigen?
   Ik ben verheugd maar ook ergens argwaan want er klopt hier iets niet?
   De Italianen zijn links en niet rechts… en plots worden ze wakker?
   Ze hebben de tools om elke verkiezing te vervalsen…
   Kan dus gebeurd zijn om reden te hebben voor zware sancties, we gaan het binnenkort wel weten.

   • Beste Jossi,

    Ja altijd, want als ik dat niet doe, krijg ik nooit post. Mijn eigen, ben je Amsterdammer?

    Nee alle gekheid op een stokje, ik begrijp je niet om 7:25 kan je niet meer stuk, om ruim een half uur later knikkende knieën te laten zien. Getuigd niet van een sterke “backbone”.

    Komaan Jossi, een beetje vertrouwen. Veel meer dan dat hebben we niet. Jij en ik kunnen het niet. Ook al zouden wij dat graag willen, en als we wisten wat we moesten doen doen. (behalve onze vingers blauw typen)

    Ik begrijp wel wat je zegt betreft vervalsingen. Maar misschien is het zo dat deze verkiezingen nu net is Niet Vervalst.

    En wat betreft schrijven naar me zelf. Nee, het was eigenlijk een boodschap in de vorm van een suggestie naar de toekomstige premier van Italië toe.

    Het gaat je goed en met vriendelijke groet,
    RS

 3. En de mensen trappen er weer massaal in. Haar lege woorden en verkeerde focus zijn zo herkenbaar inmiddels. Het feit dat ze in de EU wil blijven. Het feit dat de woke media roept: “de eerste vrouwelijke minister-president van Italië”. Allemaal red flags. Ze zegt dat ze de inkomstenbelasting omlaag wil doen. Ik wed dat ze gelijktijdig de onroerendezaakbelasting flink omhoog gaat doen en die is al extreem hoog in Italië. Een maand of 3 geleden keek ik op de wef website naar een conferentie waar de goden bespraken hoe ze het belastingstelsel wilde hervormen “op de wereld”. Inkomstenbelasting was volgens hen onbetrouwbaar (men wil een basisinkomen en mensen afhankelijk van de staat maken dus overheden moeten gaan wennen aan geen inkomstenbelasting). Daarintegen willen ze de onroerendezaakbelasting flink omhoog draaien (zo zullen mensen hun eigendommen verliezen). Mark my words: de zogenaamd rechtse Meloni is geagendeerd en gaat daar full-blown communisme installeren!

  • Spooked, je hebt verdomme mijn beetje vreugde naar de bliksem geholpen!
   Maar toch bedankt om mij wakker te schudden want je hebt volkomen gelijk!

  • Wat een fantastisch onderbouwd commentaar. Frontnieuws is een van de weinige websites in Nederland waar je in elk geval nog een stukje onderbouwde analyse kunt lezen. Het lijkt erop alsof er bij de NOS en OP-1 alleen stagiaires werken.

  • @Spooked,

   En zij (Giorgia Meloni) steunt Oekraïne ook…

   Bericht van: 2022-09-10

   ‘Wat is er met haar aan de hand? – Giorgia Meloni steunt de anti-Russische sancties die Italië vernietigen’

   Giorgia Meloni en Matteo Salvini, de hoofdrolspelers van een coalitie die op koers ligt om de algemene verkiezingen in Italië deze maand te winnen, poseerden vorige week samen in een warme omhelzing aan zee op Sicilië in een show van eenheid, meldt de extreem-linkse Guardian.

   https://archive.ph/C9MpN

   Meloni, de chef van de Broeders van Italië die premier zou kunnen worden, en die in het verleden de relatie van de twee heeft vergeleken met die van Romeo en Julia, zei: “De foto is het beste antwoord op de verzinsels van links over vermeende verdeeldheid.”

   https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1564232303546605568/photo/1

   https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1564232303546605568?ref_src=twsrc%5Etfw

   Slechts enkele dagen later waren de scheuren tussen haar en Salvini, de leider van de Liga, te zien op een conferentie in Cernobbio, aan de oevers van het Comomeer, waar ze het oneens waren over een van de belangrijkste thema’s van het moment – sancties tegen Rusland vanwege zijn invasie in Oekraïne.

   Hoewel zowel de Broeders van Italië als de Liga de oorlog hebben veroordeeld, zei Salvini, die ooit vol lof was over Vladimir Poetin en in 2017 zelfs een samenwerkingspact ondertekende met de partij Verenigd Rusland van de Russische president, dat de sancties niet werkten en in plaats daarvan “Europa en Italië op de knieën brachten”.

   Meloni betoogt dat de sancties werken en wijst op een aanzienlijke vertraging van de groeivooruitzichten van het Russische bbp. Sinds het begin van de oorlog is ze resoluut voorstander van het sturen van wapens naar Oekraïne, terwijl ze de internationale gemeenschap ervan verzekert dat ze pro-Europa en pro-Atlanticistisch is.

   https://twitter.com/EliteExcellente/status/1565680787797729285/photo/1

   https://twitter.com/EliteExcellente/status/1565680787797729285?ref_src=twsrc%5Etfw

   Haar houding is een duidelijke verandering ten opzichte van haar kritiek op de sancties tegen het Kremlin als gevolg van de annexatie van de Krim in 2014, die ze beschreef als een “slachting” onder Italiaanse bedrijven. Het is een enigszins verrassende verschuiving van de leider van een partij waarvan de aanhang grotendeels tegen de laatste reeks sancties is. En volgens een opiniepeiling deze week is iets meer dan de helft van de Italianen tegen de maatregelen, vanwege de sterke impact die ze hebben op de kosten van levensonderhoud.

   Maar Meloni heeft de wind in de zeilen – Broeders van Italië, gaat aan kop in de opiniepeilingen – en haar aanpak lijkt tweeledig: proberen de kiezers te paaien en tegelijk de internationale waarnemers gerust te stellen.

   “Langzaam maar zeker heeft ze begrepen dat ze het zou kunnen maken, en eindigen als premier,” zei Sofia Ventura, een hoogleraar politiek aan de Universiteit van Bologna. “Dus heeft ze een gokje gewaagd. Ze wil de publieke opinie niet bang maken, en is zich ervan bewust dat het leiden van het land betekent dat ze moet laten zien dat ze 100% Atlanticist en Europees is.”

 4. Laat dat Zweden maar achterwege!

  ‘Zweden ruilt WEF-premier Magdalena Andersson in voor WEF-premier Ulf Kristersson – Anti-immigratiepartij SD accepteert immigratie’

  “De grootste partij in het ‘rechtse blok’, met 20% van de stemmen, de vermeende anti-immigratiepartij Zweden Demokraten zal geen zitting nemen in het kabinet en niet de nieuwe premier leveren, omdat de andere partijen daar niet mee akkoord gaan.

  De tweede grootste partij in het blok, de Moderaten met 19% van de stemmen, zal met Ulf Kristersson de nieuwe premier leveren. Ulf Kristersson is uiteraard lid van het WEF.

  Volgens Akesson was het verkrijgen van kabinetsposten het “doel” van de Zweden Democraten, maar hij heeft ook duidelijk gemaakt dat hij bereid was een lange lijst van eisen te stellen in ruil voor informele steun van de partij buiten de regering om.

  Wie had gedacht dat de grootste partij van het regerende blok zou eisen dat de immigratie uit de Derde Wereld volledig zou worden stopgezet en dat er een repatriëringsprogramma zou moeten worden gestart om hun eisen voor ministersposten te laten vallen, heeft het mis, meldt FriaTider.

  Toen SD’s “hoofdideoloog” Mattias Karlsson woensdag de lijn van de partij in de onderhandelingen aankondigde, benadrukte hij in plaats daarvan de SD-eis dat de uitkeringen niet gekort worden als de kernkwestie van de partij.

  – Het is enorm belangrijk voor ons, zegt Karlsson tegen Sydsvenskan terwijl hij poseert op een elektrische scooter voor de fotograaf van de linkse krant.

  Of de partij de poot stijf zal houden voor strengere Covidmaatregelen, Gayparades in moslimwijken en de verplaatsing van de Zweedse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem zal nog blijken.”

  Bijbehorende link kan ik op de één of andere manier hier niet plaatsen want dan verschijnt mijn comment niet, die website waar bovenstaand bericht vandaan komt wordt op de één of andere manier geblokeerd. Wanneer je dit, “Zweden ruilt WEF-premier Magdalena Andersson in voor WEF-premier Ulf Kristersson – Anti-immigratiepartij SD accepteert immigratie” in de zoekbalk van je browser zet, kom je de originele berichtgeving wel tegen.

  • Best Druif,
   “Bijbehorende link kan ik op de één of andere manier hier niet plaatsen want dan verschijnt mijn comment niet, die website waar bovenstaand bericht vandaan komt wordt op de één of andere manier geblokeerd.”

   Bedankt voor deze informatie. Dit wist ik niet. Maar nu begrijp ik waarom een aantal van mijn reacties niet geplaatst zijn.

   Wat betreft je verdere reactie kan ik alleen maar zeggen: er zijn meerdere wege die naar Rome leiden.
   Vriendelijke groet, Ralph

 5. Mevrouw Giorgia Meloni is sinds februari 2021 lid van het Aspen Institute, een ‘non profit denktank’ die gesponsord wordt door de Rockefellers and de Gates foundation….. Van Wikipedia : ‘ The Aspen Institute is largely funded by foundations such as the Carnegie Corporation, the Rockefeller Brothers Fund, the Gates Foundation ‘

  Dit zegt genoeg. De elite-parasieten wisselen van pion : Van WEF naar Aspen Institute.

  Ze is zelfs lid van de ‘Aspen Junior Fellows’….. De gelijkenis met the Young Global leaders is duidelijk…

  Waarom worden we zo bespeeld ?

  • Beste Cath,
   Heb je de afgelopen 30 jaar ook zo onderzoek uit gevoerd over de tig gecreëerde problemen die over ons als mensheid zijn uitgestrooid, over de tal van mensen die benoemd zijn op posten waar ze de kwalificatie gewoon botweg voor miste.

   Om je vijand te leren kennen is er geen andere weg dan naast hem/haar te gaan staan.
   Sun Tzu, de Chinese generaal, filosoof en schrijver van het beroemdste boek over militaire strategie, gebruikte naar verluidt regelmatig de beroemde zin: ‘Houd je vrienden dichtbij, maar je vijanden dichterbij

   In jou onderzoek is 2021 voor mij al genoeg om haar “the benifit of the doubt” geven.
   Vriendelijke groet,
   Ralph

   • Beste RS,
    De uitspraak van Sun Tzu zou van toepassing kunnen zijn m.b.t Putin en zijn betrokkenheid destijds bij het WEF.
    Bij Meloni heb ik zo mijn grote twijfels of de uitspraak van Sun Tzu bij haar ook van toepassing is.
    Maar de toekomst zal het uitwijzen
    Een andere uitspraak is ( niet van Sun Tzu );
    “Kijk naar wat ze doen en niet naar wat ze zeggen”.

 6. Wéér een vrouw die op het politieke schild is gehesen en dan denken dat de Italianen het beter krijgen is een utopie. Het maakt de wereld elite geen fluit uit of ze ‘links’ is of ‘rechts’, zij maken de dienst uit en vrouwen zijn gewillige puppets om hun plannen te verwezenlijken. Het is er de laatste jaren zeker niet beter op geworden met al die vrouwen in de politiek. Bovendien was Italië ver voor de euro al hartstikke failliet en dat is tijdens de euro niks verbetert (alhoewel er werd verkocht dat één europa welvaart zou brengen). De tijd zal leren waar dit naartoe gaat, maar ik heb ernstige bedenkingen bij Giorgia Meloni als president.

  • De duistere krachten achter de schermen hebben decennia naar de huidige toestand toegewerkt en halen nu alles uit de kast om het volk een laatste worst voor te houden, voordat in West-Europa door de krankzinnig opgedreven energieprijzen (met hyperinflatie tot gevolg) anarchie uitbreekt of het geldstelsel – mondiaal – zal bezwijken onder de torenhoge schulden van overheden.
   Meloni heeft zich nooit uitgesproken tegen de avondklok, anderhalve meter afstand, vaccinazis & QR-code.
   Volgens mij is het begrip judasgeit meer van toepassing op deze dame, want de dictatoriale EU verlaten zou voor Italië zeker de doodsteek zijn.
   De Noord-Europese landen mogen sinds 1957 (start EEG) financieel krom liggen voor de knoflooklanden en naast de aanzet tot de New World Order was inkomensnivellering binnen EEG/EU het leidende principe van EEG/EU-founders als Walter Hallstein, Maurice Schumann & Jean Monnet.

 7. Het is de bedoeling om alles te ontregelen op de wereld oorlog,armoede,rellen enz enz zodat het wef het straks gezelig weer gaat reseten naar hun idee en daar gaat geen enkel land wat tegen doen dus forget it italie is een land wat altijd al economiese hulp vanuit de EU nodig heeft gehad net als spanje enz enz dus …tja

 8. Zelfs frontnieuws trapt er in????
  Omg
  Ze is zo overduidelijk niet wie ze lijkt.
  Ik had echt wel gehoopt dat mensen verder zouden kijken dan hun neus lang was
  Ze is pro vax, pro green pas, pro NWO. Ze zit in het Afdoen Institute waar de Rothschilds ook inzitten.
  En iedereen is er weer ingetuind. Van pissebed naar kakkebed.

 9. HET GIF VAN EEN SLANG WORDT BESTREDEN DOOR EEN ANDER GIF..dit is hetzelfde ‼️‼️‼️‼️♥️🇷🇺🇨🇳🇧🇾

 10. Blondjes hebben een beperkte bruikbaarheid…..en als ze te oud worden voor een vriendje, kunnen ze altijd nog een moslim trouwen, vermits ze Hamas subsidieren; zie Kag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in