Pixabay

Amiran Levin beschuldigt de IDF ervan een ‘partner in oorlogsmisdaden’ te zijn wanneer ze toekijkt hoe extremistische kolonisten Palestijnen aanvallen, en zegt dat de situatie op de Westelijke Jordaanoever “absolute apartheid” is.

Een voormalige generaal van de IDF betoogde dat Israëls controle over de Westelijke Jordaanoever gelijkenissen vertoont met het discriminerende beleid onder nazi-Duitsland, en uitte de vrees dat soldaten niet gemotiveerd zullen zijn om het land te verdedigen als de coalitie erin slaagt om de rechterlijke macht aan banden te leggen, schrijft The Times of Israel.

Amiram Levin, die aan het hoofd stond van het Noordelijke Commando van de IDF, het bevel voerde over de elite-eenheid Sayeret Matkal en diende als adjunct-directeur van het spionageagentschap Mossad, vertelde zondagochtend aan Kan radio dat het leger niet alleen schade ondervindt van zijn paraatheid door de dreigementen en dienstweigeringen van reservisten te midden van de gerechtelijke revisie van de regering, maar ook “verrot is tot in zijn kern” door de voortdurende aanwezigheid van Iarael op de Westelijke Jordaanoever.

“Het staat aan de kant, kijkt naar de rellende [Joodse] kolonisten en begint een partner te worden in oorlogsmisdaden,” vertelde Levin aan de publieke omroep. “Het is 10 keer erger dan de kwestie van [militaire] paraatheid … en ik zeg eerlijk, ik ben niet boos op de Palestijnen, ik ben boos op ons. We doden onszelf van binnenuit.”

De afgelopen maanden is het geweld van de kolonisten toegenomen, waarbij de Verenigde Naties eerder deze maand bijna 600 aanvallen op Palestijnen en hun eigendommen rapporteerden in de afgelopen zes maanden. Het Israëlische defensie-apparaat registreerde vergelijkbare aantallen in die periode.

  Zijn COVID-19 injecties de "etno-bom" die Israël eind jaren '90 begon te ontwikkelen?

Volgens officiële gegevens die aan The Times of Israel werden verstrekt, waren er in de eerste zes maanden van 2023 680 incidenten van stenengooien of aanvallen op Palestijnen door kolonisten, vergeleken met 950 in heel 2022.

De interviewer vroeg Levin of hij het eens was met een toespraak in mei 2016 van voormalig Meretz MK Yair Golan, die op dat moment plaatsvervangend stafchef van de IDF was, waarin hij zei dat de processen in Israël vergelijkbaar waren met sommige in Europa in de jaren voorafgaand aan de Holocaust.

“We vinden het moeilijk om het te zeggen, maar dat is de waarheid,” antwoordde Levin. “Kijk rond in Hebron, kijk naar straten, straten die Arabieren niet mogen gebruiken, alleen Joden, dat is precies wat er in dat soort landen gebeurde.”

Gevraagd of hij specifieke overeenkomsten zag met nazi-Duitsland, zei Levin: “Natuurlijk. Het doet pijn, het is niet leuk, maar dat is de realiteit. Het is beter om ermee om te gaan, ook al is dat moeilijk, dan om het te negeren.”

Levin hekelde ook de benoeming van premier Benjamin Netanyahu’s “militaire dienst-ontduikende” kabinetsleden, zoals minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben Gvir, die vanwege zijn extremistische activiteiten niet werd geaccepteerd voor de verplichte militaire dienst door de IDF.

De minister-president wordt uitgebuit door “een messianistische groep criminelen, voormalige ‘jongeren van de heuveltop’, mensen die niet eens weten wat democratie is,” beschuldigde hij, verwijzend naar extremistische kolonistenactivisten.

“Ze komen uit gebieden waar geen democratie is, van de Westelijke Jordaanoever, waar al 56 jaar geen democratie is,” zei Levin. “Er heerst absolute apartheid.”

  Israël's "killervaccin": helft van de 891 COVID-19 gevallen die in de afgelopen maand zijn bevestigd, hebben beide doses van Pfizer mRNA-vaccin gekregen

Hoewel de uitdaging voor de paraatheid van de IDF te midden van een wijdverspreide protestbeweging van reservisten “verontrustend” is, zei Levin dat “motivatie en eenheid” belangrijker is.

Hij voerde aan dat het leger erin slaagde om haar gebrek aan paraatheid voor de Jom Kippoer-oorlog van 1973, toen Arabische legers een verrassingsaanval lanceerden, te overwinnen dankzij de wil van de soldaten om voor het land te vechten. “Dit gebeurt niet voor een dictator,” zei hij, eraan toevoegend dat soldaten in het land moeten geloven om ervoor te vechten.

“En vandaag is er een breuk. Mensen geloven niet dat een land onder een dictatuur zal overleven. En zelfs als dat wel zo is, is het geen plek waar goede mensen willen wonen. Daarom moeten we ons veel meer zorgen maken over de staatsgreep en deze vreselijke groep,” zei hij, verwijzend naar de wetgeving van de coalitie over de herziening van het gerechtelijk apparaat.

Levin sprak zaterdagavond ook op de centrale anti-revisiebijeenkomst in Tel Aviv, waar hij in tranen uitbarstte terwijl hij een beroep deed op de Likud-ministers om tussenbeide te komen en de revisie tegen te houden.

In een reactie op het radio-interview van Levin, uitte Likud MK Danny Danon, lid van de commissie Buitenlandse Zaken en Defensie van de Knesset, zijn teleurstelling over het feit dat mensen die in het verleden aan de staat hadden bijgedragen, zulke gevoelens zouden uiten, en zei dat “hun gedachten een beetje in de war raken”.

“Iedereen die ons vergelijkt met Duitsland of het naziregime moet onderzocht worden,” zei Danon.

  Israëlische troepen in Oekraïne om Rusland te bestrijden

In reactie op de opmerkingen van Levin zei het kantoor van Ben Gvir in een verklaring dat de voormalige generaal “goed weet dat Ben Gvir niet in het leger werd opgeroepen vanwege politieke druk van links.”

De chef van de Israëlische luchtmacht, majoor-generaal Tomer Bar, had vrijdag een ontmoeting met tientallen reservistenpiloten die hadden verklaard dat ze niet langer vrijwillig zouden komen opdagen om te protesteren tegen de revisie, en waarschuwde hen dat de staat van paraatheid van de strijdkrachten “verslechterde”.

Een onbevestigd rapport van Channel 12 news voegde eraan toe dat Bar de piloten vertelde: “In plaats van me voor te bereiden op oorlog, houd ik me alleen hiermee bezig.”

Toen de coalitie vorige maand het eerste grote stuk van de gerelateerde wetgeving vorderde, zeiden meer dan 10.000 reservisten die vaak op vrijwillige basis hun dienstplicht vervullen, dat ze dat niet langer zouden doen. De reservisten, waarvan sommigen hun dreigementen hebben uitgevoerd, hebben gewaarschuwd dat ze niet zullen kunnen dienen in een ondemocratisch Israël, dat volgens sommigen het land zal worden als de plannen van de regering voor een revisie van het gerechtelijk apparaat worden gerealiseerd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL DOSSIER

“Dood aan de christenen!” Christenen in Israël door extreme Joden aangevallenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen nachtmerrie voor de luchtverdediging van Odessa: Kettingexplosies, branden en paniek – Russische verzadigingsaanval met Kalibr-golven en Geranzwermen (Video’s)
Volgend artikelGepensioneerde Amerikaanse kolonel zegt dat Oekraïne het conflict met Rusland “zal verliezen”, “de NAVO zal binnen 18 maanden uiteenvallen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. De Khazaren zijn de echte nazi’s. In Israël heten ze zionisten, wereldwijd heten ze vrijmetselaars, in de EU heten ze jezuïeten. Ze verzamelen zich in Bilderberg/WEF groepjes en in alle drie letter agencies, de veiligheidsdiensten zijn hun uitvoerders en de politiek zijn hun handhavers. En ze hebben alles geïnfiltreerd en hun nieuwste slogan is;

  You vill own nozzing ant be heppy. And you vill eat ze buggz.

  Overal passen ze de werkwijze van de nazi’s toe. De zionisten in Israël zijn al vanaf het begin van Israël bezig om de Palestijnen kapot te maken terwijl ze zelf het slachtoffer spelen, precies zoals de deepstate alles in het westen doet. Ze stompen jou je ogen dicht en roven je kaal en verkrachten je vrouw en vermoorden je kinderen en dan verzinnen ze gewoon een reden dat jij juist het monster bent. De joodse bevolking gaat net als alle wereldburgers gebukt onder een kwaadaardige elite.

  • Beste LGSTO,
   Helemaal correct.
   En de massa heeft geen idee, geen behoefte om het besef te krijgen.
   Voor de massa is hun wereldje slechts een paar vierkante meter.
   En geheugen v.w.b. geschiedenis?…….

  • Ben je wel eens langdurig en ceelvildig un Israël geweest? Heb jij je begeven in Palestijnse gebieden? Heb je gezien hoe Palestijnen en joden onderling zich gedragen? Heb jij aan de lijve meegemaakt, dat de ‘vredelievende’ palestijn probeert je echtgenoot om zeep te helpen? Of heb je al een aanslag van gen op gewone burgers meegemaakt?

   Ik wel….. Ik ben al 35 jaar wakker en geloof de msm propaganda allang niet meer. Roeptoeter niet ales en iedereen niet na. Zelfs al heb je 95% bewijzen gezien, het kan soms de resterende 5% zijn, die een radikale wending kan geven.

   Voorbeeldje? Onderziek rattengif. Je zult er achter komen, dat 99%van het rattengif echt goed gezond voer is: niets op aan te merken (een rat zou het anders nooit willen eten) . Het is die ene % die een totaal ander beeld van het geheel geeft.
   Onderzoek de herkomst van ‘De palestijnen’, hun hele geschiedenis…. Daarna praten we weer…. 😉

   • @Oops…

    Jij praat over ellende op day to day straatniveau. Dit gaat over de hogere machten die zorgen dat er op straatniveau permanente haat en ellende is en blijft. De gehele wereldbevolking, incl Joden en Palestijnen, gaat kapot aan een clubje psychopatische elites. In Israël heten ze zionisten, in Palestina heten ze Hezbollah in Nederland heten ze de Oranjes… ze zijn overal en het zijn allemaal handpoppen van de Khazaren. Die ook wel bekendstaan als illuminatie, jezuïeten, vrijmetselaars, etc etc. Ik kies geen kant voor Israël of de Palestijnen, behalve dat Israël een militaire overmacht heeft die ze niet heel fraai inzet en de Palestijnen doen ook geen fraaie dingen, maar ze worden allemaal bespeeld. Maar verdiep je maar in de Khazaren.

   • Heb je je wel eens echt verdiept in de Khazaren? Dat hele Khazaren verhaal pleit de joodse bevolking juist vrij. Ik pleit de joodse en Arabische bevolking ook vrij… het is OVERAL hetzelfde als met Oekraïne en Zelensky of Nederland en Mark Rutte… er zitten handpoppen die worden bestuurd. De Oekraïners en de Nederlanders willen geen oorlog en ellende! Er zitten aan alle kanten vuile verraders die alles destabiliseren in opdracht van wat elites. Israël en Palestina is een grote smerig experimentele oneindige oorlogssituatie die de elite oneindig in stand houdt.

    Ik geef noch de joden, noch de Arabieren de schuld… de elites van beide volkeren destabiliseren de hele regio met een doel… macht over grondstoffen, terwijl er 2 vechten… hebben de elites alle macht. En kunnen ze een eindeloos experiment uitvoeren over hoe je landen in oneindige destabilisatie gevangen houdt en zo oneindige macht houdt. De Joodse bevolking en de Arabische bevolking zijn allebei slachtoffers. Net als wij dat binnenkort worden en eigenlijk ook al duizenden jaren zijn. Net als alle mensen op aarde in een halve of hele hel leven omdat de elites dat zo creëren.

    Ik kies dus geen kant beste disciplus… ik zie overal ter wereld hetzelfde kunstje…. elites die alles destabiliseren om alle macht te hebben en te houden. Verdiep je maar eens in die Khazaren, dat zijn de oorspronkelijke kwade krachten die ons allemaal totaal manipuleren.

    • @lgsto
     Ik heb me al lang verdiept in de khazaren maar alles wat ik erover lees staat bol van het antisemitisme. En je hoort nooit waar die khazaren dan weer vandaan komen. Misschien is het wel 1 van de 12 stammen.

     Als er 1 topic is waar iedereen nog steeds volledig overtuigd is van het opgelegde narratief dan is het wel Israël. Ik vind het apart dat al die ‘wakkeren’ die zo goed geïnformeerd zijn over Big Pharma, Oekraïne, de banken fraude etc nog steeds zo rabiaat anti Israël zijn. Een samenzwering die al gedocumenteerd meer dan 3000 jaar terug gaat (lees psalm 2).

 2. De grootste openluchgevangenis is de Gaza strook/Westelijke Jordaanoever, zo zal de Europese 15 minutensteden er ook uit kunnen gaan zien waneer het aan Klaus Schwab en de nationale henchmen ligt

  Hoe slimme steden de mensheid zullen opsluiten in openluchtconcentratiekampen

  Een Smart City is een stedelijke omgeving met alomtegenwoordige bewakings- en gegevensverzamelingstechnologieën die zelfs de meest intieme, persoonlijke details van iedereen kunnen monitoren en vastleggen.

  Het doel is om alles van iedereen te weten: wat je eet en drinkt, waar je heen gaat, wat je koopt, wie je ontmoet, wat je denkt, hoe je je voelt, je mening, je gewoonten, je gezondheid en vaccinatiestatus, enzovoort. .

  Elk. Klein. Detail. De rechtvaardiging voor dit alomvattende toezicht is dat het zogenaamd essentieel is om “de planeet te redden” van klimaatverandering. Ze garanderen ook dat het uw leven meer verbonden, veiliger en gezonder zal maken.

  https://expose-news.com/2023/08/13/how-smart-cities-will-lock-up-humanity-inside-open-air-concentration-camps/

  *

  Dit artikel klinkt mij als christenvervolging in de oren, het komt langzaam maar zeker dichterbij

  “Een nieuwe Armeense genocide is aan de gang in Boven-Karabach”. Hongerige Geïsoleerde Kinderen. Beroep door de katholieke patriarch

  De patriarch van de Armeens-Katholieke Kerk, Raphael Bedros XXI Minassian, spreekt met moedeloosheid tot SIR, het persbureau van de Italiaanse Bisschoppenconferentie, en slaat opnieuw alarm over wat er gebeurt rond de Lachin-corridor, de enige landverbinding tussen Boven-Karabach en de Republiek Armenië.

  “Ze hadden beloofd – zegt de patriarch aan SIR – om de weg open te houden en in plaats daarvan is de corridor omsingeld en geblokkeerd gebleven” nu al 8 maanden: “ Het is een misdaad, een misdaad tegen de menselijkheid. Er zijn kinderen, ouderen, zieken, uitgehongerde mensen. En ondanks dit scenario van wanhoop doet niemand iets. Verklaar in ieder geval dat er een nieuwe genocide plaatsvindt”.

  Tijdens het Angelus op zondag 29 januari 2023 sprak paus Franciscus zijn noodkreet uit over de moeilijke humanitaire crisis in de zuidelijke Kaukasus.

  “Alle internationale inspanningen moeten worden geleverd om vreedzame oplossingen te vinden voor het welzijn van de mensen. Ik sta dicht bij al diegenen die midden in de winter gedwongen worden om deze onmenselijke omstandigheden het hoofd te bieden”. >>>

  https://www.gospanews.net/en/2023/08/13/a-new-genocide-is-underway-in-upper-karabakh-hungry-children-isolated-in-armenia-appeal-by-the-catholic-patriarch/

  • Sorry maar je hebt geen idee waar je over praat. Apartheid is een Engelse uitvinding, ongeveer net als antisemitisme en racisme.

   In Israël wonen mensen uit honderden landen vreedzaam samen. Zwart en wit en bruin. Het zijn de moslims die de heilige plicht hebben de joden uit te roeien. Dit staat letterlijk in de Koran. En daar zijn ze elke dag mee bezig, onschuldige burgers terroriseren met raketten, bommen, messen, stenen , pistolen. En ondertussen sturen ze hun fake news pallywood slachtoffer verhalen de hele wereld over als er weer perongeluk een kind geraakt is die zij voor de loop houden, of in een crèche waar een lanceerinrichting staat.

 3. ik ben er geweest..meer dan éénmaal heb er een absolute Israëlische militaire topper persoonlijk goed gekend…alsook vele anderen daar…jaren 70 begonnen de spanningen…nu zijn het Nazi’s geworden..(héél kort gezegd)..

  • Wel heel kort door de bocht om hen met nazi’s te vereenzelvigen.
   Het meest kenmerkende element van de nazi-eigenschappen (naast het leidersbeginsel, eenpartijstaat, nationalisme en een sterk leger) is de Jodenhaat.

  • Ik heb er gewoond. Het duurt zeker een half jaar voor je over je westerse hersenspoeling heen bent. En veel praten met lokale mensen.

   Veel Arabieren vinden hun volksgenoten ook agressief. Zij zien hoe goed je kunt samenleven als je die ongegronde broederhaat maar loslaat.

   Veel Israëli’s zijn een groot voorbeeld van goedheid en vergeving na alles wat ze in de Holocaust hebben meegemaakt. Ze proberen in vrede te leven met iedereen. Maar ze zijn heel erg voorzichtig en alert als het om Arabieren gaat. Ze hebben veel levenservaring en mensenkennis opgedaan. Ze weten uit ervaring dat Arabieren niet te vertrouwen zijn.

 4. Kijk rond in Hebron, kijk naar straten, straten die Arabieren niet mogen gebruiken, alleen Joden, dat is precies wat er in dat soort landen gebeurde.

  kijk naar de ongevaccineerden hier die mochten ook niets
  kijk naar de lockdowns hier
  kijk naar de gifspuiten hier

  alle drie kan je ze onderbrengen bij de nazi,s

  de arabieren hebben rechten dus israel leef ze na.

  • De Arabieren zitten in het Israëlische parlement. De joden in moslim landen hebben geen rechten.
   Israël is een democratie. Alle eromheen zijn volledig islamitisch en onder sharia dictatuur.

   Als je die Arabieren daar vrij laat rondlopen, weet je wat er dan gebeurt? Wat er al 70 jaar gebeurd. Aanslag na aanslag op vreedzame burgers. Een mes in je buik of een bom onder de bus. Dat is geen vrijheid, dat is terreur. Wat we de laatste 10 jaar in Europa en mn Frankrijk gezien hebben is daar niks bij.

   Dit is geen apartheid; dit is bittere noodzaak om in rust te kunnen leven.

 5. Israel behoort sinds Bijbelse tijden al aan Israël toe.
  God had het hun toegewezen omdat de oorspronkelijke bevolking goddelozen waren

  De Palestijnen zijn geen inheems volk
  Het waren immigranten, Arabieren van verschillende origine.

  Er is in heel Israël geen enkele archeologische vondst gedaan die wijst op een eeuwenoude Palestijnse staat.
  Er zijn daarentegen wel honderdduizenden archeologische vondsten gedaan die wijzen op de eeuwenoude staat Israël.

  Men zal Israël nooit kunnen verslaan.
  Het land heeft een zeer sterk leger en sowieso de sterkste luchtmacht ter wereld.

 6. Helaas gooi je alles op één grote hoop. Je hebt al wel een aantal dingen gelezen maar door je boosheid generaliseert je te veel en je blijft oude complottheorieën en psyops herkauwen.

  De theorie van de khazaren is zo’n typisch stukje antisemitische nazi propaganda.

  Oops heeft helemaal gelijk. Rattengif is zelfs voor 99,95% goed voer. Veel van wat je zegt klopt wel maar het gif zit in de details. Wat weet jij nou eigenlijk over de geschiedenis van het volk Israël en de 12 stammen?
  Weet jij wat er met Dan gebeurt is en die gebleven zijn?
  En Efraïm?
  Naftali?
  Weet jij waarom Israëli’s joden genoemd worden?
  Hoe lang het land al bewoond wordt door Hebreeën?
  Weet jij wat Palestijnen zijn en waarom ze niet bestaan?
  Waarom Israël Palestina genoemd wordt?
  Waar de naam Farizeeën vandaan komt?
  Waarom in de bijbel over ‘de joden’ gesproken wordt terwijl ze allemaal joods waren?
  De Nazi doctrine van Loyola’s kadaverdispline voor jezuïeten afkomstig is?
  Dat het voor moslims een heilige plicht is joden op te lichten en te vermoorden?
  Dat jezuïeten voortkomen uit de religie van Babylon, net als de gnostici, de Farizeeën, de Romeinen/ -s katholieken, de hashashin, de islam, vrijmetselarij, mormonisme, jw’s, kaballa, judaisme, Scientology, wicca, en noem de hele bende maar op. Allemaal takken aan dezelfde boom. Maar de ene tak is de andere niet en er zit een volgorde in.

  Wat overeind blijft is dat Israël het beloofde land is en blijft. Door de Schepper beloofd aan Zijn vriend Abraham, zijn zoon Itchak en kleinzoon Jacov, later genaamd Israël (de rechtvaardige van God). Jehudah is zijn zoon en uit zijn stam komt de eeuwige koning, de Messias Yeshua, de Zoon van God.
  De wereld en het systeem haat God en zijn Gezalfde, zijn volk en zijn volgelingen. Daarom bemoeit de hele wereld zich met Jeruzalem, probeert het systeem de joden uit te roeien en te lasteren, net als de christenen. Alle religies zijn een afleiding en zijn vijandig tegen joden en christenen. En de joden snappen maar niet waarom omdat ze geestelijk geblinddoekt zijn. Omdat ze hun eigen Messias niet erkend hebben.

  Behalve de joden (de geloven uit alle 13 stammen die God trouw bleven na de ballingschap uit Babylon verzameld onder Juda) zijn er nog heel veel vluchtelingen uit Israël die verspreid zijn over de wereld in 600 v Chr. Van China, India, Ethiopië, Sparta, Carthago, Schotland, Dan-mark, Galicië/Gaul/Gaël, Eberia, tot aan Noord- Amerika en Brazilië toe.

  Deze man is een schande voor zijn volk. Een landverrader die beter zou moeten weten. “Weg met ons” 💪🏼

 7. Die smerige joden die kunnen alles, zag vorige week een kaart van begin van Israël en hoe Israël tegenwoordig is, Palestijnen en landen erom heen moeten Israël vernietigen en Rusland en China moeten het westen vernietigen, start all over again zoals in het verleden ook is gebeurd en dat zal zich elke 200 tot 300 jaar herhalen, de platte aarde is zo mooie planeet alleen er horen geen mensen te zijn.

 8. The unholly convenant.

  Een commu-nazi van
  joden=judean.
  En arian thule

  Allen kinder-offerraars aan ba-aal baal baphomet moloch enz ffing enz.

  Babylonie regeerd al “bijna” 6000 Jr.

  Zag een oude biblio/boek/verslag/Bijbel.
  Het aanstaande jaar 2024 word hier omschreven in verslagen als het jaar 6000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in