Dieric Bouts - Slachting van Sint Hippolyt

De meeste mensen, verreweg de meeste mensen, lezen alleen en reageren niet op het medium waar ze een mening of het artikel lezen. Een klein deel reageert wel, een enkele keer, soms, regelmatig of zelfs vaak. Sommigen zien het als een stamkroeg en vinden elkaar als gelijkgestemden in de commentaren. Ik ga eens wat soorten reaguurders fileren, schrijft gastauteur Niccos.

De Trollen

Afhankelijk van het medium zie je de Trollen met bosjes (Twitter) tot een enkeling die er eens tussendoor glipt (Frontnieuws). De Trol kun je zien als een professionele Hater die werk van maakt van reageren. De Trol zaait bewust verwarring en is er op uit te torpederen, belachelijk te maken en/of ruzie uit te lokken. Taalnazi’s reken ik hierbij. Niet zelden krijgt de Trol betaalt voor het werk dat ‘ie verricht.

Wanneer je erop let zie je een Trol van mijlenver aankomen en gelukkig zien steeds meer reaguurders de Trol voor wat ‘ie is. Toch zijn sommigen steengoed in hun werk. Vooral degenen die een serieuze reactie aangrijpen om die om te buigen naar negativiteit. En natuurlijk de Trollen die samenwerken en elkaar versterken door aan te geven dat ‘ze het er hélemaal mee ééns zijn’.

De Haters

Vooral Twitter zit hier vol mee. Haters zijn mensen die gewoon een pleurishekel hebben aan degene waarop ze reageren. Al zou diegene iets schrijven waar ze het mee eens zijn, dan nog zullen ze hatelijke opmerkingen maken aan het adres van de schrijver. Ze verschillen met de Trollen, omdat ze het ook menen. Ze nemen het persoonlijk op en zijn zelf ook persoonlijk naar de schrijver.

  De Spirituele Weg

De Haters scheppen er plezier in om af te zeiken en uit te lachen. Ze posten graag gifjes waarmee de schrijver belachelijk willen maken. Er komt nooit een inhoudelijk verweer van een Hater, ze zitten altijd op de vorm. De inhoud doet er voor hen niet toe, omdat ze er alleen op uit zijn om de ander in diskrediet te brengen. Ze hopen dat de schrijver boos wordt of liever nog afhaakt.

De Critici

Er zijn gelukkig ook mensen die wél inhoudelijk reageren. Deze categorie bevat twee soorten Critici, namelijk degenen die serieus een gesprek aan willen gaan en degenen die alleen hun eigen mening naar voren duwen. De eersten zijn het prettigst, omdat je het niet met elkaar eens hoeft te zijn terwijl je wel open staat voor de andere mening en daardoor in gesprek bent.

De laatsten is wat lastiger, maar in elk geval verneem je dan hun inhoudelijke mening waar je je voordeel mee kunt doen. Critici zijn mijns inziens belangrijker dan Meepraters, omdat ze je scherp houden en waarmee je verdieping kunt vinden in jouw eigen argumentatie. Critici zijn goud waard voor organisaties en leidinggevenden, mits ze daar oor naar hebben.

De Meepraters

Niets ten nadele van de Meepraters, want tenslotte zitten ze op jouw lijn. Het zijn als het ware de ‘vind ik leuks’. Deze mensen geven je een duimpje, een hart onder de riem. Iedereen heeft bij tijd en wijle baat bij wat wind in de zeilen. Bevestiging is nu eenmaal prettig, zeker voor wijze mensen die al zo vaak twijfelen omdat dé waarheid bestaat uit vele waarheden.

  Niccos: Zoek de verschillen als je durft

Een deel van de Meepraters zou je kunnen zien als hielenlikkers, maar dit komt mijns inziens meer voor in het echte leven bij managers die deze slijmjurken graag onder zich verzamelen. Je kunt zo het verschil zien tussen een manager en een leidinggevende, de eerste verzamelt Meepraters/hielenlikkers en de tweede omringt zich ook met Critici.

De Stokpaardjes

Dan de reaguurders die elk van hun reacties toeschrijven naar hun stokpaardjes. Al zou je over koelkasten schrijven, zij zullen eronder reageren dat tampons slecht zijn voor het klimaat. De Grapjas ziet dan natuurlijk kans deze twee onderwerpen met elkaar te verbinden door te stellen dat gebruikte tampons daarom in het vriesvak bewaard moeten worden ter voorkoming van zure regen.

In de stamkroeg weet je op een gegeven moment wie de Stokpaardjes zijn. Je kiest er dan voor om er minder op te reageren. Je vindt het wel goed en kan soms ook wel plezier hebben in het opnieuw aanhoren/lezen. Misschien heb je eens gepoogd het Stokpaardje in beweging te krijgen c.q. op andere gedachten te krijgen, maar inmiddels weet je dat zoiets niet lukt.

De Er naast zitters

Een bijzondere categorie zijn de mensen die een artikel niet goed hebben gelezen c.q. geïnterpreteerd. Ze hebben blijkbaar iets anders gelezen als bedoeld, de strekking niet begrepen. Dit is geen vreemd iets, want mensen zijn nogal verschillend. Wat voor de één ‘gewoon’ is, is voor een ander ‘vreemd’. Bovendien kennen we aan woorden nogal wat verschillende betekenis toe.

Het is ook de vraag ‘hoever’ de lezer is in bewustwording c.q. intelligentie. Dat is geen negatief oordeel, maar geeft gewoon aan dat we allemaal eerst iets niet begrijpen voordat we het wel begrijpen. Let wel op dat je naïef kunt kijken naar deze categorie, want Trollen kunnen zich prima voordoen als Er naast zitters. Lekker de boel verdraaien en hopen dat erop wordt gereageerd.

  Wanneer u een goede zet ziet, zoek dan een betere

De Meedenkers

Dan de mensen die je helpen naar een hoger niveau, de Meedenkers. De mensen die onvoorwaardelijk aanvullende kennis delen. Creatieve mensen die kunnen “verder denken”. Wijze mensen die al wat verder zijn en je helpen ontdekken wat er nog meer is. Maar ook wijze mensen die juist niet verder zijn, maar wel de goede vragen stellen. De Meedenkers zijn ook goud waard.

Soms worden de Meedenkers verkeerd ingeschat. Ze kunnen als betweter worden gezien en weggezet als Trollen of Critici. Het ligt er ook aan of de Meedenker handig is in het taalgebruik, ook omdat de Meedenker een vrije geest heeft en vaak niet doet aan mooipraterij. Je krijgt het cadeau zoals het is en je zoekt het maar uit of je het wilt uitpakken en gebruiken.

Wellicht vergeet ik wat categorieën of is mijn beschrijving te summier. Kies gerust uit bovenstaande categorieën en leef je als specifieke soort reaguurder uit in de reacties. Humor is toegestaan!


Copyright © 2023 Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NICCOS DOSSIER

Demonstratierecht, ammehoelaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAls u Oekraïne steunt, steunt u de moord op baby’s
Volgend artikelGezondheidsminister van Florida: “Niemand moet zich nog laten vaccineren!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

131 REACTIES

 1. Vind het gewoon leuk om te reageren. Beetje dat oude kroeggevoel. Zinloos maar wel gezellig toch 🍺
  Goedemorgen overginds.

 2. Goed en kloppend artikel. Voel mezelf als een “critici”, maar echter een tijd geleden er helemaal mee gestopt met SM. De “kinzen control groep” zit overal, en na wat bewustwording over deze groep gedeeld te hebben heb ik mijn reaguurstokje waarschijnlijk permanent doorgegeven. Maar mensen beginnen het te zien gelukkig. Ze zijn heel erg voorspelbaar zoals het artikel ook omschrijft.

 3. Goedemorgen.
  Eigenlijk is dit artikel een beetje de verhemelng van de bekrompen Nederlandse hokjesgeest die enige saamhorigheid de kop indrukt? Echt grappig is het ook niet. Een beetje elitair zelfs, hebben we nu WEF infiltranten op FN? Oh, die was de auteur vergeten: de WEF infiltrant. Verdomme, daar gaat onze lifesaver! Wie had het gedacht…je trapt echt overal in.

   • Ja, valt me tegen van FN. Ik begin me nu toch wel wat af te vragen… Mijn vertrouwen is weg over de integriteit van deze website als er zulke elitaire pruillip pap over de Reaguurders wordt geschreven, alsof ze een domme kudde zijn die bestudeerd kan worden. In twee jaar tijd hebben veel mensen hier toch zeer nuttige info gedeeld en dat op een zeer nette manier – waarom ze nu in hokjes moeten is een belediging voor de moeite die ze hebben genomen. Heeft niks meer zin dan…

    • Ik lees de reacties van de reaguurders graag en haal daar vaak zeer nuttige aanvullende info uit. En wat niet resoneert sla ik over, heel simpel!
     Niets van aantrekken dus en gewoon doorgaan…. de saamhorigheid die eruit ontstaat laten we niet afnemen door een mening van een auteur die de behoefte heeft om in categorieën te denken.

     • Dank Bibi, dat is positief. Zo zie ik het ook, en vooral hier is er een niveau van beleefdheid en respect voor elkaar die ik ergens anders niet tref, en bovendien zonder die elitaire hokjesmentaliteit. En veel kennis die men deelt. De ene weet meer over dit, de ander meer over dat – ze delen het vrijelijk en gul om elkaar te informeren over zaken die ons allemaal treffen. Net wat je zegt, als het resoneert dan is dat fijn. Ik vergeet soms wel eens wat, en dan is het fijn dat bijvoorbeeld Glimworm weer met een linkje over zijn specifieke kennis komt, of Qvic die regelmatig post over de interessante info die hem aanspreekt. Google ‘niccos’ kan zijn dat dit met de Radboud U te maken heeft, ook zo’n bolwerk van nep en plagiaat. Niccos verscheen plotseling na twee jaar als ‘gastauteur’ alsof er niks beters te vinden is. Jammer dat FN zich hiermee inlaat, imo. Maar er zal allicht een goede reden voor zijn. We gaan het meemaken als je het schip nu niet verlaat. 😉

      Bij deze wil ik alle Reaguurders van harte bedanken voor hun nuttige en vooral oprechte bijdragen op de (grotendeels) zeer goede artikelen die Rommel opsnort voor ons. Zorg goed voor jezelf en je dierbaren.

      • Afgelopen weekend was ik aan het lezen op realrawnews.com, een voorbeeld van de Amerikaanse nieuwe/alternatieve media en ik schrok van het grove taalgebruik en zelfs het N-woord wordt daar gehanteerd.

      • @Immortal
       Ik denk dat Niccos het Alter Ego van Rommel is
       Op deze manier kan hij vrij anoniem allerlei issues bespreekbaar maken of uitzoeken wat hij graag wil weten van de reaguurders
       Maar ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben…..
       Op zich heb ik geen problemen met Niccos en denk zeker dat zijn intenties puur van hart zijn.
       FN is een heel “vrij” kanaal waar je over het algemeen alles kunt delen en daarom valt het tegen als de reaguurders juist hier ineens in hokjes geplaatst worden misschien met een knipoog maar toch….

       • Lief gezegd… ik weet dat de ‘vijand’ meeloert om wat te leren uit de reacties hier, maar dat iemand zo cynisch het lezerschap van FN zit te bestuderen van achter een schermpje en zich daar ook nog eens over uit laat.. alleen de titel al. Dat geeft me een heel viezig gevoel, alsof ik een insect in een glazen potje ben, met vele andere insecten, ipv een mens die voor een betere toekomst staat met anderen. Deze vreemde oefening van hokjesduwen heeft namelijk totaal geen toegevoegde waarde op de discussies over de wereldgebeurtenissen (zie ook Tigron hier beneden). Het is puur en alleen een ego-gedreven kick van iemand bij niccos. Alle respect voor Rommel, het is hun beslissing dit te plaatsen, en kennelijk (h)erkennen mensen hun hokje met plezier. Dus, wie ben ik dat ik hier kritiek op moet hebben. Dat gezegd, het bevestigt wel het feit dat de mens graag een hokje in wilt, dus in die zin heeft niccos wel iets laten zien. Helaas is het dus echt zo, en zo zit de wereld dan in elkaar – hokje hier, hokje daar, mensje in dit hokje, mensje in dat hokje. Jammer dan dat het nooit anders zal worden… Matt, maak jij hier een leuke cartoon over – de mens in zijn hokje? 😉

        • Hallo Immortal, wanneer ik had geschreven ‘Ik ga eens wat reacties fileren’ in plaats van ‘Ik ga eens wat reaguurders fileren’, zou je er dan anders over denken? Groetjes, Niccos.

    • Ik vond het toch zeer steekhoudend. Maar ik weet uit ervaring hoe moeilijk het kan zijn bepaald gedrag toe te geven, een narcist overtuig je bv ook niet makkelijk. En een kinzen control werknemer kan er al helemaal niet tegen merk ik overal.

     • Erwin maart 20, 2023 at 15:27
      De Myers-Briggs is ook steekhoudend in hoe het mensen fileert. Maar wat is het nut van welwillende Reaguurders c.q. Reacties fileren in zeflbepaalde hokjes, op een site waar mensen met zijn allen op hun eigen manier hun best doen een richting te vinden, een antwoord op het constante bedrog, en dat bovendien ook nog eens op een zeer nette en respectvolle manier doen met zijn allen… Wat is de toegevoegde waarde in het kader van waarmee we met zijn allen bezig zijn? En nu attribueer jij ook nog eens narcisme aan degenen die dit een akelige manier van doen vinden, of bedoelde je alleen jezelf? Moeten we dan toch maar met zijn allen richting WEF gaan, en injecties halen zodat we in het hokjesgareel gaan lopen? Wat is het punt… Duracheck hier beneden heeft wel gelijk… Jammer van deze dissonant op FN, het had zeker anders geschreven kunnen zijn. Laat mensen in hun waarde… en zeker op een site als FN waar alle meningen welkom zijn en waar steun en info met liefde gedeeld worden. Just sayin’.

   • Niccos maart 20, 2023 at 14:03
    Hahaahah, beste Niccos, het begint nu wel grappig te worden. Reacties == Reaguurder. De Reaguurders werden door jou gefileerd obv hun reacties, toch, waarop anders? Dus het gaat om het fileren. Alsof je de zelfbekroonde slager bent in de slachtbank, de vleesfileerder van die domme kudde op FN die je op je gemakkie hebt kunnen zitten bestuderen adhv hun vele reacties, voordat je ze zo eigengerechtigd fileerde in je zelfbepaalde hokjes – welk vlees past in welk hokje. Aha, deze vertoont een goed achtereind, hoppa, in Hokje A. En deze vertoont dunne pootjes, dus die gaat naar Hokje B. Maar ik denk dat je het eea niet slecht bedoelde… mss wat te cynisch te kort door de bocht, wsch geen WEFrat, mogelijk een Radboud infltrant. Ben benieuwd naar je volgende epistel. En FN blijft voor mij een waardevolle organisatie, met de moeite die Rommel neemt om dag in dag uit goede info op te graven uit de bagger die rondgepleurd wordt… Godzijdank is er een Rommel… ik hoop dat je dit ook ziet en waardeert. Cheers!

    • Hallo Immortal, jij fileert mij net zoals ik jou fileer. Wanneer je gevraagd had wat mij inspireerde om dit artikel te schrijven had ik aangegeven dat het de Twittercommentaren waren onder Thierry’s tweet naar mijn vorige artikel dat FvD de grote winnaar was. Wellicht zijn mijn verwachtingen te hoog en verbaas ik mij over sommige heftige reacties hier op FN. Even had ik het idee dat ik niet in deze zandbak mocht spelen, ik kom tenslotte maar pas hier kijken. Zeker waardeer ik Rommel en deze website, dat is nu precies de reden dat ik hier schrijf en niet elders. Veel alternatieve media zijn net zo sensatiebelust en afhankelijk van aandacht als de reguliere media. Ik vind het leuk om meerdere kanten van de waarheid te belichten en mensen aan het denken te zetten. Ze mogen zelf weten wat zij waar vinden. Ik doe dat ook en mijn schrijfsels zijn dan vanuit mijn gezichtspunt. Wanneer iemand zich daar aan stoort, jammer dan. Mijn vraag aan jou is waarom jij zo heftig reageert op het idee dat iemand jou beoordeelt. De uitnodiging is daar eens over na te denken en in te voelen. Of zie je deze geste ook al als poging te overheersen? Groetjes, Niccos.

     • Of mijn reactie “heftig” is? Dat is jouw persoonlijke opvatting. Je verwart kennelijk heftig met “duidelijk” of “niet aan zien komen.” Is het overigens jouw recht of taak mensen te fileren wanneer jij dat wilt? En dat zonder hun toestemming te doen? Bovendien schrijf je humorloos, maak je aannames, leg je woorden in de mond, en verwacht je dat mensen jou vragen stellen die ze niet eens weten. En nergens schrijf ik of iemand dat je “pogingen tot overheersen” doet – dat schrijf je nu zelf. Maar nu dat je het schrijft, verdomd, het klopt nog ook. Waarom geef je zelf niet aan dat de thesis van je epistel op die manier gegenereerd is? Ik denk dat de reactie van Ione je vragen hier overigens wel beantwoordt. Als je wat meer wilt verhelderen over jezelf, en je klaarblijkelijke bekendheid in andere kringen, doe gerust!

     • @ Niccos. Hopelijk van gastschrijver naar blijver schrijver met een duidelijke opinie dewelke vele jaren van interesse nodig moet hebben gehad om gevormd te kunnen worden…eerlijk, discusieerbaar, herkenbaar voor sommigen. Einde reaktie @ Niccos.

      Het was te verwachten, maar was….en ik denk, en naar alle waarschijnlijkheid vele (if not all) FvD symphatisanten met mij, toch een beetje v/d kaart af na deze laatste Statenverkiezing. Ik herinner mij nog heel goed de uitgesproken verbazing van een persoon die verklaarde dat hij NOOIT had verwacht dat de VVD zoveel stemmen had gekregen bij de voorgaande Staten ‘verkiezing’. Gezien de vele voorafgaande verkiezingen in landen die ‘vrij’ zijn mag men zichzelf toch wel eens serieus de vraag gaan stellen of democratie wel ooit bestaan heeft!? China en Rusland pretenderen immers ook een domocratie te zijn (haha to hardcore pro & con)…. Quote Stalin, “The FATHER OF ALL VOTING GIFTS, THE GIFT WHO KEEPS ON GIVING.”: “The people who cast the votes don’t decide an election, the who count the votes do”…niets vreemds aan dus.

      Nu ik toch langer dan een kwartier bezig ben… De aanname van Ralf Dekker dat 5G geen gevaar voor de volksgezondheid (mensheid) zou kennen. To Ralf and all those die hier ook zo over luchthartig over denken….please do some homework in this direction. https://bibliotecapleyades.net/scalar_tech/esp_scalartech_cellphonemicrowave143.htm Ik weet het…gemakkelijk praten. Deze stuurman staat aan immers wal.

      KUDOS voor de FvD want zonder hun…..wat dan?

 4. Een jaar of 9 geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met trollen via een blog en dat ging toen voornamelijk over MH17 waar een verhitte strijd werd gevoerd tussen diegene die Poetin meteen de schuld gaven en diegenen die er op uit waren om de waarheid te ontdekken.
  Juist door het gedrag van die trollen zijn de waarheidszoekers koortsachtig op zoek gegaan naar alles wat de leugen kon ontmaskeren.
  Dus eigenlijk heb ik veel geleerd van de trollen, maar belangrijk is dat, als je heel zeker bent van jouw standpunt, je dat ook moet blijven vasthouden, want dat is natuurlijk een van de doelen van de trol, jou aan hun kant zien te krijgen, of er voor te zorgen dat je zwijgt niet meer reageert. Ook dat is een overwinning voor hun.
  En als ik de kans krijg om een trol te ontmaskeren en/of belachelijk te maken zal ik die kans met 2 handen en een tekenpotlood volop gebruiken.
  Door die gang van zaken ben ik dus 9 jaar begonnen met cartoons te tekenen.

 5. Soms reageer ik maar meestal blijft het bij lezen, heeft geen zin om op anderen te reageren.
  Inhoudelijk reageren of aanvulling op artikel ben ik mee gestopt, ben geen schrijver, wel een goed blog hiero, toedeledokie, wens iedereen een fijn leven maar laat mij met rust, vrede zij met u allen.

 6. Ik ben eigenlijk een beetje reageerschuw. Mijn mening wijkt af van alle ander meningen die ik hier zie of in de MSM. Ik bestudeer de Bijbel intensief en ik zie dat alles wat er nu gebeurt voorspeld is in de Bijbel – ik weet daarmee ook wat hierna gaat komen. Als ik dagelijks nieuws in die context plaats, wordt er vaak erg negatief gereageerd. Er mag over veel gepraat worden, maar liever niet teveel over de Bijbel.

  • Hallo Christina, ik ga binnenkort een artikel schrijven over geloof en religie, hopelijk wil je daar dan op reageren. Groetjes, Niccos.

  • Beste Christina, misschien komt dat omdat er in naam van religies enorm veel gemoord is en oorlogen gevoerd.

   Ik persoonlijk kwam er achter dat mijn doopsel en mijn heilige communie waardeloos bleken te zijn.
   Toen ik mij uit de katholieke kerk uit wilde schrijven was de vraag van de priester of ik kerkbijdrage betaalde. Ik zei, nee. En kreeg toen als antwoord dat ik dan ook geen lid van de kerk ben. Dus het draait alleen om geld en macht.

   Ik heb geen institutie nodig. Ik voel dat God in mij zit en ik uit hem geboren ben. Daarom mediteer ik en dat bevalt mij vele malen beter. Zo voel ik mij een vrij mens die zoveel mogelijk in harmonie probeert te leven met de schepper, met de natuur en met elkaar.

   Zie dit niet als een aanval. Dit is puur hoe ik naar religies kijk.

  • Bijbel is ook steengoed, maar helaas zoveel misbruikt, zie maar naar de Joden in Palestina die de bijbel gebruiken als verantwoording voor hun misdaden. Waarom hebben wij zoveel geleerden en boeken nodig, terwijl de natuur ons het instinct van gevoel heeft gegeven voor rechtvaardigheid, barmhartigheid, goedheid?

  • Hallo Christina, ik reageer hier af en toe en ik neem aan dat je je echte voornaam gebruikt en dat doe ik ook.
   Christina is van Christus en Hans is van Johannes, en van het Hebreeuwse Yochanan hetgeen betekent ‘God is genadig’ en God is YAH of ‘Ik Ben’, de naam die Hij openbaarde aan Mozes in Exodus 3.
   Als ik wil uitweiden over Bijbelse zaken dan doe ik dat het liefst op mijn eigen blog waar niemand me de mond kan snoeren, want een ban is slechts door één klik van de muis geregeld door degene die het niet wil weten.
   Hier hou ik me op de vlakte en ik zal het ook niet meer hebben over mijn overtuiging dat ik geloof dat ‘kernwapens’ niet bestaan.
   Het geloof in het bestaan van ‘kernwapens’ is zo sterk dat het haast een religie is geworden.
   Hetzelfde geldt voor het geloof in de aarde als een draaiende bal die rond de zon draait.
   Ik ben een voormalige atheïst die zonder meer geloofde in het bestaan van ‘kernwapens’ en dat ‘uiteraard’ de zon het centrum is van het ‘zonnestelsel’ en dat de aarde een draaiende bal is die daaromheen draait.
   Ik geloofde in de ‘big bang’ en ‘evolutie’ en vond alle religieuze mensen zwaar gestoord.

   Maar ik was niet het soort atheïst die het nodig vond om religieuze mensen daarop aan te vallen.
   Waarschijnlijk omdat wijlen mij pa een atheïst was maar wijlen mijn ma was een niet-praktizerende katholiek.

   Maar als atheïst geloofde ik wel in allerlei andere onzin zoals het bestaan van ‘buitenaards leven’ op andere ‘planeten’.

   Nu ik de Bijbel ken weet ik dat God nooit de aarde een ‘planeet’ heeft genoemd en dat ‘planeten’ pas drie volle dagen ontstonden na de schepping van de aarde en de hemel.
   Lees 2 KONINGEN 23:5 in de Statenvertaling en dan lees je het woord ‘planeten’ in de juiste context.

   Ik geloofde ‘heilig’ in het bestaan van ‘kernwapens’ totdat ik jaren geleden informatie ontdekte die dat geloof deed wankelen en uiteindelijk deed verdwijnen.

   Hetzelfde kan ik zeggen over mijn voormalige geloof in het concept van de aarde als een draaiende bal in de ‘ruimte’.

   Dat vindt ik nu ‘gelul in de ruimte’.
   Het woord ‘lullen’ staat gewoon in De Van Dale. https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/lullen

   Ik geloofde ook dat ‘dinosauriërs’ hebben bestaan.
   Dat vind ik nu grote onzin.

   Maar kom maar eens voor zulke meningen uit en dan wordt je aangevallen en voor gek verklaard en in het ergste geval ‘verbannen’.

   Maar risico’s moeten worden genomen en daarom zeg ik dat JEZUS Christus de enige weg is.
   Ik zeg er nog even bij dat ‘Jezus’ ‘Ik Ben Verlossing’ betekent en dat dus de naam van God in die naam verwerkt is en dat ‘Christus’ ‘de gezalfde’ betekent.
   Wie hierover meer wilt weten: https://ezekiel38departure.blogspot.com

   Met vriendelijk groet.

   • Overigens gebruik ik nu mijn tweede blog omdat mijn eerste blog door het ‘almachtige’ Alphabet-Google-Blogger werd geblokkeerd nadat ik dat blog 12 jaar had gebruikt: https://ezekiel38rapture.blogspot.com
    De ’tegenstander’ (in het Hebreeuws ‘satan’ vond het toen mooi geweest.
    En prompt maakte ik een nieuw blog op dat platform.

    Vervelend personage, die satan….

  • Hi Christina,
   Fijn dat je dit deelt. Ik zal ook mijn grote mond een beetje beheersen. Er zijn veel Christenen onder ons. Jezus was ook een rebel. Hij noemde Herodes een sluwe vos. En dan Zijn voorloper Johannes de Doper. Die had ook het lef zich uit te spreken tegen de gevestigde orde. En hoe ging Jezus niet los tegen de hypocrisie van de schriftgeleerden onze huidige wetenschap kuch. En tegen de leiders de Farizeeën onze tegenwoordige roverheid. Daar lusten de honden geen brood van. Adderengebroed! Dank dat je herinnert aan gezond verzet. Ahimsa!

   • Jammer voor jullie christenen dat Jezus geen christen was, maar een Nazareër, een orde van artsen uit India, dus niet een kind geboren in Nazareth uit een onbevruchte vrouw.

    Vragen jullie je nooit af welke van de aardse religies het bij het rechte eind zou kunnen hebben, ipv in een van de oorspronkelijk kleinste stromingen te geloven, die bovendien door manipulaties, moord, intriges en vooral veel geld groot en machtig geworden is?

    Aan de flat earthers: Geloof je in de zwaartekracht?

 7. frontnieuws is niet interessant genoeg om te reageren, het spreekt zichzelf regelmatig tegen en lijkt onbetrouwbaar.

  • Hallo Hendrik, kijk, dat is kritiek waar je wat mee kan. Rommel plaatst mijns inziens vooral vertaalde nieuwsartikelen die een ander beeld scheppen dan wat de main stream media ons wil voorschotelen. Dat komt van verschillende auteurs die natuurlijk een eigen mening hebben en elkaar tegen kunnen spreken. Of iets betrouwbaar is moet je altijd zelf bepalen. Groetjes, Niccos.

   • Vindt je het het erg als ik geloof dat jij zelf ‘Rommel’ bent?
    In het verleden stond er dit onder de artikelen:
    Copyright © 2023 Niccos
    En nu staat er dit:
    Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws

    Neem me niet kwalijk als ik het mis heb.

    Ik verwijs overigens via mijn blog heel veel naar jouw site omdat je een ‘vertaalknop’ hebt en ik bereik het liefst zoveel mogelijk mensen en dat is in de wereldtaal Engels.

    Mijn principe is “eet de vis maar laat de graat liggen”

    Mensen zijn het namelijk NOOIT met elkaar eens en alleen pas als ze dood zijn….

    • Hallo Hans, ik (Niccos) vind het niet erg als je denkt dat ik Rommel ben. Ik kan niets schrijven wat jou van gedachte kan veranderen. Vraag het Jezus en wellicht geeft hij jou inzage. Dat meen ik serieus. Het is dan de vraag of je wezenlijk verbinding maakt. Ik heb veel mensen gesproken over Jezus, maar de meesten hebben nog nooit zelf contact gemaakt. Groetjes, Niccos.

     • Fijn dat je ook in JEZUS gelooft!
      Toen ik nog een atheïst was was ik alleen in Hem geïnteresseerd via rock muziek zoals ‘Jesus Christ Super Star’ en bands als Nazareth (‘I sold my soul to the devil’) en via Hollywood films.
      Maar volgens mij was hij gewoon gestorven en niet opgestaan.
      Als kleuter geloofde ik dat wel voor één schoolseizoen omdat de knappe juf zo meeslepend kon voorlezen uit de kinderbijbel.
      Maar daarna ging ik naar openbare scholen en werd dat geloof verstikt.
      Tegenwoordig heb ik gedurig contact met Hem en ik lees de Bijbel dagelijks.
      Als ik dat tegen ‘oude Hans’ had gezegd dan had hij me voor gek verklaard.
      Ik probeer op een ontspannen wijze met mensen te communiceren over Jezus (ik schrijf zijn naam met hoofdletters als ik wil benadrukken dat ik geloof dat Hij God is).
      Niemand kon mij destijds overtuigen van het bestaan van God en van het belang va de Bijbel en van Jezus Christus.
      Dat heeft God zelf gedaan.
      Adam Curry en Thierry Baudet dachten dat Robert Jensen met hen over ‘God’ zouden praten in zijn gesprekken met hen op jensen.nl
      Dat deed hij echter niet.
      Veel mensen zijn toch op zoek naar de waarheid, en laat die waarheid en de weg en het leven nu juist JEZUS zijn.
      Met vriendelijke groet!
      Hans

 8. Leuk artikel, herkenbaar. Ik tik graag een reactie omdat ik verbaal te traag ben voor de juiste formulering. Een reactie plaatsen als stem van mijn geweten tegen de huichelaarts, gluiperts, manipulaties die in de wereld zoveel kwaad, pijn en onrechtvaardigheid veroorzaken en goed praten. Moet ook bondig zijn; meer dan 10 lijnen is teveel, leest niemand.

 9. Ik zie reageren als een middel om te proberen om samen te leren en te groeien. Ik vind de commentaren hier interessant omdat ik er regelmatig aanvullende informatie vindt. Ik kan de reacties ook een beetje zien als een soort indicator van het niveau van het collectief bewustzijn van de groep die zich dingen afvraagt. We gaan de wereld niet redden in de commentaren, maar toch geloof ik wel dat een scherp geformuleerde waarheid erg ver kan reizen vanuit de commentaren.

 10. Ik reageer alleen op sites waar ik vrij kan reageren.
  Het is aan ieder voor zich om iemand zijn reactie te wantrouwen of niet. Vermoed ik dat het een NCTV infiltrant is dan zeg ik dat en vraag hoeveel de NCTV hem betaald. Meestal is die persoon gelijk weg van de site en als meerdere die persoon wantrouwen kan de moderator ingrijpen.

  Voor mij is het belangrijk mijn gezichtspunten te delen met anderen en van andere te leren.
  Laten we het niet moeilijker maken dan het is.

  • De stem van mijn geweten drijft mij ertoe om ook te reageren als alleen MSM-confirmerende berichten worden gepubliceerd en de anderen, de mijne dus, steevast gecensureerd worden. Dat heb je algemeen bij kranten en weekbladen in Vlaanderen. Toch ben ik er zeker van dat de niet-gecensureerde berichten een wake-up zijn over de opinie van het volk naar het establishment dat censureert.

  • Hallo Peterus, op YouTube ben ik al zo’n beetje compleet geshadowbanned en wanneer ik op NuJij.nl naar de reacties kijk word ik strontmisselijk. Deze website vind ik zo’n beetje de prettigste van de alternatieve media, omdat er goede artikelen worden gevonden en vertaald aangeboden. Groetjes, Niccos.

   • Hahaha, ik werd 15 jaar geleden al zo vaak verbannen van NU.NL .
    Nu.nl is wel de meest verachtelijke website die je kunt bedenken. Alleen domme schapen zitten daar.

 11. Heerlijke site, met een tegendraads, maar eerlijk geluid. 1 + 1 is hier gewoon 2.
  Ik reageer hier graag, maar sta niet constant te f5en.
  Er komt steeds meer slechts op ons af, zoals, inderdaad, al lang geleden voorspeld.
  Geef niet toe aan die Haagse-, EU- en VN helhonden.

 12. Er mist nog een categorie: de sukkels. Ook al zien ze de wereld voor hun voeten afbranden, “het valt allemaal wel mee want we hebben het toch zo goed en de overheid moet gewoon daadkrachtig optreden”.
  Redeloos, radeloos, reddeloos.

  • Hallo Bas, de Sukkels zijn zeker een categorie, maar die reageren toch niet als zodanig lijkt mij. In het publieke leven zijn ze in de meerderheid en daar is het inderdaad zoals je omschrijft: ‘het valt mee en we hebben het toch goed.’ Groetjes, Niccos.

   • @Bas en Niccos…

    Sukkels consumeren alleen maar. En zolang ze kunnen consumeren is alles goed. Circus leeuwen die in gevangenschap zijn opgegroeid en die voor een biefstukje alle kunstjes doen die de leeuwenverzorger ze laat doen. Sukkels weten niets eens dat ze van nature leeuwen zijn, want ze zijn opgevoed als hamsters.

     • En Niccos zit gewoon lekker de boel te stangen hier om meer en meer reacties uit te lokken 😉 Ik moet zeggen dat ik het wel humor vind. Maar door dat hokjes gedoe haken er misschien wel mensen af die best iets zinnigs te zeggen hebben maar hierdoor niet meer weten waar ze aan toe zijn. Daar moet je dus wel mee uitkijken en ik kan niet anders zeggen dan dat ik het wederom in grote trekken eens ben met Immortal.
      En toch Niccos lukt het je om ook mensen te laten reageren die dat normaal gesproken niet doen ……….. Je hebt je punt gemaakt!

 13. Zelf kan ik mij vinden in het artikel, echter de ideologie is zo oud als de weg naar Rome, wat de gast auteur Niccos aangaf is juist wat hij schrijft, vooral Twitter geeft reden doordat de Tweeps zijn gebonden aan een maximum van 240 tekens, een voordeel van Twitter dat je meteen zo’n klootzak kan blokkeren.

  “Een van de veelvuldig voorkomende oorzaken van stress is het dagelijks omgaan met idioten”.

  • En heden ten dage met software die speciaal ontwikkeld is om te frustreren. Onderzoek door Amazon en Google samen heeft uitgewezen dat daarmee koop- en eetimpulsen enorm aangewakkerd worden.

   Klein voorbeeld: een berichtje of bestand deleten op een oude Iphone was 1 tot 2 handelingen, op de laatste modellen is dit 5 handelingen. Dit verschil is ook te zien tussen een Redmi Note 7 en serie 11. Niks efficienter, maar vooral lastiger en onhandiger. Frustreren maar!

 14. Boeddha maakte onderscheid tussen hen die het begrijpen en hen die het accepteren (en er niets mee doen). Zij die het ermee eens zijn noemde hij een verdord en uitgestorven bos zonder vrucht of schaduw. Ze doen er niets mee.
  Ik werd net beklaagd over een anekdote waarin ik iemand omschrijf die tv kijkt, altijd hetzelfde nieuws, het was een surreële ervaring. Maar het was haar partner die nu net overleden is. Ze had het gezien. Ze gaf me kritiek, ik zei je maakt geen onderscheid tussen de tv, de media die ik kritiseer en de persoon. In dat soort situatie ben je snel de schuldige aan moord. Na de begrafenis was ze kritischer over Frontnieuws dat ze kende van mij. Voor haar is corona gewoon bedrog, dat staat vast voor haar, ondanks dat niemand in haar omgeving daaraan meedoet. Maar goed, op een begrafenis of crematie heb je te maken met een overmacht aan mensen die een hekel hebben aan Poetin.
  Overigens reageerde ik op een gegeven moment bij Ronald Jan Heijn, op een site over het komende Waterman tijdperk (Hello Aquarius). Ik was de enige, de site werd niet veel meer bekeken. Ik ontdekte hem laat. Op een gegeven moment kwam er een bericht van een vrouw op me ‘ALTIJD DEZELFDE’. De bezoekersaantallen waren inmiddels wel omhoog gegaan. Het bericht kwam van iemand met dezelfde naam in koeienletters als van hierboven en ik dacht dat zij erachter zat, want ik had er niemand anders van verteld, en zij was een Waterman. De commentaren werden gelijk daarop allemaal weggehaald, en daarna de hele site. Er stond zoiets als ‘nooit eens leuk doen’. Ik vertrouwde erop dat zij het niet was, zoals ze zei toen ik het vroeg. Maar haar (voor)naam mag ik niet meer noemen, dus het blijft een beetje saai. Toch zie ik het niet als toeval.
  Anderen klagen dat je niet je eigen naam gebruikt zodat ze met een honkbalknuppel thuis bij je langs kunnen komen.
  In ieder geval, deze vrouw, zei ik je moet erover praten. Ze zei laatst dat ze toch niet willen kijken. En vaccineren deden ze enkel omdat ze op vakantie willen.
  Nog 1 compliment voor Ronald Jan Heijn en zijn vriend Harry Beckers, zijn gedoodverfde wereldleraar. Ze hadden een briljant stuk over orgaandonatie, met name de stelling dat de genetische eigenschappen van de donor naar de ontvanger meegaan. Dat betekent dat iedereen biologisch uniek is. Kinderen nemen zo de eigenschappen over van een bejaarde. Wat heeft dat te maken met corona? De formulieren kwamen aan gelijk met het ontstaan van corona eind 2019. Het is een standaardisering, speciaal D66 op het lijf geschreven, net zoiets als LHBT waarbij iedereen iets van iedereen krijgt, man of vrouw, wit of zwart, en er zo gelijkheid ontstaat. En racisme, vrouwendiscriminatie enzovoort wordt uitgebannen. Ik wist dat het politiek is.
  Ik maak altijd onderscheid tussen organisch en mechanisch, inhoud en vorm. Maar orgaandonatie is nog steeds niet organisch, maar mechanisch; dat komt door de mechanisering van het DENKEN.

  • Intellectueel materialisme

   Het artikel is niet meer te vinden op internet, maar ik had het toevallig nog.

   Door Harry Beckers
   Iemand met een getransplanteerd orgaan kan de karmische last van zijn donor ervaren. Daarbij is hij ook nog afhankelijk van het persoonlijke niveau van bewustzijn van hemzelf én van zijn donor. Dit alles is van grote invloed op het verloop van en na de transplantatie.
   Iemand die bijvoorbeeld erg gehecht is aan fysieke aspecten kan na het afstaan van gedoneerde organen moeite hebben hiervan los te komen. Zonder zelf te beseffen wat er werkelijk aan de hand is, blijft hij psychologisch met zijn gedoneerde orgaan verbonden. Een dergelijke situatie kan voor de donor een ernstige belemmering betekenen in het gangbare proces van overlijden en het verder gaan naar de astrale sferen.

  • Ik had het al over bezetenheid (EU-genetica) en zwarte magie in het artikel: Provinciale Statenverkiezing 2023 – Forum voor Democratie is de grote winnaar

   2 citaten

   Over de niet-fysieke kant van orgaandonatie.
   Harry Beckers:
   “Een tijd geleden (suggestie: Al fietsend passeerde ik eens een wandelaar waarbij ik iets opmerkelijks waarnam. Op een afstand van ongeveer anderhalve meter van de grond en een halve meter van deze wandelaar verwijderd, zag ik een ‘mensvorm’ met de wandelaar mee zweven. Toen ik hem gepasseerd was, merkte ik dat de wandelaar een soort stofkapje van het ziekenhuis droeg. Al doorfietsend zag ik dat de mistige figuur verbonden was met het kloppende hart van de wandelaar.

   Neville Hodgkinson, wetenschapsjournalist schreef voor de Engelse krant ‘The Sunday Times’ een serie artikelen over orgaandonatie: “Er werd in die tijd gepropageerd dat je dood bent als je doneert maar het blijkt dat de patiënt nog springlevend is als de organen worden uitgenomen. Op een bepaald moment werd de zogenaamde hersendoodclausule ingevoerd om artsen meer mogelijkheden te geven zodat ze sneller kunnen overgaan tot het wegnemen van organen. Het publiek werd gewoon misleid”.

  • Over de implicaties van het ontkennen van de ziel (= het fundament van de vrije wil die witte van zwarte magie onderscheidt), wordt niet goed nagedacht. De ontkenning van een ziel die immers ook het eigen karakter en de identiteit bepaalt, verder dan de ID, uit een lange evolutie, maakt de weg vrij naar ‘de maakbare samenleving’ en de ‘maakbare mens’ als product van – onderwijs – een politiek programma.

   • Sommigen zouden beter zelf artikels schrijven in plaats van “reacties” van 70 cm lang die door hun langdradigheid niemand nog leest.

    • Op de lagere astrale lagen zijn goede gevoelens zeldzaam, heerst er afgunst op alles wat op aarde leeft, en elke ademtocht van het aardse leven is aangenaam en aantrekkelijk voor deze duistere, ontevreden geesten.

     Elke afgunstige lasteraar of hater is een spirituele pauper. Hij berooft zichzelf van de hogere accumulaties door geen interesse te hebben in het leren over de fundamenten van Zijn. Het is pijnlijk voor Ons om te zien hoe zulke paupers zichzelf en anderen schade berokkenen. Het is zelfs onmogelijk om hun verlichting te bieden, aangezien degenen die aanbieden door hen worden gehaat.

    • U wil de schoolopdracht van vandaag zo goed en gehoorzaam mogelijk volgen.
     Maar wie wordt er straks echt gefileerd?

     Mensen wier gedachten toegewijd zijn aan het Algemeen Welzijn zullen zich verheugen over dit onderzoek, maar al degenen die leven in haat, boosaardigheid, leugens en afgunst zullen zich er met alle middelen tegen verzetten.

    • Door uw hersenen aan de wetenschap te schenken bent u nog geen wetenschapper.
     Net zoals u met een mondkapje op nog geen chirurg bent.
     Hou het kort, en neem een spuitje. Dat is het simpelste. Weinig geleerd.

     • Hersenen? Zoals de dokter tegen zijn patient zei; u heeft een hoge bloeddruk en dat kan schadelijk zijn voor uw hersens en uw hart. Dan is er nog niets aan de hand zei zijn vrouw die ook erbij was. Mijn man heeft geen hersens en zijn hart is van steen.

      • Net als die vent die bezweet een bar binnenrent en uitroept: “Iets zuurs, lang en kouds, graag!”
       Waarop zijn buurman antwoord: “Hier, neem mijn vrouw maar.”

 15. Het artikel van Niccos lijkt een verfijning/aanvulling van het tegenwoordige ‘hokjesdenken’.
  Je bent links of rechts
  je bent woke of wake
  Je bent voor of tegen Poetin
  Je bent gevaxxed of anti vax
  En zo nog meer hokjes waarin men meent iemand te moeten plaatsen.
  Het artikel van Niccos lijkt een verfijning van iets waar veel mensen, ook hier op FN, tegenaan lopen; het categorisch plaatsen van mensen in hokjes en daar een waardeoordeel over hebben (nu volgens de criteria van Niccos)
  Dit artikel laat mij zien dat er nog een lange weg te gaan is.
  Het artikel lokt reacties uit van mensen die zich vervolgens (h)erkennen in een bepaald hokje te zitten.
  Eigenlijk heeft het weinig te maken met nieuws m.b.t. de wereldgebeurtenissen.
  Beste Niccos, je hoeft niet te proberen om mij in een bepaalde categorie te plaatsen, gaat je niet lukken.
  Daar hebben vele vóór jou zich al in vergist.

    • Hallo Tigron, je kiest zelf hoe je iets wilt lezen. Wellicht heb je een allergie voor hokjesdenken en lees je daarom mijn schrijven in die zin. Ik kan er weinig aan doen als mensen mijn schrijven anders interpreteren dan de strekking die ik voor ogen heb. Ik kan ook niet iedereen tevreden stellen, want er zullen altijd mensen zijn die vanuit hun gezichtspunt terecht klagen. Wanneer je je open stelt voor het ‘goede’, dan kan er verbinding ontstaan en wordt het kind niet met het badwater weggegooid. Groetjes, Niccos.

     • Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. De meeste lezers en reageerders hebben een flinke dosis wantrouwen omdat we allemaal zien wat voor wereld we in leven. Ik denk dat het vertrouwen hier per slak komt en met een vuurpijl vertrekt.

      Ik vind dat je leuke stukken schrijf Niccos. Met dit artikel heb ik niet zoveel en ik heb het gevoel dat het niet helemaal het gewenste effect heeft. Misschien zou het gesprek over je artikel anders zijn als je het hokjesdenken beschrijft ipv de reaguurders in hokjes stopt. Eigenlijk zou een andere titel al een ander gesprek opleveren. We haten de hokjes, maar ze bestaan nou eenmaal wel. Als je open durft te kijken naar de hokjes kan je ook veel over jezelf lere. Het artikel maakt wat los en dat is nooit verkeerd. Mogelijk had je wat meer nadruk kunnen leggen dat WIJ allemaal ons bewustzijn kunnen verruimen als we open durven te reflecteren op deze hokjes. Ik begin zelf steeds meer te leren om recht door zee te zijn. Niet om koppen te stoten, maar om duidelijkheid te creëren. In deze tijden van maximale verwarring is dubbelzinnigheid een stok in de wielen van elk gesproken of geschreven gesprek. Ik merk ook dat cynisme en sarcasme gevaarlijk zijn in tijden van crisis. In een oorlog sterft de waarheid als eerste. Daarom is duidelijkheid cruciaal.

      Haha… geen idee welke hokjes ik nu allemaal in- en uitloop, maar ik probeer doorgaans te helpen groeien.

      Alles is een last, tot je de les leert. Dus wie een last voelt, heeft een les te leren.

      Ik kijk uit naar een nieuw artikel van je. Bedankt FN en bedankt Niccos.

      • Hoi Naam:*, leuk, ik loop ook door de meeste hokjes heen, de ene keer bewust en de evenzo vaak onbewust. Ja, ik had het anders kunnen opschrijven, als ik zeven dagen opnieuw eraan begin dan krijg ik zeer waarschijnlijk zeven verschillende vormen met verschillende inhoud. Het lastige met dit soort bespiegelingen is dat mensen het persoonlijk kunnen opnemen en dan van zich af kunnen bijten. Wat ik dan weer grappig vind is dat reacties mijn hokjes bevestigen. Niet iedereen pakt het cadeau uit, ze geven het ongeopend terug aan de gever. En dat is helemaal prima. Groetjes, Niccos.

       • “Het lastige met dit soort bespiegelingen is dat mensen het persoonlijk kunnen opnemen en dan van zich af kunnen bijten. Wat ik dan weer grappig vind is dat reacties mijn hokjes bevestigen.”

        Kijk, dit is weer een voorbeeld van het soort zeer onsympathieke, defensieve katten die je uitdeelt om je eigen (ongevraagde) waardeoordelen te rechtvaardigen. Dat helpt je zaak niet….Als je nou gewoon eens weg blijft van waardeoordelen te maken, en van je ad hominem aanvallen, dan zou je meer mensen bereiken. En dan hoef je ook niet defensief te katten. Just sayin’… ik probeer je te helpen.

 16. Hahaha, ik werd 15 jaar geleden al zo vaak verbannen van NU.NL .
  Nu.nl is wel de meest verachtelijke website die je kunt bedenken. Alleen domme schapen zitten daar.

 17. Ik kan me, naar aanleiding van een stelling of artikel en/of de kwaliteit daarvan wel in alle ‘reaguurder-rollen’ verplaatsen.

  Sommige schrijvers/bloggers hebben ook wel eens wat ‘sturing’ nodig als zij zelf een denkfout maken of aannames doen die niet te onderschrijven zijn met empirisch bewijs. Maar, dat noemen ze dan hun “mening” en daarover wordt dan natuurlijk weer niet gediscussieerd… Terwijl dat juist zo verhelderend kan werken om de misverstanden in de gehypnotiseerde breinen van deze mensen te voorkomen.

 18. Ik hoopte eigenlijk medestanders te vinden om samen het tij te keren. Helaas niet gelukt. In deze “nieuwe ” wereld leven zie ik toch echt niet zitten. Ik weet niet onder welke categorie ik hoor maar ik trek me beter terug.

  • Durachuk… ik waardeer je recht voor zn raap reacties. Neem rust, maar geef niet op. Ik merk aan mezelf en meerdere mensen om me heen dat het tijd is om wat rust te nemen. Ik heb ook sterk het gevoel dat we op het punt zijn gekomen dat de massa aan de beurt is voor zijn portie rauwe realiteit. De apocalypse van het ego is aanstaande. Gepaste afstand is nodig om niet in de chaos van de blinde ego’s terecht te komen.

  • Donkere maan vandaag.
   Van achterdocht naar achterbaksheid en achterlijkheid.
   Waarom worden mensen fundamenteel steeds hypocrieter? Zonder dat ze het zien.
   Of beter, omdát ze het niet zien.
   Omdat de machine waar het allemaal in blijft hangen een leven op zich is gaan leiden. Ze zijn het zelf.

   • Het ego is onwetende emtiteit met een God-complex. Onze ego’s zijn megalomaan groot geworden. De apocalypse die aanstaande is, is de apocalypse van het ego. Na deze apocalypse en het sterven van het ego, komt de wil van God in ons terug. Zet je maar schrap, het gaat een hobbelige rit worden. Maar… The best is yet to come.

    • Ons grootste probleem zijn we zelf!
     Dat willen we niet zien want dat is onverdraaglijk. Daarom zoeken we (ik) afleiding op Frontnieuws. Dat resoneert nog een beetje met onze onmacht. Maar als we werkelijk iets willen doen dan moeten we… Sorry… Cliche.. bij onszelf beginnen. Onze ‘mind’ is het probleem. Los de ‘mind’ op en alle problemen zijn weg. Als sneeuw voor de ☀️ But that is not easy. It needs tremendous effort. Steel nerves. Sterven voordat je sterft. Wie wil dat nou als je een Iphone in je hand hebt. Dan zing je vrolijk: “I have got the whole world in my hands, la la la..”

     • Prachtige reactie Flying Dutchman. Je vat het perfect samen. Ik ben met 1 been op het pad dat je beschrijft en met 1 been in het ego. Ik merk wel dat ik steeds wat minder op mn ego been probeer te staan. Binnenkort wil ik met twee benen de spirituele weg in slaan. Laatst had je ook die quote van krishnamurti… wat een leuke spreker is dat. Krishnamurti zei dat wij te druk zijn met childish games en dat is precies ongeveer wat jij hier zegt. We moeten in onszelf aan de slag.

      • We trekken gelijk op vriend. Hetzelfde gaat voor mij op. Misschien is dat ook prima. We hebben immers 2 benen. Stel je toch voor dat ons ego plotseling oplost… Dan sta je toch raar te kijken. Nu staan we ten minste nog met één been in de klei terwijl langzaam het oude huis wordt afgebroken. Enjoy the journey.

 19. oppassen dat je niet jezelf over ’t paard tilt , Niccos .
  Je hele artikel verondersteld dat jij een bepaalde ‘waarheids-standaard’ in je hoofd hebt hebt , waaraan je dvervolgens al je ‘categorieen’ afmeet — wat bovendien heel gevaarlijk [en polariserend] om dit “met je eigen publiek te doen” : nl de FN lezers

  Je hebt een stuk ingezonden over ‘de waarheid’ , een paar dagen terug , en dat stuk werd hier (best-) goed ontvangen ; en dat is prima — met als gevolg [en ik zeg M.I.] dat je nu dit post , als genoemde “waarheids standaard”. Maar in dat stuk heb je voornamelijk “jouw vóorstel om te OVERLEVEN” neergeschreven – want het had weinig te maken met de achterliggende problemen waaróm dingen gebeuren zoals ze gebeuren .

  Omdat er wel degelijk een ‘andere , kwade dimensie’ is die de drijvende kracht is achter alles wat er gebeurt via de NWO – vooral de afgelopen jaren maar die samenzwering is al duizenden jaren oud – en de Egyptische hieroglyphen beschrijven het he en waarom . Het is dus ook niet verwonderlijk dat alles dat ‘vrijmetselaar / illuminatii / NWO / de hele rotzooi’ haar (geestelijke-) wortels heeft in het oude Egypte .
  Dat vertelt hoe hun “paradijs” ten oosten van deze aarde ligt , in dit zonnestelsl , en deze aarde beheerst en totáal wil overheersen. Zij vertellen hoe hun leiders op deze aarde ‘de rest’ eronder houden , en beloond worden met “posities in hun “” hiernamaals”” — maar begrijp wel dat dit een PARALLELE (-andere) werkelijkheid is .

  Indien jij je lezers deze dingen onthóudt geef je hen eigenlijk ‘halve informatie’ , waardoor zij 100% zeker geen enkele kans hebben om een goede keus te maken . Het “wij zijn met meer en wij zullen overleven” is zelfs bij benádering niet waar : “wij” [-in jouw context] maken geen SCHIJN VAN KANS tegen die miljoenen monsters die niet kunnen wachten om deze aarde volledig te bezitten .
  De NWO weet dit heel goed : zij doen niet zomaar wat hokus-pokus maar zijn volledig dienaar van die Kwade dimensie , en refereren daar ook steeds aan – zij het door uitspraken of symboliek . Zij weten heel goed dat er “nog even wat lastpakken zllen zijn die tegenwerken” : maar nogmaals , die laatsten maken geen schijn van kans , juist OMDAT ze niet begrijen wat er WERKELIJK aan de hand is .

  Waar ‘het oude Egypte’ en haar offspring ‘de NWO’ dan wél bang voor is ?
  – dat het eden-paradijs — oook in de andere werkelijkheid — gerestaureerd zou worden .
  Op dat moment is hun dimensie , inclusief deze aarde , afgelopen – omdat hun ENIGSTE bescherming tégen God is om alle de zielen die (-onbewust) bij God horen gevangen te houden als afpersing tov God .
  Dit is de ware reden waarom de NWO altijd geniepig haar doelen moet zien te bereiken [-en nooit ‘in 1 x : de zielen zouden écht wakker gaan worden over hun echte situatie !]

  dit is a war on souls
  maar NIET een oorlog als een “wij als mensheid in een soort geestelijke ontwikkeling” :
  je begrijpt dat dit gewoon een andere versie van diezelfde ‘afpersings situatie’ is .

  • Hallo Ione, is jouw waarheid dan wellicht meer waar dan de mijne? Sorry hoor. Ik weet dat velen lange tenen hebben. Groetjes, Niccos.

   • het is iets ingewikkelder dan dat Niccos , zie hieronder .

    Dan begrijp je dat het duiden van begrippen als ’trollen’ , ‘waarheidsvinders’ etc
    tegen een heel ánder probleem aan loopt …

   • Niccos maart 20, 2023 at 14:58
    Niccos, ter verdediging van deze Reaguurder, dat is weer zo’n kat zonder toegevoegde waarde, over die “lange tenen”. Het is duidelijk dat lone geen “lange tenen” heeft maar slechts informatie biedt die mogelijk jouw visie verruimt c.q. verandert, en lone doet dit op een nette manier. Een nette, respectvolle omgang is wat op FN de standaard is, en hopelijk ook voor een verbeterde wereld. Mocht die ooit komen.

  • lone maart 20, 2023 at 14:32
   lone, bedankt voor deze zeer bijzondere informatie. Heel bijzonder…. en in lijn met dingen die ik recentelijk heb gevonden. Dank.

  • Beste Lone,
   Informatieve reactie voor hen die hier niet van op de hoogte zijn.
   Het is jammer dat zo weinig mensen hier kennis van hebben.

 20. Dit artikel klopt. Ik heb hier een stevig aantal malen mijn razernij de vrije loop gegeven…..en daar kan ik net zo goed mee stoppen.

  Het lijkt steeds duidelijker te worden dat de hoeveelheid des-informatie uit die msm haar vruchten afwerpt. De bevolking suft lekker door. Klaar ben je.

  En ik weet ook niet, zoals zoveel anderen, hoe verder. Na de verkrachting van mijn jongste dochter…….en de manier waarop ze vervolgens aan de verdovende middelen geholpen werd……en opgenomen moest worden in een intensief behandelingstraject om de trauma’s te verwerken, ben ik volledig door deze toestand opgeslokt. Ik ben thuis nodig.

  Politiek is te belangrijk om aan politici over te laten. De ego’s zijn te groot en te verwrongen. Je hoeft Tjeerdje de Wormenfluisteraar maar te aanschouwen om te weten dat je met een gestoorde fanaticus te doen hebt…….en laat ik maar zwijgen over de rest. Hier is geen beginnen aan.

  Ik ga mijn eigen kloten wel redden. Als het moet laad ik in wat nodig is en ben ik weg.

  • Hallo Inhetmeer, iedere ziel baant de eigen weg in een leven en in de ontmoeting tussen zielen kunnen we alleen liefde zijn (niet geven, want in het Aardse mentale veld wordt een wederdienst verwacht). Ik ben in liefde voor jou en jij bent weer in liefde voor jouw jongste dochter. Meer kunnen we vanuit spiritueel perspectief niet doen. In praktische zin natuurlijk wel, maar wat de ziel beslist (heeft) kunnen wij niet sturen. Ik hoop dat je mij begrijpt. Groetjes, Niccos.

 21. Rommel is altijd heel coulant —
  indien je geinteresseerd bent in ‘onze meta-historische geschiedenis’ zul je ’t hier éen keer lezen – niet ergens anders :

  .. alle Egyptische hieroglyphen , van 2500 BCE (Pyramid Texts) beschrijven juichend “de val van Eden”.
  Dat ‘officiele vertalingen’ daar niet van reppen mag je eerste Red Flag zijn : de echte geschiedenis wordt onder de pet gehouden door dezelfde elite (-en in dit geval door de leesrichting VERKEERD OM te lezen en er dan maar n verhaaltje omheen te breien) .

  Zij verklaren unaniem hoe Eden viel – in ‘de andere erkelijkheid dus – en hoe zij hun gebied “ten Noorden van eden bouwden” . De glyph HEB “feest” betekent letterlijk “het feest van de completion van dit zonnestelsel” want -B is ‘zonnestelsel’ . Dit betekent dat Eden “ten zuiden daarvan” ligt , en ten zuid-oosten van deze aarde.
  In de Schrift wordt hun paradijs ‘Mystery-Babylon’ genoemd of in Openbaring ‘het Beest’ – het beest is in “de zee” wat in profeten altijd ‘een kwade dimensie’ betekent . Dit ‘beest’ HEEFT DEZE AARDE GEMAAKT – inclusief het soort lichamelijke mensen dat daarop wonen nu .
  Als onze ‘prison-planet’ .
  Dit betekent ook dat wij NIET ‘afstammen van some 250.000 jar geleden aap in afrika’ maar dat ons huidige lichaam ‘een gepimpte Aap is’ : als zielen die opgesloten werden (-op deze prison-planet) in een lichaam HETZELFDE ALS EEN F^CKN AAP maar dan iets mooier.
  Laat dat goed tot je doordringen .

  wie pushed die ‘out of afrika’ theorie ? de NWO .
  wie zit op die oude texten als sh*t vertalingen ? de NWO .
  wie wil dat je jouw gechiedenis niet kent ? de NWO .

  en wie verteld het échte verhaal ? – .. de profeten — het zgn ‘oude testament ‘

  zij vertelt ALLES – letterlijk alles : hoe eden viel , hoe die kwade dimensie ten noorden van haar werd gebouwd , hoe deze aarde tot stand kwam , hoe dit afschuwelijke apen-lichaam [-dat zweet en schijt] van ons gemaakt werd : iemand nog een vraag waaróm en waarván Christus – een godheid – zielen moest verlossen ? , ze vertelt de afgelopen 2000 jaar als ’the rise of the NWO’ , hoe ‘de moderne wetenschap’ in dienst staat ván die Kwade dimensie (iets anders geformuleerd als “het lam dat spreekt ál de draak’) en het 666 nummer als de grafeen-jab toedoent door MISLEIDING : alles met het doel om van de zielen (-van God) de totale gijzelaars te maken tegenóver God — opdat hun paradijs voortduurt ;

  … maar ook “hoe de graven van de egyptenaren worden geopend in de eindtijd” en “hoe zielen zullen begrijpen wát al die uitspraken [-van de Farao’s] waren] , en dat daardoor de context van de profeten wordt begrepen : en op dat moment zal Ik weer handelen” .
  en dat is nu .

  Iedreeen is vrij ; iemand mag zeggen “nou , er komt een moeilijke periode – maar we komen er zeker uit” : dat is prima , en er zijn er redelijk veel die dat hopen . Maar de vraag is ‘of ze begrijpen waar ze het over hébben’ – want die context is niet te halen uit de hieroglyphen en al helemáal niet uit de profeten .
  En de clue hier is het eindpunt : voor degenen die denken ‘dat deze aarde blijft bestaan’ richt hun denken zich dáarop : terwijl profeten niet anders verkondigen dan ‘de reatoratie van eden – en het , eindelijk , prachtige leven daarna’ .
  Precies dat wat alle hieroglyphen en de NWO wil voorkómen .

  • Gevallen engelen kunnen niet worden gered maar mensen wel omdat God zich op aarde manifesteerde als JEZUS Christus.
   Juist omdat we een aards lichaam hebben dat in veel opzichten lijkt op dat van de dieren kunnen we worden verlost want JEZUS offerde Zichzelf op ALS een dier, het Lam van God, en voor engelen vergoot Hij zijn bloed niet en stond Hij niet op uit de dood.
   Satan, de gevallen engel Lucifer, weet dit maar al te goed en daarom is hij ook zo kwaadaardig.
   Voor hem is er geen genade.

 22. De meerkeuzevraag kan enkel op 1 manier beantwoord worden. Het antwoord zit er niet bij.
  Er zijn altijd mensen die zich opwerpen als de schoolmeester. Sinds ik 14 ben heb ik me niet meer laten examineren.

 23. Leuk onderwerp!

  Jeetje wat een drukte opeens hier. Het topic handelt zeker over de reaguurder zelf? LOL. Dan worden ze wel wakker; want lekker over jezelf praten is toch ook wel leuk.

  Iemand zei een tegen mij; maar je vertelt helemaal niets over jezelf? Waarom toch niet?
  Nou, eigendunk vind een beetje, euh . . . nou ja, ik hou der niet van. Want over jezelf praten is toch een beetje arrogant? Maar ja. Je hebt twee soorten mensen grof gezien. man en vrouw. Plus en min. Als mannen ook min worden dan stoten ze de dames wellicht af? Dus, vrouwen willen juist over de gevoelens praten, en mannen juist weer niet. Zo is de natuur. Dat is nu eenmaal zo meestal tenminste.

  Geest, mensen, vind ik belangrijk. Daarom vind ik dit communiceren goed. Dat vind ik geest. Bewustzijn en een beetje zelfbewustzijn vind ik prima. Want zonder zelfbewustzijn wie oordeelt er anders? Of wie is er verdrietig of boos? Allemaal leuke vragen. Ook voor de mannen. (Of juist)
  Gegroet.
  EN bedankt.

 24. Ik zie mijzelf als een soort van student. Ik leer van de wijsheid van sommige reageerders en forums zoals deze alsmede – EJ Bron – NineForNews en The Balkans Chronicles, om zodoende steeds meer inzicht te krijgen in onderwerpen. Robert Jensen is ook een goede informatiebron voor mij. Die kan ik iedereen aanbevelen. (https://jensen.nl).

 25. “Niet zelden krijgt de Trol betaalt voor het werk dat ‘ie verricht.”

  Krijgt betaalt is een foutieve combinatie van woorden. Je krijgt geld/salaris of je wordt betaald voor iets…
  Ook zou “betaalt” hier met een ‘d’ moeten zijn.

  Wat voor reaguurder ben ik 😜?

  • Iemand met gevoel voor taal? Tis een talent hè? Net als muziek. Ik houd ook van goede taal. Het kan dan lijken op een wiskundige formule die helemaal klopt. Of als een compositie van Mozart waar elke noot, rust, accent enzovoorts op de juiste plaats staat en daardoor zo mooi klinkt voor mij. Plus de spanning en ’t plezier dat erin verweven kan zijn. Dan wordt het helemaal genieten van een mooie creatie.
   Dus ik vind goed schrijven wel mooi. Maar, iemand die uit zijn hart schrijft en schijnbaar zotte zinnen maakt of die woorden verkeerd spelt, die vind ik ook mooi om te lezen. Misschien nog wel mooier. Het gaat om de wijsheid, kennisdelen, gevoelsoverdracht, communicatie: één worden met elkaar in de geest. En als de ziel dan ook nog in harmonie is, dan wordt het nóg mooier.
   Maar taal is ook een voertuig voor de geest. En taal hebben we nodig om ons zelfbewustzijn te verhogen, maar ook ons mededogen, rechtvaardigheid en liefde. Wij mensen zijn door taal verheven boven de dieren, meen ik. Dus laten we daar vooral goed gebruik van maken, stel ik voor. Gebruik om de geest te verlossen uit zijn materiële verwarring. De materie heeft de geest in de war gebracht, denk ik wel eens. Onze taak is om ons dat te leren beseffen zodat we los kunnen komen van bijvoorbeeld overdreven hebzucht, vaak vermomd zoals bijvoorbeeld geldzucht, machtszucht, ego-tripperij, de waan van de dag volgen. Tja, het staat in de betere boeken alles te lezen, ook in de bijbel bijvoorbeeld meen ik. Alles in en via de taal. Logos.

 26. ik zie steeds reactie’s van 1 dag ervoor ,is het omdat ik in Frankrijk woon??? dat ik dat een dag later krijg.
  dan zie ik dat vele anderen vragen om hun stelling te onderbouwen met liens maar als iemand op internet de waarheid spreekt dan zijn er s’anderendaags 5 of meer die het tegendeel spreken, sommigennemen het tegendeel voor waarheid.
  ik reageer maar zelden omdat datgene wat ik wil zeggen reeds gezegt is onnodig dat te herhalen ik ben geen papegaai

 27. Het lijkt erop dat ik reageer op je bericht Niccos, maar het is wel degelijk een reactie!
  Het volgende verhaal heb ik zo veel mogelijk aan de media, sociaal of asociaal gestuurd. Meestal krijg je geen antwoord, ook niet van de “oppositie”. Met andere woorden de oppositie is fake en bestaat grotendeels uit vrijmetselaars.
  Dit is het verhaal:

  MAÇONNIEK.
  Heb je wel eens van het woord “maçonniek” gehoord? Wij leven nu in het maçonnieke tijdperk ofwel het tijdperk van de vrijmetselarij. Het woord Maçonniek betekent “de vrijmetselarij betreffende”. Een beetje rare definitie die op zich niets betekent. Als je vrijmetselaars observeert zie je dat zij het liegen tot een hoge kunst hebben verheven. Op medisch gebied is Louis Pasteur, een vrijmetselaar, begonnen met virussen te verzinnen die ‘besmettelijk’ zouden zijn. Deze Louis Pasteur was beroemd omdat hij had uitgevonden dat de verhitting van melk tot 70*Celsius de melk minder snel deed verzuren. Het is ook Pasteuriseren genoemd tot de dag van vandaag. Als Pasteur het daarbij gelaten had was er niets aan de hand geweest. Maar hij was ontevreden en jaloers op Robert Koch die met de microscoop de ’tuberkel’ heeft ontdekt, de veroorzaker van tuberculose, een ziekte die miljoenen mensen doodde in die tijd, vooral de massa’s mensen die ondervoed waren. Er was nog geen antibiotica, (wel colloïdaal zilverwater) dus veel meer dan mensen in een sanatorium verplegen en goed voedsel geven konden ze er niet aan doen. Louis Pasteur wilde ook iets ontdekken, dat werd dan het “virus” wat een Griekse naam is voor “smetstof” maar niet voor een “virus”, een organisme wat Pasteur er van maakte. Een virus kan je niet zien met de microscoop en ook later niet met de elektronenmicroscoop en is dus puur door Louis Pasteur verzonnen om beroemd te worden en te dienen als verdienmodel. Dit is nooit veranderd tot deze dag van vandaag. De hele wereld gelooft in een door Louis Pasteur verzonnen “virusbesmetting”. Al in die tijd van Pasteur werd zijn “germ theorie” bestreden door Antoine Bechamp die besefte dat bacteriën en schimmels tot het leven behoren en pas tot infectie leiden als de immuniteit is verlaagd. Pasteur “won” het debat met de ramp van “covid” tot gevolg.

  https://darinolien.com/pasteur-bechamp-germ-theory/

  Ikzelf ga pas weer stemmen als de vrijmetselarij verdwenen is. Dat gaat alleen met een verbod en gevangenisstraf omdat in Nederland de doodstraf is afgeschaft. Het probleem is dat alle besturen uit vrijmetselaars bestaan waardoor God het moet doen. De “gratie Gods” moet de vrijmetselarij vernietigen anders komt de mensheid om in een nucleair inferno. Poetin is daarmee begonnen en het wordt tijd dat wij hem gaan helpen met de gratie Gods.

 28. Ik lees het woord ´stokpaardjes´. Ik mis de etikettering van de Spammer. Die hebben we ook op FN. Met name de reaguurder Andreas plaats ik steevast in dat hokje. Zo nu en dan iets zinnigs en de rest van de achtergelaten content komt neer op satanische fratsen! https://www.createyourownworldbynaturalhealing.com/

  Ten tijde dat ikzelf een spiritueel centrum beheerde, had ik h.w.s. het gore lef niet om FN te gebruiken als PR afzetplaats. Waarschijnlijk iets met ´respect´. Andreas heeft daar geen enkele moeite mee. Ik ga ff een kots emmer erbij pakken. Doe ermee wat je wilt; ik heb mijn visie bij deze gesproken.

 29. OOOOOOOhhhhhh, wat een hoeveelhiued reacties.

  MAAR :

  ER IS NIETS “LEUKS” AAN.
  Veel trollen zijn BETAALDE [overheids-]intriganten,
  om de publieke opinie te misleiden,
  en zo het narratief van overheid, EU, NATO, VN, WEF er in te masseren.
  Propaganda en censuur, dus.

  Zoals Goebbels al zei : “Geeft me de media, en ik geef je het volk”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in