De Oekraïense luchtverdediging in Odessa beleefde een nachtmerrie toen Rusland een gecombineerde drietrapsverzadigingsaanval uitvoerde met 3M54-1 “Kalibr” raketten en Shahed-136 (Geran-2) drones.

Rapporten geven aan dat Rusland minstens acht 3M54-1 “Kalibr” raketten en 15 Shahed-136 drones heeft gelanceerd, bericht Warnews24/7.

Ondanks beweringen van de Oekraïense luchtmacht dat er acht van de acht 3M54-1 “Kalibr” neergeschoten zijn en 15 van de 15 Shahed-136 drones boven de regio Odessa, is er visuele bevestiging van de helse nacht die de Oekraïense strijdkrachten hebben doorgemaakt.

Het gebied was gevuld met explosies, branden en paniek. Verschillende gebouwen in het gebied werden beschadigd, waaronder een hoogbouw commercieel complex en een grote supermarkt in de kuststad Odessa.

Op video is zelfs te zien hoe de Oekraïense luchtverdediging een “waanzinnige” strijd levert om Russische drones en raketten te onderscheppen. Volgens de Russen hebben verschillende Oekraïense raketten Odessa geraakt.

Bekijk de Oekraïense luchtverdediging in de video.

Gecombineerde Russische luchtaanval op Odessa

Gisteravond hebben de Russische strijdkrachten nog een gecombineerde precisieaanval uitgevoerd op Odessa en de regio rond Odessa.

Volgens voorlopige informatie waren faciliteiten voor dubbel gebruik, civiele en militaire haveninfrastructuur het doelwit.

Natalya Gumenyuk, een woordvoerster van het Youg Operationele Commando, zei dat “de raketten neergeschoten moesten worden boven woonwijken in Odessa.”

Als gevolg van het nachtelijke bombardement op Odessa werden 203 gebouwen beschadigd, waaronder kraamkliniek nr. 2, de slaapzaal van de onderwijsinstelling en het Fozzy winkelcentrum, aldus de lokale autoriteiten.

Als resultaat van de Oekraïense luchtafweerbeschietingen in Odessa werden tientallen huizen beschadigd en werd een supermarkt platgebrand.

  Moskou voert momenteel massale luchtaanvallen uit op de militaire infrastructuur van het Kiev-regime (Video's)

“’s Nachts vielen de Russische strijdkrachten de haveninfrastructuur in Odessa aan met kamikaze-drones en raketten. De Russische precisiewapens raakten hun doelen,” zeggen de Russen.

Bekijk de video van de explosies en branden.

Oekraïense generaal erkent de zwakte van de Oekraïense luchtverdediging!

De bevelhebber van de Oekraïense troepen, Sergei Naev, ontkende de succesvolle werking van de luchtverdediging bij het afslaan van Russische aanvallen met Geran-2 kamikaze drones.

Volgens de hoge militaire officier wordt de vlucht van de drones ’s nachts alleen gedetecteerd door een opvallend geluid, zonder visueel contact, waardoor het moeilijk is om ze te vernietigen.

De moeilijkheid om ze neer te schieten ligt in de onmogelijkheid om de vliegroute van de drones nauwkeurig te voorspellen, omdat ze voornamelijk akoestisch gedetecteerd worden (door het geluid van de motor) en het ’s nachts heel moeilijk is om hun richting te bepalen.

“Bij gebrek aan visueel contact is het vernietigen van een luchtdoelwit zonder de exacte positie ervan in het luchtruim te kennen een moeilijke taak, maar we proberen er wel mee om te gaan,” vertelde de Oekraïense generaal aan RBC-Oekraïne.

Naev verwees specifiek naar de bescherming van Kiev en suggereerde dat de Westerse Patriot en IRIS-T luchtverdedigingssystemen “blindelings” handelen.

Bovendien zei Lt. Gen. Sergei Naev dat de Strijdkrachten van Oekraïne bang zijn voor een nieuwe aanval van de Russische Strijdkrachten op Kiev, en dat ze daarom hun gevechtscapaciteit in deze richting vergroten.

Bekijk video en foto’s van de aanval in Odessa.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Militair overzicht: Oekraïens tegenoffensief op zuidelijke frontlinies op 14 augustus 2023 (18+)Volg Frontnieuws op Telegram

  Westen voert terreuraanvallen op Iran op en meer van Marat Khairullin

Lees meer over:

Vorig artikelKINDERMOORDENAARS: CDC-gegevens tonen aan dat meer dan 118.000 Amerikaanse kinderen plotseling stierven na de uitrol van de Covid-19 injectie
Volgend artikelVoormalige IDF generaal vergelijkt militaire controle van West Bank met nazi-Duitsland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in