U.S. Department of State from United States / Wikimedia / (Public Domain)

Duitsland heeft woensdag gewaarschuwd dat het de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zal arresteren als hij het land binnenkomt na beschuldigingen van oorlogsmisdaden door het Internationaal Strafhof (ICC), heeft een woordvoerder bevestigd, bericht Simon Kent.

Op de vraag aan verslaggevers in Berlijn of Duitsland eventuele arrestatiebevelen van het ICC tegen Netanyahu en de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant zou uitvoeren, zei Steffen Hebestreit, een woordvoerder van de Duitse kanselier Olaf Scholz: “Natuurlijk. Ja, we houden ons aan de wet,” meldt Politico.

Als de rechters van het ICC de gevraagde arrestatiebevelen toekennen, zullen 124 landen over de hele wereld – waaronder elk lid van de Europese Unie – verplicht zijn om Netanyahu en Gallant op staande voet te arresteren. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het hof dat een zittende leider die door het Westen wordt gesteund op deze manier door het internationale hof wordt aangepakt.

Duitsland aarzelde eerder over zijn belofte om Netanyahu te arresteren, zoals Breitbart News meldde.

De rechters van de Kamer van Vooronderzoek van het ICC overwegen een verzoek van de Britse aanklager Karim Khan om de twee Israëlische functionarissen te beschuldigen van “oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid”.

Netanyahu bestempelde de beschuldigingen als een “verdraaiing van de werkelijkheid” en beschuldigde de aanklager van het “hardvochtig gooien van olie op het vuur van antisemitisme dat over de hele wereld woedt.”

De beslissing van Duitsland komt nadat de ambassadeur van Israël in Berlijn, Ron Prosor, een rechtstreeks beroep deed op de Duitse regering om het voorgestelde arrestatiebevel van het ICC te verwerpen.

  Vruchtbaarheidsonderzoek na Covid-19 vaccinaties in Israël

De Palestijnse Autoriteit heeft al verklaard dat ze de jurisdictie van het ICC over vermeende misdaden van de Joodse staat aanvaardt, terwijl andere landen deze regelrecht afwijzen.

Jeruzalem erkent echter niet de jurisdictie van het tribunaal over acties van de Israël Defense Forces in de Gazastrook, Judea en Samaria, meldt JNS.

Het Internationaal Strafhof werd opgericht als reactie op de uitroeiing van zes miljoen Joden door Nazi-Duitsland.

Duitsland is een gulle gever van het ICC.

De mogelijkheid dat een Duitse regering een Israëlische premier en minister van Defensie zou arresteren en deporteren als deze een voet op Duitse bodem zouden zetten in het licht van de geschiedenis van de Hitlerbeweging in het land, heeft geleid tot schokkende berichten in de Duitse media en op social media, merkt de Jerusalem Post op.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De oude wereld is niet langer stervende, ze is doodVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMisschien zijn we dichter bij “Je zult niets bezitten” dan we ons realiseren
Volgend artikelWesterse elites in vrees over Oekraïne en Gaza… en Russische kernwapens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. de Nazi’s zijn nooit weg geweest, de AshkeNazi’s bedoel ik dan.

  In elk geval mooi om te lezen, of er wat veranderd is ff afwachten, maar mooi is dat geluid zeker.

 2. Dat zou natuurlijk geweldig zijn als 2 fascistische zionisten gearresteerd worden. Iets dat uiteraard in Nederland onterecht onbespreekbaar is en niet zal gebeuren. Trouwens, behalve de Palestijnen, lijdt ook de gewone Joodse bevolking onder het regime vd fascistische zionisten en orthodoxen in Israel. Ook daarvan wil de elite en Joodse stichtingen en gemeenschap in Nederland niets van weten.

   • Net zoals in Nederland is er in Israel sprake ve regime. Ook daar worden de verkiezingen gestolen en kom je in grote problemen als je kritisch bent tegen het fascistisch zionistisch regime aldaar. Er is in Israel zelf een burgeroorlog gaande tussen de gewone Joden enerzijds en de kolonisten, zionisten en orthodoxen anderzijds.

 3. Nederland arresteert nooit geen ene jood.!
  Sins Balkenende is Nederland een “joods Christelijke” gemeenschap..!!
  joodse oorlog misdadigers en pedofielen zullen in Nederland vrij spel hebben…!!!
  Als een Nederlandse rechter toch hier in Nederland een jood zal vervolgen c.q veroordelen noemen de joden het direct “antisemitisme”………!!!!!!!!

  Rutte en Wilders en 90% van het kabinet, plus 90% Eerste en Tweede kamer zijn joods of hebben zich verbonden aan de joden……!!!!!!

  Ik neem daar verre “AFSTAND” van……..!!!!!
  En U mag dat gerust van mij weten, “IK BEN DAAR HEEL TROTS OP”…..!!!!!!

 4. Off topic:
  Ons ongekozen staatshoofd bilderbergbilly opende op 29.09.2023 (2 + 9 = 11) een tentoonstelling over ‘corona’ in het provinciehuis te Den Bosch.
  Op 27.02.2024 (2 + 7 + 2 = 11) vond een herdenkingsdienst plaats voor de in 2023 overleden ‘koning’ Constantijn II in de St George’s Chapel in Windsor en Thomas Kingston, echtgenote van lady Gabriella – Ella – Windsor sloeg de hand aan zichzelf. Constantijn was slechts drie jaar koning van Griekenland 1964 – 1967.

  • Ron Swart,
   Ik wil je even attenderen op een filmpje wat ik zonet met alle interesse heb bekeken;
   Denk voor jou met jouw kennis zeer interessant, youtube the truemanshow gesprek tussen Jorn Luka en Hans Andrea, echt iets voor u vermoed ik zo, een lange zit maar de moeite waard,vriendelijke groet aan U reeds!!!

 5. Ik herinner iedereen er weer even aan dat Zuid-Afrika als Afrikaanse natie zich solidair verklaard met de Arabische Palestijnen van veelal Islamitische origine, een voorbeeld voor mij als mens, ik hoop dat de grond zo heet wordt voor de moordenaars, het kan mij niet genoeg heet worden voor die personen, ik blijf netjes, de daden die gepleegd zijn en ook nu nog doorgaan spreken voor zich en de gehele wereld is er getuige van, highway to hell with them!!!

  • Flardinga, deel je mening, op X moet je eens zien hoeveel Nl’ers fans van die smerige moordenaars Israël zijn. Niet normaal, een zekere onafhankelijke journalist Eric zei het eens, ze zijn 1 pro Israël omdat de slachtoffers moslims zijn en of uit schuldgevoel WO2. Mogen ze allemaal een rode driehoek op ze krijgen zowel die Nl’se fans als die Indische fans als die UK/USA fans. Inclusief de moordenaars zelf natuurlijk IDF. En Duitsland één van hun grootste bondgenoot gaan die Satan nooit oppakken, enige landen in Europa die ik dat zie doen Ierland & Spanje.

   • Youssef,
    Ik beluister nu veelal bijvoorbeeld, George Galloway, Scott Ritter, Abby Martin, Rania Khalek, Danny Haiphong,Richard Medhurst en Pepe Escobar voor goede informatie met nog steeds nog humor daarin + natuurlijk Al Jaazera, de vrouw van George Clooney haar naam weet ik niet, zij werkte ook mee aan die rechtszaak, mensen naar mijn hart, er zijn veel schreeuwers maar er zijn ook personen die echt wat doen, van die laatste mensen hou ik, het Westen en zijn bevolkingen moeten zich diep schamen voor wat zij steunen!

   • Youssef,
    Soms ondersteun ik acties van the Rights Forum, ik schrijf niet alleen maar soms hier mijn mening want dat vind ik niet genoeg snap je, weet je ik kan niet tegen onrecht en dat zit heel diep in zijn systeem, de toeslagenaffaires bijvoorbeeld, hoe alle media daar niks meededen of alle partijen niets daarover zeiden, slechts Omtzigt,Azarkan en Leijten waren actief bezig tegen dit onrecht, door dit onrecht zijn er kinderen die hebben zelfmoord gepleegd, onze overheid is daar verantwoordelijk voor, i.p.v. de verantwoordelijken aan te pakken van dit bewuste systeem van vooral het aanpakken van buitenlandse personen, ging de aandacht naar het kapot maken van Omtzigt, ik stuurde van een Spaanse advocate Eva Gonzalez heet zij dacht ik een mailtje, mijn vrouw is ook Spaans snap je dus dat zij zich inzette voor de burgers dat spreekt mij nog extra aan, met Leijten heb ik echt contact gehad of die man van Denk, ik hou van oprechte mensen, welk ras,sexuele geaardheid,geloof of kleur zij hebben dat zal mij worst wezen, ik ga voor de mens, nooit 1 compromis want die mening zit in mijn hart, de ene persoon is mooi de ander is lelijk, in Spanje is een regering die heeft leden die komen uit bewegingen die de wel geven om de Palestijnen snap je, Rechts daar zijn net zulke idioten als hier in Nederland, zij konden ook geen regering formeren, kijk nu met Wilders het is toch zo komisch, ik hou van cabaret maar daar hoef ik niet meer naar toe hoor, groet aan jou van mij, weet je Youssef, we hebben wetten en regels voor allemaal of voor niemand, dank voor jouw reactie!!!

 6. Duitsland doet net als België stoer: “Wij respecteren de internationale rechtstaat en zullen Netanyahu aanhouden als hij ooit komt.” Ze gokken erop dat het voorstel tot vervolging voorgelegd aan het strafhof niet zal worden ingewilligd of op de lange baan geschoven. De druk op de rechters van het strafhof is enorm, “waag het dit goed te keuren en we zullen je of je kinderen vinden, ze zullen niet meer in de VS enz. kunnen studeren.”

  • Als er voor elke zwarte vermoord door blanken in hun EIGEN land, een zwart kruis zou staan,
   Zouden de velden langs deze weg “ZWART ZIEN VAN ZWARTE KRUISEN”..!!
   Het werd tijd dat de eigenaren “HUN LAND TERUGKRIJGEN”……!!!!!!
   Ik ben een blanke Nederlander.
   Maar altijd een tegen stander geweest van “LAND PIKKEN VAN ZWARTEN”____!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in