© Wilhelm Joys Andersen / Flickr / CC BY-NC 2.0 DEED

Christenen worden in Israël onder het extreemrechtse regime van Benjamin Netanyahu wreed vervolgd, aangevallen, bespuugd en mishandeld en de autoriteiten doen weinig tot niets om hun daders ter verantwoording te roepen, aldus christelijke leiders in het Heilige Land, bericht Chris Menahan.

Kerken worden vernield, beelden van Jezus Christus vernield en christelijke graven worden ontheiligd.

Van AP, “Christenen in het Heilige Land zeggen dat aanvallen toenemen in extreem-rechts Israël”:

Het hoofd van de rooms-katholieke kerk in het Heilige Land heeft in een interview gewaarschuwd dat de opkomst van de extreem-rechtse regering van premier Benjamin Netanyahu het leven voor christenen in de geboorteplaats van het christendom heeft verslechterd.

Pierbattista Pizzaballa, de invloedrijke, door het Vaticaan benoemde patriarch, vertelde aan The Associated Press dat de 2000 jaar oude christelijke gemeenschap in de regio steeds meer wordt aangevallen, waarbij de meest rechtse regering in de geschiedenis van Israël extremisten aanmoedigt die geestelijken lastigvallen en religieuze eigendommen in een steeds hoger tempo vernielen.

“De frequentie van deze aanvallen, de agressies, is iets nieuws geworden,” zei Pizzaballa tijdens de paasweek vanuit zijn kantoor, verscholen in de kalkstenen gangen van de christelijke wijk van de Oude Stad. “Deze mensen voelen zich beschermd … dat de culturele en politieke sfeer nu acties tegen christenen kan rechtvaardigen of tolereren.”

  Netanyahu en IDF bagatelliseren toenemend aantal Israëlische doden en zwaargewonden in Gaza + Video

[…] Christenen zeggen het gevoel te hebben dat de autoriteiten hun plaatsen niet beschermen tegen gerichte aanvallen. […]

“De rechtse elementen zijn erop uit om de Oude Stad en de andere gebieden te judaïseren, en we hebben het gevoel dat niets hen nu nog tegenhoudt,” zei pater Don Binder, een pastoor van de St. George’s Anglicaanse Kathedraal in Jeruzalem. “Kerken zijn het grote struikelblok geweest.”

Armeniërs vonden hatelijke graffiti op de muren van hun klooster. Priesters van alle denominaties zeggen te zijn gestalkt, bespuugd en geslagen tijdens hun wandeling naar de kerk. In januari vernielden religieuze joden 30 met stenen kruizen gemarkeerde graven op een historische christelijke begraafplaats in de stad. Twee tieners werden gearresteerd en beschuldigd van vernieling en belediging van de godsdienst.

Maar christenen beweren dat de Israëlische politie de meeste aanvallen niet serieus neemt. In één geval zei de 25-jarige George Kahkejian dat hij degene was die werd geslagen, gearresteerd en 17 uur lang werd vastgehouden nadat een menigte joodse kolonisten eerder dit jaar zijn Armeens-christelijke klooster beklom om de vlag af te breken. De politie had geen commentaar.

“We zien dat de meeste incidenten in onze wijk onbestraft blijven,” klaagde pater Aghan Gogchian, kanselier van het Armeens patriarchaat. Hij uitte zijn teleurstelling over de manier waarop de autoriteiten vaak volhouden dat gevallen van ontheiliging en intimidatie niet te maken hebben met religieuze haat, maar met geestesziekte.

Van Al Jazeera, “‘Dood aan de christenen’: Geweld neemt toe onder nieuwe Israëlische regering”:

Niets aan de aanval of wat er sindsdien is gebeurd, verbaasde Miran Krikorian. De Armeense eigenaar van Taboon and Wine Bar in de Oude Stad van Jeruzalem was niet verrast toen hij in de nacht van 26 januari een telefoontje kreeg dat een menigte Israëlische kolonisten zijn bar in de christelijke wijk aanviel en “Dood aan de Arabieren … Dood aan de christenen” riep.

  WOIII Alarm! Turkije's Erdogan dreigt de oorlog te verklaren aan Israël, stuurt militairen naar Gaza

Het verbaasde hem niet hoe weinig moeite de politie deed om de daders te pakken; na wat pers over de aanval en een gebrek aan arrestaties, vertelde de politie hem twee maanden later dat ze drie van de verdachten onder de menigte hadden aangehouden. Maar ze vroegen ook om zijn bewakingsvideo, ondanks dat de video’s al online stonden en bewakingscamera’s alom aanwezig waren in de Oude Stad.

“Jullie hebben hier camera’s die het ondergoed kunnen tonen dat iemand draagt, dus waarom vragen jullie twee maanden later om mijn beelden?” vroeg Krikorian.

Het was voor hem gemakkelijk om veel van de daders zelf te identificeren – ze gingen online en gaven zijn restaurant minuten na de aanval een 1-sterrenrecensie – maar toen hij die avond naar het politiebureau ging, schold de agent daar hem uit: “Val me niet te veel lastig.”

Een paar dagen later zeiden Armeniërs die een herdenkingsdienst in de Armeense wijk verlieten dat ze werden aangevallen door Israëlische kolonisten met stokken. Een Armeniër werd bespoten met pepperspray toen kolonisten de muren van het Armeense klooster beklommen en de vlag met een kruis erop wilden weghalen. Toen de Armeniërs hen wegjoegen, begonnen de kolonisten te schreeuwen: “Terroristische aanval”, waarop de nabijgelegen grenspolitie haar wapens op de Armeniërs richtte en een van hen sloeg en vasthield.

“In plaats van [de soldaten] te kalmeren of [de kolonisten] te veroordelen, keek ik in de ogen van de soldaat en zei hem te kalmeren,” vertelde een van de aangevallen Armeense jongeren aan Al Jazeera.

  Mensen die in glazen huizen wonen moeten niet met stenen gooien - Hypocrisie en verkiezingsbemoeienis van de VS

Vijandigheid van fundamentalistische Joden tegen de christelijke gemeenschap van Jeruzalem is niet nieuw, en het zijn niet alleen Armeense christenen die eronder lijden. Priesters van alle denominaties beschrijven dat ze jarenlang bespuugd zijn. Sinds 2005 hebben de christelijke vieringen rond de Heilige Week, in het bijzonder de zaterdag van het Heilig Vuur, geleid tot militaire barricades en een harde behandeling door zowel soldaten als kolonisten, waarbij het aantal gelovigen dat in de Kerk van het Heilig Graf wordt toegelaten drastisch werd beperkt, van wel 11.000 historisch gezien tijdens de Heilig Vuur-ceremonie tot 1.800 sinds vorig jaar, waarbij de autoriteiten zich beroepen op veiligheidsoverwegingen.

Vorige maand dienden twee invloedrijke leden van de Israëlische Knesset een wetsvoorstel in om het onderwijzen van het Evangelie van Jezus Christus in Israël te verbieden en overtreders tot gevangenisstraf te veroordelen.

Na wijdverspreide verontwaardiging zei Netanyahu dat hij het wetsvoorstel zou indienen en een van de wetgevers die het voorstel hadden ingediend zei dat zij “in dit stadium” niet van plan zijn het verbod door te zetten.

Waarom schrijft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken onder Antony Blinken niet een van hun gevreesde “mensenrechtenrapporten” over Israël?

Blinken had er geen moeite mee een rapport op te stellen waarin hij de Salvadoraanse president Nayib Bukele aanviel omdat hij de “democratie” ondermijnde door massaal MS-13 bendeleden in de gevangenis te gooien, maar hij heeft niets te zeggen over Israëls mishandelingen van christenen?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Lavrov: Hitler was een Jood – Israël woedendVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe totalitaire Dystopie is er al
Volgend artikelBekentenis Amerikaanse minister van Financiën Yellen: “De sancties tegen Rusland brengen de dollar in gevaar”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

61 REACTIES

  • Het beloofde land is een Apartheidsstaat, Mandela zei het vroeger al en in Ierland zeggen zij het ook, zelfs in het Parlement, Amnesty International en Human Rights Watch zeggen het, niks nieuws onder de zon, iedereen kijkt weg en is al heel lang doof en blind, nu even geen Palestijnse doden of slachtoffers misschien en dan is het erger blijkbaar!!!

  • ik ben ook een Christen >dank u> als iedereen aan de wet houd en God lief heb> kan je huis dag en nacht open houden> nu moet je alles op slot doen.AMEN
   Geen verkrachtingen AMEN
   Geen moord AMEN
   Geen mensen handel AMEN
   Geen roddels AMEN
   Mensen worden niet meer in elkaar geslagen! Amen
   Er word niet meer gescholden AMEN
   ENZ

   Fijne dag

  • Het is duidelijk Roos dat jij de liefde van God niet kent. Erg jammer.
   En met de gedachtegang die u heeft zou ik zeggen sluit u aan bij de cabal daar past u beter dan hier…

   Gods zegen Roos ook voor u.

   • Idioot,ik ben orthodox,jullie zijn triest echt,moet ik deze shit serieus nemen? Dacht t niet.allemaal jullie vingerwijzers DIEP TRIEST.denk s na…wat hebben jullie lately gedaan voor je medemens? Ik n boel! Nu jullie…triest volk.

    • Ben je een jood. Ah vandaar. Te lomp om te beseffen dat je geen lievelingetje van je schepper bant, maar uitschot dat miljoenen palesteinen heeft gedood om hun land. weet je wat joden zijn, namenpikkers en landenpikkers. Dat komt omdat god jullie uitschot vind en jullie daarom geen eigen land geeft.hahahahahahahahaha zoooo grappig hahahahahahaha

 1. Het Vaticaan o.l.v. de jezuïet Jorge Bergoglio aka Franciscus (1936) heeft bij mijn weten het geweld tegen christenen nog niet afgekeurd en/ of de Israëlische ambassadeur op het matje geroepen.
  Het Vaticaan houdt zich momenteel vooral bezig met de samensmelting van alle religies en dan met name de monotheïstische godsdiensten tot de New World Religion, geconcretiseerd door de bouw van het Huis van Abraham in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi.

  • Het is deze valse paus, de fascistische jezuit, die niet zo lang geleden in het openbaar verkondigd heeft dat “Jezus is satan” en dat “de Bijbel is fout” met de aversie tegen de homo’s. Hij wil ook dat het Christendom wordt vervangen door een algemene NWO religie.

    • Ik las jaren terug een ziek verhaal dat deze paus bij Maxima een kind heeft verwerkt om het vervolgens na de geboorte te offeren als bewijs voor loyaliteit aan de cabal en lucifer. Ik sta nergens meer van te kijken, deze monsters zijn geen schepsels van God.

     • @Naam, de door jou beschreven daad was het ’toegangsexamen’ van dit illustere koppel voor toetreding tot de illuminati/ cabal/ Deep State.
      Jorge Bergoglio is vrijmetselaar & Màx is werkzaam geweest bij de Deutsche Bank (vanwege haar Duitse voorouders?); binnen afzienbare tijd komen wij te weten wanneer ze door het WEF is gerekruteerd.

     • Papst Joseph Ratzinger (1927 – 1922) is priester gewijd op 29.06.1951 (2 + 9 = 11) en de in 1911 als gra(a)f zur Lippe geboren Bernhard heeft zijn verbondenheid met The Cult getoond door zijn geboortedatum te veranderen van 28 naar 29.06.

 2. spektakel uit een script van de secret society.
  Verdeel, Heers en onderdruk.
  De essentie van het menselijk bestaan hiermee platgewalst. – krankzinnigheid wat er overblijft, die men als hoogste rang, zoogdier heeft gezet 😊
  religie is het middel –
  The great reset’ het doel.

  • Bedenk;
   dat 35% – eerder genoemd-
   In Nederland tot ‘deze’ secret organisatie
   Behoord. Hiernaast de gewillig gemaakte meelopers.

   • facet van kolonialisatie van de geest.
    1 – Top : agenda’s,
    2 – secret organisaties
    kunnen/willen niet uitstappen, voordelen.
    3- die onderliggend segment onderdrukt tot verder gemodelleerde mensen’
    Die weer voordelen krijgen bij goed gedrag (behoud van inkomen)

  • De Nazionisten, die voor de opbouw van de duitse oorlogsindustrie werden gefinancieerd door o.a. banken uit de VS. De Joodse bankiers uit de VS die de bouw van concentratiekampen hebben betaald…

   Dat is waarom deze perverse satanische psychopaten oorlog zo fijn vinden en steeds maar naar redenen zoeken om er mee te beginnen. Niets is zo rendabel als het ‘sponsoren’ van oorlog aan beide zijden, zoals we nu ook weer zien gebeuren in Oekrainazioland!

   • De (groot)vader van George H.W. (1924 – 2018) en George W. Bush (1946) Prescott Bush (1895 – 1972) was een van de zeven bestuurders van de door de pro nazi-Thyssen-familie gecontroleerde Union Banking Corporation in New York, die tijdens WOII beide oorlogvoerende partijen van geld heeft voorzien.
    Prescott Bush is door zijn kleinzoon in 2003 met terugwerkende kracht vrijgesteld van vervolging.

    • @Ron Swart… ken je ook het verhaal over de bankiers die op de Titanic onderweg waren naar de USA? Deze bankiers waren net als Sadam en Kadaffi tegen de dominantie van de USA en tegen het afschaffen van de goudstandaard. En toen zonk de Titanic dus toevallig…

     • O.a. het boek ‘The Creature of Jekyll Island’ van G. Edward Griffin over de totstandkoming van de FED in 1913 heb ik gelezen.
      Om het nog ingewikkelder te maken: het schijnt dat rederij White
      Star Line de Titanic heeft verwisseld met zusterschip Olympic.
      De heren Astor, Guggenheim & Strauss waren fel tegen de creatie van een centrale bank door de Rothschilds en werden daarom uit de weg geruimd samen met 1496 andere slachtoffers.

 3. Het gevecht om de totale controle kan niet voorbij gaan aan God.
  Hij is het die uiteindelijk moet worden vernietigd, kijk maar naar de orthodoxe christenen in Oekranazïe, verbannen of vermoord.
  Het Licht moet plaatsmaken voor de totale duisternis die nu over de wereld trekt.
  En wij mensen kijken toe en vinden het goed.
  Bizarre tijden 😱😭😥

  • We leefden al in duisternis, alleen het westen werd kunstmatig verlicht. De rest van de mensheid leeft in een hel op aarde, wij waren de uitzondering en nu wil men de hele aarde tot hel maken. Maar het gaat mislukken, het licht gaat terugkeren, het licht moet terugkeren… of de hele planeet sterft af en reset zich. Alle balans is volledig verstoord. We moeten een tijdje op pauze… de mensheid moet even overal mee stoppen en de balans herstellen, tenzij we allemaal dood willen.

 4. De Babylonische Talmoed is het meest toonaangevende boekwerk in het Jodendom en geeft aan dat Jezus in de hel gekookt wordt in uitwerpselen:

  Sanhedrin 107B : “Jesus… stood up a brick to symbolize an idol and bowed down to it. Jesus performed magic and incited the people of Israel and led them astray.”

  Sanhedrin 43A: “On Passover Eve they hanged Jesus of Nazareth. He practiced sorcery, incited and led Israel astray…Was Jesus of Nazareth deserving of a search for an argument in his favor? He was an enticer and the Torah says, ‘You shall not spare, nor shall you conceal him!”

  “He (the rabbi) then went and raised by incantations the sinners of Israel. He asked them…What is your punishment? They replied: With boiling (in) hot excrement.”

 5. Ten eerste de joden hebben jezus vervolgt en gedood. En ze proberen dat nu na 2000 jaar nog steeds te doen. Ten tweede de joden is geen verkozen volk .
  Ten derde dat de christenen daar maar rap gaan lopen en aan de rand van israel gaan wonen want iran of irak valt daar op een dag binnen en dan ist gedaan met de joden daar, hahahaha …….
  Geen zorgen de joden pissen in hun eigen bed.

  • Israel zal nooit ingenomen worden door Iran of Irak of welk ander land dan ook. Maar met jouw kennis kan je vanalles uitbrommen zonder geweten.

 6. Met alle respect, maar de RKK zijn geen christenen. Zij doen alles wat als zonde beschreven staat in de Bijbel en ze zijn 100% pro-Palestijns. Dit tot op het bot en daarmee 100% anti-Israel.

  Al jaren erger ik mij aan hun houding, hun arrogantie enantisemitisme.

  Ik kom al 13 jaar in Israël en als christen logeer ik bij orthodoxe joden. Zij zijn super vriendelijk en heel gastvrij.
  De ultra-orthodoxe joden zijn absoluut anders, maar ook daar nooit problemen mee gehad en ook zij ontvangen mij gastvrij en vriendelijk. Het zijn juist de linkse joden, die familie van Kaag konden zijn. Zij zijn bot en agressief.

  De RKK, maar inmiddels ook andere zich christen noemende ‘kerken’, zijn ‘chrislam’ en anti Israël. Zij willen het land verscheuren in 2 delen. Let op, en doe je huiswerk: Voor 1948 waren er slecht 10 a 20.000 rondtrekjende in tenten wonende nomaden/schapenhoeders in het gehele land Israël .
  Nadat de Balfourverklaring tot stand kwam, emigreerden honderduizenden moslims uit naburige landen naar Israël. Nergens hebben zij geschiedenis in dit land. Marc Twain en Abraham Kuyper hebben ca 50 jaar voor de Balvour verklaing het gehele land doorklieft, en uitvoerig beschreven als een woest, leeg en absoluut desolaat land, vol ruïnes.
  Het zijn de joden, die dit land sinds hun terugkeer hebben opgebouwd. Overigens zijn alle namen uit hetcOT van de Bijbel (dus joden) bij archeologische fondsten, zowel in voorwerpen als geschriften teruggevonden.
  Jeruzalem staat tientallen keren in het OT als heilige stad beschreven van Israël, dus weer de Joden.
  Nergens kom je Jeruzalem tegen in de koran, noch in de hadith.

  Ik ben tegen geweld, maar het bestaan van Israel wordt met geweld zwaar onder druk gezet. Geen wonder dat er groeperingen zijn die zeggen dat het moslim geweld, met hun asnslagen en raketten afgevuurd op burgers (!) besteund door en met de dreiging van de RKK, die zich christen noemt.
  Zoals de linkse kliek hier in Nederland jaarlijks tienduizendem moslims binnen haalt, zo gebeurt dit in Israël op nog grotere schaal. Met dit grote verschil, dat de islam in Israël tal van aanslagen pleegt op burgers.

  Een complex probleem, absoluut. Maar er zijn altijd 2 kanten aan een medaille.

  De Bijbel is overigens duidelijk over
  Israël in de eindtijd. Wij leven in deze tijd, die straks volledig uit de klauwen gaat lopen. En ja, Israël zal eorden verscheurd en de gehele wereld (landen) zal tegen hen zijn.

  Ook hier reden tot huiswerk, want deze tijd (die spiedig zal aanbreken) wil je echt niet meemaken en de ‘escape route’ wordt er duidelijk in beschreven.

  • Anti =in de plaats van iets /of je bent tegen iets
   Paus is de Anti Christ > in de plaats van Jezus> GODSLASTERING
   Moslims> bijbel verboden/hitler bijbel verbranden.verbannen/napoleon verbannen,verbrand/enz > die zijn tegen Jezus> GODSLASTERING
   Zondag is merkteken van het beest >pausdom heeft dat veranderd >GODSLASTERING
   Zaterdag is het merkteken/teken/ van God> deze doe ik

  • Ik ben rooms katholiek absoluut niet anti Semitisch en allergisch aan de Islam, het is niet omdat de huidige leiders van de RKK volledig van het pad af zijn dat iedere katholiek er ook zo over denkt. De antichrist (valse profeet) zetelt trouwens nu op de stoel van Petrus volledig in lijn met de profetieën dus . bovendien is naar mijn weten de toestand in de niet katholieke kerken nog vele malen erger. Me dunk is de Rooms katholieke kerk het laatste bastion die nog weerstand bied tegen de oprukkende waanzin in de wereld al hangt dit vaak af van plaatst tot plaats en de sterkte van de priester om weerstand te bieden tegen het kwaad en zul je als gelovige moeten zoeken waar de waarheid het meest gediend word dat is juist.

   • wist je dat de roomse kerk > de meest christenen hebben vervolgd ook katholieken!!!> zoek het op!
    Paus zeide ook nog sorry voor uitroeien van mensen zaterdag sabbat aanbidden! in rwanda hutu tutsi >Rwandese genocide
    Nogmaals> PAUS ZEI SORRY > Anti Christ!!!!

  • Ik ben als katholiek ook anti israel en pro palestein.
   Weet je ben door de nonnen grootgebracht en in onze atlas stond geen israel maar PASLESTINA.
   Dus wat jij hier proleert is dat het oke is voor de joden om een gnoside te plegen en miljoenen palesteinen te doden en verbannen uit hun eigen land. Dus wat hitler deed was dan ook niet fout dan in jou ogen. Het is oke om zoiets te doen. Mens rot op hier. Met je pro israel,het zijn daar allemaal gnosideplegers en ik hoop met heel mijn hartvdat iran of irak schoon schip houd daar en palestina terug aan de palesteintjes geeft. Laten we wel eerlijk blijven . Joden jhebben miljoenen palesteinen gedood en ze hebben geoefend in de bolsjewiekenoorlog met miljoenen oekrainiers de dood in te jagen en zeker 40 miljoen russen. Go iran go irak💥☄️

 7. Als je de geschiedenis volgt, zie je dat ze altijd al een hekel aan christenen hebben gehad. Het staat zelfs geschreven in hun Talmudische handleiding Ik snap nog steeds niet dat er nog mensen naar Israel gaan. Christenen denken dat ze broeders zijn, maar dat kun je wel vergeten. De enige reden dat ze getolereerd worden is geld, er wordt flink aan verdiend. Onlangs een Ierse globetrotter gesproken waar ik aan vroeg, “wat is het naarste land waar je geweest bent”? Hij zei zonder aarzelen Israel, ze behandelen je alleen netjes als het ze geld oplevert.

 8. Word spuugziek van sommige reactie hier. Blijkbaar hebben enkele van deze domme reageerders een kort geheugen of zijn ze gebrainwasched. Palestina was al 2000 jaar en de namenpikkers en landenpikers van joden hebben palesteintjes met miljoenen gedood en verjaagd . Tja ………wat deden zij anders dan hitler deed.
  Exact hetzelfde. Walgelijk gewoon. Joden zijn geen gekozen volk, allemaal khazaarse leugens om land en namen te stelen en bovenal om macht te stelen. Der is geen israel er is Palestina dat bezit is door joden. Laten we realistisch blijven en de waerheid in ere houden. De enige joden die deugen zijn de christenjoden die jezus erkennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in